Hoşbulduk,teşekkürler...
Bu konuda daha çok cahil ve acemiyim. Hatta yapılan tahliller,tetkiklerin sonucunun normal çıkıp teşhisin panik atağa doğru ilerliyor olduğunu bilmeme rağmen hala kabullenmiş değilim. Perşembe günü psikiyatr ile ilk kez görüşeceğiz.Heralde o günden sonra herşey daha farklı olacak. Sorunun kaynağında neyin yattığını,bunun neyin tetiklediğini inşallah doktorun yardımıyla buluruz. Ben de az çok kendimin farkındayım tabi. Aslında çok süpriz olmadı bu hastalık bana...Ben aşırı takıntılı biriyim,herşeyi,herkesi,yaşanan,yaşanacak her olayı,en basit gündelik işleri bile çok titiz düşünen,sürekli plan yapan,ayrıntılara çok takılan bir ruhum var. Bu bana hayatta zorluk çıkarmak yerine,beni memnun eden bir özelliğim oldu aslında.Zira herkesle iyi anlaşan,kimseyle kavga etmeyen,ufak tefek sorunlar bile yaşamayan,sosyal ilişkileri kaliteli ve uzun soluklu olan biri olmamı sağladı. Hemen hemen herşeyi etrafımdakilerle konuşabilen,dostlarıyla dertleşebilen,beni üzen bişey olduğunda karşımdakine söyleyebilen,eleştirebilen,eleştirilebilen,gerçekten kendimle barışık biriyim.Hatta son günlerde yaşadıklarıma şahit olan kuzenim "ya sen bu kadar konuşuyorsun,bu kadar aktifsin,nasıl oluyor da böyle birşey yaşıyorsun,anlamıyorum" dedi. Korkuları da olan biriyim ama bu korkular bana göre herkes kadar..Psikiyatra herşeyi anlatacağım.Artık sorun herneyse,sistem nerede arıza verdiğiyse,bu arızaya ne sebep olduysa bulup düzeltmeyi gerçekten çok istiyorum. Acizlik konusunda size katılıyorum ama gönül söz dinlemiyor işte,hep kızımı düşünüyorum,bu süreç onu etkiler mi?ben nasıl olurum,bilmediği birşeyden çok korkuyor insan, o yüzden sizlerle paylaşmak,destek almak istedim. Gelişmeleri de buradan paylaşıp bu yolda birlikte ilerleyip huzura varmayı,hepimizin varmasını diliyorum. Tekrar teşekkürler...
Sen diyebilirsin. Siz demene gerek yok :)
Çok titiz düşünüp, sürekli plan yapıp, takıntıları olan birinin görünüşte sosyal hayatı ve insan ilişkileri iyi olsa da, bireysel olarak çok da mutlu olacağını düşünmüyorum. Yani görünen yüz tıkır tıkır işliyor gözükse de, mesela sen (sen diyebilirim sanırım) kendinle başbaşa kaldığında "onu kırdım galiba, bunu niye böyle dedim, şunun canı sıkıldı sebebi ben miyim acaba" gibi ve benzeri sorularla boğuşabileceğini düşünüyorum. Zira aynı şeyi ben de yaşadım. Hatta bir arkadaşım, içini bilmesem dünyayı umursamayan, hiç birşeyi kafana takmayan dertsiz tasasız bi insan olduğunu düşünürüm demişti :)
Belki de o titizlik ve planlılık artık kontrol edemeyeceğin kadar yoğunlaştı, sseni yordu ve bu da panik atağa yol açtı? Düşünmeni öneririm :))
Eğer rahatlamak istiyorsan ne yazık ki bu huyunu bırakmalısın. Akışa teslim olmalısın. Tabii ki hayatının kontrolünü bırak demiyorum ama herşeyi kontrol etmekten ve elinin altında tutmaktan vazgeç. Yapması zordur ama başarabilirsen ruhunun nefes aldığını hissedeceksin.
Yazdıklarım yüzünden İnşallah ukalalık ettiğimi düşünmezsin. Panik atakla o kadar çok uzun zamandır uğraşıyorum ki!! Doktorun da sana bunları söyleyecektir muhtemelen :))
Gelişmeleri bekliyoruz. Allah yardımcın olsun.
