Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Kızlar 2li tarama testimin sonuçları çıkmış şimdi hastaneden aradılar. Çok şüküüür sonuçlar iyiymiş :)
Bugün hamile tulumu aldım ben... Çok yakıştı.... :)

melekkk iyiki tedavine hemen basladinn,en azindan hamileliginden tat alacaksin insallahh,benim cektiklerimi cekmiyceksin....ne kadar mutluu oldummm,insallahhh herseyy dahada iyi olacakk...
bibliyofill insallahh sendeende iyi haberler alacagiz.....bak ben 34 haftayi geride biraktimmm,heran öldüm ölecem diye diye....insallahh Allah yardimcimizzz olacakkk oluyor daa hamd olsun....

melekkk iyiki tedavine hemen basladinn,en azindan hamileliginden tat alacaksin insallahh,benim cektiklerimi cekmiyceksin....ne kadar mutluu oldummm,insallahhh herseyy dahada iyi olacakk...
bibliyofill insallahh sendeende iyi haberler alacagiz.....bak ben 34 haftayi geride biraktimmm,heran öldüm ölecem diye diye....insallahh Allah yardimcimizzz olacakkk oluyor daa hamd olsun....

Canım sağol bugünüme çok şükür çoook...
Sende dayanamazsan doğumdan hemen sonra başla ilaçlarına
Tamam emzirmek iyi güzel ama bu halde de yaşamak çok zor be canım...
Birde senin bir tane daha evladın var
Eminim senin iyi olman emzirmenden daha faydalı olacaktır onlara...
Rabbim yardımcın olsun canım geçiyor bir şekilde evet ama geçerkende mahvediyor insanı bu hastalık...

merhaba arkadaşlar hepimize geçmiş olsun. bende 5 senedir falan var. ama doktora gitmedim hep kendim yenmeye çalıştım, güçlü görünmeye çalıştım. Allah hepimize yardım etsin çok zor durum. deliricem sanki yaşamıyormuşum gibi oluyordu. 6 aylık evliyim. ailemden uzağım utangaç yapım var üstüne insanlara güvensizlikte eklenince bu sefer özgüven eksikliğide oldu bende. kimse bilmesin istiyorum anneme bide eşime biraz anlatmıştım. kimse bişey yapamaz ki bunu anladım. ellerim titriyo bir şeyi kafaya takıyorum kesin bu olacak diye o zaman ilerliyor zaten. mesela çay verirken el titremesi aklımda hep ne güzel unutmuştum 2 aydır tekrar başladı, çorba içince elim titriycek diyorum bunun gibi. ailemi çok özlüyorum kendime güvensizliğim paniğim yüzünden oraya gidincede zorlanıyorum, bana geldiklerindede veya bir komşumu, arkadaşımı bile çağıramıyorum titriycem, kalbim atacak diye:(((( eskiden arkadaş canlısı güleryüzlü sıkılgan olsamda hemen geçerdi. sıkıntılar, vefasızlıklar üstüste gelince bende bunlar görülmeye başladı. nasıl kurtulucam bilmiyorum.....

merhaba arkadaşlar hepimize geçmiş olsun. bende 5 senedir falan var. ama doktora gitmedim hep kendim yenmeye çalıştım, güçlü görünmeye çalıştım. Allah hepimize yardım etsin çok zor durum. deliricem sanki yaşamıyormuşum gibi oluyordu. 6 aylık evliyim. ailemden uzağım utangaç yapım var üstüne insanlara güvensizlikte eklenince bu sefer özgüven eksikliğide oldu bende. kimse bilmesin istiyorum anneme bide eşime biraz anlatmıştım. kimse bişey yapamaz ki bunu anladım. ellerim titriyo bir şeyi kafaya takıyorum kesin bu olacak diye o zaman ilerliyor zaten. mesela çay verirken el titremesi aklımda hep ne güzel unutmuştum 2 aydır tekrar başladı, çorba içince elim titriycek diyorum bunun gibi. ailemi çok özlüyorum kendime güvensizliğim paniğim yüzünden oraya gidincede zorlanıyorum, bana geldiklerindede veya bir komşumu, arkadaşımı bile çağıramıyorum titriycem, kalbim atacak diye:(((( eskiden arkadaş canlısı güleryüzlü sıkılgan olsamda hemen geçerdi. sıkıntılar, vefasızlıklar üstüste gelince bende bunlar görülmeye başladı. nasıl kurtulucam bilmiyorum.....

