• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Herkese yeniden merhaba.
Bugün hamileliğimin 20+0. haftasındayım. 8 haftadır benden uzaklaşan iç sıkıntılarım, korkularım yine gelmeye başladı.
10.haftada bana verilen selectra25 mg'ı hala kullanmamakta ısrarcıyım.. paxera almadığım sürece hiçbir ilaç etki etmeyecek gibi hissediyorum bu yüzden de ilaç kullanmıyorum.
Daha önce belki aynı durumu yaşayan arkadaşlar vardır, hamileliğinde kullanmayıp, doğumdan sonra ilaca başlayan oldu mu yani emzirme döneminde ama selectra-lustral değil, paxera-xanax..
Tabiki bunu doktora da soracağım ama deneyimlenmiş midir merak içerisindeyim.
Bir 20 hafta daha sabretmeme sebep olursunuz belki..

Herkese yeniden merhaba.
Bugün hamileliğimin 20+0. haftasındayım. 8 haftadır benden uzaklaşan iç sıkıntılarım, korkularım yine gelmeye başladı.
10.haftada bana verilen selectra25 mg'ı hala kullanmamakta ısrarcıyım.. paxera almadığım sürece hiçbir ilaç etki etmeyecek gibi hissediyorum bu yüzden de ilaç kullanmıyorum.
Daha önce belki aynı durumu yaşayan arkadaşlar vardır, hamileliğinde kullanmayıp, doğumdan sonra ilaca başlayan oldu mu yani emzirme döneminde ama selectra-lustral değil, paxera-xanax..
Cnm hamileliğin hayırlı olsun iyi yapmışsın dayanmaya çalışıp icmemissin bir kaç aylık sikintimiza katlanamamak bebeğimizin bir ömür çekeceği sıkıntısına sebeb olabilir Allah korusun bende 30.haftaya giriş yaptım icmiyorum çok sıkıntılar çekiyorum senin gibi gidip geliyo sıkıntılar bebek büyüdükçe emin ol daha güçlü hissedeceksin eğer bunca zaman dayanabildiysen süt verdikten sonrada bir kaç ay belki dayanabilirsin burda hiç elinde olmadan dayanamayıp en başından içen arkadaşlar var şükür bebekleri iyiymiş doğumdan sonra bildiğim lutsral selektra yine daha az geciyo süte çok araştırdım önceki yazılarda var sanırım bak istersen içen emzirme döneminde ben icemiycem cesaret edemiyorum sütten geçiyor belli miktarda dört beş ay emziricem sadece

Hanımlar yaygin anksiyete bozukluğu olan ve hamile olan var mi? 4 haftalık hamileyim 1 hafta once ogrenince hemen kestim paxerayi. Simdilik iyi gibiyim elhamdulillah ama yine de deneyimlerinizi merak ediyorum

Cnm hamileliğin hayırlı olsun iyi yapmışsın dayanmaya çalışıp icmemissin bir kaç aylık sikintimiza katlanamamak bebeğimizin bir ömür çekeceği sıkıntısına sebeb olabilir Allah korusun bende 30.haftaya giriş yaptım icmiyorum çok sıkıntılar çekiyorum senin gibi gidip geliyo sıkıntılar bebek büyüdükçe emin ol daha güçlü hissedeceksin eğer bunca zaman dayanabildiysen süt verdikten sonrada bir kaç ay belki dayanabilirsin burda hiç elinde olmadan dayanamayıp en başından içen arkadaşlar var şükür bebekleri iyiymiş doğumdan sonra bildiğim lutsral selektra yine daha az geciyo süte çok araştırdım önceki yazılarda var sanırım bak istersen içen emzirme döneminde ben icemiycem cesaret edemiyorum sütten geçiyor belli miktarda dört beş ay emziricem sadece
Merhaba.. doğumunuza az kalmış ne güzel.. o kadar çok özeniyorum ki hep gün sayarak geçirdim şu 140 günü . Bir 140 daha var ama bu sıkıntılar yine gelmeye başladığı için gözümde büyüyor da büyüyor hiç geçmeyecek gibi geliyor :( bebek büyüdükçe telaşım da artıyor onu üzüyorum diye :( çünkü istemsiz ağlama krizlerim oluyor sıkıntılarımdan. iç çekmekten artık ciğerlerim acıyor bazen onun da acıyorsa diye düşünmeden edemiyorum :(
sizin nasıl durumunuz? sıkıntılarınız kuvvetli mi yoksa hafif mi?

