Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Allah razı olsun arkadaşlar, çok teşekkür ederim. Eşim mi psikiyatrist mi çok zor (: Çok kötü durumda değilim şu an. Biraz daha beklicem doktora gitmek için. Paxili bırakalı da çok oldu benim. Hepimiz biliyoruz ki en iyi ilaç kendi beynimizde. Hastalığın tedavisi haplarda değil.. Ah bi de kabullenebilsek bunu.

sevimdeniz senin ki daha farklı bir durummuş arkadaşım. Rabbim inşallah hamilelik sonrası hatta öncesi kurtarır seni. Ne güzel öncesinde de yokmuş ki.

domestikus o kadar haklısın ki yazdıklarında. Ne kadar çok atak geçircem düşüncesine dalarsan o kadar çok geçiriyorsun zaten. Böyle lanet, beynimizin oluşturduğu bir şey bu. İnşallah melek gibi biz de son haftalarımıza çabucak huzurla varırız.
Bu arada ben bu ara en çok 'Rabbi yessir vela tüassir rabbi temmim bil hayr' okuyorum. Çok faydası oluyor.

Rabbim hepimizin yardımcısı olsun..

Tesekkur ederim arkadasim ben zaten gebelikte yakalaninca iyice saskin ördek yavrusuna döndüm ne neyden kaynaklaniyor anlamakta zorlaniyorum insallh dedigin gibi olur unuturum gecer gider dogumla
İnsallah sizlerde bu hastaligi yenersiniz canlarim

Denizcim ben ilaç kullanıyorum çünkü ben hamileliğimi ilk öğrendiğimde çok kötü oldum ilaç kullandım ama düşük dozdaydı..
Birde benim hamile kalma korkum vardı çok fazla ve korunurken oldu.. 7 senelik evliyim ve bu korkum yüzünden çocuk yapamıyordum
Ve Allah nasip etti buradaki arkadaşların çok desteğini gördüm.. Aldırmayı bile düşündüm ilk zamanlar ve en sonunda ilaca başladım doktor kontrolünde tabiki.. Yazdıklarını harfiyen çok iyi anlıyorum.. o ''Yabancılaşma'' berbat birşey onu şu aralar tekrar yaşıyorum.. Malesef hayatımdaki her değişiklikte yaşar oldum..

Ama sen planlı bir şekilde yaşayacaksın hamileliği inşallah sana tam aksine olumlu etki yapar ve ilaç gibi iyi gelir hamilelik..
Çok kötü olursan hamilelikte kullanılan ilaçlar da var geçmiş sayfaları okursan burda çok arkadaş ilaç kullanarak geçirdi hamileliğini..

merhaba melek..tşk ederim acil cevabın için ..evet dediğin gibi planlı hamilelik sayılır yani istiyrouz kısmetse ikimizde ..ama birde olmazsa diye korkumuyor değiliz..:53:çünkü hiç denemedik..ha birde bende idrar yolu enfkk.var:50:sinir oluyorum boyun fıtığım bile var daha 27 yaşındayım ama dökülüyorum nineler gibi:43:ama bu halimede çok şükür tabi...dediğin gibi inşalah bu gebelik bana terapi gibi gelir bakarsın hastalığım tamamen geçer zaten öyle olanlar da varmış hamilelikte atakları geçen.paniği biten...umarım bende onlardan biri olurum..ama aksi olursa da razıyım mecbur çünkü öylede böylede çocuk istiyorum katlanıcam çaresiz..allah yardımıcımız olsun..7 sene baya olmuş canım korkunun ecele faydası yokki malesef yitip giden yıllar oluyor..iyileşicem diye bekliyor insan daha farklı hastalıklar yada sorunlar çıkabiliyor..örnek ben..beterin beteri var herşey yoluna gircek diye bekliyor insan yada korkuyor..isabetli olmuş umarım hayırlısı olur senin için 7 sene sonunda umarım seninde iyileşmene vesile olur bebeğini kucağına aldığında terapi gibi olur:16:yabancılaşma olayına da katılıyorum bende her değişiklikle yaşadım yabacılaşmayı.. okul,iş,taşınma,ayrılık vss insan bir garip oluyor başa sarıyor sanki hastalık..herneyse bu arada normal doğum mu yapıcaksın..?sezeryan mı bu arada ben ameliyat bile oldum panikli halimle:52::9:

Şu evlilik konusunda bi ben herşeyin tersini yaşadım galiba? :)) Nikaha kadar çok panikledim, doktordan (o zaman başka bi doktora gidiyordum) ekstra bi ilaç istedim. Her şey güzel olacak ilaca ihtiyacın yok demişti. Sonra ben nikah günü sanırsınız kutu kutu ilaç içmişim gibi 32 diş meydanda dolanıyordum. Aksine eşim tutuktu (Aslında o hep öyle :) ) Dışardan görenler bile "kız ne kadar mutlu, ama çocuk çok tedirgin" demişler. Sadece nikahtan sonra takı takma zamanı biraz sıkıldım, bir de evde millet toplanınca. Ailemden ayrı kalma korkumsa "bana ihtiyaçları olursa yanlarında olamam" gibi bişeydi. Kendimi ne kadar önemsiyorsam artık :)) Nüfus kağıdımı ve evlilik cüzdanımı annemlere gösteriyodum. Evlendim beeeeenn diye :)) Hafif salak bi durumum varmış. Yazınca daha iyii anladım :)))))

:)yok canım normal olan senin yaptığın aslına bakarsan ama tam anlatmak istediğim bu değildi..yani elbette bende evlenince cüzdanımı falan sallayıp gösterdim herkese çığlık gülmelet dans etmeler gırla..hatta acısını çıkarır gibiydim paniğin..izin vermicektim beni altetmesine... ama benim kasteddiğim farklı birşey yabancılaşma..yani meleğede onu anlatmıştım..elbette çok mutlu sevnçli idim ne de olsa evleniyorum sevdiğim adamla..en mutlu günüm...kötü olan ne bilioymusun? bu mutlu günümde bu aptal hastalığın ben burdayım diyerek o mutlu günümü rezil etmesi..ertesi gün o mutlu mesut yüz ifademden eser yoktu...atak kapımı çalmıştı:50 neyseki balayımı mahvedecek kadar değil:16:

Kızlar ben bu doğum sonrası depresyona ya girersem olayını kafama fena taktım hayır girmeyeceksem bile zorla sokucam kendimi
Geceleride uyuyamayınca Alllaaah ne senaryolar var bende.. Ne manyağım Allah'ım yaaaa.. :(
Halbuki ilaç kullanıyorum o engelleyecektir.. Ve istersem dozunu da yükseltebileceğim doğurunca
Hayır kafama acaba ne taksam karar veremiyorum.. Birşeyde yapamıyorum iş vesaire.. Geceleri sabahlıyorum..
Kendime çoook kızıyorum çoook.... :20:

Kızlar ben bu doğum sonrası depresyona ya girersem olayını kafama fena taktım hayır girmeyeceksem bile zorla sokucam kendimi
Geceleride uyuyamayınca Alllaaah ne senaryolar var bende.. Ne manyağım Allah'ım yaaaa.. :(
Halbuki ilaç kullanıyorum o engelleyecektir.. Ve istersem dozunu da yükseltebileceğim doğurunca
Hayır kafama acaba ne taksam karar veremiyorum.. Birşeyde yapamıyorum iş vesaire.. Geceleri sabahlıyorum..
Kendime çoook kızıyorum çoook.... :20:

Saate bakılırsa kendine dert bulmak için bayağı bi uğraşıyorsun :)) Melek'cim doğum sonrası için enerji depolasana bunları kafaya takıcana. çok zor tabişu durumda sakin olmak. Bak şunu düşün. Bebeğim yanımda bile değildi. Göremiyordum da. 28 gün... Neredeyse vaktinde doğum yapmışım gibi. Göremedim bebeğimi. Doğum yaptım eve geldim. Bebek? hastanede... Çok şükür tabi geçti o günler.

