- 12 Mart 2019
- 194
- 182
- 53
- 32
Merhaba öncelikle adım geçmiş olduğu için yazıyorumCnm Allah razı olsun hamileliğim güzel şükür bebeğim sağlıklı sitres olayından aynen senin gibi endişe duydum 18 haftalıkken pisikyatriye gittim lutsral 50 verdi sitres bebeği etkiler diye ilaç icmek istediğimi söyledim doktor stres etkilemez ilk on hafta oda çok çok nadir düşük olasılığı olan birşey dedi risk yok demedi biz ilacı önermiyoruz aslında hiç bir ilacı ama anne ihtiyaç duyunca veriyoruz dedi iyikide içmedim birşey olsa hep kendimden bilirim ben ilaçtan çok korkuyorum 18 .haftada içtim iki tane alerji yaptı bıraktım çok sukurki alerji yapmış bıraktım zaten son ay çoğu doktor ilacı kestiriyo bir ay içinde içmem zaten ne sıkıntılar çekiyorum icmiyorum ben bu kararı aldım tekrar gidip ilaç değişimi yapmadım bu kadar dayandiysan belki on hafta daha dayanirsin son ay riskli çok araştırdım sende biliyorsun kimi doktor iç kimi içme der kimi zararı olmaz yada zararı az kimi asla der hepsinin hem fikir olduğu şey risk az deniyo ama ben çok araştırdım bu ilaçları kullanıp ölü dogumlar kaydedilmiş hani geçen angel arkadaş atmıştı Atilla bey yazısını aynı yazılardan çok takip ettim kendisi ilaca bağlı ölümler kayıt edildi yazmış ben onu görünce ilaç bitti benim için bu olay ya riski göze alican az yada com bir risk var yada surunucen evladın için karar senin tabiki hakkında hayırlısı olsun inşallah canım olumlu konuşmadım belki kızanlar olur ama araştırdım çok çok fazla gecemi gündüze katıp risk var deniyor ben göze almam açıkçası emzirirken de icmiycem iyimiyim asla ama benim yüzümden bir şey olursa öleyim daha iyi karar senin tabi cnm o senin evladın zarar gelsin elbette istemezsin böyle arastirmalara girmek sitrese sokuyo cnm çok takılma bence
Merhaba öncelikle adım geçmiş olduğu için yazıyorum.Herkesin düşüncesine saygı duyuyorum tabiki burda fikirlerimizi deneyimlerimizi paylaşıyoruz birbirimize yardımcı olmak adına.Bakın bende bu konuda çok fazla bilimsel makale okudum ve aile hekimim psikiystristim kadın doğumcum da dahil olmak üzere bir çok doktora danıştım.Atilla hoca da bu konuda kendini güncelleyen farmakoloji profesörlerinden birisi.Yapılan son güncel çalışmalar antidepresanların masumiyetini gösteriyor şeklinde yorum yaptı.Risk almak istemeyen doktorlar zaten önermiyorlar ilacı.Ama benim danıştığım doktorlar ne ilaçlar kullananlar var içini ferah tut dediler.Kimse istemez hamilelikte ilaç kullanmayı.Annelik iç güdüsü benimde içim çok rahat değil.Ama berbat geçen dönemlerim oldu.Stresin vereceği zararı göze alamadım.Hamileliğin ve çocuğumun gelişiminin hareketlerinin verdiği keyfi yaşamak istedim.Mutlu bişekilde ona hazırlık yapmak onu mutlu bir şekilde beklemek istedim.Çünkü kötü olduğumda ne kendime ne etrafıma faydam oluyor.Korkuran duşa bile giremeyen evde tek kalamayan ben ilaç kullanmasam nasıl çocuğuma faydalı bir anne olabilirim.Stres daha az zararlı diyen doktor kimdir bilemem.Ama araştırın stresli geçen hamilelikler düşük doğum ağırlığına erken doğuma ve otizme sebebiyet verebiliyor.Bir profesör daha izledim.Videoyu bulursam link bırakırım.X kategorisi ilaçların en riskli ilaçlar olduğunu bunun bile riskinin %5 olduğunu söylüyor.Normal sağlıklı gebelerde ise anomali vs.riski%5.Ben bunları araştırmalarıma dayanarak söylüyorum.İnsanları yanlış yönlendirip ilaç kullanmaya gerçekten ihtiyacı olan annelerimizi burada karamsarlığa düşürmeyelim.Ben ilaç kullanımını savunmuyorum.Ama ihtiyaç dahilinde neden olmasın.Biraz daha güncel araştırmaları takip edin derim.Niyetim sizin düşüncenize saygısızlık etmek değil.Ama tıp gelişti.İmkanlar varken kendinize ve bebeğinize neden eziyet ediyorsunuz.Annem bana hamileyken rahatsızmış ilaç kullanmamış.Bakın bende aynı rahatsızlık var şuanda.Psikolojik rahatsızlıkların da genetik olduğu söyleniyor.Ki bunu bana gitmiş olduğum bir psikiyatrist söyledi.Yedikleriniz içtikleriniz gibi duygularınız stresini sıkıntınız da direk bebeğe geçiyor bunu unutmayın....
