- 5 Eylül 2020
- 384
- 746
Merhaba. Burada bir çok kişi ilaç ile hamileliğini geçirdi ve sağlıklı çocukları oldu. İlaç kullanmamam gerek diyerek daha da sıkıntını arttırma cnm. Eğer gerekliyse ilacına başlarsın tekrar. Sana destek olabilecek bir psikiyatrist çok önemli. Şikayetlerinin başladığını psikiyatristine bildir belki erken başlatır ilaca. Erkenden önlem almakta fayda var.Arkadaşlar bana da yardım edin lütfen panik atak hastasıyım paxil kullanırken hamile kaldım ve doktorum hemen paxili kesti. 25 gündür ilaç almıyorum suana kadar pek bişey olmadı ama bugün içimde bir sıkıntı ile uyandım ve sanki atak gelecekmiş gibi hissediyorum 8 haftalık hamileyim benim gibi olanlar şütfen mesajımı görün nasıl atlattınız kendimi çok çaresiz hissediyorum atak gelicek mi korkusu beni bitiriyor
Mrb arada oluyor oyle yoklamalar onemli olan surekli olmamasi yine duzelirsiniz bence merak etmeyim..bn hamililigimde mahadilini kullandim 50 mg iyi gelmisti..ama arada yoklamalar oluyordu..bide hamilelikte malesef tam bir iyilik hali olmuyor tam iyim tm diyorsun ertesi gun kendini kotu hissedebiliuorsunArkadaşlar merhaba. Paxerayı bırakıp cipralexe geçmiştim ama 1 ay sonra ataklarım artmaya başladı. Sonra doktorum ilacımı değiştirip lustral verdi 50 mg kullanıyorum. 2 hafta kadar iyiydim ama şimdi yine ataklar yoklamaya başladı gibi. Kullananlar yazabilir mi etkisi ne kadar sürede belli olur. Bu ilaç da yetmeyecek diye çok korkuyorum
Çok teşekkür ederim inşallah bana da iyi gelir. Öyle böyle atlatıcam artık bu süreyi.Mrb arada oluyor oyle yoklamalar onemli olan surekli olmamasi yine duzelirsiniz bence merak etmeyim..bn hamililigimde mahadilini kullandim 50 mg iyi gelmisti..ama arada yoklamalar oluyordu..bide hamilelikte malesef tam bir iyilik hali olmuyor tam iyim tm diyorsun ertesi gun kendini kotu hissedebiliuorsun
Çok teşekkür ederim yorumunuz için , şuan iyiym inşallah bu şekilde atlatırım bu süreyi ama mecbur kalırsak 3. Aydan itibaren antidepresan başlayabiliriz dedi doktorumMerhaba. Burada bir çok kişi ilaç ile hamileliğini geçirdi ve sağlıklı çocukları oldu. İlaç kullanmamam gerek diyerek daha da sıkıntını arttırma cnm. Eğer gerekliyse ilacına başlarsın tekrar. Sana destek olabilecek bir psikiyatrist çok önemli. Şikayetlerinin başladığını psikiyatristine bildir belki erken başlatır ilaca. Erkenden önlem almakta fayda var.
Cnm merhaba. Bazı psikiyatrister karşısındaki danışanın ne kadar hassas olduğunu unutuyorlar ve en olmayacak tepkileri veriyorlar. Sen bu haldeyken sana böle davranabiliyosa bırak gitsin zaten. Seni anlayacak Sana destek olabilecek bir psikiyatristle ilerle. Ben şuanki doktorumu bulana kadar kaç tane değiştirdim inan hiç üzme kendini.Kızlar ne olur yardım edin sinir krizine girdim. Ben Bayburtta oturuyorum görev için doktorum Bursa'da. Gidemediğim için arıyordum. Hamilelik için ilaç denemesine gittik. Cipralex 10 mg verdi yetmedi lustral 50 mg geçtik. O da bana iyi gelmedi önceden paxera kullanıyordum. Kesin kullanamaz mıyım dedim. Kızdı ve görüşmeye gel dedi. Gelemiyorum Bayburttayım dedim. O zaman oradan birini bul arama artık dedi. Hayatımda bu kadar çaresiz hissetmedim. Çok kötüyüm napıcam bilmiyorum.
