• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Paniklediğin için de tansiyonun çıkmış olabilir. Kadın doğum doktorunla görüşüp tansiyonunun çıktığını söyle bence. Hiç ilaç bırakmadan hamilelik yaşayan bile var. Melek vardı 6. veya 8. haftada ilaca başlamıştı. Şimdi 6 aylık kızı var Maşallah.

Anında doktoruma gittim gitmez miyim orda ölçtüklerinde 9/6 ydı. yani benim normal tansiyonum. Doktor önemsemedi gerçekten tansiyon olsa öyle 5 dakikada inmez dedi. Ben biliyordum zaten ölçülmemesi gerekiyor atak anında. Çünkü atak anında 20nin üstüne çıkan var. Psikiyatristler ölçülmemesinden yana atak esnasında. Ama ölçmüş bulundum maalesef.

Ben şimdi en çok neden korkuyorum biliyor musunuz. Gidip psikiyatriste bana ilaç yazın rahat değilim duramıyorum diyeceğim. Bana hamilelikte ilaç kullanmanız olmaz diyecekler diye korkuyorum. Çünkü kızımda öyle olmuştu kimse bana ilaç yazmadı. 7. Ayda stresten dayanamadım sancılandım. Çocuğumu 2 ay erken doğurdum. :50:

Anında doktoruma gittim gitmez miyim orda ölçtüklerinde 9/6 ydı. yani benim normal tansiyonum. Doktor önemsemedi gerçekten tansiyon olsa öyle 5 dakikada inmez dedi. Ben biliyordum zaten ölçülmemesi gerekiyor atak anında. Çünkü atak anında 20nin üstüne çıkan var. Psikiyatristler ölçülmemesinden yana atak esnasında. Ama ölçmüş bulundum maalesef.

Eh madem biliyosun niye ölçtün? :) "Kendim ettim kendim buldum" olmuş seninki...

Ben şimdi en çok neden korkuyorum biliyor musunuz. Gidip psikiyatriste bana ilaç yazın rahat değilim duramıyorum diyeceğim. Bana hamilelikte ilaç kullanmanız olmaz diyecekler diye korkuyorum. Çünkü kızımda öyle olmuştu kimse bana ilaç yazmadı. 7. Ayda stresten dayanamadım sancılandım. Çocuğumu 2 ay erken doğurdum. :50:

O zaman bu durumu psikiyatra anlat. Ben de 32 haftada suyum geldiği için doğum yaptım. Ama stres kaynaklı mı bilmiyorum.

Dün arkadastaydım bir anda kötü oldum gözlerim karardı başım döndü. Arkadasımda tansiyon aleti vardı bir ölçtük 17/10. Ben o tansiyonu görünce iyice kötü oldum. Dünden beri bir de tekrar olur mu tansiyonum yükselir mi diye düşünür oldum. Ya ben hamile kalmadan önce kendi kendimi idare ediyordum. Hamile kalınca inanılmaz savunmasız oldum. 3.ayım bitsin bende hemen gidip ilaç yağdıracağım doktora. 3 aydan önce ilaç kullanan var mı acaba?

Allah yardımcımız olsun sabretmek ve şükretmek lazım elbet bu kötü günlerin iyi zamanları olur sende kendını telkın et iyi düşünmeye çalıs

inşallah canım..ne durumda senin tedavin..Allah kısmet ederse bırakma dönemindeyim bende inşallah tekrar etmez:(aynı dönemlerde evlenmişiz sanırım seninle hadi iyileşelimde topiğe yeğen yapalım:))

benim tedavim hala devam ediyor korkuyorum biraz daha zamana ihtiyacım var :( çok sevindim senn adına inşallah istedigin gibi olur herşey canmm

uzun aradan sonra akşama yine fenalardaydım..bi an sıkıntı çöktü içime..yine mi dedim?başladım ağlamaya ama ne ağlamak..kendiliğinden akıyo yaşlar..geçmiycekmi hep ilaç mı kullanıcam benim bebeğim olmucakmı diye konuşa konuşa ağladım..korkuyorum...evet kaygım bozuk...

Arkadaslar selamlar nasilsiniz iyisinizdir umarim bebisi olanlar bebislerde iyidir insallah ben uzun zamandir giremiyordum is ev kiz ev aramak tasinmakla gecti gunler ancak yetisir oldum ilaclara devam maalesef bazen iyi bazen kotu devam ediyor hayat
Allah hepimizin yaninda yar ve yardimcimiz olsun

senndemı boynunun yanları agrıyo benm solda kulak arkasında yag bezesı gıbı var lenf bezesıymıs o benmkı fındk kadar ben boyun agrılarını cok tınlamıyodum sol ensemden omzuma boynuma gelen agrılar vardı psıkıytr sınırlerın gerılıyo demıstı butun sınırler boyunda oldugu için en cok kanserden korkuym allahım kımseye göstermesn en kötüsünü düşünym acaba dıyom bu boyun agrılarıda psıkolojık mı dıye bendede ıkı cocuk var bırı 7 yasında bırı 2 aylık yenı dogum yaptım böyle ataklarla normal dogurdum hemde gıtmeye kalksam her gun doktrlara gıdecem bıde netten arstrym boyun agrısı lenf bezesı dıye off ya nolcaksa olsun hastalık hastasıyız bız ya arkadasım sende benm gıbı dertleselım arada ya ınsan kendı gıbı olan bırılerını görünce rahatlıyıo

sizin gönderilerinizi okuyunca yalnız olmadığımı anladım :2:bende aynı durumdayım sürekli kendimde bişi arıyorum. bu ara nabzımz taktım hızlı mı atıyor niye hızlı kalp hastası mıyım :18: yazıyorum da yazıyorum işte.hamilelik de hassaslaştırıyor.sonumuz hayır olur inş.

