• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Beni de biliyosun paxera birakmaya calistim gebeyken ne zorluklar çektim. Şimdi 20 mg a geçtim 3 hafta oldu ama hala etki etmedi zorlanıyorum. Hiç kesmemek en iyisi. Cektigimi bir ben bir allah bilir. İc sıkıntıları bogulma hissi panik ataklar titremeler kusmalar ağlama krizleri neler neler yasıyorum. Cok pismanim birakmaya calistigim icin. Simdi bünyem toparlamakla ugrasıyor az geliyor. Normalde 30 içiyordum cünkü o düzeltiyordu beni. Biliyosun zaten ilaci azaltıp bırakıp geri dönünce 3 ayda anca kendine getiriyor😔 hamilelik gercekten kaygılı bi dönem ve kat kat artiyor bu hastalık hormonlardan dolayı. Ben de birakamayıp geri baslamıstım gebelik icin ugrasıyodum sonra kullanırken hamile kaldım bilsem hiç o risklere girmezdim. Olacagi varsa oluyor cünkü ne ilac icmeyenlerin ne sorunları cikiyor yani hayatında antidepresan bilmeyen insanlar. Bu hastalıgı ceken anlar. Her gün ağlamaktan bıktım inanın
😔🙏

Yine de herseye her sıkıntıya değiyor bir hareketi içimde. Henüz gebe olmayanlar lütfen korkmayın. Bu cektiklerime ragmen her günüm şükürle geçiyor. Dayanamıyorum dediğim yerde bile. Annelik bambaşka bir duygu. Rabbim kucagımıza almayı nasip etsin🙏 Güç versin🙏

Herkes farklı. Doktorlar icebilirsiniz diyolar. Kimse zorunda kalmasa ne ilaç icer ne baska bisey.. sen bilirsinlik bi durum olmuyo orda. Zaten lohusalık en zoru. Hiç hastalıgı olmayan bile ilaca baslıyor. Birbirimize destek olmamiz lazım burda. Mesela benim ilacım paxera anne sütüne geçmiyormuş nerdeyse doktorum öyle söyledi. O yüzden içim daha rahat
Paxera kullaniyorum dr kesinlikle paxerayla hamile kalamazsin demisti bana

Beni de biliyosun paxera birakmaya calistim gebeyken ne zorluklar çektim. Şimdi 20 mg a geçtim 3 hafta oldu ama hala etki etmedi zorlanıyorum. Hiç kesmemek en iyisi. Cektigimi bir ben bir allah bilir. İc sıkıntıları bogulma hissi panik ataklar titremeler kusmalar ağlama krizleri neler neler yasıyorum. Cok pismanim birakmaya calistigim icin. Simdi bünyem toparlamakla ugrasıyor az geliyor. Normalde 30 içiyordum cünkü o düzeltiyordu beni. Biliyosun zaten ilaci azaltıp bırakıp geri dönünce 3 ayda anca kendine getiriyor😔 hamilelik gercekten kaygılı bi dönem ve kat kat artiyor bu hastalık hormonlardan dolayı. Ben de birakamayıp geri baslamıstım gebelik icin ugrasıyodum sonra kullanırken hamile kaldım bilsem hiç o risklere girmezdim. Olacagi varsa oluyor cünkü ne ilac icmeyenlerin ne sorunları cikiyor yani hayatında antidepresan bilmeyen insanlar. Bu hastalıgı ceken anlar. Her gün ağlamaktan bıktım inanın
Dua et canım bol bol doktoruna danış o seni doğru şekilde yönlendirecektir.

