Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Bu arada etraftakilerin yorumlarina kulak asma bunu yasamayan anlamaz ben basta sinir oluyordum sana rahat batiyor diyenlere artik gülüyorum
( xanax sayesinde sanirim:) )
Tedavi olursan eskisi gibi olmazsin ilaci birakinca diye tahmin ediyorum
Ama ortak düsünce ilacla birlikte psikoterapi gercekten anksiyetede ise yariyormus
Bende bebegim biraz daha toparlaninca baslamayi istiyorum

Yaaa sorma sorma! Burdaki herkese rahat battı, hepimiz o yüzden panik atak-anksiyete-depresyonla uğraşıyoruz. Bu kadarı da yetmedi, bir de üstüne hamile kaldık, bebek doğurduk :)))

Anlamazlar. Sen de anlatma zaten. Sadece mesela panik atağım-anksiyetem var de. Düşüncelerini, duygularını anlatmaya çalışma. Seni anlamasaı gereken, annen baban ve eşin. En çok da eşin. Onlar bile anlayamaz en başta. Terapiye eşini de götür. Seni anlaması açısından faydası olur.

İlacı bırakınca eskisi gibi olacağını sanmam ama bu rahatsızlıklar nüksetme olasılığı olan rahatsızlıklar. Doktorun anlatır zaten.

Ben 30 yaşımda evlendim, 34 yaşımda anne oldum. Eğer hemen hamile kalamazsan, ilacı daha uzun süre kullanman gerekirse üzülme. Bak bana... Allah nasip edecekse, kaderinde varsa bugün veya yarın, mutlaka anne olursun.

Hepimiz için, herşeyin hayırlısı...

o huzursuzluğu iç sıkıntısını delirme korkusunu bir daha yaşamak istemiyorum1 ay olacak ilaç kullanmaya başlayalı daha yeni yeni toparlıyorum..citol ve redepra kullanıyorum..çok ağırdı yaşadıklarım iyileştikçe yeniden doğmuş gibi hissediyorum

ne yapalım..artık en azından ne olduğunu biliyorum...birde sanırım anksiyeteye bağlı depresyon yaşadım ben..yani bu benm teşhisim..ağlama krizleri..yataktan kalkmama yemek yememe ağlama krizleri..hala daha eski neşeli halime dönemedim..ama bunada şükür..inşallah ilaç tedavim bittiğinde tamamen iyileşmiş olurum..ailem destek çok şükür..dua ediyorum hepimize

psikoterapiyi psikolog mu yapıyo psikayatr da yaparmı..cahilliğime ver benim doktorum sadece beni dinleyip onaylıyo ve rahatlatmaya çalışıyo..ona göre bir yol izliim..kökte sorunun ne olduğunu bilsem savaşıcam ama bilmiyorumki ne tetikledi bu durumu..

Estafurullah cahillik ne demek! Psikolog terapi yapar ama ilaç yazamaz. Yetkisi yoktur. Psikiyatr klinik tedavi uygular, ilaç yazar. Eğer eğitimini aldıysa psikoterapi de yapar. Ben psikiyatra gidiyordum. Hem ilaç yazıyor, hem terapi yapıyor. Çok da faydasını gördüm.

Tetikleyen sebebi, terapilere devam ettikçe sen farkedeceksin :)

günlük hayatta ince fikirli diye tabir edilen bir insanım..herkesi herşeyi düşünürüm..aklıma bir tek bu geliyor..herşeyi yaparım yeterki geçsin:)

günlük hayatta ince fikirli diye tabir edilen bir insanım..herkesi herşeyi düşünürüm..aklıma bir tek bu geliyor..herşeyi yaparım yeterki geçsin:)

Muhtemelen sebebi budur :) Çoğumuzda ve bende olduğu gibi. İnşallah daha az düşünmeyi başarabilirsin :))

Dahada iyi olasın insallah

Lütfen cahillik ne demek herseyi bilemeyiz dimi
Psikoterapi egitimi almis psikiyatrlarda yapar
Ama asıl psikologlarin isidir psikoterapi
Benimde ayni sekilde anksiyeteye eslik eden dogum sonrasi depresyonu var
Kökende yatan nedenler bir cok sey olabiliyor
Yillarin birikimi kisilik özellikler bende doktora benim suan hicbi sorunum yok bu neyin nesi demistim
Oda bugun degil gecmiste yasadiklarinin patlamasi demisti

banada benzeri bir şey söyledi..ne enteresan terimler öğrendim hastalık sayesinde..:)Allah çaresi olmayan dert vermesin..daha iyi günlerimize inşallah..

İnsallah Allah daha kötulerinden korusun

Amin! Ben doktoruma ilk gittiğimde Mayıs ayıydı ve hava sıcaktı. Su vardı yanımda. Zaten çok su içen biriyim. Doktorun odasına girdim, suyu masaya bıraktım ve doktorum şöyle dedi; Al sana bi panik ataklı daha :))

kızlar benim canım hiçbirşey yapmak istemiyor tv izleyemiyorum gazete okuyamıyorum zar zor yemek yapıyorum birde kulağımda çınlama var..rahatsızlagımla mı alakalı bu acaba

kızlar benim canım hiçbirşey yapmak istemiyor tv izleyemiyorum gazete okuyamıyorum zar zor yemek yapıyorum birde kulağımda çınlama var..rahatsızlagımla mı alakalı bu acaba

Bunlar galiba depresyon belirtisi. Basit bi can sıkıntısı da olabilir. Hava sıcak, yapış yapış. Ondan da olabilir isteksizlik... O kadar da üstünde durma. Çınlama ilaaçtandır muhtemelen. Yine de rahatsız ediyorsa doktoruna sor ve kbb'ye git.

doktora gittm bişey çıkmadı..birde b 12 eksikliği için tedavi görüyorum obir yüklensin ondan sonra devam ederse ona göre çınlama için ilaca başlarız dedi ama beni çok yoruyor uykuya dalamıyorum..

doktora gittm bişey çıkmadı..birde b 12 eksikliği için tedavi görüyorum obir yüklensin ondan sonra devam ederse ona göre çınlama için ilaca başlarız dedi ama beni çok yoruyor uykuya dalamıyorum..

B12 emilimi problemin mi var? B vitamini eksikliği de depresyon, sinir zayıflığı, uykusuzluk vs gibi problemlere sebep olabiliyor. İnşallah tedavi işe yarar. Ben panik atağın (işte depresyon-anksiyete filan) ilk zamanları çok fazla kulak çınlaması duyuyordum. Çınlama, uğultu, kulağımda sürekli bi ses... Geçti sonra. İnşallah seninki de geçer.

iğne verdi onu kullanıyorum vitamin için bayramdan sonra kontrole gidicem canım..umarım geçer çınlama dayanamıyorum çünkü..eski halimi özledm bir buçuk ay oldu ilaca başlayalı ama eskisi gibi olamadım hala..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…