Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Dovardar Canım ben sadece panik atak değil.. Uykumda bile devam eden 24 saat süren anksiyete ve majör depresyon yaşadım tam 3 ay hiç ama hiç azalmadı... Kendimi inan camdan balkondan atmayı bile düşündüm.. Ben Efexor kullanıyorum 75mg... Yarından itibaren 37,5mg kullanmaya başlayacağım onuda kendi isteğimle azaltacağım durumuma göre deneyeceğim.. Profosöre gidiyorum bende çok doktor gezdim doktorumun bana söylediği doğum yaptığın gün bile içebilirsin dedi.. 30 haftalık hamileyim ve çok şükür bebeğimin her türlü ayrıntılısı testleri iyi çıktı hatta hastanedekiyle yetinmeyip çok daha iyi bir doktora gidip ayrıntılı yaptırdım yani 2 kez ayrıntılı ultrasona girdim gerisi artık Allah'a kalmış.. Kafama takmıyor değilim aynı senin gibi hep dua ediyorum Rabbime bebeğime zarar vermesin diye ama Allah alnıma ne yazdıysa onu yaşayacağım.. Birde dpktorum şunu söyledi anksiteye ve panik atak yaşamak bedeni kastığı için erken doğuma sebebiyet veriyor..

Kızlar 17. Haftamdayım önceye göre ataklarım ve çarpıntılarım azaldı çok şükür ama bende sürekli bir yorgunluk,baygınlık,fanalık hissi var birdeb bire olabiliyor.çarşıya,pazara,dışarı çıkamıyorum bu yüzden hatta kısa mesafelere bile araç kullanarak gidebiliyorum.sizde de oluyor mu bu fenalık hissi? Oluyorsa bununla nasıl başedebiliyorsunuz?

Bendede aynı oluyo. O gebelikler alakalı büyük bir kısmı sanırım bende kendime güvenip uzak mesafelerde yuruyemiyorum. Gerçi hiçde denemedim çok çabuk yorulduğum için cesaret edemiyorm evde bile iş güç çok zorlanıyorum gelişi güzel toparlıyrm bazen salıyorum annemler geldiğinde dağılsınlar köse bucak temizliyorlar evimi

İşte aynı bende senin gibiyim yan odaya geçsem yoruluyorum,temizlik falan yapamıyorum.Bazen bu durumu daha da yoğun yaşıyorum işte o an atak geçiriyorum.

arkadaşlar bana yardım edin lütfen hamileliğinde antidepresan kullanıp bebeği sağlıklı doğan iyi olan var mı? yardımınıza ihtiyacım var...

arkadaşlar bana yardım edin lütfen hamileliğinde antidepresan kullanıp bebeği sağlıklı doğan iyi olan var mı? yardımınıza ihtiyacım var...

Eğer eski mesajları okursan en az sadece burada 4-5 kişi var kullanıp doğum yapmış.. benim tanıdığım 2 kişi var.. Bende kullanıyorum 30 haftalık hamileyim çok şükür bir aksilik yok.. Geçmiş olsun kaç haftalık hamilesin...

teşekkür ederim ne kullanıyorsun mg yazarmısın?

slm kıslar hamileymişim dr kontrol ettirdim :) ilk gün çok sevindim ve tabi sonra düşünceler başladı her hamilelik geçirenlere soru sormaya başladım daha 6. haftanın içindeyim fakat geçen hafta mide bulantısı çok oldu ve nefes darlığı oluyo bulantı hafifledi ama nefes darlığı ara ara oluyo birde ileride karnımın şişeceğini düşününce korkuda oluyo melekciğim maşallah sen 31.haftadasın karnın şiştikçe zorluğu ne oldu bu arda tebrik eden tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim darısı isteyen herkesin başına inşallah.