Hanımlar yaygin anksiyete bozukluğu olan ve hamile olan var mi? 4 haftalık hamileyim 1 hafta once ogrenince hemen kestim paxerayi. Simdilik iyi gibiyim elhamdulillah ama yine de deneyimlerinizi merak ediyorum
hemen hemen hepimizde anksiyete bozukluğu var ve çoğumuzun ilacı paxera, xanax... sayfalarda geri giderek deneyimleri okuyabilirsiniz. allah kolaylık versin hamileliğiniz güzel geçsin inşallah.

Paxera kullaniyorum dr kesinlikle paxerayla hamile kalamazsin demisti bana
ben de paxera 20mg içerken hamile kaldım, hamile kalmadan 3 ay öncesinde dr kesinlikle paxerayla olmaz hamilelik planın varsa ilacını değiştirelim dedi, daha yok planım dedim 3 ay sonra hamile kaldım. 5 haftalıkken öğrendim hamileymişim hemen kesti dr ilacı . 15 hafta oldu bi iyi bi kötü devam ediyorum. allah herkese sabır versin

Merhaba.. doğumunuza az kalmış ne güzel.. o kadar çok özeniyorum ki hep gün sayarak geçirdim şu 140 günü . Bir 140 daha var ama bu sıkıntılar yine gelmeye başladığı için gözümde büyüyor da büyüyor hiç geçmeyecek gibi geliyor :KK43: bebek büyüdükçe telaşım da artıyor onu üzüyorum diye :KK43: çünkü istemsiz ağlama krizlerim oluyor sıkıntılarımdan. iç çekmekten artık ciğerlerim acıyor bazen onun da acıyorsa diye düşünmeden edemiyorum :KK43:
sizin nasıl durumunuz? sıkıntılarınız kuvvetli mi yoksa hafif mi?
Cnm tabiri caizse perişanım nasıl diyorsun inan sanki bı otuz haftam daha var gibi benimde dakikalar bile boğuyor beni bazen aşırı sinirlilik yaşıyorum yoğun sitres yaşıyorum bebeğim erken doğacak diye ödüm kopuyo 😔 normal insanlara o kadar özeniyorum ki pisikolojik rahatsızlığı olmayan cnm ben çekmeyi seçtim bu göze aldım ilacı alamıyorum dayanmaya çalışmak daha doğru bence neticede ilaç kimyasal ve bebeğe geciyo emzirincede geçecek ha hiç kaldiramiyorsan pisikyatriye git istersen ben cekicem bu cilemi Allah yardım etsin hepimize

Masallah size dayanabilmişsiniz ben birakamadim paxerayı 30 iciyordum. Şu an 18. Haftamdayim hala kullanıyorum düsük dozda. Arada ataklarda xanax destegiyle. Gerçekten azaltmaya calısırken bile cok kötüydüm. Sadece ic sıkıntısı değil ağır panik ataklar yasıyordum. Doktorlarımın onayıyla devam ediyorum. İctigim halde de oluyor sıkıntılar tamamen geçmiş değil. Bebek büyüdükçe zorlasıyor cünkü.
ben burada özellikle sizin yazdıklarınızı okuyorum çünkü aynı şeyleri yaşıyoruz gibi hissediyorum. ben de çok zorlu zamanlar geçirdim bu hastalık yüzünden 2014ten 2018 e kadar, o zaman üniversitede öğrenciydim, o 4 sene benim için işkenceydi. doğru ilacı yani paxerayı bulmak uzun zaman aldı ve başladıktan belki 1 sene sonra yavaş yavaş toparlandım. evlendim hamilelikten hep korktum ilaç yüzünden, hiç çocuk sahibi olamayacağımı düşündüm . 6 senedir kullandığım ilacı, bir deneyeyim bırakmayı diye bıraktığım an 1 ay içinde yine tepetakla geldim ve tekrar başladım. tam bu kötü dönemin içindeyken de plansız olarak hamile kaldım yine ilacımı bıraktırdılar.. 20.haftadayım çok zorlanıyorum gerçekten arada xanax almayı da düşünüyorum paxeraya başlamayı da ama ilaç yüzünden değilse bile allah korusun çocuğa bi şey olsa ben ilaç içtim o yüzden oldu diye kendimi mahvederim hatta töbe diyorum ama öyle yaşayamam... bu korkudan dolayı ilaçlara elimi süremiyorum... ama durumum iyi değil. siz sanıyorum benden 4 hafta öndesiniz. nasıl bebek? inşallah sağlığı yerindedir. xanax ne sıklıkla ve hangi dozajda alıyorsunuz? katlanamayacağım zamanlarda xanax alacağım sanırım . allah herkese sabır versin, bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.