Ses yok cnmBahsetmiş olduğum profesöre ait video linkleri
Ses yok cnm
Ses yok cn
Ben tıkladığımda açılıyor canım olmadı YouTube dan girip izleyebilirsinSes yok cnm
Benim niyetim kimsenin düşüncesini değiştirmek değil herkesin kendi tercihi kendi hayatı.Her gebelik kendine özgü.Burda amaç farklı fikirleri bilgileri paylaşmak.Rabbim hepimize evlatlarımızı sağlıkla kucakşarımıza alabilmeyi nasip etsinCnm aynı doktor malesef ilaca bağlı ölü dogumlar kaydedilmiş demiş ben sırf bu yüzden içmedim bilgisi olsun diye yazdim yazımda da yazdığım gibi kimi iç birşey olmaz kimi içme diyor arkadaşta içmekten yana değilmiş buna istinadeden söyledim anlıyorum demek istediğini ben iç yada içme diyemem kimse diyemez kendi bebeği sonuçta yinede bende üzülüyorum bu hali bildiğim için şimdiki araştırmalar güvenilir demişsin benim pisikyatrim risk az ama yok diyemedi onun için paylaştım açıkçası kimi katiyen içme diyor bunu anlatmak istedim iki görüşte var karar kendisinin tabi icmesin diye söylemedim tabiki içecek olan kişi az yada çok o riski göze alıyor sonuçta kadın dogumcum iç dedi mesela ama bu karari ben kendim verdim ikinci gebeligimde de OKB vardı içmedim tanısını bilmiyordum ama maşallah oğlum bırak sitresten etkilenmeyi zehir gibi maşallah zeki benim doktorum öyle dedi etkilemez sitres dedi ben güvendim doğrusu bu konuda yazılar okudum araştırılmalı erkek bebeklerin sitres hormonundan etkilenmediği ne yazikki kız bebekleri etkileyebileceği yazıyordu bebeğim erkek ha doktor stres etkilemez derken cinsiyetini bilmiyordu icim rahat açıkçası burda icmemekten yana olan bir ben değilimdir kendi kararı Atilla beyin yazdığı yazıyı okudum ve paylaştım sadece kimse içmek istemez tabi kendi bilir
Tabiki cnm benim de öyle arkadaş bı yazısında belki bana birşey soylersinizde bı yirmi hafta daha ilaç içmem yazmış ti dediğiniz gibi amacım kimsenin niyetine katkı yapmak yada değiştirme değil sadece yana değil kendisi zaten öyle yazmis bunu belirtmek isterim hepimiz anneyiz kimsenin yavrusuna kendiside kötü olsun istemeyiz inşallahBenim niyetim kimsenin düşüncesini değiştirmek değil herkesin kendi tercihi kendi hayatı.Her gebelik kendine özgü.Burda amaç farklı fikirleri bilgileri paylaşmak.Rabbim hepimize evlatlarımızı sağlıkla kucakşarımıza alabilmeyi nasip etsin
Canım iyice toparlan öyle düşün bebek bence sonra çok sıkıntı ha hiç geçmiyorsa kullanilanilan ilaçlar var ben selektra 25 içerek hamile kaldım o ay hemde bebek sağlıklı şükür doktoruna DanişMerhaba, bendede anksiyete bozukluğu var doktorum bi ilaç tavsiye etti bugün yazabilirim dedi ama hamilelik düşündüğüm için önce jinekoloğa danışmamı istedi.. napacam ya çok caresizim
Şimdi başlarsam hamile kalınca cocuğuma zarar veririm korkusu var
Profesör çok açıklayıcı anlatmış gerçekten. Psikiyatrik ilaçla doğum yapan 100 hamile ile çalışmış ve hiçbirinde bir sorunla karşılaşmadığını söylemiş. Düşük miktardaki risk oranını göze alınabilir olarak görüyorum. Stres çok daha zararlı bence de. O sıkıntıları çekmek bizim için bile hiç kolay değilken içimizdeki bebeğin anksiyeteden etkilenmeyeceğini hiç sanmıyorum. Bütün vücudumuz tepki gösteriyo stres anında. Kalp çarpıntısı oluyo. Sindirim sistemi bozuluyo. Eller ayaklar uyuşuyo. Günlerce uyuyamıyoruz. Yemek yiyemiyoruz. Bebek de vücudumuzda büyüyo sonuçta. Tüm bunları o da bizimle birlikte yaşıyordur bence.Bahsetmiş olduğum profesöre ait video linkleri
