• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Bu kararı sen vericeksin benimkide çok bilgili bir doktor kullandığımız hastalar var dedi bilgileri alıyorsun burda 'da görüyorsun kullanan var benim gibi direnende var icmeyip bu kararı sadece sen verebilirsin kendim içinde bu durumda olan sizler içinde çok çok üzülüyorum caresiziz çünkü kullanan kimsede birşey çıkmamış defalarca okudum baştan sona yani ölç tart karar ver ben göze alamıyorum Allah korusun inşallah ölü doğuma neden olduğu kayıt edilmiş çok çok üzülerek doğruları söylemek zorunda hissediyorum kendimi çünkü bende hamileyim doktor sitesi var bir doktor yazmış ben bunu okudum ve içmedim yani sen karar vericen zarar verme ihtimali yok değil ama risk düşük deniyo pisikolohjine iradene göre karar vericen çok üzgünüm ama okuduğumu paylaştım hakkında hayırlısı olsun inşallah inşallah kuzum 🙏🙏🙏😔
siz ilaç kullanıyor musunuz kullanmıyor musunuz anlayamadım? bir de lustral alerji yapıyorsa, eşdeğer ilaçlar var selectra gibi misol gibi.. lustralde ısrarcı olmayın . hatta dayanabilmişsiniz 5 ay bundan sonrasında da dayanmaya çalışın isterseniz. bana doktorum, hamile olduğumu duyunca, ilacımı birden bıraktırdı paxera20mg ve xanax alıyordum. 5 haftalık hamileydim. çok zorluklar çektim , elektrik çarpmaları, iç sıkıntıları, geceleri bağırarak uyanmak, geceleri sıkıntıyla uyanmak öyle bir sıkıntı ki eşime anne diyordum sıkıntıdan, korkudan kendimi kaybetmişim.. katlandım mecbur 12.haftası dolsun diye bekledim. hep dua ettim ağlaya ağlaya .. bir de çalışıyorum, evde de değilim. bugün 12+7 hafta oldu, 2 hafta önce psikiyatrım selectra 25mg verdi ama başlamadım 12 dolsun diye. hala iç sıkıntısı yaşıyorum ama katlanamayacağım kadar değil. kendimi işe odaklıyorum gündüzleri, akşam eve gelince de ev işi yapıyorum. boş durmamak düşünmemek için evet çok yoruluyorum, 7-8 aylık olunca belki bu kadar çok hareket bile edemeyeceğim ama o zaman da doğuma az kaldı diye sabredeceğim, tabii sabır edilebilir raddede olursa sıkıntılarım. olmazsa ilacım evde hazır, başlayacağım. allah hepimizin yardımcısı olsun ve sağlıklı, mutlu, güleç bebekler kucağımıza almayı nasip etsin inşallah..

Ama ilaca göre dozaj değişiyor paxera 200mg yok zaten mesela selectranın da 200mg ı olduğunu bilmiyordum. ama mesela lustralı direkt 50mgdan başlarlar, paxerayı ise 10mgdan başlıyorlar. dozaj ilacın cinsine göre değişiyor. yani diyeceğim şu ki selectra 200mg paxera 20mg a eşdeğer olabilir.
Evet haklısın ben de o şekilde biliyorum. O yüzden paylaştım zaten ve sizlere de bi umut olur diye düşündüm

siz ilaç kullanıyor musunuz kullanmıyor musunuz anlayamadım? bir de lustral alerji yapıyorsa, eşdeğer ilaçlar var selectra gibi misol gibi.. lustralde ısrarcı olmayın . hatta dayanabilmişsiniz 5 ay bundan sonrasında da dayanmaya çalışın isterseniz. bana doktorum, hamile olduğumu duyunca, ilacımı birden bıraktırdı paxera20mg ve xanax alıyordum. 5 haftalık hamileydim. çok zorluklar çektim , elektrik çarpmaları, iç sıkıntıları, geceleri bağırarak uyanmak, geceleri sıkıntıyla uyanmak öyle bir sıkıntı ki eşime anne diyordum sıkıntıdan, korkudan kendimi kaybetmişim.. katlandım mecbur 12.haftası dolsun diye bekledim. hep dua ettim ağlaya ağlaya .. bir de çalışıyorum, evde de değilim. bugün 12+7 hafta oldu, 2 hafta önce psikiyatrım selectra 25mg verdi ama başlamadım 12 dolsun diye. hala iç sıkıntısı yaşıyorum ama katlanamayacağım kadar değil. kendimi işe odaklıyorum gündüzleri, akşam eve gelince de ev işi yapıyorum. boş durmamak düşünmemek için evet çok yoruluyorum, 7-8 aylık olunca belki bu kadar çok hareket bile edemeyeceğim ama o zaman da doğuma az kaldı diye sabredeceğim, tabii sabır edilebilir raddede olursa sıkıntılarım. olmazsa ilacım evde hazır, başlayacağım. allah hepimizin yardımcısı olsun ve sağlıklı, mutlu, güleç bebekler kucağımıza almayı nasip etsin inşallah..
Cnm birden kötü dün içtim iki kez içtim alerji yaptı artık icmicem az kaldı doguma

