Yaşadığım şehirde sınırlı sayıda psikiyatrist var malesef. Pandemiden dolayı başka bir dr dan en erken randevuyu 2 hafta sonrasına alabildim. Inş o anlar beni. Evet yorumları okuyunca biraz olsa da içim rahatladı. Teşekkür ederim.Baska bir psikiyatrise gidebilirsin..hamilellik zaten zor bir surec bizim gibi panik atak hastalarina 2 kati zor..burada kullanan arkadaslar var..2000 kuusur yorum var bunlari gozden gecirirsen de gorursun zaten..Allah yardimcimiz olsun..
R.ederim..Anlar insallhh canm hepsi ayni degil..hic bir anne ilac kullanmak istemez ama iste oyle bir rahatsizlik ki bu insani caresiz birakiyor..cikis yolu bulamiyorsun..Yaşadığım şehirde sınırlı sayıda psikiyatrist var malesef. Pandemiden dolayı başka bir dr dan en erken randevuyu 2 hafta sonrasına alabildim. Inş o anlar beni. Evet yorumları okuyunca biraz olsa da içim rahatladı. Teşekkür ederim.
Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Ben de 10 senedir bu rahatsızlık var 10 yıl da ilac kullandım aynı senin gibi, hamilelik icin bıraktım ve tekrarldı hemen eskiye döndüm. Mecbur ilaç kullanıyorum 8. haftadan beri. Benim ataklarım da tüm gün sürüyor ve yemek yiyemiyorum zorla 3 kaşık. Baska bir doktor ile bir daha görüş, cipralex ile hamilelik geçirenlerde oldu ya da baska bir ilaç da yazabilşr durumun kötüyse canım doktorlar karar veriyor sıkıntılarını eksiksiz anlatabilirsen daha iyi anlarlar seni.. baska ne sorunların var?Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 5 yıldır panik atak hastasiyim. Bebek planlayinca ilacı (cipralex) bırakmıştım. Şuan 13 haftalik hamileyim ve panik atagim tekrarladı. Kadın dogumcum psikiyatriye git ona göre bir yol çizeriz dedi psikiyatriste gittim ilaç veremem çekeceksin atak gelsin ne yapacak ki dedi. Ama ben çok kötüyüm mide bulantısı yemek yiyemiyorum nefes alamıyorum elim ayağım titriyor tutmuyor. Benimle aynı şeyleri yaşayan ilaç kullanan var mı. Bu şekilde bu hamilelik bitmez bir yandan ilaç kullanmak istiyorum kendime gelmek için bir yandan da bebegim zarar görür diye korkuyorum.
Merhaba teşekkür ederim sana da geçmiş olsun. Aynen benimde tüm gün sürüyor ataklarım öyle gelip gitmiyor. Mide bulantısı, kusma, bogazimda bir düğüm, titreme, ateş basması, bir anda bayılacak gibi oluyorum ayağa kalkamıyorum. Senin gibi zorla 3,4 kaşık yemek yiyebilirsem yiyorum her şey kokuyor ama bu hamilelikten değil o geçmişti. Başka bir dr dan 2 hafta sonrasına randevu alabildim insallah o anlayışlı biridir. Derdimi anlatmasına anlatıyorum da biraz da karşındaki insanin anlayışına bağlı. Senin ilk hamileliğin mi, şuan kaç haftaliksin ? Rabbim hepimize şifa versin inşallah.Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Ben de 10 senedir bu rahatsızlık var 10 yıl da ilac kullandım aynı senin gibi, hamilelik icin bıraktım ve tekrarldı hemen eskiye döndüm. Mecbur ilaç kullanıyorum 8. haftadan beri. Benim ataklarım da tüm gün sürüyor ve yemek yiyemiyorum zorla 3 kaşık. Baska bir doktor ile bir daha görüş, cipralex ile hamilelik geçirenlerde oldu ya da baska bir ilaç da yazabilşr durumun kötüyse canım doktorlar karar veriyor sıkıntılarını eksiksiz anlatabilirsen daha iyi anlarlar seni.. baska ne sorunların var?
