Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

evet olcakla ölceğe hiçbişi çare deil,biz boşuna çene patlatıyoz aslında,herşey yazılmış,belli,ne 1dk erken ne de 1dk geç,Allah hakkımızda hayırlısını versin,bu panikataklarımıza şifa versin inşallah....

Psikolog hiçbir işe yaramıyor arkadaşım. SAdece okuduğu ezberlediği b,ilgileri aktarıyor sana, saçma sapan.. Psikoloğa gidipte yarar gören varmı, bende merak ediyorum.. Hatta bugün psikyatrime dedim ki, psikoloğa artık devam etmek istemiyorum, daha çok sinirlerimi bozdu adam.. O da gitme o zaman dedi.. Bilmiyorum, ben birşey anlamadım, sadece canımı sıktı o kadar..

nil ve nisandan haber yok..

Kızlar, ne diyeceğimi, ne yapacağımı bilmiyourm.. Bugün açık açık konuştum psikyatrımla, deim ki, 30. haftamdayım, daha hiçbirşeyim belli değil, hergün ağlıyorum endişeden.. Aklımdan çıkaramıyorum, bu yüzdende trahatlayamıyorum.. Ortada kaldım, yok mu bunun bir çaresi dedim.. Yani aslında uzun uzun anlattım.. O da bana.. "psikiyatri olarak bizim elimizden gelen hiçbirşey yok, fiziki olarak normal doğuma uygun olmadığına dair rapor almalısın mesela kardiyolojiden falan, ama bizim bu hasta normal doğum yapamaz dememiz hiçbir şeyi etkilemiyor" dedi.....

Ben artık hiçbirşey demiyorum.. Rabbime bıraktım tüm işlerimi..

Kardiyolojiye gittim, doktorum 3 hafta izinliymiş, onunla da konuşamadım.. Son kararı kadın doğum verirmiş, ban ne yapacağımı hiiç bilmiyorum.. Hiç insaflı bir kadın doğumcu yok mu burada yaa.. Çıkmazlarda hisssediyorum kendimi.. Sanırım taktım bunada sabahtan beri, üstüste hiç ara vermeden ekstar sistollerim oldu, ara vermeyince ödüm patladı.. Biraz durdum, öksürdüm falan geçer diye, geçmedi, ben doooğru acile gittim.. Şİmdi oradan geldim, size yazıyorum.. Şu an düzeldi kalp atışlarım ama bu konu beni mahvediyor kızlar yaa.. Ne olur bana dua edin, nedir bu kapalı kapılar her yerde karşımda...

cnm ya gecmış olsun cok uzulluyorum arkadaşım senın durumuna ya turkıyede kesmeye bu kadar meyıllı dr lar varken neden benım arkadaşım bu kadar talıhsız bu konuda cnm ya bende cok korkuyorum normal doğumdan kı bıde senın bu kaonuda mazın aydınlatıcı degıl takma kafana cnm en kötu burda yaparız doğumunu herşeyın caresı vardır

aynen cnm takdiri ilahi bakalım ne olacak hangisi hayırlı ise o olsun.herşey olacagına varıyor biz endişelendiğimizle hayatımızı zehir ettiğimizle kalıyoruz.Allaha şükür sende aramızdasın sagsaglim hiç dermiydin erken doğum yapacagım die sözde beraber di tarihlerimiz ama kısmet böleymiş.bak senin bebiş kaç günlük oldu bilee.

ayy ne uyuz insanlar var yasada annenin korkusu geçerli sebep diyor şikayet etcen bunları saglık bakanlığına cnm istanbulda felan tanıdıgın yokmu doğuma yakın başka doktor ayarlasan.şimdi senin bulundugun ilde doktor seçenegin yok anladığım kadarıyla zaten o yüzden yapıolar bölee.bende kadın doğumcuma dedim anne nin ruhsal durumu zorunlu sezeryan olmuyormu die var öyle biirşey dedi ama bana herkes korkuyorum diyor ben nasıl bileyim hangisi gerçekten kaldıramaz doğumu bunu ancak doğum anında görebilirim zaten bebegin kalp atışları tehlikeye girerse sezeryana alıırım dedi.keşek sorsaydım psikiatriden rapor alsak olurmu diee.sahi sen psikiatrine sordunmu panik atak olduguna dair rapor götürsen.psikiatrin belki psikologtan daha anlayışlıdır.psikolog sana kötü geliyorsa daha fazla gidipte morelini bozma

kızlar bu arada ben doğum yaparsam bir hafta kadar giremeyebilirim belki.ilçeye yakın kayınvaldemlerin evi var boş şu an eşim doğum iznini orda geçirelim çarşı pazar yakın rahatça gider gelirim dio net yok tabii.yanii benden bir hafta felan haber alamazsanız merak etmeyin sonra alamazsanız o zaman merak edin iştee:)