Merhaba kızlar,bende gebeliğimin başından beri lustral 50 mg kullanıyorum iki doktorumun da kontrolüyld tabi ve kontrolleri aksatmadan.Gebeliğin başından beri bırakacağım bırakacağım derken bi türlü bırakmaya cesaret edemedim.Doktorlarımda gerekli desteği verdi sağolsunlar.şuan 29+3 hamileyim. Doğuma epey yaklaştık.Son gittiğim kontrolde kadın doğumcum çocuk gayet sağlıklı artık sen kullanıp kullanmayacağıma psikiystristinle karar ver şuan beni ilgilendiren bir durum kalmadı dedi.Psikiyatristimde 2 ay sonunda kontrole çağırmıştı yarın gidicem iyi hissettiğimi söylersem azaltacak ilacı.Detaylı ultrasonda da her şey normal.Perinatolog bırakmazsn da en düşük doza in doğum sonrası çocukta yoksunluk olabilir dedi.Ama kendi doktorum sezeryan olursa bilr sıkıntı olmaz anestezide ona göre ayarlarız dedi.Hatta aile hekimim emzirirken bile kullanabileceğimi söyledi ilacı.Fakat yine de annelik iç güdüsü insan korkuyor.Bırakırsam hastaloğım tekrarlar bebeğime yetemem diye korkuyorum.Bırakmasam doğum sonrası bebekte yoksunluk sendromu sıkıntıları olur mu acaba diye korkuyorum.Ama ilaçla da gayet rahat keyifli bir hamilelik geçirdim.Hamileliği boyunca ilaç kullannan var mı aranızda doğum yapmış olan sonrasında ne yaşadınız çocuğunuz ne durumda bilgilendirirseniz çok sevinirim.Uzun uzun döktüm içimi 🙂
Bastan beri ilacı hiç bırakmadınız mı hamilelik nasıl gecti buarada rahatmıydı bende gebelik planlıyorum ama korkuyorum cip....10 mg içiyorm bırakamıyorum

Bastan beri ilacı hiç bırakmadınız mı hamilelik nasıl gecti buarada rahatmıydı bende gebelik planlıyorum ama korkuyorum cip....10 mg içiyorm bırakamıyorum
Burda hiç birakmadan cip 10 mg ve zestat kullanan bi arkadas vardi emziriyordu devam ediyordu her sey yolundaydı. Hem ilaciniz risksiz hem de mg ı düsük

Evet baştan beri kullanıyorum.Çok şükür bebeğin organlarında gelişiminde bi sıkıntı yok.Doktor etkilese ilk 3 ay etkilerdi ya da düşük olurdu dedi.Ya hep ya hiç kuralı yani.Bu saatten sonra bırakmanın anlamı yok dedi.Zaten antidepresanların en masumu kullandığın ilaç demişti baştada.Şuan heyecan korku karıştı doğım öncesi.Malum çok farklı bir olay bilmediğim ilk kez yaşayacağım bişey.Bende citoles 20 mg kullanıyordum.Doktor lustrale geçirdi cipralexte citoles in muadili doktora durumunuzu anlatın daha güvenli bir ilaca geçirir sizi ben 2 3 kez bırakmayı denedim çocuk için.Son bıraktığımda çok kötü oldum.Acilden çıkamıyordum sürekli sakinleştirici vuruluyordum.anksiyete panik atak ağır depresyon hepsi bir vurdu beni.Şimdi ilaçla geçirdim hamileliğimi keşke gerek olmasaydı ama korktum stres bebeğe daha zararlı çünkü.Çocuğumu hevesle bekleyememekten hamileliğin işkence halne gelmesinden korktum.İlk 3 aydan sonra çoğu doktor risk olmadığını söylüyor ilaç için ama ilk 3 ay o riski alıp almamak size kalmış.Stresin bebeğe daha kötü etki yapacağını göz önünde bulundurarak verin bu kararı.

Evet baştan beri kullanıyorum.Çok şükür bebeğin organlarında gelişiminde bi sıkıntı yok.Doktor etkilese ilk 3 ay etkilerdi ya da düşük olurdu dedi.Ya hep ya hiç kuralı yani.Bu saatten sonra bırakmanın anlamı yok dedi.Zaten antidepresanların en masumu kullandığın ilaç demişti baştada.Şuan heyecan korku karıştı doğım öncesi.Malum çok farklı bir olay bilmediğim ilk kez yaşayacağım bişey.Bende citoles 20 mg kullanıyordum.Doktor lustrale geçirdi cipralexte citoles in muadili doktora durumunuzu anlatın daha güvenli bir ilaca geçirir sizi ben 2 3 kez bırakmayı denedim çocuk için.Son bıraktığımda çok kötü oldum.Acilden çıkamıyordum sürekli sakinleştirici vuruluyordum.anksiyete panik atak ağır depresyon hepsi bir vurdu beni.Şimdi ilaçla geçirdim hamileliğimi keşke gerek olmasaydı ama korktum stres bebeğe daha zararlı çünkü.Çocuğumu hevesle bekleyememekten hamileliğin işkence halne gelmesinden korktum.İlk 3 aydan sonra çoğu doktor risk olmadığını söylüyor ilaç için ama ilk 3 ay o riski alıp almamak size kalmış.Stresin bebeğe daha kötü etki yapacağını göz önünde bulundurarak verin bu kararı.
Peki siz bastan beri ilk ögrendgnz andan beri hangisini içiyordunuz?ecıkcası gebe kalsam bile bastan sona bırakmak istemiyorum ama korkuyorum da ya bebekte benm yüzünden bir sorun olursa diye ama olmuyo ilacı bırakamıyorum ☹️...Sizin adınıza cok sevindm rabbm saglıkla kucagınıza aldırsın her güzellik sizi bulsun🤲😊