Geçmiş olsun canım bence kimseden saklamaya çalışma heleki eşinden annenden...
Ben senin yerinde olsam eşimle bu durumu konuşur doktora gitmeyi isterdim..
Ne yaşadığını anlayamaz ama en azından anlayış gösterebilir diye düşünüyorum..
Ama kendi içinde yaşama bunları seni daha çok bunaltır..

Geçmiş olsun canım bence kimseden saklamaya çalışma heleki eşinden annenden...
Ben senin yerinde olsam eşimle bu durumu konuşur doktora gitmeyi isterdim..
Ne yaşadığını anlayamaz ama en azından anlayış gösterebilir diye düşünüyorum..
Ama kendi içinde yaşama bunları seni daha çok bunaltır..

annemle konuşmuştum biraz eşimlede. ama ilaç tedavisi istemiyorum ben. biliyorum ki ben beynime söz geçiremezsem hiç bişey fayda etmeyecekç bunları anlatıpta kimseyide üzmek istemiyorum, onlarda etkisinde kalırdı yaşarlarsa diye hatta buraya bile zor yazdım. yani aklıma geldiği an oluyor. hani birine aşık olursun gece gündüz aklındadır, başka şey düşünemezsin ya onun gibiyim işte. ne yapıcam bilmiyorum.

Efrah canım ben iyiyim çok şükür.. Diğer herkes iyidir umarım..
Kimseden ses çıkmıyor ne zamandır nerelerdesiniz kızlar..
Doğum yapanlar nasıllar?
Hamile olanların psikolojileri nasıl??

melek çok sevindim senin adına üzülüyordum zamanın çok kötü geçiyordu sabrın sonu selamett

arkadaşlar beray adlı bir üye varda ononla görüşeniniz varmı fesbook msn vs. varsa bana yardımcı olursanız çok sevinirim yaaa...

arkadaşlar tecrübelerinize dayanarak soruyorum ben paxil ve remeron kullanıyorum remeronu bırakınca çok aşırı mide bulantılarım oluyor hiç birşey yedirmiyor o derece sabahtan akşama kadar yani hamilelik istiyorum ve ilacı bırakmayı denedim sadece paxil kullanıyım o şekilde hamile kalıyım diye ben paxili bırakıp sadece remeron içsem olurmu acaba yani remeron kullanan varmı hiç aranızda remeronla daha iyiyim ve gittiğim psikiyatride yok bayadır kendi kendime mücadele ediyorum ve çocuk çok istiyorum ama cesaret edemiyorum bir fikriniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim ...

arkadaşlar tecrübelerinize dayanarak soruyorum ben paxil ve remeron kullanıyorum remeronu bırakınca çok aşırı mide bulantılarım oluyor hiç birşey yedirmiyor o derece sabahtan akşama kadar yani hamilelik istiyorum ve ilacı bırakmayı denedim sadece paxil kullanıyım o şekilde hamile kalıyım diye ben paxili bırakıp sadece remeron içsem olurmu acaba yani remeron kullanan varmı hiç aranızda remeronla daha iyiyim ve gittiğim psikiyatride yok bayadır kendi kendime mücadele ediyorum ve çocuk çok istiyorum ama cesaret edemiyorum bir fikriniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim ...

Canım beray adlı üye ile ben görüştüm daha önce telefonla konuştuk aynı şehirde ve aynı semtte oturduğumuzu öğrendik hatta :)
Onun şuan gittiği doktora gidiyorum bende Bursada..
Sana şunu söyleyeyim canım Beray lustral içmiş sürekli olarak remeronu da çok kısa kullanmış hamileliğinde
O da uyku problemi olduğu için vermiş doktoru... Çünkü Remeron ağır bir ilaç...
Şuan 2 yaşında kızı var hiç bir sağlık problemi yok telde cırıl cırıl sesi geliyordu... :)
Yapacağın en güzel şey canım profösor bulup ona gitmen çünkü uzman psikiyatriler ilaç vermiyor çoğunlukla...
Allah yardımcın olsun canım.. Hepimizin olsun inşallah...

