Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Nilcim dogum tarihinin belli olmasina cok sevindim sorun cikmadan sag salim kurtulun insallah ben inaniyorum ya hicbir sorun cikmicak hersey cok guzel olacak insallah.

AAaa gerçekten bende 37 oldum artık he? Gerçi 37, haftayı yaşıyorum şu an ya neyse.. Orada 37 yazdı ya.. Şükür Rabb'ime..

Yok anacım, bizden adam olmaz.. Dün gece yatapğa yattım.. Aklıma anestezi olyı takıldı kaldı.. Önce epidural olduğumu hayal ettim.. Karnım tahta gibi olmuş güya ama kestiklerini hissediyorum.. Acımasada ben orayı kestiklerini biliyorum ya, fenalıklar bastı bana daha düünürken.. Yok yok dedim, ben epidural falan yapamam..
Sonra yine ameliyathanede yattıpğımı ve beni uyuttuklarını düşündüm.. Genel anestezi için.. Ya uyku esnasında fenalık gelirse, hani korkunç bir kabus görürsünüz ya, ee anesteziden ötürü uyanamamda.. Ayy başladı nefesim daralmaya.. Yok dedim ben genelde olamam..
Normal mi doğursam dedim inanın hee.. Bu nasıl bir psikolojidir yaa.. Allah'ım daraltma kullarını.. REsmen daralmanın alasını yaşıyorum.. Hiçbirşey düşünmüyorum şu an..............
Ne doğumu................ Kİm doğum yapacakmış...................
Ben mi.................. Modundayım şu an...

hepimiz aynı korkuları yaşıyoruz walla ve birçoğumuzda atlattık şükürler olsun sende atlatıcaksın tatlım...
anesteziden korkucak bişey yok inan ki Allah rahatlığını veriyor gerçekten ama yapabilirsen tabii en güzeli normal doğum...
habersiz bırakma kuzum benim bol bol dua et çok az kaldı!!!

Bende doktora oyle dedim gece yatiyorum normal dogum sezeryan hepsini sirayla oluyorum sonra ter basiyor isin icinden cikamiyorum diye doktor sadece guluyor ve korkma cok basit sezeryan on dakikalik is diyor ben sezeryan beni cok kprkutuyor diyorum normal dogurturuz seni diyor oyle kaliyor:)) adama kolay geliyor tabi merden bilsin hic dogurmadiki allahim kolayliklar ver yarabbim......

Bence kapıdan girdi dün yatarlen oldu çarpıntım uykusuzluk yapıor ne yapacgmı şaşırdm

bu psikolojiyi ancak biz biliriz işte çok az kaldı sen benden güçlüsün Allahn iznyle..

benm bebeğim çok huysuz nisan zor bir bebek..

merhabalar öncelikle hepinize kolaylıklar diliyorum.
bi konuda yardıma ihtiyacım var.3 yıldır remeron kullanıyorum ve gebelikten şüpheleniyorum fakat regl dönemi gelmeden net olarak bilmiyorum,kullandığım ilacın tehlikesi olduğunuda biliyorum.bu tarz ilaç kullanıp hamile kalan varmı aranızda.yani gebe olduğumu öğreninceye kadar kullanmam da sakınca varmı:2:

merhaba ebruli hamile kalldığımı öğrenene kadar ilaç kullandım ve 4 aydan sonrada ilaca devam ettim hamileliği boyunca ilaç kullanan arkadaşlarda var burda şükürler olsun bir problem yaşamadık... ilaç kullanmamak en iyisi tabiii kii... geçmiş olsun....

Merhaba arkadaşlar.. Bende hamile olduğumu 2 gün önce öğrendim... Anksiyete hastasıyım ilaç kullanıyordum ve ilaçlarıda 2 hafta önce bırakmıştım..
Süpriz bir hamilelik oldu.. Ve gebelik korkum vardı benim.. Hala var..
2 gündür çok kötüyüm ben.. ((
Korku, endişe yaşıyorum ellerim sürekli terli.. Boğazımda bir düğüm var.. Terapiye gidiyorum ve bu akşamda gideceğim..
Bana yardım ederseniz yaşadıklarınızı paylaşırsanız çok seveniceğim.. Çok zor bir durummuş bu
9 ay nasıl geçer?? Doğum nasıl geçer??
Allahımm şöyle oluruna bırakmak istiyorum herşeyi..

