- 6 Ağustos 2018
- 1.365
- 504
- 123
- 43
benim hamileliğim çoktan bitmişti ama neden tedavi olup hamile kalmıyorsunuz? yani tedavi olmadan panik atak sizi bitirir. ben de yaşadım biliyorum.Merhaba herkese bende panik atak hastasıyım yaklaşık 2 yıldır evliyim ve artık çoçuk sahibi olmak istiyorum ama bu panik atak yüzünden yapasımda gelmiyor bi taraftan çünkü hazırmıyım değilmiyim diye kendime sürekli soruyorum evhamlanıyorum içimde bi varlık hissedeceğim onun endişesi filan oluyor çok tuhafıma gidecek diyorum kendime ya istemezsem sonra çoçuğu diyorum bu istemsiz düşünceler oluşuyor kafamda oysa insanlar genelde istiyorum diyip hiçbir düşünceye kapılmadan yapiyor kimisi daha düşünmeyip hamile kalıyor ama durumdan çok mutlu oluyor ben pişman olurmuyum acaba diyorum endişem bubu durumu yaşayanlar oldumu ?
Tamamen kırtuldumuzmu panik ataktan ?benim hamileliğim çoktan bitmişti ama neden tedavi olup hamile kalmıyorsunuz? yani tedavi olmadan panik atak sizi bitirir. ben de yaşadım biliyorum.
Aynılarını cok düşündüm ilaç kullanırken hamile oldugumu öğrendim.. ilaç kullanmıyosan yap derim cocuk.. öbür türlü bırakmasi cok zor oluyoMerhaba herkese bende panik atak hastasıyım yaklaşık 2 yıldır evliyim ve artık çoçuk sahibi olmak istiyorum ama bu panik atak yüzünden yapasımda gelmiyor bi taraftan çünkü hazırmıyım değilmiyim diye kendime sürekli soruyorum evhamlanıyorum içimde bi varlık hissedeceğim onun endişesi filan oluyor çok tuhafıma gidecek diyorum kendime ya istemezsem sonra çoçuğu diyorum bu istemsiz düşünceler oluşuyor kafamda oysa insanlar genelde istiyorum diyip hiçbir düşünceye kapılmadan yapiyor kimisi daha düşünmeyip hamile kalıyor ama durumdan çok mutlu oluyor ben pişman olurmuyum acaba diyorum endişem bubu durumu yaşayanlar oldumu ?
Tedavi oldum ben ama hicbi zaman tam geçmedi. Yani ilaci bırakırken hep geri geldi ve bırakamadim tedavimi. İlacsız nasil dayanılıyo bilmiyorum ben antidepresan kullanmadıgımda cok yogun yasıyorum bi türlü bırakamadımbenim hamileliğim çoktan bitmişti ama neden tedavi olup hamile kalmıyorsunuz? yani tedavi olmadan panik atak sizi bitirir. ben de yaşadım biliyorum.
Bu arada haklısın aynı seyleri ilk haftalarımda cok yaşadım sonra alıstım. İcimde bebek büyücek diyip atak geciriyodum nerdeyseMerhaba herkese bende panik atak hastasıyım yaklaşık 2 yıldır evliyim ve artık çoçuk sahibi olmak istiyorum ama bu panik atak yüzünden yapasımda gelmiyor bi taraftan çünkü hazırmıyım değilmiyim diye kendime sürekli soruyorum evhamlanıyorum içimde bi varlık hissedeceğim onun endişesi filan oluyor çok tuhafıma gidecek diyorum kendime ya istemezsem sonra çoçuğu diyorum bu istemsiz düşünceler oluşuyor kafamda oysa insanlar genelde istiyorum diyip hiçbir düşünceye kapılmadan yapiyor kimisi daha düşünmeyip hamile kalıyor ama durumdan çok mutlu oluyor ben pişman olurmuyum acaba diyorum endişem bubu durumu yaşayanlar oldumu ?