O kadar umudum kırıldı ki. Resmen çocuk yapma o zaman demek istedi. Zaten çok çaresizim üstüne bir de böyle yapması mahvetti beni.Cnm merhaba. Bazı psikiyatrister karşısındaki danışanın ne kadar hassas olduğunu unutuyorlar ve en olmayacak tepkileri veriyorlar. Sen bu haldeyken sana böle davranabiliyosa bırak gitsin zaten. Seni anlayacak Sana destek olabilecek bir psikiyatristle ilerle. Ben şuanki doktorumu bulana kadar kaç tane değiştirdim inan hiç üzme kendini.
Valla böle doktorlara o kadar kızıyorum ki zaten yeterince kötü hissesiyoruz onlardan medet umuyoruz yaptığına bak. Sen şuan hamilemisin peki.O kadar umudum kırıldı ki. Resmen çocuk yapma o zaman demek istedi. Zaten çok çaresizim üstüne bir de böyle yapması mahvetti beni.
Yok değilim. Deniyoruz. Denemek için ilaç değişikliğine gittik. Zaten çok kötü durumdayım dediğin gibi medet umarak aradım ama işte onlar para peşinde biz derman. Rabbim kimseye muhtaç etmesin diyorum ama elimizde olmuyor işte.Valla böle doktorlara o kadar kızıyorum ki zaten yeterince kötü hissesiyoruz onlardan medet umuyoruz yaptığına bak. Sen şuan hamilemisin peki.
Biraz daha dene bu ilacı madem değiştirdin devam et. Olmazsa dozunu arttırırsın. En olmadı benim gibi paxera ile yaparsın ne yapalım. Ama mutlaka önce seni anlayacak sana destek olacak bı süreçte senin yanında olacak bir psikiyatrist bul ona danış.Ağlamaktan içim çıktı bir çıkış yolu arıyorum çocuk sahibi olmak bizim de hakkımız değil mi diyorum kendi kendime. Ertelesem paxeraya geri dönsem kendimi biliyorum yapamam özgüvenim düşer.
sakın sakın hic umursama o doktoru direk sil kafandan gerzekalı oyle psikiyatrimi olur keske nazan aydın veya ekibinden bi psikiyatristle gorussen biraz ucreti yuksek ama inan cok cok faydasini gorursun bende yasadım ayni seyleriO kadar umudum kırıldı ki. Resmen çocuk yapma o zaman demek istedi. Zaten çok çaresizim üstüne bir de böyle yapması mahvetti beni.
sakın sakın hic umursama o doktoru direk sil kafandan gerzekalı oyle psikiyatrimi olur keske nazan aydın veya ekibinden bi psikiyatristle gorussen biraz ucreti yuksek ama inan cok cok faydasini gorursun bende yasadım ayni seyleri
Kendim bu kararı aldığım zaman kadar senin adına da çook sevindim. Hiç bişey olmucak allahın izniyle. Sana destek olacak doktorlarla ilerleyecek olman da bir o kadar güzel. Sağlıkla al kucağına bebeğini cnm.Hanımlar merhaba. Şükür ki doktorumu buldum. Erzurum'da. Hatta sizin bahsettiğiniz Nazan Aydın'ın öğrencisiymiş birlikte çok çalışmaları olmuş. Ben paxeraya devam etme kararı aldım doktorum da risklerini anlatarak onayladı. Aslında çok daha kötü durumda olup ağır ilaç kullanan annelerin çocuklarından da bahsetti. Tabi yine risk var ama nasip artık aynı hastanede kadın doğumcuyla birlikte götürücez çocuk olunca. Bunları duymak bile içimi çok rahatlattı. İnşallah kısa qsürede toparlayıp öyle deneyeceğim. Bu süreçte bana destek olan sizlere çok teşekkür ederim
Amin canım çok teşekkür ederim inşallahKendim bu kararı aldığım zaman kadar senin adına da çook sevindim. Hiç bişey olmucak allahın izniyle. Sana destek olacak doktorlarla ilerleyecek olman da bir o kadar güzel. Sağlıkla al kucağına bebeğini cnm.
