Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Ayy güülll.. Kız doğur artık anacım yaa.. Ben 38 haftayı zor tamamladım, sen iyi dayandın hee..
Bu arada salı gittin doktora ne deid? Hala girmedin, doğurdun mu yoksa.. Ayy hadi şuraya bir girde, kızlar ben doğurdum de..
Hayırlı haberlerle gel inşaAllah..
çabuk doğurun kzılar yaa,, daha bebişlerimizin sorunlarını konuşacağız buarada inşaAllah..

Mesela ben yakında delireceğim sanırım.. Şu an akşam ezanı okunmak üzere.. Ve benim sıpa dün gece 12 den beri uyumadı.. Ne kol kaldı bende artık, ne bacak, ne kafa.. Sürekli ağlıyor, mızırdanıyor.. Gene de girdim yazıyorum bakın.. Delirdim belkide çoktan.. Zaten iyi dayandım 40 gün....

Ayy hadi doğumu yaklaşan heeeeeeeeeeeeeeerrkese kolaylıklar diliyorum.. Rabb'im yar ve yardımcınız olsun.ç. Nasıl olup bittiğni bile anlamayın inşaAllah..

nilcim nasılsın nasıl gidiyo annelik bebiş nasıl ne kadarlık oldu.panik atakla aran nasıl. saat şuan üçe geliyo bizim kız uyumadı daha çok uykum var:( kızlar hamilelikte uyuyun valla bol bol:)

nilcim nasılsın nasıl gidiyo annelik bebiş nasıl ne kadarlık oldu.panik atakla aran nasıl. saat şuan üçe geliyo bizim kız uyumadı daha çok uykum var:( kızlar hamilelikte uyuyun valla bol bol:)

Tek cümleyle özetleyeyim halimi...
KAFAYI YEMEK ÜZEREYİM...
Asla asla ama asla isyan değil ettiğim.. Ama dayanma sınırımın çooook üstüne çıktım.. Siddetli kolik olan bir bebeğim var.. uyumuyor, uyumak istemiyor.. Saaatler sürüyor uyutma çalışmalarım..
Ama hepte şikayet etmeyeyim, son 1 haftadır birazcık daha iyi diyeyim.. Artık bizim iyimiz nasıl, siz tahmin edin..
Kolik CD si indirdim, daha beter bağırdı.. Saç kurutma makinası sesine daha da çıldırdı.. Kulağına uzun uzun şşşşşşş ledim, olmadı.. Salladım, gezdirdim, dolaştırdım, hoplattım yok anam yok.. O kaideler bize uymadı.. Ne ister daha bir bebek anlamadım gittii. Aynı ilk oğlum, 2 kardeş bu kadar mı benzer birbirine.. Neyse ki, 1 haftadır 1 saattlik uyuduğunu gördüm.. Şimdi şükür namazları kılıyorum, devamı gel,ir inşaAllah..

Panik bazen yokluyor, özelliklerde bebeği susutramadığımda, bir bunalım geliyor içime, kaçasım geliyor even.. Ama tabi yapayalnız biri olarak bunu yapamıyorum.. Annem falan olsaydı yanımda, innanın bir dolaşıp gelirdim.. Birazda hamileliğimin 6. ayından beri ayağa kalkamamanın verdiği bir bunalma durumu da vra.. Böylece toplamde 4-5 aydır ben YÜRÜMEMİŞİM.. Düşünsenize yaa.. Geçen evin yanındaki markete gittim, biberon alacaktım.. Öyle yoruldum ki anlatamam.. Vücudum kireç bağladı resmen.. Bu vücudu açmam lazım.. Dört gözle baharı bekliyorum...Bütün planlarım bahara sarktı, Allah'ımın izniyle...

Uyku demeyin bana.. O neydi yaa... Geçen öyle fena oldum ki, eim işten geldi, ben resmen bayıldım herhalde, kendimi ne zaman yatağa atmışım, ne zaman uyumuşum hiç hatırlamıyorum.. Gözlerimi açtığımda saat gecenin 3 üydü.. Tam 7 saat deliksiz uyumuşum.. Aşim son sabrına kadar idare etmiş, beni kalduırmamış.. Aylar süren uykusuzluğun sonucu vücudum isyan etti o gün herhalde.. Gece 3 te bir geldim bebeğin yanına.. Çiş çıkmış taaa beline kadar.. Eşimin gözleri kıpkırmızı olmuş.. Neyse eşim hemen yattı tabi.. Ertesi gün adamın tansiyonu düşe düşe hal oldu.. Acile falan gitmeye kalktı, o kadar yani.. Düşün 1 gün baktı bebeğe sadece bu hale geldi.. Ben gene iyi dayanıyroum, Hamdolsun Rabb'ime..