Bazen korkunç nöbetler geçiriyorum şuanda geçiriyorum ve bu öyle 5-10 dkm sürmüyor.. Saatler hatta 1 gün bile sürebiliyor...
İnsan bu durumda herşeyi gözdden çıkarır Ne olur bana da dua edin..

kuzum nasılsın??? aklım sende hep yaaaa...
habersiz bırakma beniii dualarımdasın cnm benim bebeğinle...

ewet nilcim 10 gün kaldı değilmi çok seviniyorum seninde kurtulacağına sende 10 gün sonra bize bebişin yaramazlıklarından bahsediceksin Allahın izniyle.Allah yardımcın olsun.halen inanamıyorum hepimiz hamileydik ve doğum yaptık bu hastalıkla boğuşarak hemde çok şükür.:)güzel dileklerimiz seninlee

sakin ol cnm burda biçoğumuz senin gibiydik ve doğum yaptık.burda ilaç kullanarak hamileliğini geçirenler var onlar sana yardımcı olurlar durumun çok kötüyse sende doktor kontrolünde gerekirse ilaca başlarsın ama terapide iyi gelir buna inan yakında düzelirsin.bende çok korkardım son aylara doğrı karnım şişer nefes alamam felan die az çok oldu ama korktugum kadar olmadı.hepimizin hamileliği göz açıp kapayana kadar geçti sadece sabır gerekli.pa hamilelikten önce bize bişey yapmadı hamileykende yapmadı sadece aklın sana oynadııgı oyun unutma tadını çıkar hamileliğinin bebegini düşün.çok şükür bizimkiler dogdu inan onlarla vakit geçirmek çok zevkli güzel günleri düşün.Allah yardımcın olsun.unutma senin durumunda idik biçoğumuz hamileyken ve doğum yaptık.burda doğum yapmayanlarda var onlarla yazışarak birbirinize destek olarak atlatırsınız umarım bu zor dönemleriniizi.biz doğum yapmış olanlarda arada girer sizlere destek oluruz.dua ederek geçir hamileliğini bişey olmaz Allahın izniyle

cavap yazdığın için çok teşekkür ederim.gerçekten bu durum çok canımı sıkıyo.hamile kaldığını ne zaman öğrendin acaba.ilacı bırakmakta geç kalmış olmamdan korkuyorum

Aramıza hoşgeldiniz demek adetten keşke gelmek zorunda kalmasaydınız ama yapacak birşey yok.Öncelikle yalnız olmadığınızı bilin geçmiş sayfaları okuyun hepimiz çok zor dönemler atlattık aramızda gebeliğini ilaçla sürdüren arkadaşlarımız var.Herşey yolunda çok şükür.Anksiyete zor hamileliğin tadını çıkarmayı engelliyor herşeye rağmen benim tavsiyem her zaman olumlu şeyler okuyun olumsuz yazılardan uzak durun sürekli kendinize telkin edin çünkü gerçekten biz ne kadar bu süreci tamamlayamıycaz veya doğumda ölücez desekde kaderde daha zamanımız varsa herşey gelip geçiyor kendimize zehir ettiğimizle kalıyoruz.Bizler elimizden geldiği kadar destekçiniz inş geçmiş olsun..

Bazen korkunç nöbetler geçiriyorum şuanda geçiriyorum ve bu öyle 5-10 dkm sürmüyor.. Saatler hatta 1 gün bile sürebiliyor...

çok geçmiş olsun ben de hala nöbetler geçiriyorum şimdiye kadar ölmedim bunda da ölmem herhalde diyorum ...

Yeni hanımlar gelmiş, hoşgelmişler..
Öncelikle bende hamileliğim boyunca ilaç kullananlardanım.. Hiç bırakmadan yani.. Ne ilk 3 ay nede sonrası hiç bırakmadım.. Çünkü bırakmak benim için imkansızdı.. Psikoloğumda bırakmamamı söylemişti zaten.. Artık C gurubu ilaçlartla da hamilelik yaşanabiliyor ve doktorlar eskisi gibi katı bakmıyorlar..
Benim doğumuma 10 gün var, şükür bebğimde bir sorun görünmüyor şimdilik.. İlaç konusunu bu kadar kafana takmamanı tavsiye ederim arkadaşım.. İlaçsız ataklarla haöilelik yaşayacağına, ilaçlı sakin hamilelik yaşa, bu bebk için daha iyidir.. Ben böyle düşünüyorum..
melek arkadaşım.. Benimde pa ataklarım 7. aydan snra atağa geçti.. Baştan beri vardı ama son aylarda artık çileden çıktı.. Ama benimkinin bir sebebi vardı.. Ne zamanki ishal nedeniyle hastanelik olup haftalarca ayağa kalkamadım, ataklar geldi bana.. Ayağa kalktığımda fenalık hissi ve bayılacakmış gibi bir hal oluyor bana.. İŞte bu hiz beni mahvetmişti.. Şu an doğuma 10 günüm kaldı hala ayağa kalkamıyoprum, fenalık geçiriyorum.. SAdece namaz kılmaya kalkıyorum o da oturarak kılıyorum zaten.. O bile beni mahvediyor..
Ama hamilelik geçmiyor mu... Geçiyor.. Öyle de böyle de geçiyor merak etme.. Bunları sana neden anlatıyorum, hamileliği gülük gülistanlık bekleyipte jhayal kırıklığına uığrama.. Bizim hamileliğimiz diğer normal hamilelere göre biraz daha zor geçiyor.. Bunu baştan kabullen.. Kabullen ki, sonrasında zorlanma..
Ama senin şu an yaşadıkalrın, ilacı bir anda bırakmış olmanın etkileri.. İyi bir dr. bulup ayrıntılı konuş bunları bence.. İlacı bırakabileceğini düşünüyorsan, biraz sabret bırak.. Ama yok ben çok kötüyüm dayanamam diyorsan, ilacı bırakmaya çaluşıp kendine de bebğine de yazık etme bence..
Allah kolaylıklar versin.. Burada birbirimize destek olarak atlatacağız inşaAllah.. Dualaşalım..
haa, birde.. Burada geçmişi okumanızı tavsiye ederim size.. Baştan beri yazılanları okursanız, tüm sorularınıza cevap bulacaksınzı:...

