Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Eskiyi boşver. Eski işte adı üstünde. Kendine yeni bir yol çiz. Eskiyi özlersen eskide kalırsın...

Gectigimiz haftalarda bende eskisi gibi olmaliyim eskiyi özledim bidaha öyle olamicam diye cok agladim cok sızlandim
Sana bisey söylimi arkadasim bu insani dahada kötü yapiyor buraya yazman bunu dile getirmen bile seni geriye göturur ileri adim atmalisin
Bende hissediyorum ama telaffuz etmiyorum artik ilaclarda etki etmeye basladikca daha az düsünür oldum bunlari
Bende burada senin gibi biseyler sorar sonrada vay be nelere umut bagladim diye oturur bide buna aglardim
Ama kabullenmekle ise baslamalisin
Bende simdilerde bunu yapmaya calisiyorum evet hala devam eden seyler var bende fiziksel etkiler ama artik daha az dile getirip kendimi daha az dinliyorum tavsiyemdir uygulamaya calis gecmisi cok düsünme
Bende oyle yapmaya calisiyorum

Kizlar bebegim hakkinda yardim istiyorum yahu alti temiz karni tok vücudu uygun ısıda ortamda öyle gaz icin akla ne gelirse yaptim ilaclar masaj rezene kimyon
Yediklerime dikkat ediyorum
Ama inanin uyanik oldugu sürede hep agliyor nesi olabilir fikri olan varmi??
Benim ilacim huzursuz ediyor olabilirmi annem babam esim kardesim ve ben hatta gelen misafirler bile salliyor gezdiriyor kizimi artik sasirdim ne yapacagimi

ablamın 4 aylık bir bebeği var..aynen söylediğin gibi herşeyi yapıyo ablamda ama sürekli ağlıyo..doktora falanda götürdü bişey yok..en son huysuz bir kız olduğuna karara verildi:)

Annem böyle durumlarda bebeği soyup bak derdi. Sırtına saç kaçmış olabilr, elbisesi katlanmış batıyor olabilir, biyerine toz kaçmış olabilir, pişik olabilir. Önce onu kontrol et derim. Ağlarken birdenbire çığlık atarak mı ağlıyor? Yoksa sürekli mızmız mı ediyor? Mesela süt içireceğin zaman belli bir tarafına yatmakta zorlanıyor mu? Mesela benim kızımın kulağı akmış. FArkedememişiz. Çünkü ağlarken kulağını tutması lazım ağrıyosa eğer. Ama hiç kulağını tutmadı. Ama süt içireceğim zaman yatmak istemezdi. Feryat ederdi. Onu da bi kontrol et. Bir de mesela eklemlerini tut ağlarken. Kolunu bacağını tut. Herhangi bir yerini ellediğinde ağlaması çoğalıyor mu? Bir de çişini yaparken herhangi bir zorlanması var mı? İdrar yolları açısından. Bacaklarını çekiyor mu ağlarken? Biz önce bunlara bakmıştık. Böyle saydım döktüm ama aklıma gelenleri yazmak istedim. Doymuyor olabilir bir de. Eğer bunları kontrol etmene ve birşey olmamasına rağmen ağlıyorsa yine de gazı olabilir :) Bir iki pırtla geçmiyor çünkü. Ben sırtını ovalarken uyuyakalırdım da, elim düşerdi öyle uyanırdım...Gelişmeleri yaz olur mu merak ettim. Ha bu arada, ilaçtan olduğunu sanmam.

Allah kolaylık versin.

Meraba benimde hamileliğimin 2. Yada 3. Ayında başladı çınlamam sanırım kulak çınlaması seninkide yanlış anlamadıysam. Şu an 7.ayımdayım ve hala devam ediyo ilk zamanlar hiç tahammül edemiyordum ama zamanla alışıyor insan. Umarım diğer kulağımda olmaz. Ama sen çınlamam için ilaç kullanıyorsun sanırım. Ben Allah nasip ederse doğumdan sonra onun içinde gidicem kullandığım ilacın yan etkilerinde olabilr yazıyo ama ondanmı bilemiyorum senin Dr ne dedi bunun için ne ilacı kullanıyorsun.