Valla yaren, ciddi ciddi planlarıma aldım senin doktora gitmeyi.. Yok anacım, canımı çıkarıyorum, yok ta yok diyorlar.. Gerçi sende tahmini söylüyaorsun bana burada yaparlar diye ama, bir dahaki sefere benim için bir konuşur musun dktorla, gerçekten gelsin yaparım derse, adapazarına geleceğim.. Bu böyle olmayacak.. Ama burada biraz daha şansımı denemek istiyorum.. Kardiyolojiyle konuşacağım, bakalım onlar ne diyecek.. Çok mutsuz ve çok umutsuzum.. İçimdeki tüm hevesi, tüm mutluluğumu aldılar sanki yaa..
Bugün doktor bana diyor ki, 2. doğum her zaman 1. den kolay olur. DEdimki, nerden biliyorsunuz ki.. Güya benim ilk doğumumda da herşey yolundaydı, bebek 3300 gr dı.. 2 gün sonra doğurdum bebek 4750gr. çıktı, takıldı kaldı bebek.. Siz bana neyin garantisini veriyorsunuz ki dedim.. Sustu, birşey dyemedi.. Ve bana çok güzel birşey önerdi.. Trabzondaki tüm özel hastaneleri gez, tüm kadın doğumcularla konuş, belki bir tane seni sezaryen yapacak bulursun.. O kadar acıdı halime yani, bana bu öneriyi getirdi.. Artık ne düşüneceğimi bile bilemiyorum ben.. SAğlıklı da düşünemiyorum şu aşamada zaten...

cnm benım ya kıyamam yanı neden ınsan halınden anlamıyolarkı cnm sen bana dekı bu ay sonunda konuş ben hemen konuşurum durumu anlatırım kı kabul eder o kabul etmezse ben arkadaşım ıcın dr dr bıle gezerım sen ıcını rahat tut sen bana karar verdım evet ıstıyorum de yeter hıc bı şey canından mutlu bı doğum yapmandan önemlı degıl ben elımden gelen herşeyı yaparım senın ıcın arkadaşım

Canım ben artık tıkandım kaldım.. Rabb'imden hayırlısını diliyorum. Bu kadar çaresizlik ahvetti zaten yeterince beni.. Zaten bugün görüştüğüm psikiyatri.. Psikolog değil.. Biizm raporumuz işe yaramıyor dedi bana..

Şİmdi ben snein işi anlamadım.. Ne zaman gidiyorsunuz .. Tamam, net önemli değil, sen tel no. ver, haberleşelim.. 1 kişi ile bile irtibata geçsen, burada herkese haber verir zaten. Yeterki sen istediğin birine tel no ver.. Haberdar olalım.. Ama eğer doğuma kadar kendi evinde, doğum sonrası oorada kalacağız dersen, tamam 1 hafta idare ederiz de.. Ayy çatlarım ben meraktan yaa.. Takılıp kalıyorsunuz aklıma benim.. Bieşay mi oldu, niye haber yok falan, takıntı yapıytorum.. Ayy bana neyse bu kadar..

Ah be songülüm.. SEnin güzel gönlünün hürmetine Rabb'im ne dileğin varsa versin yavrum benim yaa.. Artık o kadar bunaldım ki inan.. Ne çektiğimi, ne düşündüğümü anlaman imkansız.. Bebeğim karnımda tekmeler attıkça, karnımı okşuyorum, sonra hemen aklıma geliyor nasıl doğuracağım ben diye.. Sanırım Furkan da yaşadığım travma tekrar tazelendi doğum yaklaştıkça.. Bebek kıpırdıyor, ben hüzünleniyorum.. Var mı böyle birşey yaa..
Geçen eşime de dedim, Hani İzmitte buluştuğum arkadaşım vardı ya, o böyle böyle diyor dedim.. O da çok üzülüyor bu duruma.. Hemen gidelim dedi.. Ben götürürüm seni dedi.. Ama işte Songül, 15 satlik yol.. Uçak yasaklanıyor 30. haftadan sonra... Hem Furkan ne olacak.. Bu 1 gün değil, 2 gün değil.. Şaştım kaldım.. Ama herşeyi göze alıyorum inan.. Yol falan çekerim, sadece Furkanı düşünüyorum, ne olacak diye..
Eşimde diyor, Kardiyologla da konuşalım, baktık olmuyor, gidelim Adapazarına diyor.. Bende ciddi ciddi düşünmeye başladım, burada olmayacak bu iş.. Ama yaşadığım bu haksızlığı da hazmedemiyorum..
SEnin bir dahaki randevun benimleydi değilmi.. 15 gün sonra yani.. Ben bu 15 günde iyice zorlayayım bakalım her yeri.. Olmazsa, sen gittiğinde konuşursun doktorunla.. Yapacak birşeyim kalmadı artık...