Acıkcası bu yüzden gitmiyorum doktora yani ilaçlara bağlı olmak istemiyorum nasıl gecerki onsuzTedavi oldum ben ama hicbi zaman tam geçmedi. Yani ilaci bırakırken hep geri geldi ve bırakamadim tedavimi. İlacsız nasil dayanılıyo bilmiyorum ben antidepresan kullanmadıgımda cok yogun yasıyorum bi türlü bırakamadım
Hiç sorma heleki bazen yoğun geciriyorum atakları o karnımda cocuk düşüncesiyle filan nasıl yapcam ne tuhaf yemin ederimBu arada haklısın aynı seyleri ilk haftalarımda cok yaşadım sonra alıstım. İcimde bebek büyücek diyip atak geciriyodum nerdeysehala bile tuhaf geliyor o his. Ama zamanla alısılıyor. Biz panik ataklılarda oluyor bu düsünceler malesef
Sizi bilmiyorum ama benim durumum ağırdı. İlaçsız atakları atlatamıyodum sürekli ağlama korku cesitli semptomlar cok zordu. İlaçsız malesef geçmiyor ama ilaçla rahat etmiştim baya. Simdi hamileyim diye dozu azalta azalta bırakıyorum o bile zorluyor. Bence ilaçsız dayanabilecek kdr iyiysen hamileligi dert etme derim. Burda tüm hamileligi boyunca ilac kullananlar da cok, insan mecbur kalınca... sükür ki bebekleri sağlıklıAcıkcası bu yüzden gitmiyorum doktora yani ilaçlara bağlı olmak istemiyorum nasıl gecerki onsuz
Ben de senin gibiyim ve ilacımı azaltarak bırakma asamasındayım 7 haftalık oldum. Sevinemedim bile hamile olduguma sırf bu korkulardan. Ama kullanılabilen ilaclar var bi doktora görüm mutlaka cünkü bu stres halin bebege zarar veriyor dr onu ayarlar korkmaMerhaba, kızlar öncelikle hamilelere ve doğum yapacaklara İnşallah rahat kolay doğum nasip eder rabbim... Bende hamileyim ikinci gebeliğim ilk çocuğumda şuan bir bucuk yaşında 9 haftalık hamileyim çok erken oldu ikinci çok üzücü oldu ama kısmet. Bu başlığı görünce Allah'ım dedim ya yanlız değilmişim rabbim diye çok kötüyüm bende kızlar yani anksiyete panik atak depresyon ucu var sanki bende ucubende panik atak 8 ay önce başladı hamile kalmadan önce ve gecmek bilmiyor umursamamaya çalışıyorum yine buluyor ilk zamanlar başım aşırı dönerdi hergun ya hergun başım dönüyordu görmediğim doktor kalmadı beyin dahiliye kardiyoloji birşeyin yok diye gönderiyorlar çarpıntı olurdu başladığında şimdi hamilelikte azaldı ataklarim ama arada yokluyor böyle nabzimi kalbimi kontrol ediyorum of onun ziyadesinde vardır ya TUKENMİSLİK SENDROMU resmen o bitkin iş yapamaz yataktan çıkmak istemiyorum :'( ah çocuğumla bile düzgün ilgilenemez hale geldim biraz çocuğuma bişey olucak kaygısı da yasamamdan oldu bunlar sanırım ve emziriyorumda birakmamlazim tam sevdiği zamanlar çok zor bı donm atlatiyorum anliycaginiz oturup kaç kere ağladım halime çocuğuma haddi hesabı yok ve cocuugumda etkilendi eminim çok ağlıyor bişey istemiyor onun ruh halini bile etkiledim ( diyceksiniz kimse yokmu yardım edicek sana yok malesef kendimi yanlız olmadigimamami sevineyim sizinde yasadiginizami üzüleyim bilemedim Allah hepimizi bu illetten kurtarsın rabbim ve hiç ilaç kullanmadım pişmanlık duyuyor hamile kalmadan önce alsaydim ilaç diye ama hamilelikte kullanlar varsa gidip almlicam yoksa başa cikamiyorum sonum hastanelik olucak :'( bira uzun oldu ama içimi dökmek istedim...