Biz bugün 43 günlük olduk.. Sen büyüttün Elhamdülillah.. İnşaAllah buradaki herkes bebeklerinin 40 laırnı görür, paylaşırlar..

Efraaah, kuzum nasıl oldu prensesin canım yaa.. Üzüldüm, neden hasta oldu.. İnşaAllah inemsiz, çabuk geçecek birşeydir..

Helen hayırlı uğurlu olsun canım, Allah'ım analı babalı imanlı büyütsün.. Bak atlattın sende.. Şimdi bebeişin durumlarını paylaşırsın sende..

Kızlar, iannaın huysuz oğlum yüzünden neti hiiiç açamıyorum, kusura bakmayın.. Yinede ara sıra uğramaya çalışıyorum.. Kolay değil, 1.90 lık adamı 1 gecede acillik edsen bir bebeğe bakmak... :1: Rabb'im iyi huylar versin yavrularımıza.. Hastalanmadan, koly büyüyen bebeklerden olsunlar.. Hayırlı evlat, hayırlı kul olsunlar.. Öptüm hepinizi...:54:

Amin. Çok sağol. Allah'ın izniyle bugün 1 aylık oldu çok şükür.

İlaç konuunda sorun çıkıcanı sanmam.İlaç bizim için önemli.Var olan yararının dışında, bir de "ilaç kullanıyorum ve fayda görücem" düşüncesi de bize iyi geliyor diye düşünüyorum :)

inşallah bebeğini sağ salim kucağına alırsın.

evet cok önemli ilacım bitmeye yakın bile panik oluorum ben:).ilaç kullandıgım için daha iyiyim düsünceside var haklısın.amin canm allah o günleride gösterir tüm hamilelere insallah

Tek cümleyle özetleyeyim halimi...
KAFAYI YEMEK ÜZEREYİM...
Asla asla ama asla isyan değil ettiğim.. Ama dayanma sınırımın çooook üstüne çıktım.. Siddetli kolik olan bir bebeğim var.. uyumuyor, uyumak istemiyor.. Saaatler sürüyor uyutma çalışmalarım..
Ama hepte şikayet etmeyeyim, son 1 haftadır birazcık daha iyi diyeyim.. Artık bizim iyimiz nasıl, siz tahmin edin..
Kolik CD si indirdim, daha beter bağırdı.. Saç kurutma makinası sesine daha da çıldırdı.. Kulağına uzun uzun şşşşşşş ledim, olmadı.. Salladım, gezdirdim, dolaştırdım, hoplattım yok anam yok.. O kaideler bize uymadı.. Ne ister daha bir bebek anlamadım gittii. Aynı ilk oğlum, 2 kardeş bu kadar mı benzer birbirine.. Neyse ki, 1 haftadır 1 saattlik uyuduğunu gördüm.. Şimdi şükür namazları kılıyorum, devamı gel,ir inşaAllah..

Panik bazen yokluyor, özelliklerde bebeği susutramadığımda, bir bunalım geliyor içime, kaçasım geliyor even.. Ama tabi yapayalnız biri olarak bunu yapamıyorum.. Annem falan olsaydı yanımda, innanın bir dolaşıp gelirdim.. Birazda hamileliğimin 6. ayından beri ayağa kalkamamanın verdiği bir bunalma durumu da vra.. Böylece toplamde 4-5 aydır ben YÜRÜMEMİŞİM.. Düşünsenize yaa.. Geçen evin yanındaki markete gittim, biberon alacaktım.. Öyle yoruldum ki anlatamam.. Vücudum kireç bağladı resmen.. Bu vücudu açmam lazım.. Dört gözle baharı bekliyorum...Bütün planlarım bahara sarktı, Allah'ımın izniyle...

Uyku demeyin bana.. O neydi yaa... Geçen öyle fena oldum ki, eim işten geldi, ben resmen bayıldım herhalde, kendimi ne zaman yatağa atmışım, ne zaman uyumuşum hiç hatırlamıyorum.. Gözlerimi açtığımda saat gecenin 3 üydü.. Tam 7 saat deliksiz uyumuşum.. Aşim son sabrına kadar idare etmiş, beni kalduırmamış.. Aylar süren uykusuzluğun sonucu vücudum isyan etti o gün herhalde.. Gece 3 te bir geldim bebeğin yanına.. Çiş çıkmış taaa beline kadar.. Eşimin gözleri kıpkırmızı olmuş.. Neyse eşim hemen yattı tabi.. Ertesi gün adamın tansiyonu düşe düşe hal oldu.. Acile falan gitmeye kalktı, o kadar yani.. Düşün 1 gün baktı bebeğe sadece bu hale geldi.. Ben gene iyi dayanıyroum, Hamdolsun Rabb'ime..