Burda hiç birakmadan cip 10 mg ve zestat kullanan bi arkadas vardi emziriyordu devam ediyordu her sey yolundaydı. Hem ilaciniz risksiz hem de mg ı düsük
Evet düşük doz ama doktor ilk 3 ay içmemen gerekir dedi ama maalesef cok kötü olıyorm bırakamıyorum ben 1 saat 1 yıl gibi geliyo rabbm keşke hepimizden bu ruhsal sorunu silse atsa kuş gibi hafif olsak🥰🥰

Peki siz bastan beri ilk ögrendgnz andan beri hangisini içiyordunuz?ecıkcası gebe kalsam bile bastan sona bırakmak istemiyorum ama korkuyorum da ya bebekte benm yüzünden bir sorun olursa diye ama olmuyo ilacı bırakamıyorum ☹...Sizin adınıza cok sevindm rabbm saglıkla kucagınıza aldırsın her güzellik sizi bulsun🤲😊
Ben citoles 20 mg kullanıyordum bırakamadım bi kaç kez denedim bırakamayınca doktor beni lustrale geçirdi 25 mg yetmedi 50 mg a çıktık.Zaten o süreçte stresten hamile kalamadım.Yani ben doktorumun yönlendirmesiyle ilaçla hamile kaldım.Doğuma yakın yarıya düşür dedi bana bişey olmaz dedi.Yani bebekte yoksunluk sendromu falan olmasın diye.

Evet düşük doz ama doktor ilk 3 ay içmemen gerekir dedi ama maalesef cok kötü olıyorm bırakamıyorum ben 1 saat 1 yıl gibi geliyo rabbm keşke hepimizden bu ruhsal sorunu silse atsa kuş gibi hafif olsak🥰🥰
Evet ilk üc ay en önemlisi dayanabilirsen dayan tabi ama ben ilac icerken hamile kalmistim aniden birakamadim ilk üc ay düsük dozda ictim 4 aydan sonra yükselttik mesela

arkadaşlar bende panikatak hastayım.6 hafta 2 günlükte hamileyim. ben ilaç kullanırken hamile kaldım. 1.5 yıldır hergün ilaç alıyordum. ilaç almazsam duramıyorum . şimdide sürekli ağlıyorum. bide 3 yaşında oğlum var yazık çocuk çok çekiyo benden vicdanım sızlıyo. annecim bana kızma diye ağlıyo. ne yapıcam 9 ay nasıl geçecek bilmiyorum
Merhaba aradan çok.zaman geçmiş ama sizinle Suan aynı durumdayim 1 aylık hamileyim ilaçları.aniden kestim çok kotu durumdayim 4 yaşında kızım war sizin süreciniz nasıl dewam etti ilaç kullandinizmi hamilelikte

Paxerayi düsük dozda kullanan cok kisi var hamilelikte. Yurtdısında özellikle. Hicbir ilac kullanılmaz diye bir sey yok ne hastalıklar var kullanılan. Xanax da ativan da d grubu mesela ama ben burdan hamileligi boyunca kullanan kaç kisiyle konustum. Kendi doktorum günde üç kere xanax alıp saglıklı cocugu olan hastam var dedi bana. Rivotril damla mesela d grubu onu da kullanan arkadaslarla konustum burdan. Özelden yazarsanız istanbuldaysanız söylerim doktoru. Risk diğer ilaclardan biraz daha fazla sadece. C ve d grubu cok farketmiyor. B ve d olsa neyse. Genele bakıldıgında aldıgınız risk binde 1 den az. Cok araştırdım korkmayın lütfen ve iyi bir hekim bulun.
Merhaba bende 1 aylık.hamileyim ve 20 senedir anksiyete depresyon hastasiyim lütfen bana doktorunuzun adini yazarmiainiz çok kotu durumdayim efexor 150 kullanıyordum bi anda kestim herşey geri geldi intihar düşünceleri kafamda dolanıyor o durumdayim

