rıvotral dedıgın damla yada pasıflora gıbı bıtkıselmı yoksa daha agırmı ya bısey sorcm ılac kullanırken psıkıyatra yada dogumcunuz bebege etkısı nedır ne degldr bılgılendırıyomu ben daha gıtmedm gıdınce bende sorcm ama yanı gercekten bebege hıc bır zararı dokunmayan ılac var mı bılgınız varsa yardımcı olurmusunz yada sakınlestırıcı olarak kullandıgınz caylar var mı ben hamıle kalmadan önce melisa cayı içiydm fayda edıyodu hamılelıkte dusuk rıskı varmıs ama cok mecbura kalınca 1 -2 kere içtm dayanamadm kendımı sakınlestıremedm allahtan bısey olmadı
e
Rivotril D grubu bir ilaçtır. Gebelikte kullanılan antidepresanlar genelde C grubudur. A ve B grubu ilaçlar hamilelikte kullanılır ama bu grupta antidepresan yok bildiğim kadarıyla. C grubu ilaçlar kar-zarar hesabı yapılarak verilir. D e X grubu ilaçlar hamilelikte tercih edilmez. Benim psikiyatrım bitkisel olmasına rağmen içinde alkol var diye Passiflora'yı önermemişti. Bitkisel ilaçlar da hamilelikte zararlı olabiliyor. Doktor izin vermezse kullanmayın. Özellikle adaçayı ve melissa.
ya ben pasıflorayı bıle cok zorda kalmadan içmiyrm hamılelıgmn ılk zamanları bılmydm melısann zararlıoldugunu sonra ögrennce hıc ıcmedm hala da dayanıyorum işte mahvolmus bısekılde 4 aya kadar geldm bıkerede yaz gelse belkı kafam dagılır yazın valla napcm bılmyrm ya kafam cok karısık bıyandan bebege zararı olur dıye korkuyrm bıyandan her gecen gun ızdırzp bır gun daha bıttı dıye sevınıyorm ama cok yıprandm ya ama mutlaka dogumcumla konusucm gıdınce
olabılır belkı ama ben gecen kıs 2 ay kullandm bıraktm benıo genelde kısın buluyo bu hastalık 2 aydan sonra yaz geldı ben esımle calışmaya basladm öglene kadar ev işi ögleden sonra cocugu bırakıyodm ordan dukkana gecıyodm sonra gene cocugu al evde yemek falan yanı panık atagı dusunmeye vaktım olmuyodu hamıle kalınca cocugu servıse verdm evdeym bosluga gırdm bıde dogum stresı gırınce panık tavan yaptı anlıcn ondan yaz gelsn dıym belkı cocuk olunca seneyede kızm 1 e baslıck bebbek eylul sonu dogck yogunluktan unuturm dıyom ama tedavı sart bıde panık ıcın ınternette kolye gördm yorumları okudum cok ıyı falan dıyolr ama guvenemym faydası olcagını bılsem alırm valla sızde evdemısnz calışıyomusnz allahm yardım etsn daha 4 aylıgm ama panıkten nefes darlıgı basladı sonlara dogru napcm bılmm saol sana cok tesekkur ederm bıtek sen yazıyosnPaxil kullandığını yazmıştın. Bunların çoğu Paxil'i bırakmanın etkisi. Yani hamile olmasan ve Paxil'i bırakıyor olsan yine aynı belirtileri yaşardın. Hamile olduğun için belirtiler daha yoğun olabiliyor. Ben psikiyatrıma sormuştum baş dönmesi geçmiyor diye. Bana 2-3 ay sürer demişti. Hatta daha uzun da sürebilir demişti. İnşallah uygun bi ilaçlar güzel bi hamilelik geçirirsin.
olabılır belkı ama ben gecen kıs 2 ay kullandm bıraktm benıo genelde kısın buluyo bu hastalık 2 aydan sonra yaz geldı ben esımle calışmaya basladm öglene kadar ev işi ögleden sonra cocugu bırakıyodm ordan dukkana gecıyodm sonra gene cocugu al evde yemek falan yanı panık atagı dusunmeye vaktım olmuyodu hamıle kalınca cocugu servıse verdm evdeym bosluga gırdm bıde dogum stresı gırınce panık tavan yaptı anlıcn ondan yaz gelsn dıym belkı cocuk olunca seneyede kızm 1 e baslıck bebbek eylul sonu dogck yogunluktan unuturm dıyom ama tedavı sart bıde panık ıcın ınternette kolye gördm yorumları okudum cok ıyı falan dıyolr ama guvenemym faydası olcagını bılsem alırm valla sızde evdemısnz calışıyomusnz allahm yardım etsn daha 4 aylıgm ama panıkten nefes darlıgı basladı sonlara dogru napcm bılmm saol sana cok tesekkur ederm bıtek sen yazıyosn
Sen de sağol. Kızım bensiz durmuyor. Genelde kucağımda. Onunla ilgilenirken yazıyorum işte. Aslında çok insan var burda ama herkes iş-güç panik atak derken vakit bulamıyor.