Biz bugün 43 günlük olduk.. Sen büyüttün Elhamdülillah.. İnşaAllah buradaki herkes bebeklerinin 40 laırnı görür, paylaşırlar..

Efraaah, kuzum nasıl oldu prensesin canım yaa.. Üzüldüm, neden hasta oldu.. İnşaAllah inemsiz, çabuk geçecek birşeydir..

Helen hayırlı uğurlu olsun canım, Allah'ım analı babalı imanlı büyütsün.. Bak atlattın sende.. Şimdi bebeişin durumlarını paylaşırsın sende..

Kızlar, iannaın huysuz oğlum yüzünden neti hiiiç açamıyorum, kusura bakmayın.. Yinede ara sıra uğramaya çalışıyorum.. Kolay değil, 1.90 lık adamı 1 gecede acillik edsen bir bebeğe bakmak... :1: Rabb'im iyi huylar versin yavrularımıza.. Hastalanmadan, koly büyüyen bebeklerden olsunlar.. Hayırlı evlat, hayırlı kul olsunlar.. Öptüm hepinizi...:54:

amin cnm.Allah kolaylık versin valla.bende uyuyamadığım zaman çok sinirleniyorum eşime çatıyorum azcıkta sen bak die:)süt müt yok yorgunluktan stresten.bende baharı bekliyorum ailemi görmeye gitmek için.daha kızımı dayısı teyzesi dedesi görmedi:(

sen yine iyi giriyorsun burdakilere destek oluyosun cnm Allah razı olsun.benim ev işleri giden gelen hiç bitmiyo hiç bigün tam ev işimin bittiğini bilmiorum.çalışan annelere Allah hepten kolaylık versin.gece uyuma gündüz çalışmaya git zor.Ama yinede çok şükür Allah evlatsın bırakmassın çok şirin şeyler valla yaa.elimin altında heran öpüp mıncıklıyabilecegim bir bebiş::)çok severdim zaten bebişleri.

neyse cnm çok bile durdum kaçayım ben arada uğrarım öptm iyi bak küçük faruk a

Canım inşallah çok az kaldı bebeğini kucağına almana güzel günler seni bekliyor inşallah..
Evet epey alıştım o aşırı sıkıntılarımda büyük ölçüde geçti..
Bugünleri gördüm ya ne kadar şükür etsem azdır...
Sende iyi olacaksın.[/QU

ohhhhh cekeyim bende senin icinn :))) nasil mutlu oldum anlatamam,bende bi ölcüde iyiyim aslinda elh,doktor uyku icin bitkisel bi ilac vermisti o biraz toplatti sankii,yinede halaa halsizim,her an bayilcak gibiyim,carpintilarim nefes darliklarim,uyusmalarim cok ama idare ediyoruzzz :(( önceden nefes darligi panik yapardi beni simdi bas agrilari hic gecmiyor sankii :(( insallah dogumdan sonra ilaca basliycam hemen,heralde yine emziremiycem,doktorum kesilikle güvenilir bi ilac yok diyor,ama napiyim,kizlarima bakmam icin benim iyi olmam gerekk :( duaa ett benim icinde insallahh...

Çiftetelli inan her duamda sizlerde varsınız Rabbim bizim gibi olanlara yardımcı olsun.. Yaşamayan bilmez nasıl birşeydir..
İlaçsız dayanıyor olman gerçekten çok güzel ne mutlu sana ben başaramadım malesef :( İnşallah bebişim etkilenmez Rabbim yardım eder...
Nilcimm yaa kolaylık versin Rabbim.. Hamileliğimizin tadını çıkaralım bol bol uyuyalım bari..
Bende gazlı bir bebekmişim hala daha öyleyimdir hemen gaz alırım anneye benzermiş bebekte derler..
Ama tabi sağlıklı olsunda gazlı olsun diyorum.. Yardımcı kimse yok senin yanında Allahtan annem kayınvalidem var onlara güveniyorum valla biraz.. :)
Zor sınavlardan geçiyoruz.. Ama Allah beterinden korusun.. Evlatlarımızın acısını göstermesin bizlere...

bibliyofil ne olur böyle düşünme çok üzüldüm valla elden de bir şey gelmiyor ki.ne olur içini ferah tut.böyle şeyler düşünmen yerine aklını oyalıyacak hobiler edinmen daha iyi.Allah hepimize en çok da sana yardım etsin inşallah...

