Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Doktorunmu izin verdi cnm.kaç mg kullanıyorsun.kaçıncı yda başladın.bende emzirme döneminde içtim.bi sıkıntı yaşamadım şükür.
Evet doktor izin verdi ben 21.haftada selectra başladım 100 mg, 10 hafta içtim iyi gelmedi. 31.haftada paxeraya başladık. Ama reddress diye arkadaşımız var burada o paxerayı hiç bırakmadı gebeliğinde, yeni doğum yaptı şükür bebeği de sağlıklı maşallah.

Doktorunmu izin verdi cnm.kaç mg kullanıyorsun.kaçıncı yda başladın.bende emzirme döneminde içtim.bi sıkıntı yaşamadım şükür.
Benim kendi kadın doğum doktorum ilacımla ilgili soru sormuyor bile, içtiğimi biliyor sadece. Ama ayrıntılı ultrasona gittiğim doktor, ki çok iyi bir doktordu malesef muayene ücreti yüksek olduğu için ona gidemiyorum, daha 23.haftada paxera içebilirsin artık demişti bana ilk 3 aydan sonra sıkıntı olmuyor demişti. Ben psikiyatr ile yürüdüm o ne derse onu yaptım.

Benim kendi kadın doğum doktorum ilacımla ilgili soru sormuyor bile, içtiğimi biliyor sadece. Ama ayrıntılı ultrasona gittiğim doktor, ki çok iyi bir doktordu malesef muayene ücreti yüksek olduğu için ona gidemiyorum, daha 23.haftada paxera içebilirsin artık demişti bana ilk 3 aydan sonra sıkıntı olmuyor demişti. Ben psikiyatr ile yürüdüm o ne derse onu yaptım.
Ben paxera kullanıyorum.2.çocuğu düşünüyorum.ve yakın zamanda bi düşük yaptım.paxerayı kullanıyordum.10mga düşmüştük.8.haftada kalbi durdu bebeğin.ondanmı oldu bilmiyorum.ama korkuyorum işte.lustrale geçiş yaptım oyüzden selectra muadili.ama oda bana iyi gelmedi.şimdi tekrar paxeraya geçtim. redresslede görüşmüştük Onuda biliyorm.bana destek verdi.keşke 3 ay dayanabilsem.yada dayancam mecbur hamile kalınca.

Ben paxera kullanıyorum.2.çocuğu düşünüyorum.ve yakın zamanda bi düşük yaptım.paxerayı kullanıyordum.10mga düşmüştük.8.haftada kalbi durdu bebeğin.ondanmı oldu bilmiyorum.ama korkuyorum işte.lustrale geçiş yaptım oyüzden selectra muadili.ama oda bana iyi gelmedi.şimdi tekrar paxeraya geçtim. redresslede görüşmüştük Onuda biliyorm.bana destek verdi.keşke 3 ay dayanabilsem.yada dayancam mecbur hamile kalınca.
Düşük yapmanıza çok üzüldüm ama paxera ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Çünkü ben de paxera içerken hamile kaldım ki ben 6 senedir paxera kullanıyorum. Bırakacaksın 10.haftaya kadar dedi psikiyatr bıraktım. 10.haftada yine selectra verdi, ben paxeradan başka ilacın bana iyi gelmeyeceğini bildiğim için içmedim, iyiydim de o zaman. İşte 20.haftada değişmeye başladı durum 21de de ilaca başladım. Lustral bana çok yan etki yapmıştı, selectra da hiç iyi gelmedi. Paxeranın yaradığı insanlarda, bizlerde yani sertralin olmuyor. Paxerayı ilk 3 ay bırakabilcekseniz öyle düşünün gebelik derim, çünkü sonra çok zor oluyor

Düşük yapmanıza çok üzüldüm ama paxera ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Çünkü ben de paxera içerken hamile kaldım ki ben 6 senedir paxera kullanıyorum. Bırakacaksın 10.haftaya kadar dedi psikiyatr bıraktım. 10.haftada yine selectra verdi, ben paxeradan başka ilacın bana iyi gelmeyeceğini bildiğim için içmedim, iyiydim de o zaman. İşte 20.haftada değişmeye başladı durum 21de de ilaca başladım. Lustral bana çok yan etki yapmıştı, selectra da hiç iyi gelmedi. Paxeranın yaradığı insanlarda, bizlerde yani sertralin olmuyor. Paxerayı ilk 3 ay bırakabilcekseniz öyle düşünün gebelik derim, çünkü sonra çok zor oluyor