Bi de eğer degistirebilirsen dogumdan sonra paxeraya geçmeni öneririm süte neredeyse geçmeyen tek ilaç o. Araştırırsan görürsün bana da doktorum demişti. Hatta bir arkadasıma da emzirirken paxera yazdılar o da kullandı. Bi sor istersen canım. Lustral hamilelikte en güveniliri, paxera emzirmede.
Paxera süte geçmiyor muymuş gerçekten ... Allahım nasıl rahatladım bunu duyduğuma, doğumdan sonra ilaca başlayabileceğim yani :) içimde bir umut serpildi.

Paxera süte geçmiyor muymuş gerçekten ... Allahım nasıl rahatladım bunu duyduğuma, doğumdan sonra ilaca başlayabileceğim yani :) içimde bir umut serpildi.
Evet en az geçen oymuş. Elbet biraz geçiyodur ama doktor bana emzirdikten sonra icersin bir sonraki öğünü de eski sağdıgın sütten verirsin dedi. Eger korkuyorsan yani, gerek de yokmus ama ben de dogdugunda öyle yapıcam

ben de paxera 20mg içerken hamile kaldım, hamile kalmadan 3 ay öncesinde dr kesinlikle paxerayla olmaz hamilelik planın varsa ilacını değiştirelim dedi, daha yok planım dedim 3 ay sonra hamile kaldım. 5 haftalıkken öğrendim hamileymişim hemen kesti dr ilacı . 15 hafta oldu bi iyi bi kötü devam ediyorum. allah herkese sabır versin
Ben de paxera icerken kaldım ilk üc ay 10-15 mg ictim 4. Ay 20 ye geçtik. Ben de cok kötüydüm cünkü. Doktorlarım izin veriyor

Herkese yeniden merhaba.
Cnm ben hamileyken basından beri içiyorum hatta xanax da alıyodum atak günlerinde. Yapıcak bisey yok yani kötüysen icilmez diye bisey yok ki sen cok ilerlemişsin bebek gelisimini tamamlamıs.

Var ben.. paxera birakinca cok kötüledim en başa döndüm mecbur geri döndük hatta. Panik atak da geçiriyordum ama cok kötü günlerdi

ben burada özellikle sizin yazdıklarınızı okuyorum çünkü aynı şeyleri yaşıyoruz gibi hissediyorum. ben de çok zorlu zamanlar geçirdim bu hastalık yüzünden 2014ten 2018 e kadar, o zaman üniversitede öğrenciydim, o 4 sene benim için işkenceydi. doğru ilacı yani paxerayı bulmak uzun zaman aldı ve başladıktan belki 1 sene sonra yavaş yavaş toparlandım. evlendim hamilelikten hep korktum ilaç yüzünden, hiç çocuk sahibi olamayacağımı düşündüm . 6 senedir kullandığım ilacı, bir deneyeyim bırakmayı diye bıraktığım an 1 ay içinde yine tepetakla geldim ve tekrar başladım. tam bu kötü dönemin içindeyken de plansız olarak hamile kaldım yine ilacımı bıraktırdılar.. 20.haftadayım çok zorlanıyorum gerçekten arada xanax almayı da düşünüyorum paxeraya başlamayı da ama ilaç yüzünden değilse bile allah korusun çocuğa bi şey olsa ben ilaç içtim o yüzden oldu diye kendimi mahvederim hatta töbe diyorum ama öyle yaşayamam... bu korkudan dolayı ilaçlara elimi süremiyorum... ama durumum iyi değil. siz sanıyorum benden 4 hafta öndesiniz. nasıl bebek? inşallah sağlığı yerindedir. xanax ne sıklıkla ve hangi dozajda alıyorsunuz? katlanamayacağım zamanlarda xanax alacağım sanırım . allah herkese sabır versin, bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.
Cnm burda öyle insanlarla tanıstım ki ve doktorumun dedigi günde 3 kere xanax alıp doguran hastalarım var.. ben de cok korkuyordum ama cok da kötüydüm yataktan kalkamıyodum artık. Bebek 6 ayını doldurdu herseyi cok iyi coook sükür. Aldıgımız risk cok düsük zaten. Hic ilaç bilmeyen insanlarda bile neler cikiyor. Gercekten elimden geleni yaptım kalbim rahat allaha dua ederek iciyorum. Xanaxi 0,5 mg alıyorum atak zamanlarında. Kötü oldugum dönemde haftada 3-4 kez alıyodum. Sükür bayadır iyiyim ihtiyac duymuyorum. İyi olmam bile 5 haftamı aldı. İlaca dönünce de hemen düzelmiyor ki. Selectradan farkı yok paxeranın, cok yüksek dozlar icin geçerli cogu risk.. ssri ilaclar güvenilir kabul ediliyor.