Son düzenleme:
bibliyofil ne olur böyle düşünme çok üzüldüm valla elden de bir şey gelmiyor ki.ne olur içini ferah tut.böyle şeyler düşünmen yerine aklını oyalıyacak hobiler edinmen daha iyi.Allah hepimize en çok da sana yardım etsin inşallah...

keske yapabılsem yerımden bıle kalkmıyrm geceden berı sureklı aglıyrum aklıma kötu seyelr gelıyor bu durumdan kurtulmk için

kızlar benımm hıç gucum yok dayanımıycam sanıırm yoruldum bu durumdan bu bebegı tasıyamıycam

Yapma.Söyleme öyle.Ben de neler düşündüm, neler söyledim.Yanlış olduğunu düşündüğün birşeyden, daha yanlış bir şekilde kurtulmaya çalışma.Emin ol, aklına gelen şeylerden birini yapsan bu seni iyi hissettirmiycek.Aksine, "bu işi de başaramadım.Zaten panik atak yüzünden hiç bişeyı tam yapamıyorum" diye düşünüp kendini daha kötü hissedeceksin.Başkalarının çocuklarını gördükçe kendinden nefret ediceksin belki de.Lütfen salavat getir, kafanı dağıtmak için bişeyer yapmaya çalış.Emin ol burdaki herkes seni çok iyi anlıyor.Yalnız ve çaresiz hissetme kendini.

Yapma.Söyleme öyle.Ben de neler düşündüm, neler söyledim.Yanlış olduğunu düşündüğün birşeyden, daha yanlış bir şekilde kurtulmaya çalışma.Emin ol, aklına gelen şeylerden birini yapsan bu seni iyi hissettirmiycek.Aksine, "bu işi de başaramadım.Zaten panik atak yüzünden hiç bişeyı tam yapamıyorum" diye düşünüp kendini daha kötü hissedeceksin.Başkalarının çocuklarını gördükçe kendinden nefret ediceksin belki de.Lütfen salavat getir, kafanı dağıtmak için bişeyer yapmaya çalış.Emin ol burdaki herkes seni çok iyi anlıyor.Yalnız ve çaresiz hissetme kendini.
haklısn zaten işe yaramz hıssedıyrm kendımı ıyıce fena olurum sonra ama yınede napıcam hıç bılemıyorum aglayıp duruyorum sadece içmde coook buyuk mutsuzluk var alalh yardımcımız olsun

Kızlar 2li tarama testimin sonuçları çıkmış şimdi hastaneden aradılar. Çok şüküüür sonuçlar iyiymiş :)
Bugün hamile tulumu aldım ben... Çok yakıştı.... :)

Arkadaşlar merhaba. Ben de yaklaşık 3 ay önce falan çok zor bir dönem atlattım takıntılarım tavan yapmıştı. Buraya da yazmıştım hatta. Doktorumun önerisiyle lu...l kullanmaya başladım ama uzun bir süre yaklaşık 1 ay kendime gelemedim ve dozu 150 mg a kadar çıkarttı doktorum. Şimdi yeniden 50 mg a düştük 30 haftalık hamileyim şu an. İnanın ilaç kullandığıma hiiiç pişman değilim hamileliğimden keyif almaya başladım bi süre sonra. Ancak bu aralar emzirme olayına taktım. İlaç içerken emzirmek beni çok korkutuyor. Emzirirken kullanan arkadaşlara bir sorum olucak. Bebek ilaca alışıyor sonuçta. Emzirmeyi kestiğinizde kesilme sendromu ya da başka şeyler olmaz mı acaba. Önümüzdeki hafta doktoruma danışacağım ve kabul ederse 50 mg la devam etmek doğum sırasında da kesmemek istiyorum.

Kızlar 2li tarama testimin sonuçları çıkmış şimdi hastaneden aradılar. Çok şüküüür sonuçlar iyiymiş :)
Bugün hamile tulumu aldım ben... Çok yakıştı.... :)

Çok sevindim.maaşallah diyim de nazar değmesin :) Allah tamamına erdirsin.

Sen de umutsuz kalıp kötü şeyler düşünmüştün ama bak şimdi kendine (sonra bebeğine) tulum alıyorsun.Ne güzel bir ilerleme!! Aslında normal olan bir durum, yani bir tulum almak bile inanı ne kadar motive ediyor.

Bibliyofil, kendini kötü hissetme.Sen de güzel haberler yazacaksın buraya İnşallah.

