Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Rica ederim canim..dayaniyorum ama gelde bana sor..dun gece oyle bir atakla uyandimki yuregim oynadi..canim iste anksiyete yedirmiyor yemek bekde oyle oluyorum hic yiyemiyorum cok kotu oldugumda bu hastaligi ceken bilir..sütu bnde hic sevmezdim ama iste mecbur kalinca içiyormussun..bu hastalik her seyi yaptiriyor insana..git canim doktor ne dicek belki pasiflora verir onla 12 13 haftaya kadar idare edersin..sonrada hamilelige uygun bir ilac verir arti uyku ilaci verir rahatlarsin..ama hep kendine şunu soyle bn 1 ay sonra iyi olacagim ilacimi alicam rahatlicam ataklar zamanla azalacak gece uyumadan hep boyle soyle kendine..sütü sevmesende sen bilirsin ama iç bence belki birazdan olsa dinginlestirir..burdan yaz bana düsenin halinden düşen anlar..

Sen cok güclüsün bakma, benden daha güçlüsün. Yolun yarısına geldin, bu saatten sonra ilaç kullansan da bebeğe zararı olmaz korkma sakın. Bu pandemi dönemi baydı bizi biraz da ne sokağa çıkabiliyoruz ne sevdiklerimiz ile görisebiliyoruz normal zamanlarda bile hamilelik zorken bizim böyle kötü bir döneme denk geldi .. Teşekkür ederim canim sen de ne zaman istersen yaz Allaha emanet..

Ilk 10 haftaya kadar bnmde migde bulantilarim cok oluyordu cok uyuyordum halsizlik helede vitamin ilaci almami soyledi ebe biraz o beni kendime getirdi..bide aşiri sekilde tavuktan tiksiniyordum..seninkide hamilelikten kaynakli olabilir canim

Cok teskkrler canim dayanmaya calisiyorum inan ama cok zor bide ben gurbetteyim yurtdisinda burada ailem yok sadece esim ve ben..oyle gunlerim oldukii deli gibi disarda dolastim evde cok kotu oluyorum diye anne beni kurtar diye cok agladim ve halende devam ediyor..bir anne sunu der mi Allahim 33 34 haftalik olunca erken dogum yapayim aniden doguma alsinlar bebegim birada kuvezde kalir sonra alir gelirim diye dualr ettim..sonra bn nasil anneyim diye kendime kizip agliyorum..bu hastalik insana saglikli dusundurmuo..oyle bir seyki isin icinden cikamiyorsun..

Canim bu pandemi her seyi mahvetti..Turkiyeye gidicem vizemi bekliyorum..konsolosluk mail atmis vizenizin gelmesi uzayabilir pandemiden dolayi diye..bide bugun ingiltere Turkiye yollari kapandi..bn kendimi Turkiyeye gidicem diye telkin ediyordum..bugun hic iyi degilm o kadar moralim bozulduki..butun yollarim tikanmis gibi hissdiyorum..boyle hissdincede anksiyite saolsun yanliz birakmiyor azrail gibi basimda bekliyor..

Canım onlar senin düsüncelerin değil sana gelen vesveseler. Ben de bir anne olacağım ve pa geldigi zaman bebeği aldırmak istiyorum diye içimden geçiriyorum.. buradaki coğu insan ölsem kurtulsam gitsin bebek bakamıycam diye kaç kere yazmış. Hepsi doğum olduğu an bitiyor bu kadar uç düşünen insanlar bunları yazdıysa, sen de bu yönde telkin et kendini. Bebeği gördüğüm an bir daha ondan ayrılma fikri aklıma bile gelmeyecek de kendine..

Haklisin canim ah bir sag saglim saglikli dogsa..sanki o gun hic gelmicekmis gibi geliyor..bide bnm en buyuk korkum 2 3 ay kala cok kotu olursam diye korkuyorum..kendimi telkin ediyorum aylardir her yolu deniyorum relaks muzikler dinledim makaleler okudum yutubeden psikologlar surekli dinledim yuruyusler yaptim egzersizler yaptim..kendime ugraslar buldum muzik actim dinledim oynadim tv izledim arkadaslarimla bulustum temizlik yaptim ne yaptiysam olmadi..1 gun etkilinoluyor 2 ci gun ayniyim..16 ci haftamdi 1 hafta iyilestim sukur heralde duzeliyorum dedim hormonlarim yatisti dedim..18 hafta oyle bir geldiki en zor haftaydi..icim resmen yaniyodu esime ne olur beni kurtar diye yalvariyodum sonra caresizlikten dilim tutuldu hicc konusmuyodum annemlerle esimle..1 hafta aç durdum..artik gucum kalmamisti cok kottu bir haftaydi..o haftadan sonra cok kotu olursam depresyona cevirirse diye ilac kullanma fikri basladi..kendimi 18 ci haftadan bu yana cok kotu olursam ilaca baslarim diye telkin ediyorum bazen ise yario bazende yaramiyor..ilactanda cok korkuyorum canim sanki bn iyi bir anne degilmisim gibi hissdiyorum agliyorum..

Gebeliğin ilk ayları mide bulantıları yemek yiyememe uyku halsizlik yatma gayet normal canım bebek için doğum için endişelerde normal.çok fazla psikolojik sıkıntın yoksa dayan canım seni en iyi sen bilirsin
Selam Aday bir evladiniz varmis Allah bagislasin..hamileliginizde ilac kullandiniz mi acaba?

Cnm merak ettim seni ne zamandir girmiyodun. İlaçlari hiç kesmedin dimi? Doğumda falan?