Doğumdan sonra depresyona girebilirsin bu da çok normal. Hormonlar eski seviyesine inmeye çalışacak, bi de lohusa teri miymiş neymiş; 3 gün çılgınlar gibi terledim :) -Şunu unutmayın- terlemek normal ama üşütmemeye dikkat edin, bir de ateşiniz çıkmasın. Süt geldikçe ısındım mesela. Ağrım da oldu. E yani depresyon olabilir bu durumda. İlaçlar iyi gelecektir. Annem ve eşim diyor ki ev işi kaldı diye üzülme. Sen çocuğa bak. Sen de sadece çocuğa bak. O'na sarıl. Sana iyi gelecek. Yemeği yapan, evi toplayan bulunur. Doğumdan sonra sadecce kendinle ve bebeğinle ilgilen. Her şşey güzel olacak bak gör.

:)yok canım normal olan senin yaptığın aslına bakarsan ama tam anlatmak istediğim bu değildi..yani elbette bende evlenince cüzdanımı falan sallayıp gösterdim herkese çığlık gülmelet dans etmeler gırla..hatta acısını çıkarır gibiydim paniğin..izin vermicektim beni altetmesine... ama benim kasteddiğim farklı birşey yabancılaşma..yani meleğede onu anlatmıştım..elbette çok mutlu sevnçli idim ne de olsa evleniyorum sevdiğim adamla..en mutlu günüm...kötü olan ne bilioymusun? bu mutlu günümde bu aptal hastalığın ben burdayım diyerek o mutlu günümü rezil etmesi..ertesi gün o mutlu mesut yüz ifademden eser yoktu...atak kapımı çalmıştı:50 neyseki balayımı mahvedecek kadar değil:16:

Anladım ne demek istediğini. Başka bir boyuta geçiyormuşsun, ya da olanları tv'den izliyormuşsun hissi. Sanki 3 boyutlu gözlükle tv izlerken kendini orda hissetmek ama aslında orda olmamak gibi. Berbat bir şey. Allah kimseye yaşatmasın.

Korkma melekcim şu an ne hissediyorsan o anda en fazla onu hissediyorsun daha fazlasını zaten atak geçirdiğimizde tavan yapıyor işte birde bu olabilir ama bunlar bildiğimiz yaşadığımız şeyler sadece varsayım bunlar belkide hiç olmicak Allah'ın izniyle inşallah. İnşallah hiç bilmediğin bir gün doğum yaparsın gününü bilip beklemek biraz gerio insanı. İnan doğum yaptığında artık hamile olmadığın için daha rahat olucaksın Allah'ın izniyle çünkü gerekirse ilacını yükseltirsin gerekirse ek ilaç kullanırsın çünkü bebeğe zarar verme ihtimalin yok çünkü karnında değil. Zaten loğusayken yalnız olmuyorsun ailen yanında oluyo İnan bana o senin yazdığın senaryoları okadar ii biliyorumki ben ya ameliyattan ayılamazsam diye düşünür ağlardım. Bende yaşadım doğumdan sonra şimdikinden pek farkı yoktu ufaktan yokluyodu ben onu bir şekilde gönderiyordum hiç düşündüğüm gibi değildi sonra bebek öyle yoruyoki seni unutuyorsun İnan bana canım benimmm hamilelikteki çok daha zor inşallah hepimiz doğumdan sonra yaşamayız bunları. Doğum yapıncada bizi unutma hemi melekcim gene yaz. Tabi ne kadar böyle anlatsamda bende düşünüyorum o zaman ilaç kullanmamıştım şimdi kullanıyorum. Nasıl bırakıcam bırakınca nasıl olucam diye düşünüyorum doğum sonrasıda aklıma gelio doğum yaklaştıkça şiddetlenebilr ama bize bunları düşündüren kaygılarımız. Allah'ın izniyle atlatacağız bunları inşallah. Çok dua edelim kızlar birbirimizide unutmayalım müslümanın müslümana ettiği dua çok makbulmuş