Son düzenleme:

evt bende 19 haftadaym suan cok zorlamıyo ama ilersi içn korkuym daha cok büyück nefes daha cok daralıck napcz bılmyrm

Haftama göre karnımda kocaman zor yürüyorum ağrılarım var.. Arada az nefes daralmalarım oluyor ama hamileliğimin ilk zamanları çok daha kötüydü ben buna razıyım bu zorluk ne ki panik atağın depresyonun anksiyetenin yanında :) Ben hamile görsem korkardım.. Karnı büyük bir kadın görünce içim ürperirdi.. Rabbim ol deyince oluyor.. Hiç korkmayın Allah kolaylığını verecektir..

hemen hemen ayni durundayiz canimbende 7haftalik hamileyim ilk bi kac gun cok sevindim ama simdi korkuyorum bulanti bas dönmeleri nefes darligi.ve bunlarin yani sira bide panik atagim.atak geciriyorum surekli.hic mutlu degilim cildirmak uzereyim. Sorum su olacak hamilelikte antidepresan kullanip rahatlayan veya hamile kaldiginda atak gecirmeyen birileri varmi.

Canım her yeni giren aynı soruyu soruyor ama biraz bu forumun geçmişinde yazanlara göz atarsan insanların neler yaşadığını görürsün.. Ben bana moral olsun diye taaa 1. sayfadan defalarca hep okuyordum çok zor günler geçirdim bende.. Çok geçmiş olsun Allah yardımcın olsun...

Arkadaşlar Evet ben de panik ataklıyım 2007 yılından beri ve 2009 da bir oğlum oldu. Panik Atak ile ilgili hayatımdaki gelişmeleri blogumda paylaşıyorum , hamileler için de bilgilere ulaşabilirsiniz.
Bir de herkese tavsiyem Haşimoto Tiroiditinizin olup olmadığına baktırın.
Blogum panikfobi blogspot com
Korkmayın , mutlaka bir psikologtan da yardım alın

Kızlar günaydın nasılsınız melek domestikus panikli ramazcan nerelerdesiniz ve diğer arkadaşlar sanırım yaz geldi herkez biraz daha ii galiba inşallah öyledir ve hep böyle gider öpüyorum hepinizi. Rabbim hepimizi bebeklerimizi sağlığımızı korusun inşallah.

Merhaba.

Benim için mevsimler, günler, saatler hep aynı :) Grip oldum, iyileşme aşamasındayım. Bi yandan sıcak, bi yandan grip zorladı biraz. Kızımı da hasta ettim diye korkuyorum. Arada bir hapşırıyor. Bir de hamilelikteki kilolarımı geri aldım. Keyfim yok açıkçası...

Merhaba arkadaşlar.. bende çok şükür iyiyim...
Bebişim büyüyor doğum yaklaşıyor cumartesi doktorumuz vardı 1800gr olmuşuz çok şükür sağlığı iyiymiş..
antidepresanımı yarıya düşürdüm kendi isteğimle maşallah olumsuz etkilemedi.. Eczacı bile bunu içmende hiç bir sakınca yok dedi ömrünün sonuna kadar hamileliğinde doğumunda kullan hiç bir zararı olmaz dedi.. :) Doktorlarım onaylamıştı zaten ama yinede birinden daha duymak insanı mutlu ediyor.. Fuja seninde daha iyi olmana sevindim.. Domestekus ben acayip kilo aldım nasıl vericem bilmiyorum.. Ama psikolojim iyi olsunda herşey hallolur diyorum :)

Benim doğum yaptığım haftadasın Maşallah sana :)

Süt verirken diyet yasak. Zaten İnşallah göreceksin, hamilelikteki gibi insanın canı bişeyler istiyor. Annemden öğrendim, canın bişey isterse yiyecekmişsin. Sütün umar diyor :)

Ben de asıl ilaçlarıma başlasam belki daha iyi hissederim.

Aman napalım yeriz ozamanda bizde :) Emzirdiğin için mi başlamıyorsun asıl ilaçlarına?
İlacın faydası büyük bu tartışılmaz bir gerçek.. yok ilaçsız geçermiş terapi falanmış bunlar bence hikaye her yöntemi denediğim için böyle konuşuyorum.. İnşallah eskisinden çok daha iyi olursun canım..

Yeriz yeriz, sonra istediğimiz yere yuvarlanarak gideriz :)))) Evet emzirdiğim için başlamadım. Doktor izin vermişti ama sonuçta etken maddeleri farklı ve bebek etkilenebilir diye düşündüm. Ek gıdaya başlayınca İnşallah bakalım... Hı hı geçer ilaçsız... Dışardan (yani panik atak yaşamayanların) yorum yapmak kolay. Teşekkür ederim iyi dileklerine. İnşallah herkes daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…