Selam Aday bir evladiniz varmis Allah bagislasin..hamileliginizde ilac kullandiniz mi acaba?
Siz hangi ülkedesiniz? 20.haftada nasıl ilaç vermiyorlar şaşırdım. Ben ve bazı arkadaşlar, riskli ilaçlar da kullandık xanax gibi ama sertralin var bir kere en güvenilir kabul edilen, lustral, misol ve benim kullandığım selectra, bu ilaçları verebilirler. Ben 21.haftada başladım yeni yeni toparlanıyorum. 3 tane hapım var.

İngiltere ve almanyadan da arkadaslar vardı burda lustral kullanan hem de 200 mg falan. Ben de şaşırdım böyle demelerine 20. Haftada

Amin. Ben de ilaç içmeye 21.haftada başladım şu an 100 lük selectra alıyorum ve günde 2 kez seroquell. Geceleri de rexapin içiyorum 1 haftadır. Rexapine yeni başladım ama sanırım o iyi geldi en azından artık xanax içmiyorum. 3 tane ilaçla anca 8 haftada toparlandım.bebeğinizin sağlıklı olmasına çok sevindim darısı bizlerin başına inşallah. Ben doğum yaptığım gün dahil ilaç bırakmayı düşünmüyorum tekrar göze alamam aynı şeyleri. Siz nasıl yaptınız? Doz azalttınız mı ilaç bıraktınız mı? Normalde benim de 6 senedir kullandığım ilaç paxera. Hatta rexapin iyi gelmeseydi başlayacaktım Paxeraya ama şükür ki geldi fakat çok iştah açıyor. Şekerim yükselecek diye korkuyorum

İngiltere ve almanyadan da arkadaslar vardı burda lustral kullanan hem de 200 mg falan. Ben de şaşırdım böyle demelerine 20. Haftada
Evet ben Alman bir arkadaşımla konuştum kadın doğum doktoru ve sertralin 200 mg a kadar çıktıklarını söyledi bana. Hatta orada bebek doğduktan sonra 24 saat monitore bağlıyormuş sadece kontrol amaçlı, Türkiyede yok tabi bu keşke olsa, ama sapasağlam bebeklerin hepsi hiç bi şey çıktığını görmedi daha dedi bana

Oncelikle selamlar..ben ingilterede yasiyorum burda vermek istemiyorlar acile gittim arti burda aile hekimin olur once ona basvurursun 2 3 kere soyledik telefonlar soyluyorsun pandemiden dolayi riskli diyo yok bebek soyle olur boyle olur falan filan..sonrada diyo cok riskli eger istersenin imza atin verelim diyor..boyle diyen birinden nasil ilac alip nasil guvenip nasil kullanicaksin..her hamilelikte olur boyle durumlar diyor aile hekimi spor yap muzik dinle arkadaslarinla zaman gecir diyor..zaten burada saglik sisremi hic iyi degil..bunu tek ben degil herkez soyluyor

İngiltereyi bilmiyorum şaşırdım açıkçası Avrupa'da kullanılıyor, Türkiyede de öyle. Paxera için benden imza istemişti doktor ama selectra içib hiçbir şey yapmaz ben kaç senelik doktorum diyor. Geçmiş olsun umarım toparlarsınız kısa sürede

Saol canim ah ah kac kere soyledik..suan 21 haftaligim..18 ci haftamdi o kadar kotu oldum ki artik dilim tutulmustu hic konusamiyodum..acile gittik 1 bucuk saat bekledik neyse girdik doktorun yanina anlattik durumu..ya varya bir gor basladi saydirmaya bebek engelli olur nefes alamaz ilaca alisir dogunca titrer vb saydirdi tam 15 dakika..netten aciyor esime gosteriyo falan..dedim bari uyku ilaci verin ben iyi degilm dedim hayir diyo oda ayni antidepresan gibi diyo..dedim sakinlestirici igne yapin dedim olmaz hamilesiniz diyo..ben dahada kotu oldum esime dedim hadi gidelim hemen bn burada biraz daha durursam kriz geciricem daha kotu oldum dedim..bana diyo muzik dinle arkadaslarinla konus ailenle konus duş al diyo..sanki ben bilmiyorum onlari yapmayi..

Yok canım ilaç bırakmadım dozda düşürmedim kadın doğumcum herşeyi pisikiyayrisime bıraktı sorun olmayacağını söyledi pisikiyayristim çok daha ağır ilaçlar kullanan hastalatının olduğunu ve onların ilaç birakma gibi bir ihtimallerinin olmadığını söyledi ve sağlıklı doğım yaptıklarını söyledi kadın doğıöcum ilaçların adını bile sormadı doğırana kadar sadece iyi olmam getektiğini ve ialçlarımı kullanmam gerwktiğini söyledi çünkü gerçekten kötüydüm son aylar olduğu için sıkıntı yapmadım bende allaja emanet ettim çom şükür bebeğim sağlıklı

Hiç bi doktor ilaç tavsiye etmez edemez risk almak istemez yada sorumlulul almak istemez olaki bişey oldu ilaçtan bile olmasa ozaman doktoru suçlayabilitsiniz kafaları ağrısın istemiyorlar eğer kullanacaksanız bu sizin vereceğiniz karar öncelikle dayanıp dayanamayacağınızı kemdiniz anlatsınız benim doktorum beni görğnce srni bu halde bu sıkınyı içimde bırakan doktora ben doktor demem demişti ki ben son aylarda doktoruma gittim öncesinde başka doktorq gitmiştim beni hep geçiştirdi çünkü bişey olmasından korkuyorlar doğal olarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…