İş yoğunluğu ve yaz aylarında panik atağının azalması ne kadar güzel. Tedavine önem verirsen belki tamamen kurtulursun. Öyle kolye filan işe yarıycanı sanmam. Kullananların yorumları da düzmece olabilir. Açıkçası ben pek itibar etmiyorum öyle şeylere.
Ben evdeyim. Çalışmıyorum. En son eşimle tanışmadan 1 ay önce işten çıkmıştım :) Açıkçası çalışma hayatını pek sevemedim. Her gün aynı şeyleri yapmak bana iyi gelmiyor. Sıkılıyorum. Sonra gelsin panik atak. :)
Zor ama biraz sakin ol önce. Sonra iyi bir psikiyatrla daha iyi hissedersin. İlaçları da kendin başlayıp kendin bırakma. Böyle yapınca panik atağın dengesi şaşıyor.
evt bırakmıcm kendım ılacla hamılelık gecırdn sanırm bebegn ne kadarlık oldu ılaclarn bebege bı yan etkısı oldumu saglık yönünden bende evdeym bende ıtıbar etmedım zaten kolyeye bence bu hastalıgn dıger sebebı yalnızlık ben yalnız kalınca kurmaya baslıym oramı buramı dınlıym kansermym kalb krızı gecırrmym beynımı yıyo dusunceler hep ya hamılelıkte yada dogumda ölücm gıbı gelıyo ama artk kötü düşünmym dogurcm bebegımı kucagıma alıcm bebek kıyafetlerı bakmk benı cok mutlu edıyo kafam dagılıyo inşaallh bugunlerde gecıcek sımdıye kadar böyle cok gecırdm ölmedm öldürmüyo süründürüyo bu has bızm genetk babamı arıym rahatlym oda pa hasdı ama yendı o rahatlatıyo benı sıznle konusmk cok saoln evet belkı bı gun bu anlarımızı hatırlayp gulucez
Gunaydin kizlar bugun ve dun tv de surekli karsima bir haber cikti. 6 aylik hamile bir kadin soguk alginligi grip nedeniyle 1ay tedavi gordugu hastanede hayatini kaybetti. Ama kadin bebegine zarar verir diye ilac tedavisini kabul etmemis. Cok morelim bozuldu. Bu aylardada kendimize cok dikkat etmemiz lazim daha once hamilelignde grip soguk alginligi yasayan varmi. Antidepresan kullanipts soguk alginllig ilaclari kullanmak tehlikelimidr acaba.
Arkadaşlar selam,
Uzun zamandır girmemiştim.Şu anda 9 haftalık hamileyim.Daha önce yazmıştım ilacımı hamile olduğumu öğrendiğimde azaltarak bıraktım.Şu anda hiçbir ilaç içmiyorum.Saraçoğlunun ıspanak tere kürünü uyguluyorum.Gerçekten Allah bir güçveriyorFena değilim ,arada sırada korkularım yokluyor ama ben çok okuyorum bu konuyla ilgili ,okuduklarım beni çok rahatlatıyor.Bir blog buldum adresini aşağıda vereceğim mutlka okumanızı tavsiye ediyorum.Bizim gibi aynı derde sahip bir arkadaşın hastalığı kendi kendine yenmesi ile ilgili .
Beni olumlu yönde çok etkiledi.Umarım sizede faydası olur.Ayrıca ilaç kullanan arkadaşlarda hiç endişelenmesinler , Allah büyük.Allaha emanet deyip devam edeceğiz yolumuza.Psikiyatristim beni bu konuda çok rahatlattı.Zorda kalırsan tabiki ilaç kullanabilirsin dedi.Bu kadar çocuğu olmayan insan çocuğum olsun diye mücadele verirken , bize verilen bu şans gerçekten bir mucize.Çok şükür hamileyiz ve çocuğumuz olabiliyor.Umarım hepimiz bu süreci başarıyla atlatırız.
Panik Atak-Anksiyete Günlükleri
Ilac icmek istemiyosun haklisin ama belki ilacsiz terapi gorebilirsin. Bak gogsum agriyo artik diyosun. Kendini yipratma canim benim eziyet etme kendine belki bitkisel biseyler verir terapi iyi gelebilir. gorumcemler geld kafam dagildi diyosunya kapi komsun falan yokmu yani samimi ayni sekild kafan dagilabilir ben aile apartmaninda oturuyorum. Esimin tarafindan evde boguldkc iniyorum insan evde oturdukcada kotu oluyr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?