- 12 Ocak 2021
- 44
- 9
- 34
Canim inan bende birakabilcegimii dusunemiyordum. Psikiyatrime cocuk yapamicam diodum oda icerken dene olursan keseriz bisi olmaz demisti kesmek durumda kaldim bende ama her sekilde 3 aya kadar dayandikmi sonrasi kolay ssdece 3 ay sabretceksin oda bebegime bisey olmasin diye dusunup ben dayandım kotuyum ama.yinede bekledim.ins bundan sonrasi iyi olur. Ama basindan beri kullananda varmis bana psikiyatrim onermiyoruz dedi die icmedim ben yoksa zorunlu olup alanlarda varselamlar hanımlar bende panik atak ankisiyete icin ilac kullaniyorum paxera10mg ve xanax gebelik dusunuyorum ama ilaclari brakabilicegmi dusunmuyorum korkuyorum asiri derecede aranizda gebeligin basindan beri ilac kullananlar oldugunu gordum rica etsem istanbul icinde olanlar doktor önerebilirmi
bi cevap bulabildinmi soruna canm bende kullaniyorum gebelik dusunuyorum ama cok korkuyorum uykularim kaciyo nasil olucak diyeXanax kimler alıyor arkadaşlar? Xanax alıp doğum yapanlar da yazabilir mi? Mecbur kaldığında alıyorum ama doktorum alma diyor.. Bu sefer tedirgin içtiğim için hap sakinleştirmiyor da şu günler nasıl geçecek bilmiyorum
bana kesinlikle kullanamazsn dedi ve butun korkularim o anda basladı gercekten anlayamiyorum kimi doktorlar kullanabilirsin diyo kullananlar var masaallah saglikli bebekleri kimileride dunyanin en kotu seyi gibi tepkiler verip iyice panige kapilmamiza neden oluyo yani direk sen hic cocuk yapma brakamicaksan demeye getryolar doktor arastryorum artk guvendigim kullanabilirsin diyen olursa inandrrsa devam edicem yoksa bu korkuyla yapamicam. sorada uzuluyorum 34 yasndayim cokda bekleme luksum yok ya vazgecicem yada o riske giricem Allah hakkimizda hayrlisini nasip etsinCanim inan bende birakabilcegimii dusunemiyordum. Psikiyatrime cocuk yapamicam diodum oda icerken dene olursan keseriz bisi olmaz demisti kesmek durumda kaldim bende ama her sekilde 3 aya kadar dayandikmi sonrasi kolay ssdece 3 ay sabretceksin oda bebegime bisey olmasin diye dusunup ben dayandım kotuyum ama.yinede bekledim.ins bundan sonrasi iyi olur. Ama basindan beri kullananda varmis bana psikiyatrim onermiyoruz dedi die icmedim ben yoksa zorunlu olup alanlarda var
Bazen o doktorlar fazla abartıyor. Halden anlamiyolar. Hem stres olmamasi gerekiyor diyorlsr hem abtidepresan kullanmayin. Elimizde sanki stressiz bi ortamda bulunmak kaygi duymamak. Canim benim suan gittigim kadin dogumcu psikiyatrinle gorus gerekli duyarsa kullan dedi hatta suan icin dedi. Medicana bahcelievlerde bi doktor düzgün korkmaz diye yakinsan bak istersen. Beni en cok rahatlatan psikiyatrimdi ee ne olcak.icersin hamileliktede icen bi suru hastam.var hepsininde cocugu saglikli demisti beni oyle.gaza getirdi yoksa