Bizim bir akrabamızın da bebeğini hemen hemen her gün Dr götürüyorlardı. Bişeyi yok gaz diyorlardı sen ne kadar Yemen'e dikkat edersen et onun önüne geçilmiyor sevimcim ama yinede Dr götürsen iyi olur belki karnı ağrıyordur sancısı vardır kabızlığı varmı ondanda olabilir.

henüz ilaç kullanmıyorum canım b 12 yüklendikten sonra devam ederse başlıcam kullanmaya...anksiyeteyle beraber başladı benim bende alışıyorum sanırım yavaş yavaş..citol ve redepra kullanıyorum ben .sanırım citolun yan etkilerinde var

akşam kayınvalideme gittik yemeğe..yemek çay sohbet derken ne kulak çınlamam ne rahatsızlığım aklıma geldi..gün içinde hiçbirşeyim olmasa bile benim anksiyetem var benim kulak çınlamam var diye aklıma gelse o an hasta oluyorum sanki..yani birşeylerle meşgul olmak iyi geliyor..ev hanımıyım ben ve bir sürü boş vaktim var buda anskiyetenin ekmeğine yağ sürüyo..yeni yeni şeyler deniyorum..misal yemek yaparken bilgisayarı yanıma alıp sevdiğim bir hocanın sohbetini açıyorum..hem düşüncelerden uzaklaşıyorum hem bir iki yeni şey öğreniyorum..evet evet bugün daha iyiyim gideyim de salonumu temizleyeyim...paylaşmak istedim:)

Maşallah sana. Ne güzel bir yöntem bulmuşsun! Ben de bugün mutfaktaki kiler dolabımı temizledim. Kızı da yürüteçle yanıma aldım. Ağır ağır acele etmeden... Kız huysuzlanınca onunla ilgilendim, uyudu şimdi. Kendime zaman ayırdım. Çok şükür...

Demek ki kulak çınlaman da psikolojik. İnşallah daha iyi hissettikçe geçer bu belirtiler.

inşallah canım..geçecek inşallah sıkıntılarımız

Kızımı bugün rutin doktor kontrolüne götürdüm dr genel saglik durumu iyi gaz sancisi dedi zaten herseyi yapiyorduk artik yapacak bisey yok katlanacaz
Psikiyatri doktorumda xanaxi yavasca kesme karari aldi dozu azaltarak kesicez selectrayida artiriyoruz
Bakalim bebek icinde psikiyatrim xanax vücuttan cabuk atiliyor dedi ama yinede sürekli huzursuz oldugunu söyleyince etkileniyor olabilir biraz dedi neyse kesecez xanaxi ama insallah huzursuzlugum artmaz

Kızının birşeyi olmamasına sevindim. Demek ki doktor Xanax'ı kesecek kadar iyi görüyor seni. Belki çok sıkışırsan çeyrek filan içersin arada. Ya da onun yerine içebileceğin bir şey istersin. Çok sevindim Sevim senin adına. Rezene içiyorsundur herhalde? Hem sana süt yapar, hem de bebeğinin gazına iyi gelir. Bir de yemeklerine kimyon ekleyebilirsin.

Sana önermiş miydim hatırlayamadım. Tekrar yazayım. Sab simplex gaz için damla ve wind salbe adında içinde kimyon tohumu yağı olan bir krem var. Bebeğin karnına sürerek masaj yapıyorsun. Çok işe yarıyor.

Tesekkur ederim cnm
Xanax bagimlisi olmami istemiyormus selectra ise yaramazsa bakacagiz dedi
İnsallah iyi hissederim gerek kalmaZ
Rezene iciyorum hemen hergun
Birazda kalabalikta kucaga alisti cnm cok huysuz bisey oldu sanirim naz yapiyor kucakta sesi cikmiyor cunku

Ayyyy aynı yaaa!! Kucak delisi benimki de :)) Sırtım, dizlerim, ne kadar eklemim varsa ağrıyor. Kızım iyi olsun da, napalım ağrısın her yanım. :)

İlaç hakkında gelişmeleri yaz.

İnşallah ilaç etkilemiyodur sevim bebeğini. Aslında mamada verebilirsin zanax kullandığın dönemde Dr illede emzirmi Dio belki ozaman daha huzurlu olur

kızlar ağustos sonu kontrole gidicem..citol 20 mg ve redepra 15 mg kullanıyorum kontrole gittiğimde 3aylık ilaç kullanıcısı olucam ..kontrolde doz ayarlaması yaparmı sizce arttırma yada azaltma gibi

maşallah kızına ..bende bebek istiyorum

kızlar ağustos sonu kontrole gidicem..citol 20 mg ve redepra 15 mg kullanıyorum kontrole gittiğimde 3aylık ilaç kullanıcısı olucam ..kontrolde doz ayarlaması yaparmı sizce arttırma yada azaltma gibi

Hesaplamayı bırak :) 3 ay, bu tarz ilaçlar için kısa bir süre. Belki aynı dozda devam eder, belki arttırı, belki azaltır. Belli olmaz ki. Bir laf var ya hani, acele işe şeytan karışır. Sen şimdi akışına bırak herşeyi. Kontrol etme. 3 ay olur, 5 ay olur. Bebek için vaktin var. Yaşın müsait. Sakin ol, ilaca devam et, en doğru zamanda hamile kal :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…