Ztn aslında hamile olduğunu öğrenince bıraksan ilacın etkisinin geçmesi filan 1 ay sürüyor.yani ben bırakmayı denediğimde 1 ay sonra eskiye dönüyordm hep.1 ayda öyle dayansam 3 ayı buluruz galiba.ama işin kötü tarafı tekrar düzelmek enaz 2 ay derken.5-6 ay geçmiş olucak hamilelikte.berbat bi hamilelik geçirmekte sıkıntı olur.bazı doktorlarda mesela hamile kalmadan 3ay önce ilaçlar bırakılsın diyorlar.madem yine etkisi varsa.3 ay önce bırakmayınca hamile kaldıktan sonra bırakmakta saçma ozaman.ztn o ilacın vücuttan çıkması enaz 3 hafta derken.2 ay geçmiş ve bebek çoktan gelişimi tamamlamış oluyor.oyüzden tamamen bırakıp başa dönmektense doz azaltmak daha mantıklı değilmi.bilemiyorum.birde sen 6 yıldır kullanıyorsan mesela cnm.iyileşmiş olman gerekmiyormu? Doktor nediyor buduruma.sürekli ilaçmı kullanıcaz

Ztn aslında hamile olduğunu öğrenince bıraksan ilacın etkisinin geçmesi filan 1 ay sürüyor.yani ben bırakmayı denediğimde 1 ay sonra eskiye dönüyordm hep.1 ayda öyle dayansam 3 ayı buluruz galiba.ama işin kötü tarafı tekrar düzelmek enaz 2 ay derken.5-6 ay geçmiş olucak hamilelikte.berbat bi hamilelik geçirmekte sıkıntı olur.bazı doktorlarda mesela hamile kalmadan 3ay önce ilaçlar bırakılsın diyorlar.madem yine etkisi varsa.3 ay önce bırakmayınca hamile kaldıktan sonra bırakmakta saçma ozaman.ztn o ilacın vücuttan çıkması enaz 3 hafta derken.2 ay geçmiş ve bebek çoktan gelişimi tamamlamış oluyor.oyüzden tamamen bırakıp başa dönmektense doz azaltmak daha mantıklı değilmi.bilemiyorum.birde sen 6 yıldır kullanıyorsan mesela cnm.iyileşmiş olman gerekmiyormu? Doktor nediyor buduruma.sürekli ilaçmı kullanıcaz
Ya ben anksiyete icin ilaç kullanırken panik atak cıktı seneler sonra mesela ilaç ictigim halde. Sonra ilacimi degistirdiler iyileştim. Sanırım ömür boyu kullanıcaz cok sinir bozucu. İlaç icerken panik atağa yakalandım bide ya cok stresli bi dönemimdi. İyileşmiştim ilaçla güya öyle sanıyodum. İcerken bile garantisi yok tamamen yasadıklarımızla alakalı sanırım stresli durumlarda nüksediyo

Selam teyzeleri biz bugun 3 haftalık olduk👼 Sizi unuttuk sanmayın.. cok sükür günden güne iyileşiyorum kızım da büyüyor. Psikiyatristime gittim lohusalıkta daha da arttığı için anksiyete. Paxerayı 30mg a cıkardı kesinlikle emzirebilirsin süte geçmiyor dedi ve ativan yazmış yanına da. Her gun yarım yada tam alabilirsin anksiyete durumuna göre dedi. Bu ay böyle gececek. Kendinizi lütfen doğum sonrasi sürece hazırlayın, ben sürekli dogurunca bitecek diye odaklandıgım icin dogunca çok daha şoka girdim. Lohusalık bir gerçek. Evet sağlıkla kavusmak cok güzel ama hormonlarin tekrar bir anda değişmesi vs malesef bu hastalığı etkiliyor ki hiç hasta olmayanlar bile lohusa sendromuna giriyor. Doktorunuzla bunu konusun. Hepinize hayırlı dogumlar diliyorum💜 bilmeyenler icin gebeligimin basından beri hic kesmeden paxera kullandım(10-15-20mg şeklinde) dogurunca da 30mg geçtim. Bebegim gayet saglıklı 🧿 siz iyi olun ki bebek de iyi olsun.
Cnm merhaba öp kuzunu benim için iyi olmasina çok çok sevindim cnm bende iyi degilim hic emzirirken ilaca başlamak istiyorum daha iyi olurum cok yıpranmış haldeyim iki doldu bugün doğum yapali hamileyken doktor paksera kullandinmi diye sormuştu bakalim bende ilac alicam banada yazik artik

Ben bugün çok kötü hissediyorum. 😢 anksiyete hastasıydım ne işim vardi evlendim, bi de üstüne çocuk yaptim adamın hayatını kararttım diyorum(eşim) hiç geçmeyecek gibi bi sıkıntı, mutsuzluk hali var üzerimde. Bugün doğry dürüst yemek bile yemedim eşimle problemlerimiz var zaten, kafayı sürekli onlara takıyorumbi de üstüne bebeği düşününce kahroluyorum. Besleyemedim onu mutlu edemedim diye :/ çekip gitmek istiyorum artık bi başıma kalmak bazen. Yoruldum iyileşmeyi beklemekten
Sanki beni tarif etmissin evliligime devam edemiyorum

X