Efraaahhhhhhhhhhhhhhhh..
Nerdesin sen yaaaaaaaaaaa..........

Sezeryan konusunda tecrübelerine ihtiyacım var.................
Berbat korku var içimde............
Kabullenemedim sezeryanı şimdide ben yaaaaaa...............
Korkuyorum, çok stresli birşeymiş bu sezeryan...............

Ya, ameliyathaneye gireken panik yaparsam....
Ya daha ameliyat başlamadan çarpıntım tutarsa...
Uyuyunca berbat olursam..........
Ya uyanamazsam.................
Uyandıktan sonra çarpıntım olursa, fenalaşırsam................

Ne yapacağım ben yaaaaaaaaaa...........
Berbat durumdayım.........
2 ay önce size özenen ben................
Ne oldu şimdi bana.....................

Bana birşeyler söyleyin kızlar ya.......................

kuzum nasılsın??? aklım sende hep yaaaa...
habersiz bırakma beniii dualarımdasın cnm benim bebeğinle...

Ya son 10 gün...
Amöa kızlar berbat durumdayım...
Sizi rahatlatıyordum ama şimdi ben aynı durumdayım ve kendimi telkin edemiyorum.................

Ya son 10 gün...
Amöa kızlar berbat durumdayım...
Sizi rahatlatıyordum ama şimdi ben aynı durumdayım ve kendimi telkin edemiyorum.................

Allah kurtarsın oofff okuyunca sizin yazıları ben daha fena oluyorum sanki..
Bu akşam psikologa gittim daha kötü oldum kendimi 2 gündür kasmaktan mideme ağrı saplandı..
Titremem devam ediyor hiç ama hiç iyi değilim sanırım ilaç kullanmaya başlayacağım..
Çünkü birde depresyon gelirse anksiyete ye ozaman dayanamam işte..
Hamile olduğumu öğrendim harpten çıkmış gibiyim.. Çaresiz hissediyorum kendimi
Dua etmekten başka yapacak birşeyim yok... Çaresizlik çok kötü çok..

Bende kalp krizi geçirdikten sonra olmuşum 1 sene xanax ve lustral special100mg kullandım fakat hamile kalınca kalp ilaçlarım dahil kestiler ama ataklar fena öyle sık olmaya başladıki günde 7-8 kere gece bile çarpıntıya uyandığım zamanlarım oldu ayırd edemiyorum benim için kabus olan tarafı bu acaba diyorum pskolojikmi yoksa gene kriz geçircekmiyim :/ sağolsun dr lar pskolojik diye hastane kapısından geri çevirdiler beni tam 7 kes sonunda krizle gittim anjioda dr lar ınandı hala pskolojik diyolardı sağolsunlar etti eylediler delittiler beni ataklara dayaanamadığım için lustrala başladım 50mg sbah yarım akşam yarım tesbıhler dualar 5 ayımdayım bi bitse ilaçları alırken öyle rahattım kii :/

nil çok teşekkür ederim cevapların için.ama çok korkuyorum bebeğide çok istiyorum.ilacı bırakmayı denedim ama hayatım kaydı ölsem daha iyi dedim hergün.tekrar aynı şeyleri yaşayacağımı biliyorum.ama eğer hamileysem bırakmam gerekecek ve çok korkuyorum.

doğum yapacak arkadaşlara allahtan kolaylıklar diliyorum.allah yanınızda oolsun..

ALlah yardımcın olsun canım herzamans eninle olsun inşallah.kaderimiz bu ne yapalım yaşayacağız bınınla birlikte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…