bende hic bi zaman cocuk yapamicam gibi geliyordu. Doktor onemli cidden asla.icilmicek demek kestirip atmak ugrasmamak icin yapiyolar her sekilde oluyor dusun uyusturucu bagimlisi bilesaglikli cocuk doguruyor yani bu kadar imkansiz olamazbana kesinlikle kullanamazsn dedi ve butun korkularim o anda basladı gercekten anlayamiyorum kimi doktorlar kullanabilirsin diyo kullananlar var masaallah saglikli bebekleri kimileride dunyanin en kotu seyi gibi tepkiler verip iyice panige kapilmamiza neden oluyo yani direk sen hic cocuk yapma brakamicaksan demeye getryolar doktor arastryorum artk guvendigim kullanabilirsin diyen olursa inandrrsa devam edicem yoksa bu korkuyla yapamicam. sorada uzuluyorum 34 yasndayim cokda bekleme luksum yok ya vazgecicem yada o riske giricem Allah hakkimizda hayrlisini nasip etsin
Haklisn canim cok zor ceken bilir..hamilelik zaten zor bir surec ustune birde psikolojik rahatsizlik ekleniyor daha zor hale geliyor..gozunde insanin o kadar buyuyor ki sanki hep omur boyu boyle hamile kalicaksin aci icinde yasicakmissin gibi geliyor..Allah hepimizin yar ve yardimcisi olsun..Evet bende stresi düşünüyorum cnm o yuzden baslayacagim.sanirim 12 aya kadar sabredip zaten 2 haftam kaldi 3 aylik olmaya. Allah hepimizin yardimcisi olsun cok zor
Ama iste gel gorki antidepresan diyince insanlarr cok farkli bakiyor..öcü gibi goruyorlar..helede psikolojik rahatsizlik yasamamis insanlara hic bir sey anlatamiyorsun..anlamiyorlar cunku..tek bildikleri amann ha kullanmaa vb..sanki kullanan keyfinden kullaniyor..+ daha agir hastalarin epilepsi ilaci kullananlarinda cocugu oluyor ve ilac icmeleri zorunlu bizim.ictiklerimiz cok hafif kalir yaninda
Selamlar..istanbulda yasamiyorum ama arkadasin onerdigi ve instegramdan takip ettigim ve bilgi aldigim bu konudada duyarli olan prof.dr. psikiyatri Nazan Aydin var..gercekten anlayisli iyi bir doktor..instegramdanda bakabilirsiniz..selamlar hanımlar bende panik atak ankisiyete icin ilac kullaniyorum paxera10mg ve xanax gebelik dusunuyorum ama ilaclari brakabilicegmi dusunmuyorum korkuyorum asiri derecede aranizda gebeligin basindan beri ilac kullananlar oldugunu gordum rica etsem istanbul icinde olanlar doktor önerebilirmi
Allah razı olsun icime su serptin gercekten Rabbim saglkla huzurla bebegini kucagna almayi nasip etsin+ daha agir hastalarin epilepsi ilaci kullananlarinda cocugu oluyor ve ilac icmeleri zorunlu bizim.ictiklerimiz cok hafif kalir yaninda
cok teskkurler kesinlikle bakıcam Allah razi olsunSelamlar..istanbulda yasamiyorum ama arkadasin onerdigi ve instegramdan takip ettigim ve bilgi aldigim bu konudada duyarli olan prof.dr. psikiyatri Nazan Aydin var..gercekten anlayisli iyi bir doktor..instegramdanda bakabilirsiniz..