Arkadaşlar merhaba. Ben de yaklaşık 3 ay önce falan çok zor bir dönem atlattım takıntılarım tavan yapmıştı. Buraya da yazmıştım hatta. Doktorumun önerisiyle lu...l kullanmaya başladım ama uzun bir süre yaklaşık 1 ay kendime gelemedim ve dozu 150 mg a kadar çıkarttı doktorum. Şimdi yeniden 50 mg a düştük 30 haftalık hamileyim şu an. İnanın ilaç kullandığıma hiiiç pişman değilim hamileliğimden keyif almaya başladım bi süre sonra. Ancak bu aralar emzirme olayına taktım. İlaç içerken emzirmek beni çok korkutuyor. Emzirirken kullanan arkadaşlara bir sorum olucak. Bebek ilaca alışıyor sonuçta. Emzirmeyi kestiğinizde kesilme sendromu ya da başka şeyler olmaz mı acaba. Önümüzdeki hafta doktoruma danışacağım ve kabul ederse 50 mg la devam etmek doğum sırasında da kesmemek istiyorum.

Ben de şu an emziriyorum ve ilaç kullanıyorum.Bu konuyu doktoruma sormadım henüz.Doktoruna danıştığında ne dediğini buraya yazarsan memnun olurum.

Benim aklıma gelenler şunlar; ya bebeği sütten keserken o dönem için ilaçları azaltıp, dolayısıyla bebeğin de ilacı azaltmasını ve sütle beraber ilacı da bırakmasını sağlamak lazım, ya da ek gıdaya başlayana kadar emzirip sonrasında ek gıdaya ağırlık vererek sütten ve ilaçtan kesmek.

Ben de şu an emziriyorum ve ilaç kullanıyorum.Bu konuyu doktoruma sormadım henüz.Doktoruna danıştığında ne dediğini buraya yazarsan memnun olurum.

Benim aklıma gelenler şunlar; ya bebeği sütten keserken o dönem için ilaçları azaltıp, dolayısıyla bebeğin de ilacı azaltmasını ve sütle beraber ilacı da bırakmasını sağlamak lazım, ya da ek gıdaya başlayana kadar emzirip sonrasında ek gıdaya ağırlık vererek sütten ve ilaçtan kesmek.

Tamam canım. Haftaya hem kadın doğumcuma, hem de psikiyatrıma sorucam. Aslında bi kaç ay önce tanıdığım bir çocuk doktoruna sormuştum. Kullandığım ilacın bu dönemde kullanılabilcek bi kaç ilaçtan biri olduğunu söyledi. Gene de doğum yaklaşınca endişelerim başladı işte. İçim rahat değil hiç.

Çok sevindim.maaşallah diyim de nazar değmesin :) Allah tamamına erdirsin.

Sen de umutsuz kalıp kötü şeyler düşünmüştün ama bak şimdi kendine (sonra bebeğine) tulum alıyorsun.Ne güzel bir ilerleme!! Aslında normal olan bir durum, yani bir tulum almak bile inanı ne kadar motive ediyor.

Bibliyofil, kendini kötü hissetme.Sen de güzel haberler yazacaksın buraya İnşallah.

Sağol canımm bugünlerime çok şükür..
İnsan ancak hayattan zevk aldığında birşeylerle mutlu olabiliyor yoksa o durumdayken dünyaları serseler önüme dönüp bakamazdım...
Bibliyo çok iyi olacak buraya çok güzel şeyler yazacak :) Sadece biraz daha sabretmesi lazım ben onun hep yanındayım manevi olarak..
İlaçla emzirme konusunu bende birdaha ki gittiğimde psikiyatrime soracağım..
Belkide her ilaç için aynı durum söz konusu değildir..

cok sukur kizim iyilesti..tesekkur ederim melek, nil...
herkes daha iyidir umarim.nil ya senin adina cok sewiniyorum bebegin seni cok yorsada kendini dinlemeye firsatin olmuor en azindan...beni de carpintilarim yokluyor aa hergecengundaha iyi oldugumu hissediorum sukurler olsun..
melek senden super haberler alioruz allah daim etsin :)

arkadaslar ben yurtdisinda yasiyorum yarin 34 haftam bitecek insallahh,ama ne yazikki buradaki doktorlar,ne hamilelikte nede emzirme döneminde ilac vermiyorlar,ben ilk kizimdada dogumdan bir hafta sonra emzirmeyi kesip mecburen ilaca baslamistim,sanirim bunda hic emziremiycemm,artikk günlerr gecmiyorr cünküü,bir an önce tekrar sagligima kavusmak istiyorum cünküü...
insallah sizler icin durum farklidir,ama ben cook üzülüyorum emziremedigim icinn :((

Back