Dün kızım huysuzlanınca netten müzik açtım. Farid Farjad'ı duymuşsunuzdur belki. İran'lı bir keman virtiözü. Kızıma dinlettim. Biraz da ney dinlettim. Kucağımda uyuyakaldı. O kadar mutlu oldum ki!! Süt dışında bişeyler paylaştık. İnşallah siz de böyle güzel şeyler yaşar ve buraya yazarsınız.

Ay masallah Allahim esirgesin prensesi benim kizim ne kadar oldu acaba sali gunude benim randevum var
Sedatif yani sakinlestirici yapiyorlar canim tam baygin olmuyorsun ama uykulu hatirlamiyorsunda
Bakalim hayirlisi olsun hakkimizda Rabbim bi karara baglamistir insallh mutlu haberler verecez birbirimize o an bebekleri düsünmekten belkide panik yapamicaz domestikusun dedigi gibi:)

daha 6aylıgm ama bende cok korkuyrm dogumdn ılk dogumm normal sımdı yapamam gıbı gelıyo son aydakı halıme baglı ama epıdural istym ondada herseyı görüyn daha cok panık olurm dıye korkym off ya allah yardım eder ıns zaten düşünmemeye calışym aslında bıgunde olup bıtecek ama kendı kendımızı korkutuyz işte allah hepımızı kurtarsn bebıslerımızı alalım kucaklarımıza

Anladım ne demek istediğini. Başka bir boyuta geçiyormuşsun, ya da olanları tv'den izliyormuşsun hissi. Sanki 3 boyutlu gözlükle tv izlerken kendini orda hissetmek ama aslında orda olmamak gibi. Berbat bir şey. Allah kimseye yaşatmasın.

aynen öyle canım güzel tarif etmişsin bunu anca yaşayan biri böyle tarif edebilir sanırım sende yaşadın..

aynen öyle canım güzel tarif etmişsin bunu anca yaşayan biri böyle tarif edebilir sanırım sende yaşadın..

ben bi ara -panik atağın ilk dönemlerinde- sürekli böyle hissediyordum. odadan odaya bile geçemiyordum. çünkü boyut atlamışım, yabancı biyerdeymişim gibi geliyordu.geçti o günler.çok şükür.çok şükür...

Çoook sağolun arkadaşlar cevaplarınız için hamileliğin bir başı bir de sonu kötü demişti burada bir arkadaş kim demişti hatırlamıyorum ama doğru söylemiş.. en güzel zamanları ortalarıydı gerçekten.. Kafam yine düşünmekten bir tuhaf oluyor.. Doğurayım geçecek diye şartlandırmak istiyorum kendimi ama onuda ya şöyle olursa ya böyle olursa diye düşünüyorum.. İnşallaaaah fuja ve domestekus sizin gibi doğurunca iyi olurum ilacımı yükseltme umudum var bir süre daha dayanırım yine sonunda iyi olurum diyorum.. Allah yardımcım olsun güç versin inşallaaah..

Çoook sağolun arkadaşlar cevaplarınız için hamileliğin bir başı bir de sonu kötü demişti burada bir arkadaş kim demişti hatırlamıyorum ama doğru söylemiş.. en güzel zamanları ortalarıydı gerçekten.. Kafam yine düşünmekten bir tuhaf oluyor.. Doğurayım geçecek diye şartlandırmak istiyorum kendimi ama onuda ya şöyle olursa ya böyle olursa diye düşünüyorum.. İnşallaaaah fuja ve domestekus sizin gibi doğurunca iyi olurum ilacımı yükseltme umudum var bir süre daha dayanırım yine sonunda iyi olurum diyorum.. Allah yardımcım olsun güç versin inşallaaah..