Merhaba panik atak hastasıyım ve 1 yıldır paxil kullanıyordum gebe kaldığımı öğrenince doktorum paxili kesti 1 aydır kullanmıyorum eğer çok zor durumda kalırsanız sizin dediğiniz ilaca başlayabiliriz dedi , benim 2 gündür ataklarım hafif hafif başladı bana atak gelince yemek de yiyemiyorum titreme terleme hepsi aynı anda geliyor siz hamileliği nasıl geçirdiniz ilaç kullanırsam bebeğimin sağlığıyla ilgili sorun yaşamaktan korkuyorum lütfen mesajımı görün desteğe ihtiyacım varMbr hamilelikte sertalin yani selectra kullandim 50 mg..hamilemisiniz suan?
Mrb oncelikle gecmis olsun bu hastalik insana kendini ne kadar kotu hissttirir cok iyi biliyorm helede hamilelikte..benim size tavsiyem daha cok basindasiniz biraz sabredin..bol dua edin tek kalmamaya calisin.en azindan hamileliginiz biraz ilerlesin..ben ilaca 25 ci haftamda basladim..ilac kullanmamak icin cok direndim cok mucadele ettim yasadiklarimi bir Allah bir ben bilirim..cok zor donemlerdi..ama baktim olmuyor rahatsizligim dahada artmaya basladi daha kotuye gittim son raddeye gelince istemeyerek aglaya sizlaya basladim ilaca..ama sukurler olsun Allahima evladim saglikliMerhaba panik atak hastasıyım ve 1 yıldır paxil kullanıyordum gebe kaldığımı öğrenince doktorum paxili kesti 1 aydır kullanmıyorum eğer çok zor durumda kalırsanız sizin dediğiniz ilaca başlayabiliriz dedi , benim 2 gündür ataklarım hafif hafif başladı bana atak gelince yemek de yiyemiyorum titreme terleme hepsi aynı anda geliyor siz hamileliği nasıl geçirdiniz ilaç kullanırsam bebeğimin sağlığıyla ilgili sorun yaşamaktan korkuyorum lütfen mesajımı görün desteğe ihtiyacım var
Yanıtınız için çok teşekkür ederim şuan ben 10. Hafta içerisindeyim gebeliğim çok yeni o yüzden ilaç için çok erken ama dayanamamaktan korkuyorum benim hastalık öyle bişey ki bazen çok Mutluyken bile atak gelebiliyor . bebeğinizi sağlıkla kucağınıza aldığınıza çok sevindim inşallah bende sağlıklı bir şekilde bu dönemi geçiririmMrb oncelikle gecmis olsun bu hastalik insana kendini ne kadar kotu hissttirir cok iyi biliyorm helede hamilelikte..benim size tavsiyem daha cok basindasiniz biraz sabredin..bol dua edin tek kalmamaya calisin.en azindan hamileliginiz biraz ilerlesin..ben ilaca 25 ci haftamda basladim..ilac kullanmamak icin cok direndim cok mucadele ettim yasadiklarimi bir Allah bir ben bilirim..cok zor donemlerdi..ama baktim olmuyor rahatsizligim dahada artmaya basladi daha kotuye gittim son raddeye gelince istemeyerek aglaya sizlaya basladim ilaca..ama sukurler olsun Allahima evladim sagliklisizde sabredin biraz direnin baktiniz olmuyor ilaca baslarsiniz..zaten guvenli ilaclar veriyor doktorlar merak etmeyin..instegramdan psikiytri doktor Nazan Aydin var isterseniz onada yazip bilgi alabilirsiniz cok iyi bir doktor..