R.ederim..Anlar insallhh canm hepsi ayni degil..hic bir anne ilac kullanmak istemez ama iste oyle bir rahatsizlik ki bu insani caresiz birakiyor..cikis yolu bulamiyorsun
Amin canim, ben 10 haftanın içindeyim. İlk hamileliğim. Benim de tüm belirtilerim karıştı valla.Merhaba teşekkür ederim sana da geçmiş olsun. Aynen benimde tüm gün sürüyor ataklarım öyle gelip gitmiyor. Mide bulantısı, kusma, bogazimda bir düğüm, titreme, ateş basması, bir anda bayılacak gibi oluyorum ayağa kalkamıyorum. Senin gibi zorla 3,4 kaşık yemek yiyebilirsem yiyorum her şey kokuyor ama bu hamilelikten değil o geçmişti. Başka bir dr dan 2 hafta sonrasına randevu alabildim insallah o anlayışlı biridir. Derdimi anlatmasına anlatıyorum da biraz da karşındaki insanin anlayışına bağlı. Senin ilk hamileliğin mi, şuan kaç haftaliksin ? Rabbim hepimize şifa versin inşallah.
Anladım canm bebeklerimizi sağlıkla alalım insallah kucagimiza. Sen hangi ilacı kullanıyorsunAmin canim, ben 10 haftanın içindeyim. İlk hamileliğim. Benim de tüm belirtilerim karıştı valla.
Se...tra kullanıyorum canım sertralin. İçim rahat değil ama napayim çok kötüye gidiyordum mecbur kaldım.Anladım canm bebeklerimizi sağlıkla alalım insallah kucagimiza. Sen hangi ilacı kullanıyorsun
Anladım canm zor da kalmasak kullanmak istemeyiz zaten. Doktor kontrolünde bir şey olmaz inş.Se...tra kullanıyorum canım sertralin. İçim rahat değil ama napayim çok kötüye gidiyordum mecbur kaldım.
Bazen ben dusuniyorum ama boyle stresli zor bir hamilelik gecirmektense ilac kullanmak daha mi iyi diyorum..cunku sitres hormonlarida bebege zarar veriyor..acaba ilac kullanmak daha mi mantikli diyorum..Anladım canm zor da kalmasak kullanmak istemeyiz zaten. Doktor kontrolünde bir şey olmaz inş.
Valla ben olacağını zannetmiyorum kullanan çok kişi ile tanıştım, çok yazan insan okudum, internette araştırmalar yaptim. Ciddi bir risk olmadığına karar verdim. Doktorlara güvenmeyi seçtim yoksa daha kötüydüm. İnan böyle bir hafta daha geçiremezdim. İlaç kullanırken hamile kaldım zaten 4 haftalıkken kestim, 9. haftaya kadar dayanabildim. Olsaydı paxil + remeron ile hamile kaldğım süreçte olurdu diye düsünüyorum. Çok şükür ne kanamam oldu ne akıntım ne kasılmam. Sizler de dualarınızı eksik etmeyin sağlıkla gelsin bu dünyaya.. ben bu sayfadaki herkes için dua ediyorum ilac içen içmeyen çünkü bizim halimizi sadece bizim gibi çekenler anlar..Anladım canm zor da kalmasak kullanmak istemeyiz zaten. Doktor kontrolünde bir şey olmaz inş.
Dualarim seninle canim burdaki herkezle..birbirimize bol dua edelim..bnde surekli arastiriyorum..kullananlardan ozellikle bu sayfadakileri okudum..psikiyatri doktorlarina yaziyorum..kuzenim kullandi ondan biliyorum..yani problem olan bn duymadim..hatta kuzenim 2 cocugundada kullandi..kizinda bilmeden ilk ay agir ilac kullandi sonra doz dusurmus doktoru..cocukalri sukur saglikli..biri 12 biri 5 yasinda suan..Valla ben olacağını zannetmiyorum kullanan çok kişi ile tanıştım, çok yazan insan okudum, internette araştırmalar yaptim. Ciddi bir risk olmadığına karar verdim. Doktorlara güvenmeyi seçtim yoksa daha kötüydüm. İnan böyle bir hafta daha geçiremezdim. İlaç kullanırken hamile kaldım zaten 4 haftalıkken kestim, 9. haftaya kadar dayanabildim. Olsaydı paxil + remeron ile hamile kaldğım süreçte olurdu diye düsünüyorum. Çok şükür ne kanamam oldu ne akıntım ne kasılmam. Sizler de dualarınızı eksik etmeyin sağlıkla gelsin bu dünyaya.. ben bu sayfadaki herkes için dua ediyorum ilac içen içmeyen çünkü bizim halimizi sadece bizim gibi çekenler anlar..