Melekcim seni dogumla ilgili en cok endiselendiren ne?
Mesela ben sirt ustu yatinca nefesim kesilecek gibi oluyor nasil yatacam diye ona taktim kafayi
Bide karnimi kesecekler bebek cikacak ameliyat bitip odaya gecince durumu kabullenebilecekmiyim
Bende bunlari düsünmekten deli oluyorum:(

ben bi ara -panik atağın ilk dönemlerinde- sürekli böyle hissediyordum. odadan odaya bile geçemiyordum. çünkü boyut atlamışım, yabancı biyerdeymişim gibi geliyordu.geçti o günler.çok şükür.çok şükür...

peki sen nasıl atlattın ne ilaç kullandın

Melekcim seni dogumla ilgili en cok endiselendiren ne?
Mesela ben sirt ustu yatinca nefesim kesilecek gibi oluyor nasil yatacam diye ona taktim kafayi
Bide karnimi kesecekler bebek cikacak ameliyat bitip odaya gecince durumu kabullenebilecekmiyim
Bende bunlari düsünmekten deli oluyorum:(

Sevimcim işte tamda bunu düşünüyorum ''Durumu kabullenmek''....
Bu sefer arkası da geliyor işte..
Durumu kabullenmekte zorlanıp ya kötü olursam diye düşünüyorum..
OOooof Sevimcim yaa aynı şeyleri düşünüyoruz sanırım..
Neden yaşamadan yaşayacaklarımızı kestirmeye çalışıyoruz bilmiyorum
Bu durumu engellemek istiyorum oluruna bırakmak istiyorum..
Sana tam gün verdi mi doktorun sezaryen için?

Son düzenleme:
Kızlar varya hamileyken hani oğlumuz kızımız diye karnımızı seviyoruzya inanın hamileyken çok anlayamıyo insan sizdede şu an o var ne zamanki doğuyo bebek ve onunla zaman geçirince anlıyorsun daha çok sevip bağlanıyorsunuz. Böyle düşünmenizin sebebi kucağınıza almadığınız için bende ilk hamileliğimde karnımı sevip konuşuyordum ama yinede idrakına tam varamıyosun acaba severmiyim bakabilirmiyim diye düşünüp dururdum inanın öyle seviliyorlarki bal gibi oluyorlar güzel anneleri hele bide 1 kaç aylık oldularmı lokum oluyorlar sevmemek imkansız başkasının olsa yemek istersiniz ama sizin olucak düşünsenize Allah'ın izniyle. Birde şunu ekleyeyim kadın için çok özel bir an sezeryandan çıkıp odanıza geldiğinizde herkez sizi beklio kendinizi çok özel hissediyorsunuz mutlaka bebeğiniz odaya gelince mutlaka eşinizin yüzüne bakmayı unutmayın kızlar. Benim eşim öyle bir bakıyoduki oğlumuza o anda kendimi çok özel hissettim onu Allah yarattı bizler sebeptik ama bende gerçekten kendimce büyük bir savaş vermiştim. Çok zordu ilk hamileliğimde. Bu arada sevimcim ameliyathanede çok uzun kalmıyorsun dümdüz yatıyorsun ama anında uyku hâli verilio sen bebeğin doğduğunda uyandırılıyosun. Sizi çok ii anlıyorum elinizde değil engel olamıyorsunuz bende yaşadığım için insana o an hiç bişey kar etmiyo ama en azından yaşicaklarınız bunlar ne kadar korksakta inanın doğum yapmak hamilelikte ysşadıklarımızın yanında masum kalio ben korkmuyomuyum tabiki korkmasam anormal olur ama inanın gözümüzde büyüttüğümüz kadar değil Rabbim yardım ediyo çok dua edelim kızlar