Kesinlikle birde vücudumuzı istemsizce kasıyoruz her an huzursuz bu oluyoruz.Heleki son dönemde kasılmalar hiç ama hiç faydalı olmaz diye düşünüyorum.Tabi herkesin kendi tercihi ben araştırmalarıma ve uzman tavsiyelerine güvenerek başından beri kullandım.Çok şükür bir anormallik yok şuana kadar umarım hiç bir problem yaşamayız doğum sonrası da yoksunlık vs. ama son 15 20 gün yarım doza düşüreceğim doktorumun tavsiyesiyle önlem amaçlıProfesör çok açıklayıcı anlatmış gerçekten. Psikiyatrik ilaçla doğum yapan 100 hamile ile çalışmış ve hiçbirinde bir sorunla karşılaşmadığını söylemiş. Düşük miktardaki risk oranını göze alınabilir olarak görüyorum. Stres çok daha zararlı bence de. O sıkıntıları çekmek bizim için bile hiç kolay değilken içimizdeki bebeğin anksiyeteden etkilenmeyeceğini hiç sanmıyorum. Bütün vücudumuz tepki gösteriyo stres anında. Kalp çarpıntısı oluyo. Sindirim sistemi bozuluyo. Eller ayaklar uyuşuyo. Günlerce uyuyamıyoruz. Yemek yiyemiyoruz. Bebek de vücudumuzda büyüyo sonuçta. Tüm bunları o da bizimle birlikte yaşıyordur bence.
Peki hamile kaldıktan sonra bırakma mecburiyetin yokmuydu canım?Canım iyice toparlan öyle düşün bebek bence sonra çok sıkıntı ha hiç geçmiyorsa kullanilanilan ilaçlar var ben selektra 25 içerek hamile kaldım o ay hemde bebek sağlıklı şükür doktoruna Daniş
Merhaba adınıza çok mutluyum. Ben de dün selectraya başladım. Çok kötüyüm mahvoldum günlerdir titreme, nefes alamama, yerinde duramama çırpınıyorum durduğum yerde. Her gece acildeyim. Bi şey yapmıyolar tabi bebeğe bakıp gönderiyolar bennde xanax alıyorum.. Inşallah iyileşeceğim. Inşallah bebeğime de bir şey olmayacak. Keşke bunca hafta bekleyip kendim bu kadar kötüleştirmeseydim. Daha iyiyken ilaçlarıma başlasaydım hemen düzelseydim. 2 psikiyatr, 2 aile hekimi, 1 dahiliye uzmanı ve kadın doğumcum ve 1 farklı kadın doğumcu ile görüştüm. Hepsi ilaçlarını kullan dedi. Benim ve herkesin bebeği sağlıkla doğsun inşallah. Benim deneyimlerim bunlardı. Sağlıkla kalın.Merhaba öncelikle adım geçmiş olduğu için yazıyorum.Herkesin düşüncesine saygı duyuyorum tabiki burda fikirlerimizi deneyimlerimizi paylaşıyoruz birbirimize yardımcı olmak adına.Bakın bende bu konuda çok fazla bilimsel makale okudum ve aile hekimim psikiystristim kadın doğumcum da dahil olmak üzere bir çok doktora danıştım.Atilla hoca da bu konuda kendini güncelleyen farmakoloji profesörlerinden birisi.Yapılan son güncel çalışmalar antidepresanların masumiyetini gösteriyor şeklinde yorum yaptı.Risk almak istemeyen doktorlar zaten önermiyorlar ilacı.Ama benim danıştığım doktorlar ne ilaçlar kullananlar var içini ferah tut dediler.Kimse istemez hamilelikte ilaç kullanmayı.Annelik iç güdüsü benimde içim çok rahat değil.Ama berbat geçen dönemlerim oldu.Stresin vereceği zararı göze alamadım.Hamileliğin ve çocuğumun gelişiminin hareketlerinin verdiği keyfi yaşamak istedim.Mutlu bişekilde ona hazırlık yapmak onu mutlu bir şekilde beklemek istedim.Çünkü kötü olduğumda ne kendime ne etrafıma faydam oluyor.Korkuran duşa bile giremeyen evde tek kalamayan ben ilaç kullanmasam nasıl çocuğuma faydalı bir anne olabilirim.Stres daha az zararlı diyen doktor kimdir bilemem.Ama araştırın stresli geçen hamilelikler düşük doğum ağırlığına erken doğuma ve otizme sebebiyet verebiliyor.Bir profesör daha izledim.Videoyu bulursam link bırakırım.X kategorisi ilaçların en riskli ilaçlar olduğunu bunun bile riskinin %5 olduğunu söylüyor.Normal sağlıklı gebelerde ise anomali vs.riski%5.Ben bunları araştırmalarıma dayanarak söylüyorum.İnsanları yanlış yönlendirip ilaç kullanmaya gerçekten ihtiyacı olan annelerimizi burada karamsarlığa düşürmeyelim.Ben ilaç kullanımını savunmuyorum.Ama ihtiyaç dahilinde neden olmasın.Biraz daha güncel araştırmaları takip edin derim.Niyetim sizin düşüncenize saygısızlık etmek değil.Ama tıp gelişti.İmkanlar varken kendinize ve bebeğinize neden eziyet ediyorsunuz.Annem bana hamileyken rahatsızmış ilaç kullanmamış.Bakın bende aynı rahatsızlık var şuanda.Psikolojik rahatsızlıkların da genetik olduğu söyleniyor.Ki bunu bana gitmiş olduğum bir psikiyatrist söyledi.Yedikleriniz içtikleriniz gibi duygularınız stresini sıkıntınız da direk bebeğe geçiyor bunu unutmayın....