Kullanan arkadaşlar var 2 kişi ile konuştum ki ben de kullandım çok zor zamanlarımda ama şimdi 2 ay kaldı ve sabredemiyorum artık açıkçası her gün xanax alarak anca atlatabilirim bu 2 ayı ama doktor kullanma diyor. ben de daha çok kişiye ulaşırım belki umuduyla yazmıştım. bu arada ben de 6 senedir paxera kullanıyordum, 20 mg 10mg 5 mg yıllar içinde dozlar değişti ama hamile kalmadan önceki 3 ayda yine nüksettiği için 20'ye çıkmıştım zaman zaman da xanax kullanıyordum ve hamile olduğumu öğrendiğimde 5 haftalıktım derhal ilacı bıraktırdı tabi doktor birden bire şak diye. tabi mahvoldum ama 21.haftaya kadar da sabrettim şimdi selectra kullanıyorum 100 mg seroquell alıyorum günde 2 ya da 3 defa ve geceleri de rexapin, 2 ayı geçiyor ilaç başlayalı hala tam toparlanmadım. xanax ihtiyacı duyduğum zamanlar oluyor ve inan kalan 2 ay hiç bitmeyecek gibi geliyor. şimdiki aklım olsaydı eğer hamile kalmadan önce, paxerayı bırakıp gebelikte kullanılabilen ilaçlara başlamayı denerdim işte selectra, lustral vs kendime bir bakardım nasılım bu haplarla ve sonra bu hapları hiç kesmeden gebeliğimi sürdürürdüm.bi cevap bulabildinmi soruna canm bende kullaniyorum gebelik dusunuyorum ama cok korkuyorum uykularim kaciyo nasil olucak diye
bendede bu durum oluyor sevinmem gerekirken nedne mutsuzum diye ki ben planlı istedim çocuğu ama bu iç sıkıntısı kaygı mutsuzluk hiç bir duruma sevindirmiyor. ilk başta pişman bile olmuştumTam bitti diyorum biten bisey yok. Ne guzel evladim olacak diye sevinecegime hep bir panik stres hali uykusuzluk. Rabbimin gunah yazmasin cok sikildim cokkk yoruldum. Allah herkese guc ve kuvvet versin
Aynen ole halimi gordukce bende pisman olmustum sonra oyle dusundum diye de pisman oldum. Gece 3 gun uyu 4 gun uykusuz Yarabbim bize sabir versinbendede bu durum oluyor sevinmem gerekirken nedne mutsuzum diye ki ben planlı istedim çocuğu ama bu iç sıkıntısı kaygı mutsuzluk hiç bir duruma sevindirmiyor. ilk başta pişman bile olmuştum
zaman nasıl da geçmiş sen bunu yazdığında ben daha yeni hamile kalmışım ama haberim yok tabi.. mutlu güzel günler geçiriyorum paxera ile .. doğumdan sonra yazabilir miisn bize?Evet ben kullanicam. Kullanırken aniden bırakıp bebegi kaybeden arkadaslarım da oldu cünkü. Bilemezsin hangisi daha iyi. Takdir allahın görüyor halimizi cektiklerimizi rabbim bize bebegimize acısın
bunu bende çok düşünüyorum zaten bide kıyaslama yapıyoruz neden biz normal bi şekilde ilaçsız gülemiyoruz eğlenemiyoruz çok canımı sıkıyorDisarda bir hayat akip geciyor ve ben bakamiyorum bile insanlar guluyor egleniyior uyuyan birini normal sohpet eden birini gorunce ozeniyorum ilginc bir durum
Size hangi ilacı öneriyor psikiyatrınız? Aslında içtiğiniz kendi ilacınız nedir? Hamilelere sertralin grubu ilaç öneriyorlar paxil paxera içiyorsanız izin vermiyorlar.Bazen o doktorlar fazla abartıyor. Halden anlamiyolar. Hem stres olmamasi gerekiyor diyorlsr hem abtidepresan kullanmayin. Elimizde sanki stressiz bi ortamda bulunmak kaygi duymamak. Canim benim suan gittigim kadin dogumcu psikiyatrinle gorus gerekli duyarsa kullan dedi hatta suan icin dedi. Medicana bahcelievlerde bi doktor düzgün korkmaz diye yakinsan bak istersen. Beni en cok rahatlatan psikiyatrimdi ee ne olcak.icersin hamileliktede icen bi suru hastam.var hepsininde cocugu saglikli demisti beni oyle.gaza getirdi yoksa bende hic bi zaman cocuk yapamicam gibi geliyordu. Doktor onemli cidden asla.icilmicek demek kestirip atmak ugrasmamak icin yapiyolar her sekilde oluyor dusun uyusturucu bagimlisi bilesaglikli cocuk doguruyor yani bu kadar imkansiz olamaz