Bende yazmistim kisiliklerimizde benziyor sanirim
Ayni seyleri bende hep düsünür yerim kendimi
Cok ince düsünmek insani yipratiyor tabi sen bunu sonra sonra anliyorsun
Karekteristik ôzellikleri degistirmek zor tabi
Dilerim yapabilirsin
Domestikus sen nasılsın iyimisin.
Sevim'cim nasılsın? İlaçlar fayda etmeye başlamıştır herhalde?
Sevim nasılsın evine geçebildinmi bu arada.
Bende bu aralar biraz rahatsızım soğuk su içmekten boğazlarımı üşüttüm bir yandanda doğum yaklaşıyor malum azar azar yakın arkadaşlarım paniklerim yokluyorlar ilaç bırakacakmıyım devammı bunun için Dr gidicem bunlarla haşır neşirim. Bu arada zaten tamamen iyi olmuş olsanda evine geçmen çok zor çünkü bazı minik bebekler çok huysuz oluyo benim oğlumda öyleydi annemler dönüşümlü olarak 2 3 Ay bende kaldılar heleki Ramazan olması gerekende bu. Daha iyi olmana çok sevindim daha iyi olcan zamanla Allah'ın izniyle inşallah
İyiyim sagol sen nasilsin cnm
Daha iyiyim diyelim bikac sey var ama eskiye gore iyiyim cok sukur
Fiziksel seyler var kolda uyusma basta uyusma
Biriyle konusurken yüzüne uzun süre bakamiyorum basim agir geliyor gövdeme sanki bunlar vAr cnm
Bu yorgunluklar bebişinin vermiş old yorgunluklar heralde. İyiki onlar var değilmi hamd olsun Rabb'imize evlatlarımız varda bu şekilde en azından kafa dağıtıyoruz Allah herkeze nasip etsin inşallah.
Maşallah sana. O uyuşmalar da geçecek İnşallah. Vitaminlere de devam et bu arada. Biriye konuşurken yüzüne uzun süre bakamaman ve başının ağır gelmesi, kendini kastığın içindir. Belki farkedemeyebilirsin. Aynısını ben de yaşadım. Boynum katılaşıyordu sanki. Bir de tik gibi kolum, başım atıyordu. Geçti çok şükür. İnşallah senin belirtilerin de geçecek.
herkese selam...anksiyete bozukluğu teşhisiyle tedavi görüyorum..ama panik atak la cok benziyo yasadıklarım..ikisi aynı şeymi..tamda bebek sahibi olmaya niyetlendiğimz bi dönemde çıktı ortaya..Rabbim kimseye yaşatmasın hepimize acil şifalar versin..ben sürekli dua ediyorum ve pozitif etkilerini görüyorum tavsiye ederim
Aleykümselam. Hoşgeldin.
Panik atak ve anksiyete birbirine benzer ama birbirinden farklıdır. Genellikle birinin olduğu yerde diğeri de vardır. Birbirini tetikler. Sana tavsiyem, önce tedavi ol, psikiyatrla beraber hamilelik zamanına karar ver. Çünkü en azından 4 ay ilaç kullanamayacaksın hamileyken. Sonrasında ilaç kullanabilirsin ama bütün ilaçları değil. Yaşını bilmiyorum fakat, vaktin varsa önce tedavi, uygun zamanda bebek.
İnşallah en hayırlı zamanda hamile kalıp sağlıkla bebeğini kucağına alırsın.
26 yasndayim ilac kullaniyorm kasima kadar kullancm sonra duruma bakacakmis doktorum..cok tesekkur ederim iyi dileklerin icin..henuz bir ay oldu bu hastalikla tanisali..ne oldugunu anlamak zaman aldi tabi..mr lar ekg ler tahliller...sonuc birseyin yok!uyusmalar..soluksuz kalmalar..ic sikintisi..dis dunyaya yabancilasma..kimsede anlamiyo..etrafin tabiri rahat batti!!burda ayni sikintilari paylastgm birilerini gormk iyi geldi..yalniz degilmisim dedim...simdide ilaci birakinca eskisi gibimi olucam korkusu sardi...Allah im yardim etsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?