merhaba kızlar.çok şükür doğumu atlattım.aslında doğum 24ünde olacaktı ama 20sinde sabah 5'te suyum gelince apar topar hastaneye gittik.nasıl panik bir durum anlatamam.heyecandan titremeye başladım.neyse hastaneye gittik.ve 8.30 da kızım doğdu.ilk gün biraz zor geçti ama sonra normale döndü her şey.kızımın yüzünü görünce boyut değiştirdim sanki.korkular sadece korku kızlar.hiçbir şey aklımızdan geçen senaryolar gibi olmuyor.şu an sadece uykuyu düşünüyorum inanın.kendime zehir ettiğim günlerime yanıyorum şimdi.ama ne yapalım bundan sonrası güzel olur inşallah.

gülcüm seni de tebrik ediyorum.allah analı babalı sağlıklı uzun ömürler versin inşallah.her şey çok güzel olacak buna inanın lütfen.hele ki bebeğinizi görünce.hepinize desteğiniz için çok teşekkür ederim.ara ara girmeye çalışacağım.sağlıcakla kalın......

merhaba kızlar.çok şükür doğumu atlattım.aslında doğum 24ünde olacaktı ama 20sinde sabah 5'te suyum gelince apar topar hastaneye gittik.nasıl panik bir durum anlatamam.heyecandan titremeye başladım.neyse hastaneye gittik.ve 8.30 da kızım doğdu.ilk gün biraz zor geçti ama sonra normale döndü her şey.kızımın yüzünü görünce boyut değiştirdim sanki.korkular sadece korku kızlar.hiçbir şey aklımızdan geçen senaryolar gibi olmuyor.şu an sadece uykuyu düşünüyorum inanın.kendime zehir ettiğim günlerime yanıyorum şimdi.ama ne yapalım bundan sonrası güzel olur inşallah.

gülcüm seni de tebrik ediyorum.allah analı babalı sağlıklı uzun ömürler versin inşallah.her şey çok güzel olacak buna inanın lütfen.hele ki bebeğinizi görünce.hepinize desteğiniz için çok teşekkür ederim.ara ara girmeye çalışacağım.sağlıcakla kalın......

Canım bunları duymak ne kadar güzeeeel :) Ben daha ultrasonda görünce bile boyut değiştiriyorum.. :) Ama buna rağmen senaryolar hep oluyor malesef ki...
Rabbim bizlere de göstersin bu günleri.. Sağlıkla büyüt yavrunu canım... Gözün aydınnn..

Benim ilacım da Paxil.Gebelik kategorisi hamilelikte kullanılan bir çok antidepresan gibi C olmasına rağmen, hamilelikte önerilmiyor.Remeron'u bilmiyorum.Yalnız tecrübelerime dayanarak söylemeliyim ki Paxil'i bırakmak çok sarsıcı.Yazmıştım burda, ben hamileliğimi öğrenince bıraktım ilaçlarımı.Öyle olmasaydı kolay kolay Paxil'i bırakamazdım.Eğer doktorun Paxil'i bırakabiliceni söylerse bunu yap.

gebelikte depresyon ve antidepresanlar -                          Op.Dr.Hüseyin ^enyurt                

Gebelikte ( hamilelikte ) Antidepresan İlaç Kullanılır mı? | Sağlık Sitesi, Astım tedavisi,Hamilelik, Cinsellik, Kadın Hastalıkları

Gebelikte İlaç Kullanımı | Hamileler Kulubü

Bu linklerde hamilelikte kullanılabilecek ilaçlar ve etken maddeleriyle ilgili yazılar var.Hamileyken hatim etmiştim :) Umarım faydası olur. Kolaylıklar dilerim.

Oooovvvv çok tanıdık geldi yazılanlar :) Bu kız bebekler de hep mi aceleci oluyor acaba? :) Tekrar hayırlı olsun.

Moralini bozmak istemem ama bir an önce bırakmayı dene o ilacı. Ben bir süre 2. ilaç olarak kullandım. ve her kestiğimde 1 hafta içinde hastalanıp yeniden içmek zorunda kalıyordum. Üstelik 12 kg falan aldım 4 ayda. Doktorumu değiştirerek kurtuldum en sonunda çok şükür. Tabi her insanda her ilaç farklı etki yapıyo. Bunu unutmamak gerek asla. Ben hamileliğimde lustral kullanıyorum. Diğerleri gibi süper olmasa da idare ediyor beni memnunum yani.

Back