Dün arkadastaydım bir anda kötü oldum gözlerim karardı başım döndü. Arkadasımda tansiyon aleti vardı bir ölçtük 17/10. Ben o tansiyonu görünce iyice kötü oldum. Dünden beri bir de tekrar olur mu tansiyonum yükselir mi diye düşünür oldum. Ya ben hamile kalmadan önce kendi kendimi idare ediyordum. Hamile kalınca inanılmaz savunmasız oldum. 3.ayım bitsin bende hemen gidip ilaç yağdıracağım doktora. 3 aydan önce ilaç kullanan var mı acaba?

selam ..ben ilk iki ay kullandım .. hemde paxil .. ilk üç ay kullanılması sakıncalı .. ben 2 ci ayda bıraktım .. benim kendi kararımdı .. kullanalarda var..oğlum şuamda 3 ay 3 haftalık .. gayet sağlıklı .. işin ilginç tarafı bende ilaca başlamadım .. gayet iyiyim ...başlamayıda düşünmüyorum ..(bu arada 10 yıllık panik bozukşuk hastasıyım vede 10 yıldır her gün 30 mg paxil kullanıyordum...ama şu anda nerdeyse 1 yıldır ilaç kullanmıyorum vede panik atakta yaşamıyorum ...benim bu illete çözümüm psikoterapi ile oldu 6 ay her hafta gittim ...ilaç kullanma konusuna gelince netbir bilgi yok ..kimse ama kimse sana ialç kullan yüzde yüz garanti veriyorum çocuğuna birşey olmayacak diyemez .. karar senin olacak ..kararın he ne olursada arkasında dur ve kurcalama derim ...tansiyonun atakta yükselmesi çok doğal bu arada .. tansiyon zaten gün içerisinde yükselir alçalır .. vücudun doğal akışı böyledir .. ama hiç birsey yokkken yükselir ve öyle kalırsa sorun olabilir ....

sizin gönderilerinizi okuyunca yalnız olmadığımı anladım :2:bende aynı durumdayım sürekli kendimde bişi arıyorum. bu ara nabzımz taktım hızlı mı atıyor niye hızlı kalp hastası mıyım :18: yazıyorum da yazıyorum işte.hamilelik de hassaslaştırıyor.sonumuz hayır olur inş.

emın ol yalnız degılsın ben o kalbe öyle taktımkı nabzımı sayardım kronometre tutup dk kac atıyo normalmı derdım sol kolummu agırıyo sırtımmı kolummu uyusuyo dıyedıye kendımı dınlerdım bı sure sonra olmaya basladı gercekten beynıme yerlestıgı gıbı agarıyo gelıyo uyusuyo gelıyo beynımı ele gecırıyo resmen sabah o düşüncelerle kalkıyom aksam öyle yatıyom kafam oluyo odun gıbı zten kalbımı düşündügüm gıbı baslıyo carpıntı nefes darlıgı nefesım yetmıyo kendımı sakınlestıremıym ya ben böyle 9 ay gecırdım ılacsz ve normal dogum yaptım suan bebişim 2aylık ve kabus gerı döndü genelde kısın oluyorum yazın bısey yok evde durmak yaramıyo bana bıde üst üste sıkıntıya gelemıyrm pek allahıma sıgınıyorum allahım hepımızın yardımcısı olosun

selam ..ben ilk iki ay kullandım .. hemde paxil .. ilk üç ay kullanılması sakıncalı .. ben 2 ci ayda bıraktım .. benim kendi kararımdı .. kullanalarda var..oğlum şuamda 3 ay 3 haftalık .. gayet sağlıklı .. işin ilginç tarafı bende ilaca başlamadım .. gayet iyiyim ...başlamayıda düşünmüyorum ..(bu arada 10 yıllık panik bozukşuk hastasıyım vede 10 yıldır her gün 30 mg paxil kullanıyordum...ama şu anda nerdeyse 1 yıldır ilaç kullanmıyorum vede panik atakta yaşamıyorum ...benim bu illete çözümüm psikoterapi ile oldu 6 ay her hafta gittim ...ilaç kullanma konusuna gelince netbir bilgi yok ..kimse ama kimse sana ialç kullan yüzde yüz garanti veriyorum çocuğuna birşey olmayacak diyemez .. karar senin olacak ..kararın he ne olursada arkasında dur ve kurcalama derim ...tansiyonun atakta yükselmesi çok doğal bu arada .. tansiyon zaten gün içerisinde yükselir alçalır .. vücudun doğal akışı böyledir .. ama hiç birsey yokkken yükselir ve öyle kalırsa sorun olabilir ....

Canım çok sağol bu yorumlar bana ilaç gibi geliyor. Iki ki gündür atak olmuyor ama kafada bir yoğunluk ve gercek dışı hissetmelerin devam. Inşallah onlarda son bulur. :23:

Back