Ağır bi soguk algınlıgı geçirdim cnm sağol belki de covidti bilmiyorumGeçmiş olsyn canım iyi misin ne oldu birden böyle?
Cnm burda yazıyorsun görüyorum bana msj da atmıssın ama biz sana napabiliriz ki artık? Söylüyoruz zaten olmasi gerekeni. Biz iciyoruz. Kendin karar vermelisin herkes kaç kere anlatti. Tabi ki stres daha zararlı. Doktorlar bu hastalıkların zararına bakıldığına ilaçlar daha kat kat daha faydalı diyor atmıştım yazıyı buraya. Artık bi doktora gitBazen ben dusuniyorum ama boyle stresli zor bir hamilelik gecirmektense ilac kullanmak daha mi iyi diyorum..cunku sitres hormonlarida bebege zarar veriyor..acaba ilac kullanmak daha mi mantikli diyorum..
Bir de psikiyatrist olacaklar ya asla anlamıyor yasamayan bunu. Atak ne yapacakmıs. E yemeden icmeden uykudan kesiliyoruz bebek beslenemiyo stres hormonu yükleniyo cocuga daha ne olsun. Ki cipralex de güvenli. Ben paxerayı kesmeye calısırken cipralex vermisti yerine ve 8 haftalıktım henüz. Sonra paxeraya döndüm iyi gelmedi cünkü. 12 hafta da geçmiş. Baska doktora git pesini birakma derim benArkadaşlar merhaba. Yaklaşık 5 yıldır panik atak hastasiyim. Bebek planlayinca ilacı (cipralex) bırakmıştım. Şuan 13 haftalik hamileyim ve panik atagim tekrarladı. Kadın dogumcum psikiyatriye git ona göre bir yol çizeriz dedi psikiyatriste gittim ilaç veremem çekeceksin atak gelsin ne yapacak ki dedi. Ama ben çok kötüyüm mide bulantısı yemek yiyemiyorum nefes alamıyorum elim ayağım titriyor tutmuyor. Benimle aynı şeyleri yaşayan ilaç kullanan var mı. Bu şekilde bu hamilelik bitmez bir yandan ilaç kullanmak istiyorum kendime gelmek için bir yandan da bebegim zarar görür diye korkuyorum.
Haklisn canim artik doktora gidicem..aile hekimmi aradim aksam aricak beni onun sevk etmesi lazim..daha oncede aradim ama bir turlu sevk ettiremedim..gidicem artik stres stress artik vucudum kaldirmiyor..hakkimizda hayrlisi..Cnm burda yazıyorsun görüyorum bana msj da atmıssın ama biz sana napabiliriz ki artık? Söylüyoruz zaten olmasi gerekeni. Biz iciyoruz. Kendin karar vermelisin herkes kaç kere anlatti. Tabi ki stres daha zararlı. Doktorlar bu hastalıkların zararına bakıldığına ilaçlar daha kat kat daha faydalı diyor atmıştım yazıyı buraya. Artık bi doktora git
Israrcı olursan sevk eder. Zaten gerekeni psikiyatri söyler sana ilaç icmen yada icmemen gerektiginiHaklisn canim artik doktora gidicem..aile hekimmi aradim aksam aricak beni onun sevk etmesi lazim..daha oncede aradim ama bir turlu sevk ettiremedim..gidicem artik stres stress artik vucudum kaldirmiyor..hakkimizda hayrlisi..
Aslinda 2 3 kere aradim dedim daha onceki aylarda..iyi degilm dedim..sevk ettiremedim..riskli soyle boyle saydirdi..ama dedigin gibi israrci olmam lazim yoksa anlamiyorlar hafif saniyorlarIsrarcı olursan sevk eder. Zaten gerekeni psikiyatri söyler sana ilaç icmen yada icmemen gerektigini