evet tamamen. bu hastalıktan kurtulmanın benim gçrfüğüm tek yolu var. o da doğru doktoru doğru danışmanı bulmak. bewn iki kişi değiştirdim. ikisinde de geçmedi ilaç verdiler kullandm ilaç da pek işe yaramadı. boşuna zaman kaybettim. üçüncüde doğru kşiyi buldum ve ortalama 3 ayda neredeyse tamamen bitti. onca zaman çekmeme hiiiçç değmezmişşş. tabi kontrollerim oldu 3 aydan sonra, seanslarım 5-6 ay sürdü ama bitti. zaten ilk 3 aydan sonra üç haftada bir ayda br görüüştüm yani sonrasında 3 -4 kez görüşmüştüm diye hatırlıyorum. bu geçiyor arkadaşlar emin olun. geçmiyorsa gittiğiniz kişi beceremiyordur. baktınız ki geçmiyor demek ki başka birine gitmelisiniz doktorunuz beceremiyordurTamamen kırtuldumuzmu panik ataktan ?
Ne yöntem uygulandı size? Bana ilaçlar iyi geliyor tamamen kesiyor ama terapi uygulanmadievet tamamen. bu hastalıktan kurtulmanın benim gçrfüğüm tek yolu var. o da doğru doktoru doğru danışmanı bulmak. bewn iki kişi değiştirdim. ikisinde de geçmedi ilaç verdiler kullandm ilaç da pek işe yaramadı. boşuna zaman kaybettim. üçüncüde doğru kşiyi buldum ve ortalama 3 ayda neredeyse tamamen bitti. onca zaman çekmeme hiiiçç değmezmişşş. tabi kontrollerim oldu 3 aydan sonra, seanslarım 5-6 ay sürdü ama bitti. zaten ilk 3 aydan sonra üç haftada bir ayda br görüüştüm yani sonrasında 3 -4 kez görüşmüştüm diye hatırlıyorum. bu geçiyor arkadaşlar emin olun. geçmiyorsa gittiğiniz kişi beceremiyordur. baktınız ki geçmiyor demek ki başka birine gitmelisiniz doktorunuz beceremiyordur
ilaçsız da geçebiliyor. ben ilk başladığımda doktor verdi. sonra ondan hiç memnun kalmadım başka doktora gittim. bu kez onun verdiklerini kullandım. onlardan biri, ilaç ismi yazmak doğru mu bilmiyorum da yazmıyayım yine. soran olursa özelden yazabilirim. ama o dokordan da memnun kalmadım sadece geçicek diyordu başka birşey yoktu. sonunda onu da değiştirdim. sonuncusu çokçokkk iyiydi. onda ilaç da kullandım bir önceki doktorun verdiğini ama asıl konuşmayla bitti diye düşünüyorum. tamam yine ilaç kullanın ama sadece ilaçla bitmiyorrr ben bizzat denedim olmuyor. doğru kişiyi bulup doğru şekilde yönlendirilmeniz gerekli. ama geçmeyen birşey değil emin olun. ben ölüceğimi sanıyordum çocuğun bile psikolojsi bozulmuştu artık. benimki geçiyorsa sizinkiler de geçer sadece doğru kişi doğru yönlendirmeTedavi oldum ben ama hicbi zaman tam geçmedi. Yani ilaci bırakırken hep geri geldi ve bırakamadim tedavimi. İlacsız nasil dayanılıyo bilmiyorum ben antidepresan kullanmadıgımda cok yogun yasıyorum bi türlü bırakamadım
valla ben ilaç kullanırklen de oluyrdu. oyüzden önemli olan diğeri bence. ilacı bırakınca geri gelir bence ki bir arkadaşımız yazmış ilacı bırakınca geri gwelmiş. bu böyle zaten. siz nasıl atlatacağınızı bilmezseniz olmaz bu işler . ilacı bırakırsınız ve ilk atak geldiğinizde dünya yine başınıza yıkılır. mahvolursunuz bayılcak gibi hissedersiniz kalp krizi sanırsınız ölücem sanırsınız. benim bunlar vardıNe yöntem uygulandı size? Bana ilaçlar iyi geliyor tamamen kesiyor ama terapi uygulanmadi
Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün aşkolsun sen bizim topiğe haber verme biz seni merak edelimBide lohusaligi atlatayım