Kızlar varya hamileyken hani oğlumuz kızımız diye karnımızı seviyoruzya inanın hamileyken çok anlayamıyo insan sizdede şu an o var ne zamanki doğuyo bebek ve onunla zaman geçirince anlıyorsun daha çok sevip bağlanıyorsunuz. Böyle düşünmenizin sebebi kucağınıza almadığınız için bende ilk hamileliğimde karnımı sevip konuşuyordum ama yinede idrakına tam varamıyosun acaba severmiyim bakabilirmiyim diye düşünüp dururdum inanın öyle seviliyorlarki bal gibi oluyorlar güzel anneleri hele bide 1 kaç aylık oldularmı lokum oluyorlar sevmemek imkansız başkasının olsa yemek istersiniz ama sizin olucak düşünsenize Allah'ın izniyle. Birde şunu ekleyeyim kadın için çok özel bir an sezeryandan çıkıp odanıza geldiğinizde herkez sizi beklio kendinizi çok özel hissediyorsunuz mutlaka bebeğiniz odaya gelince mutlaka eşinizin yüzüne bakmayı unutmayın kızlar. Benim eşim öyle bir bakıyoduki oğlumuza o anda kendimi çok özel hissettim onu Allah yarattı bizler sebeptik ama bende gerçekten kendimce büyük bir savaş vermiştim. Çok zordu ilk hamileliğimde. Bu arada sevimcim ameliyathanede çok uzun kalmıyorsun dümdüz yatıyorsun ama anında uyku hâli verilio sen bebeğin doğduğunda uyandırılıyosun. Sizi çok ii anlıyorum elinizde değil engel olamıyorsunuz bende yaşadığım için insana o an hiç bişey kar etmiyo ama en azından yaşicaklarınız bunlar ne kadar korksakta inanın doğum yapmak hamilelikte ysşadıklarımızın yanında masum kalio ben korkmuyomuyum tabiki korkmasam anormal olur ama inanın gözümüzde büyüttüğümüz kadar değil Rabbim yardım ediyo çok dua edelim kızlar

Canımm çok güzel şeyler yazmışsın.. İnan çookk çoookk teşekkür ederim içim rahatlıyor okudukça...

Sevimcim işte tamda bunu düşünüyorum ''Durumu kabullenmek''....
Bu sefer arkası da geliyor işte..
Durumu kabullenmekte zorlanıp ya kötü olursam diye düşünüyorum..
OOooof Sevimcim yaa aynı şeyleri düşünüyoruz sanırım..
Neden yaşamadan yaşayacaklarımızı kestirmeye çalışıyoruz bilmiyorum
Bu durumu engellemek istiyorum oluruna bırakmak istiyorum..
Sana tam gün verdi mi doktorun sezaryen için?

Bugün saat 10 da kontrol var canim konusacaz bakalim ne dicek
Uzun uzun anlatmaya gerek yok kaygilarimiz korkularimiz ayni Allah yardimcimiz olsun cnm

Ya benimki genel anestezi degil doktorum bana birak deyip duruyor bugun bikezdaha konusacam gittigimde bakalim sevmek konusunda sıkıntı yok baskasinin cocugunu bile seviyorsun severimde sanki benim oldugunu kabullenmem zaman alir gibi bi his var icimde:(
Sag salim bi gelseydi kuzucuklar Allahin izniyle

peki sen nasıl atlattın ne ilaç kullandın

Uzuuunnn bir terapi ve ilaçla tedavi süreci lazım. Ben de ilk başlarda öenmsemedim. Bir tane içsem nolur, yarım içsem nolur dedim, ilacı bıraktım vs... Böyle yapınca durum kötüleşerek geri dönüyor. Tedaviyi tam iyileşme olmadan bırakmamak lazım. Yani öyle soğuk algınlığı ilacı gibi "iyi hissediyorum bırakayım" diyemiyorsun. Şimdi yine oluyor bazen. Anlık-saniyelik. Ama çok çok az. Çok şükür.

Son düzenleme:
Back