Ama ilaca göre dozaj değişiyor paxera 200mg yok zaten mesela selectranın da 200mg ı olduğunu bilmiyordum. ama mesela lustralı direkt 50mgdan başlarlar, paxerayı ise 10mgdan başlıyorlar. dozaj ilacın cinsine göre değişiyor. yani diyeceğim şu ki selectra 200mg paxera 20mg a eşdeğer olabilir.
Kendi kararlari tabi ben cesaret edemedim

Masallah size dayanabilmişsiniz ben birakamadim paxerayı 30 iciyordum. Şu an 18. Haftamdayim hala kullanıyorum düsük dozda. Arada ataklarda xanax destegiyle. Gerçekten azaltmaya calısırken bile cok kötüydüm. Sadece ic sıkıntısı değil ağır panik ataklar yasıyordum. Doktorlarımın onayıyla devam ediyorum. İctigim halde de oluyor sıkıntılar tamamen geçmiş değil. Bebek büyüdükçe zorlasıyor cünkü.

valla ben ilaç kullanırklen de oluyrdu. oyüzden önemli olan diğeri bence. ilacı bırakınca geri gelir bence ki bir arkadaşımız yazmış ilacı bırakınca geri gwelmiş. bu böyle zaten. siz nasıl atlatacağınızı bilmezseniz olmaz bu işler . ilacı bırakırsınız ve ilk atak geldiğinizde dünya yine başınıza yıkılır. mahvolursunuz bayılcak gibi hissedersiniz kalp krizi sanırsınız ölücem sanırsınız. benim bunlar vardı
Bişey merak ediyorum kalp çarpıntısı mide bulantısı oluyor hergün geçmiyor atak gece geliyor ölücem bayılcam kalbim yerinden çıkıyor stresten kusuyorum mideme vuruyor ama ertesi gün hep çarpıntı terleme oluyor uzun zaman

Psikiyatrimde önermedi 3 ay çok kötü olursan gel ama başlarız dedi. Kadın doğumcumda başla dedi. Ama ben çok korkuyorum ya bebeğim. Nefes darlığı beni bitirdi. Heran boğuluyor gibi yaşamak çok zor tıkanıyorum ağlıyorum sürekli bi çaresi yok mu anlamıyorum ömrümün sonuna kadar ilaçla mı yasayacaktım.bebeğimi 2 haftalık gibi cok erken sürecte öğrendim 7 haftadır dayanıyorum 9 haftalık olduk. 3 hafta daha dayanamam tükendim.artık canıma tak etti günden güne artıyor. Allahım bugünde kolaylık ver dediğim hergün daha ağırlasıyorum. Çok çaresizim
Allahım inşallah şifanı versin Çok zor bişeyim yoktu 1 buçuk ay önce düşük yaptım hamile oldugumu öğrenince bıraktım ilaçları hala kullanmaya başlamadım. Ama dün sebepsiz hiç bişey yokken bir an çarpıntı ağlama krizi geldi sonra dışwrıdaydık ailecek korona mı oldum dedim gece 3 gibi nefes darlığı ile uyanıyorum. Uykuya geçiş anlarım sıkıntılı. Mesela atak geçiriyorum geçince yarım saat sonra ben hala çarpıntı kötü ruh hali içinde stres içinde oluyorum midem bulanıyor mideme vuruyor kusasım geliyor öğürüyorum reflü sahibi oldum boğazlarım yanıyor artık