Bende gebeliğimin başından beri lustral 50 mg kullanıyorum.Zaten hamile kalacağım diye citolesten lustrale geçirdi doktorum.En zararsız ilaçmış.Bana da doktorun dediği şey şuydu ilaç risk evet ama lustralde herhangi olumsuz.bir durumla karşılaşılmadı yapılan araştırmalarda ya da doğumlarda dedi.Stres ilacın verebileceği zarardan çok daha fazlasını verir erken dönemde yani ilk trimesterde düşüğe bile yol açabilir ilk 3 ay muhakkak kesmeyelim demişti.Atak gibi geldiğide oluyor ve çok uzun sürüyor sonrasında da tekrar olucak korkusu
Kesinlikle terapi çok önemli terapiden sonra farkındalığım arttı diyebilirim.Sıkıntılansam da kendimi kötü hissettiğim zamanlar olsa da o farkındalık sayesinde telkinlerle hiç atak geçirmedüm diyebilirim.Ama hamilelikte kaygılarım arttı ne yazıkki panik atak geri gelir korkusuyla ilacu bırakamadımvalla ben ilaç kullanırklen de oluyrdu. oyüzden önemli olan diğeri bence. ilacı bırakınca geri gelir bence ki bir arkadaşımız yazmış ilacı bırakınca geri gwelmiş. bu böyle zaten. siz nasıl atlatacağınızı bilmezseniz olmaz bu işler . ilacı bırakırsınız ve ilk atak geldiğinizde dünya yine başınıza yıkılır. mahvolursunuz bayılcak gibi hissedersiniz kalp krizi sanırsınız ölücem sanırsınız. benim bunlar vardı
çok güzel farkındalık gerçekten önemli. ama panik gelecek korkusu yaşamaman lazım aslında çünkü bunu nasıl atlatacağını biliyorsun artık. bir de hamileyken ilaç kullandığında bebek etkilenmiyor mu ben etkileniyor diye biliyorumKesinlikle terapi çok önemli terapiden sonra farkındalığım arttı diyebilirim.Sıkıntılansam da kendimi kötü hissettiğim zamanlar olsa da o farkındalık sayesinde telkinlerle hiç atak geçirmedüm diyebilirim.Ama hamilelikte kaygılarım arttı ne yazıkki panik atak geri gelir korkusuyla ilacu bırakamadım
Canım kaç ayliksin başından beri iciyorsunBende gebeliğimin başından beri lustral 50 mg kullanıyorum.Zaten hamile kalacağım diye citolesten lustrale geçirdi doktorum.En zararsız ilaçmış.Bana da doktorun dediği şey şuydu ilaç risk evet ama lustralde herhangi olumsuz.bir durumla karşılaşılmadı yapılan araştırmalarda ya da doğumlarda dedi.Stres ilacın verebileceği zarardan çok daha fazlasını verir erken dönemde yani ilk trimesterde düşüğe bile yol açabilir ilk 3 ay muhakkak kesmeyelim demişti.
Kadın doğumcum ve psikiyatristim bırakmamamı önerdi.Şuan daha iyiyim Kadın doğum doktorum doğuma kadar yavaş yavaş bırakalım artık dedi.Zaten ilacı bıraktığımda çok kötü olduğum için doktorum lustralle hamile kal dedi.En güvenli ilaçmış gebelikte antidepresan olarak öyle söyledi iki doktorumda.Bırakmaya başlayacağım yavaş yavaş.Bebeğin gelişimiyle ilgili bi sıkıntı görülmedi şuana kadar.Gelişimi gayet iyi hatta doktorum önden bişe gidiyor gelişimi dedi.Kalp atışları falan gayet iyi durumdaymış.Tabi detaylı ultrasona girince daha net belli olur.Dua edin kızlar.Kendimi suçluyorum.Ilaç kullandığım için.çok güzel farkındalık gerçekten önemli. ama panik gelecek korkusu yaşamaman lazım aslında çünkü bunu nasıl atlatacağını biliyorsun artık. bir de hamileyken ilaç kullandığında bebek etkilenmiyor mu ben etkileniyor diye biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?