cnm benım kıyama ama bak eşin ne kadar anlayışlı sukuret senın mutlu olman ıcın bak nekadar fedakarlık yapıyo
oğlun konusunu bılemedım cnm ışte ya okul derslwer ama o zekı bı cocuk yanı arkadaşlarını yakalayab ılır dıye duşunuyorum
cnm benım randavum ayın 27 sınde ama ben konuşurum yıne dr la her ıhtımale karşı en kötu sen ışını uydurursan orda olursıun yanı konuşsamda etkılenecek durum olmaz senın bdt ne zman cnm
belkı yolculugun zorçu gcebılır ama deger dımı tattlım

yok cnm hemen degil ne zaman doğurursam o zaman hastaneden çıkınca.korkudan sancım hemen gelmez ben bu ay sonuna kadar buralarda olurum hatta bdt 5 ekim o bile geçer korkudantamam sana msj atarım

ya bu sezeryan olayında millet çatır çatır sezeryan oluyor onlar nasıl oluyor.bi yasak varsa heryerde olmalı.Allah yardımcımız olsun ne diyim.yasaklayacak bu seneyi buldular bizi gördüler sankii.bu arada eşin seni istediğin yere götürcekmiş bak ne şanlısın üzülme artık o kadar.herkesin eşi yapmaz böyle.

kızlar desteğiniz için çok saolun. valla rahatlıyorum sizden gelen yazıları okuyunca sanki karşılıklı oturuyor konuşuyoruz gibi hissediyorum. keşke hepimiz birbirimize yakın yerlerde otursaydık :)

___nil____ nill seninde az kaldı canım aramızda 3 hafta gibi bi süre var herkesle beraber inşallah bizde sağsalim bebişleri kucaklarımıza alırız.

___aday___bu arada aday doğumu en yakın olan arkadaş galiba. canım inşallah sıkıntısız kolayca kurtarırsın.

___panikduygu___ panikduygu korktum valla ilaçtan dolayı zehirlenme ve erken doğum olur dedin ya panik oldum şimdi. inşallah öyle birşey yaşamam. bu arada bebeğine isim olarak ne verdiniz?

bende bi daha ki kontrolümde doktorla konuşmayı düşünüyorum bu sezeryan mevzusunu. inşallah kabul eder. normal doğum mümkün deil yapamam

selam arkadaslar,

bugün ciktik hastaneden.sezeryan randevum 13 ünde idi ama 11 inde sabah suyum geldi.hastaneye gittik, üc bucukta sezeryana aldilar sancilar hafiften baslamisti cünkü.cocuk yan yatiyordu.ö yüzden kesik biraz daha genis tutuldu.epidural anastezi yapildi.2 saate yakin ameliyathanedeydim.genel anastezinin kiymetini bilin diyorum sadece.yorgun ama mutluyum.oglum 3600 gr. 51 cm dogdu.adini Toprak koyduk.saglikli bir bebek.halen cok agrilarim var, agri kesicilere ragmen.evdeyim simdi.yorgun ama mutluyum.evet cok agir bir ameliyat ama karsiliginda aldigim ödül paha bicilmez.detaylar sonra artik :))

Allahim sizide kurtarsin bir solukta.Rabbim yar ve yardimciniz olsun.kalbim hepinizle.

ayyyy canım benim ya,Allah analı babalı büyüttürsün yavrunu,çok sevindim,ağrın sızın da tez zamanda geçsin inşallah,ömürlü olun bakalım,darısı bizlerin başına....

cnm gözun aydın cok sevındım rbbım analı babalı buytusun
neden 2 saat surdu amelıyat ne zorlukları oldu genelın kıymetını bılın dedımsın benımde genel olucak nasıpse ama yaşadıgınıda merak ettım

canım allah analı babalı ve sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.ne güzel sen de kurtuldun.allah bize de o güzelliği yaşatsın inşallah...

Evet, eşim ilk doğumumda yaşadıklarımı çok iyi biliyorda, ondan böyle temkinli.. Nerdeyse doğumda hem oğlunu hem karısını kaybediyordu, kolay değil..
Oğlumu bir hal ederim artık ta, bakalım bu 15 günde neler olacak, ona göre kesin bir karar vereceğim bende.. En son şansım Adapazarı, tabii o da olursa artık..

Tamam canım, sana özelden tlimi yazarım.. Kaydet, en azından msj çekersin bana..
Ne yapalım canım benim ya.. Ben 9 senedir ne diyorum biliyor musun, hatta eşimde her seferinde baan kızıyıordu.. 9 senedir, tam ben hamiel kalırım, sezaryen yasağı çıkar, bendeki bu şansla.. diyordum..Şİmdi aynen korktuğum gibi oldu.. Bu da nasip..

olur ınşalla tatlım ınan burda kesmeye meraklı bı cok dr umuz var ama ben bu ay konuşucam nasıp olursa dr umla
senın randavun ne zaman cnm bıde bdt ne zmandı

Canım, inşaAllah güzel dileklerin için.. Korkma, panikduygunun yaşadıklaırnın ilaçtan olduğu kesin değil .. Sadece tek neden olarak onu gördüler.. Olmayabilirde yani.. Benim burada bir arkadaşımda preeklemsi geçirdi.. Ne ilaç kullanıyordu ne birşey.. Olacaksa oluyor yani.. Hadi baaklım, senin dr. ne diyecek.. Genelde zorlamıyorlar canım ya.. Benim şansıma işte, tüöm kapılar sıkı sıkı kpalı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…