İyi akşamlar arkadaşlar bana bi yardımcı olun lütfen. Ben 7 8 yıl önce ölüm korkusuyla başlayan ve bayılıp bilinç kaybı yaşayıp hastaneye kaldırılarak tanıştım panik atakla. Okb ise hep vardı ama farkına nişanlandım öyle vardım. 8 yıl önce atak yaşadım 6 öyle geçti ilaç içemedim zehirlenirim diye. Okb için np ye onur beye nişantaşına Kemal Arıkan a yine orada neslim doksat a gittim Kemal Arıkan dışında iki doktorum iyiydi. Ama yürütemedim ilaçlar beni çok duygusuz yaptı ve ilaç kullanırken hissiz hayattan artık keyif almayan biri haline geldim ve 2 inci bebeğime ağustos ta hamile kaldım bilmiyordum arada ilaç alıyordum anafranil ve stilezan doktora gittim muayene oldum gebe sin dedi ilaçları bıraktım 2 hafta sonra bebeğin kalbi durdu. 1 buçuk aydır içmiyorum. Şimdi midemde rahatsız reflü boğazımı yakıyor stres mideme vurdu gece uykudan sıçrıyorum nefesim kesilmiş çarpıntı sesini duyuyorum sırtım yanıyor ensem falan hergün böyleyim akşamları daha kötü sizde böyle sırtınızda sıcaklık yanma mide bulantısı oluyor mu korkudan panik ten öğürüyorum hamilelik düşünemiyorum artık

İyi akşamlar arkadaşlar bana bi yardımcı olun lütfen. Ben 7 8 yıl önce ölüm korkusuyla başlayan ve bayılıp bilinç kaybı yaşayıp hastaneye kaldırılarak tanıştım panik atakla. Okb ise hep vardı ama farkına nişanlandım öyle vardım. 8 yıl önce atak yaşadım 6 öyle geçti ilaç içemedim zehirlenirim diye. Okb için np ye onur beye nişantaşına Kemal Arıkan a yine orada neslim doksat a gittim Kemal Arıkan dışında iki doktorum iyiydi. Ama yürütemedim ilaçlar beni çok duygusuz yaptı ve ilaç kullanırken hissiz hayattan artık keyif almayan biri haline geldim ve 2 inci bebeğime ağustos ta hamile kaldım bilmiyordum arada ilaç alıyordum anafranil ve stilezan doktora gittim muayene oldum gebe sin dedi ilaçları bıraktım 2 hafta sonra bebeğin kalbi durdu. 1 buçuk aydır içmiyorum. Şimdi midemde rahatsız reflü boğazımı yakıyor stres mideme vurdu gece uykudan sıçrıyorum nefesim kesilmiş çarpıntı sesini duyuyorum sırtım yanıyor ensem falan hergün böyleyim akşamları daha kötü sizde böyle sırtınızda sıcaklık yanma mide bulantısı oluyor mu korkudan panik ten öğürüyorum hamilelik düşünemiyorum artık
Canım uzun uzun kendimi anlatmak istemiyorum ama 15 senedir panik atak anksiyete ne varsa katlanıyorum, ilk cocugumu kucağıma alıcam allah nasip ederse şimdi bakıyorum evet sıkıntılarım var ama rabbim dayanma gücü veriyor emin ol, önceliğin tabiki sen ve tedavin olsun, he bizim hazır olmamız cok zor bunuda biliyorum. Herşeyi akısına bırakmayı dene... içinde minicik bir kalp herseye değiyor... rabbim hepimizi sağlığına kavuştursun insallah🌸

Amin inşallah.. Siz ne yaşıyorsunuz tam olarak ben şuan mesela kalp çarpıntısı mide bulantısı yaşıyorum ve reflü bogaz karımı yakıyor covid mi oldum diye düşünüyorum. Anksiye panik atak halsizlik ateş basması vucutta yorgunluk yapar mı

Amin inşallah.. Siz ne yaşıyorsunuz tam olarak ben şuan mesela kalp çarpıntısı mide bulantısı yaşıyorum ve reflü bogaz karımı yakıyor covid mi oldum diye düşünüyorum. Anksiye panik atak halsizlik ateş basması vucutta yorgunluk yapar mı
Çarpıntım var, nefes darlığı, icimde gecmek bilmeyen sıkıntı, gebelikten dolayı gebelik reflümde var, böyle sıralayınca insana fazla geliyor ama dayanılıyor

Çarpıntım var, nefes darlığı, icimde gecmek bilmeyen sıkıntı, gebelikten dolayı gebelik reflümde var, böyle sıralayınca insana fazla geliyor ama dayanılıyor
İlac kullanıyor musun? Ben dayanamıyorum. İlac kullanırken hamile kaldigim icin birakamadim cok zordu

İlac kullanıyor musun? Ben dayanamıyorum. İlac kullanırken hamile kaldigim icin birakamadim cok zordu
Öğrendiğimde bıraktım ama gercekten cok zor kabus gibi gecti diyebilirim hafif dozda kullanılabilen ilaclar var icini ferah tut

Cnm bir bebegin varmis ne güzel bizler bir tane olsun diye neler cekiyoruz. Bence tedavine devam et. İlacini degistirsin doktorun, bende de panik anında ateş basması oluyo mide bulantısı oluyo normal o

Back