Hamilelikten önce ilacı paxera olup hamilelikte selectra kullanan var mı? İyi geldi mi rahatlatıyor mu? Selectraya başlayacağım ama işe yaramazsa diye de kaygım var. Bu durumda olan var mı acaba?

Hamilelikten önce ilacı paxera olup hamilelikte selectra kullanan var mı? İyi geldi mi rahatlatıyor mu? Selectraya başlayacağım ama işe yaramazsa diye de kaygım var. Bu durumda olan var mı acaba?
Cnm paksera kullanmadım ama selektra kullandım selektra bir ay sonra resmen etki ediyor eğer pisikolojik olarak çok kotuysen ne yazikki bir işe yaramaz kullandım fayda görmedim o ay hamilede kaldım yani sadece ilaç icmemle kaldım en azından elli doktorum da söyledi 25 etkili değil elli rahatlatir diye teyzemde selektra 25 kullanmıştı tam bir ay sonra rahatlamaya başladığını söyledi iki ay kadar iyi geldi sonra nuks etti doz az diye kullanacaksan bilgin olsun diye yazdım hafif bir uyku veriyo sadece bence pisikyatriye sürüp sor doğal bir şurup var rahatlatan bebeğe zarar vermiyo sanırım pek bir Daniş istersen gerçekten etkili olsun istiyorsan malesef elli içmek lazım tabi karar senin ve doktorunun sadece içtiğim için yazdım

Cnm burda öyle insanlarla tanıstım ki ve doktorumun dedigi günde 3 kere xanax alıp doguran hastalarım var.. ben de cok korkuyordum ama cok da kötüydüm yataktan kalkamıyodum artık. Bebek 6 ayını doldurdu herseyi cok iyi coook sükür. Aldıgımız risk cok düsük zaten. Hic ilaç bilmeyen insanlarda bile neler cikiyor. Gercekten elimden geleni yaptım kalbim rahat allaha dua ederek iciyorum. Xanaxi 0,5 mg alıyorum atak zamanlarında. Kötü oldugum dönemde haftada 3-4 kez alıyodum. Sükür bayadır iyiyim ihtiyac duymuyorum. İyi olmam bile 5 haftamı aldı. İlaca dönünce de hemen düzelmiyor ki. Selectradan farkı yok paxeranın, cok yüksek dozlar icin geçerli cogu risk.. ssri ilaclar güvenilir kabul ediliyor.
hangi şehirde yaşıyorsunuz? bana özelden yazabilir misiniz rica etsem.