Sabredin merak etmeyin ilaçlar 15 20 güne etki etmeye başlayacak sadece biraz sabır.Kaç haftalıksınız bu arada.Merhaba adınıza çok mutluyum. Ben de dün selectraya başladım. Çok kötüyüm mahvoldum günlerdir titreme, nefes alamama, yerinde duramama çırpınıyorum durduğum yerde. Her gece acildeyim. Bi şey yapmıyolar tabi bebeğe bakıp gönderiyolar bennde xanax alıyorum.. Inşallah iyileşeceğim. Inşallah bebeğime de bir şey olmayacak. Keşke bunca hafta bekleyip kendim bu kadar kötüleştirmeseydim. Daha iyiyken ilaçlarıma başlasaydım hemen düzelseydim. 2 psikiyatr, 2 aile hekimi, 1 dahiliye uzmanı ve kadın doğumcum ve 1 farklı kadın doğumcu ile görüştüm. Hepsi ilaçlarını kullan dedi. Benim ve herkesin bebeği sağlıkla doğsun inşallah. Benim deneyimlerim bunlardı. Sağlıkla kalın.
Kendim bıraktım içtiğim ay hamile kaldım daha bitmemişti ilaç yan etki yaşamadım düşük dozdu zatenPeki hamile kaldıktan sonra bırakma mecburiyetin yokmuydu canım?
21 oldum. Xanax da almak zorunda kalıyorum beni çok endişelendiriyor..Sabredin merak etmeyin ilaçlar 15 20 güne etki etmeye başlayacak sadece biraz sabır.Kaç haftalıksınız bu arada.
21 oldum. Xanax da almak zorunda kalıyorum beni çok endişelendiriyor.Sabredin merak etmeyin ilaçlar 15 20 güne etki etmeye başlayacak sadece biraz sabır.Kaç haftalıksınız bu arada.
Hayırlısı Rabbim muhafaza eder bebişinizi merak etmeyin.Öbür ilaç etkisini gösterene kadar sakinleştirici olarak verdi sanırım xanax ı.21 oldum. Xanax da almak zorunda kalıyorum beni çok endişelendiriyor.
Kaçıncı haftanız bende bu tarz sıkıntılar yaşadım hamd olsun sağlıklı bebeğim de bende yani yolun sonunda ışık var hiç korkmayınMerhaba adınıza çok mutluyum. Ben de dün selectraya başladım. Çok kötüyüm mahvoldum günlerdir titreme, nefes alamama, yerinde duramama çırpınıyorum durduğum yerde. Her gece acildeyim. Bi şey yapmıyolar tabi bebeğe bakıp gönderiyolar bennde xanax alıyorum.. Inşallah iyileşeceğim. Inşallah bebeğime de bir şey olmayacak. Keşke bunca hafta bekleyip kendim bu kadar kötüleştirmeseydim. Daha iyiyken ilaçlarıma başlasaydım hemen düzelseydim. 2 psikiyatr, 2 aile hekimi, 1 dahiliye uzmanı ve kadın doğumcum ve 1 farklı kadın doğumcu ile görüştüm. Hepsi ilaçlarını kullan dedi. Benim ve herkesin bebeği sağlıkla doğsun inşallah. Benim deneyimlerim bunlardı. Sağlıkla kalın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?