Merhaba bende 1 aylık.hamileyim ve 20 senedir anksiyete depresyon hastasiyim lütfen bana doktorunuzun adini yazarmiainiz çok kotu durumdayim efexor 150 kullanıyordum bi anda kestim herşey geri geldi intihar düşünceleri kafamda dolanıyor o durumdayim
Canım sakin ol ilacı birden bıraktığın için kızını düşün kendini düşün geçecek bir pisikyatriye başvur hiç bırakmayan var belki doktor küçük bir doz başlatır burda kullanan çok kişi var başından beri içenler var gebeliginin 150 çok fazlaymış daha sakin bir doz verirler doktora görün mutlaka

Özel mesaj atıyorum bir anda kesmen cok yanlış

Bende gebeliğimin başından beri lustral 50 mg kullanıyorum.Zaten hamile kalacağım diye citolesten lustrale geçirdi doktorum.En zararsız ilaçmış.Bana da doktorun dediği şey şuydu ilaç risk evet ama lustralde herhangi olumsuz.bir durumla karşılaşılmadı yapılan araştırmalarda ya da doğumlarda dedi.Stres ilacın verebileceği zarardan çok daha fazlasını verir erken dönemde yani ilk trimesterde düşüğe bile yol açabilir ilk 3 ay muhakkak kesmeyelim demişti.
Merhaba bende cipralex kullanıyorum gebelik düsünüyorm ama ilacı bırakamıyorum baska ilaca gecmek istemiyorum iyi gelmiyo siz gebeligin basından beri ne kullandınız inşallah hersey yolunda gitmiştr

En azından geçmeyen birşey kullanmalı bende kullanacaktim abim hep engel oldu neler çektim neler neler kitaplar okudum derken günler ilerledi bende ileri OKB var ama şükür içmedim ben bebeyi için endişe duyuyorum sadece biliyorum dayanamiyorki iciyo çünkü ben sürünerek bu haftaya geldim hani hiç risk yok diyorlar ya o yüzden kendi bebeğim için nasıl endişe duyduysam o yavru içinde inan duyuyorum çünkü oda bir anne belki oda dayanabilir diye söylüyorum belki aslında mutlaka zor günler yasiycak ama çocuk ilaca maruz kalmiycak destek olmamak için değil sadece bebeğe kıyamıyorum benim de yavrum var benimde pisikolojim bozuk
Çok zor okb li bi gebelik geçirdim perişan oldum sonra panik atak çıktı bende de ölüm korkusu sonra hastalık takıntısı doktor doktor gezme 2 ay önce düşük yaptım depresyondaymışım hiç bebekten bişey anlamamıştım hepsi üst üste geliyor pazartesi doktora gittim depresyon tedavisi görücem geçeceğinden bile şüphem var hiç bişey yapasım yok keyif almıyorum hiç bişey den tekrar çocuk bile istemiyorum

Çok zor okb li bi gebelik geçirdim perişan oldum sonra panik atak çıktı bende de ölüm korkusu sonra hastalık takıntısı doktor doktor gezme 2 ay önce düşük yaptım depresyondaymışım hiç bebekten bişey anlamamıştım hepsi üst üste geliyor pazartesi doktora gittim depresyon tedavisi görücem geçeceğinden bile şüphem var hiç bişey yapasım yok keyif almıyorum hiç bişey den tekrar çocuk bile istemiyorum
Evet OKB yi çekmeyen bilmez o kadar yoğun sitres yaşıyorum ki yüzüm kirisiyo ilaç kullanınca geciyo etkisi azalınca bir daha üstünde durmamaya çalış bende öyle yapıyorum yoksa acabalarla insan dibe vuruyo kendim uyguladigimi sanada tavsiye ederim aklına ne gelirse gelsin bir kez bile cvp verme basın agrisada verme geciyo sen cvp vermedikçe geliş sıklıgi azaliyo buda emin ol deniyorum çok rahatlatiyo şimdi tekrar bu halde hamile kalma bence toparlan doğru yaşama teknigi öğren öyle çocuk düşün

Peki depresyon nasıl geçicek hiç yaşama isteğim yok bişey yapasım yok isteğim hevesim keyfim heyecanım nabcam ben ya sanki durmuş hayatım bitmiş ölmeyi bekliyorum yapacak bişeyim yok olsa da yapsam nolcak ki diyorum herşey boş geliyor

Back