Cnm tabiri caizse perişanım nasıl diyorsun inan sanki bı otuz haftam daha var gibi benimde dakikalar bile boğuyor beni bazen aşırı sinirlilik yaşıyorum yoğun sitres yaşıyorum bebeğim erken doğacak diye ödüm kopuyo 😔 normal insanlara o kadar özeniyorum ki pisikolojik rahatsızlığı olmayan cnm ben çekmeyi seçtim bu göze aldım ilacı alamıyorum dayanmaya çalışmak daha doğru bence neticede ilaç kimyasal ve bebeğe geciyo emzirincede geçecek ha hiç kaldiramiyorsan pisikyatriye git istersen ben cekicem bu cilemi Allah yardım etsin hepimize
amin inşallah. çok stresli, sıkıntılı olduğunuzu yazmışınız, bebeğin sağlığı nasıl? Açıkçası ilacın zararı mı yoksa stresin zararı mı daha büyük olur emin olamıyorum. İlaç içip mutlu bir gebelik geçirmek belki daha yararlı olandır. ben de ilaç içmemeyi tercih ettim ama doğru karar mı bundan emin değilim. haftaya kontrolüm var, aynı gün psikiatriye de gidip ikisiyle de aynı şeyi konuşacağım. ama cevapları duyar gibiyim, psikiatrım kullan diyecek , kadın doğumcu ilacın verdiği zararı anlayabileceğimiz bir teknoloji yok, bir şey olursa ilaçtan olup olmadığını bilemeyeceğiz diyecek.. ben yine karamsar kalacağım. sizin bebeğiniz nasıl? test sonuçlarınız? inşallah her şey yolundadır.

amin inşallah. çok stresli, sıkıntılı olduğunuzu yazmışınız, bebeğin sağlığı nasıl? Açıkçası ilacın zararı mı yoksa stresin zararı mı daha büyük olur emin olamıyorum. İlaç içip mutlu bir gebelik geçirmek belki daha yararlı olandır. ben de ilaç içmemeyi tercih ettim ama doğru karar mı bundan emin değilim. haftaya kontrolüm var, aynı gün psikiatriye de gidip ikisiyle de aynı şeyi konuşacağım. ama cevapları duyar gibiyim, psikiatrım kullan diyecek , kadın doğumcu ilacın verdiği zararı anlayabileceğimiz bir teknoloji yok, bir şey olursa ilaçtan olup olmadığını bilemeyeceğiz diyecek.. ben yine karamsar kalacağım. sizin bebeğiniz nasıl? test sonuçlarınız? inşallah her şey yolundadır.
Cnm Allah razı olsun hamileliğim güzel şükür bebeğim sağlıklı sitres olayından aynen senin gibi endişe duydum 18 haftalıkken pisikyatriye gittim lutsral 50 verdi sitres bebeği etkiler diye ilaç icmek istediğimi söyledim doktor stres etkilemez ilk on hafta oda çok çok nadir düşük olasılığı olan birşey dedi risk yok demedi biz ilacı önermiyoruz aslında hiç bir ilacı ama anne ihtiyaç duyunca veriyoruz dedi iyikide içmedim birşey olsa hep kendimden bilirim ben ilaçtan çok korkuyorum 18 .haftada içtim iki tane alerji yaptı bıraktım çok sukurki alerji yapmış bıraktım zaten son ay çoğu doktor ilacı kestiriyo bir ay içinde içmem zaten ne sıkıntılar çekiyorum icmiyorum ben bu kararı aldım tekrar gidip ilaç değişimi yapmadım bu kadar dayandiysan belki on hafta daha dayanirsin son ay riskli çok araştırdım sende biliyorsun kimi doktor iç kimi içme der kimi zararı olmaz yada zararı az kimi asla der hepsinin hem fikir olduğu şey risk az deniyo ama ben çok araştırdım bu ilaçları kullanıp ölü dogumlar kaydedilmiş hani geçen angel arkadaş atmıştı Atilla bey yazısını aynı yazılardan çok takip ettim kendisi ilaca bağlı ölümler kayıt edildi yazmış ben onu görünce ilaç bitti benim için bu olay ya riski göze alican az yada com bir risk var yada surunucen evladın için karar senin tabiki hakkında hayırlısı olsun inşallah canım olumlu konuşmadım belki kızanlar olur ama araştırdım çok çok fazla gecemi gündüze katıp risk var deniyor ben göze almam açıkçası emzirirken de icmiycem iyimiyim asla ama benim yüzümden bir şey olursa öleyim daha iyi karar senin tabi cnm o senin evladın zarar gelsin elbette istemezsin böyle arastirmalara girmek sitrese sokuyo cnm çok takılma bence

Back