Ahh nisanım ya kimbilir ne haldesin o ekstralarla
Allah'ım yardımcın olsun zaman yaklaştıkça kötü oldun tabi.Keşke biraz düzelebilsen ameliyata girmeden.Oğlunla ilgilenebiliomusun bari ben hiçbirşey yapamıorum çarpıntılarla.Psikologla görüşüyormusun?
İyi akşamlar kızlar, nilcim seni gördüm az önce onlıne dın, nasıl gidiyor canım, ilaca devam mı, iyi dileklerin için ayrıca teşekkür ederim Allah razı olsun..
yok efrahcigim, piskologla felan görüsmüyorum.bazen keske ilac kullansaydim diyorum, yani kimyasal ilac kullansaydim diyorum.bitkisel ilaclar kesmiyor maalesef.bu extrasistoller beni mahvediyor, hergün ölümü tatmak gibi birsey.cok korkuyorum, dogumdan sonrada kaybolmayacaklar.kabus gibi hep benimleler, ve birgün kalbim dayanmayacak diyorum.cocuklarimin büyüdügünü göremiyecegim diye cok kötü oluyorum.Allahim isyan etmiyorum ama bu panik atak ve extrasistoller insanlari yasarken mezara gömüyor.bu gecici bir dönem bile diyemiyorum, cünkü 8 yildir hic gecmedi.belki dogumdan sonra biraz azalir diye umut ediyorum.
oglumlada fazla ilgilenemiyorum.yavrum 2 yasinda nasil anlasin benim halimden.ayakkabilarini getirip sürekli attah diyor.hic halim yok ama benim, kocam sürekli calisiyor, calismadigi zamanlardada gececiyim ben dinlenmek zorundayim diyor.kimseden fayda yok.Allahimdan baska kimsem yok.kocanda olsa asla senin yasadiklarini hissettiklerini anlayamiyorlar, herseyi basite indirgiyorlar.erkek milleti o kadar rahatki valla hayat onlara güzel.
benzer şeyleri ben de yaşıyorum canım ve seni çok iyi anlıyorum.doğum yaklaştıkça benim de kaygılarım artıyor.doğum ve sonrası kabusum oldu.bugün psikologa gittim.biraz rahatladım sanırım.ama önemli olan istikrar.ben ilaç da kullanmıyorum.bu nedenle doğum sonrası lohusalık beni daha çok korkutuyor.kendimi telkin etmeye çalışıyorum işte.eminim son hafta senden daha beter olurum.
ev işleri,evde ilgi bekleyen başka bir çocuk.daha önce sıradan gelen işler gözümde çok büyüyor.hiç bir şey yapmak istemiyorum.
bütün bunların bir süreç olduğu ve geçeceğine inanmamız çok önemli.herkesin zor zamanları vardır.bizim de şu an yaşadıklarımız.kendimizi böyle telkin edelim canım.çünkü hayat böyle çok zor......
Ah be canım.. Keşke kullansaydın yaa. Bu kadar zorluk çekeceğine.. Ama dur be.. Ne kaldı şunun şurasında.. 3 gün.. 3gün daha dayan.. Sonra kullanırsın ilaçlarını.. Gerekirse emzirmezsin, ne olacak.. Senin sğalığında önemli vcanım benim.. Onun sağlıklı bir anneye ihtiyacı var.. Bir bebek anne sütü almadanda yaşayabilir ama anne sevgisi olmadan zor.. İnşaAllah vücudun bu hamilelik yükünü atınca, ekstralarında kendiliğinden kaybolur.. İnşaAllah bu doğumlar bizim hayatımızda dönüm noktamız olur.. Şİfamız, devamız olur inşaAllah...
allah razi olsun dualarin icin nilcigim.insallah öyle olur ne diyeyim.yer gök duayla dururmus.allahimiza yalvaralim.bebeklerimize annelik yapacak gücü versin bize.3 gün sonra o ameliyat masasindan saglikla kalkmayi nasip etsin rabbim.
yazdığım yarım kalmıştı işte kızlar sancım çıktı.ben doktorun yanındayken telefonda hasta aradı sezeryan istedi istege baglı yapamıyoruz dedi.bende o telefonu kapatınca sordum annenin ruhsal açıdan istemesi zorunlu sezeryan olmuyomu die oda dediki öle bişey var ama dedi ben insanların korku derecelerini bilmemeki herkes korkuyo ama ne kadar.doğum başlayınca bakarım bu insan bunu tolere ederbilirmi die anca o zama alırım felan dedi.saçma sapan bişi iştee işi yokuşa süürüolar yani.nilcim sen ne yaptın bu durumda.bu arada sancın 5 dk da bir olursa gel dedi.hastanede uzak çok korkuyorum.doğumun ne zaman başlıycagıda belli olmaz.annem istanbuldan gelene kadar ben yalnız başıma doğurcam kimsesiz(kızlar duaa edin herşey yolunda gitsin.nisan az kaldı seninde Allah yardımcımız olsun.korkuyorum kimse anlamıo (
benzer şeyleri ben de yaşıyorum canım ve seni çok iyi anlıyorum.doğum yaklaştıkça benim de kaygılarım artıyor.doğum ve sonrası kabusum oldu.bugün psikologa gittim.biraz rahatladım sanırım.ama önemli olan istikrar.ben ilaç da kullanmıyorum.bu nedenle doğum sonrası lohusalık beni daha çok korkutuyor.kendimi telkin etmeye çalışıyorum işte.eminim son hafta senden daha beter olurum.
ev işleri,evde ilgi bekleyen başka bir çocuk.daha önce sıradan gelen işler gözümde çok büyüyor.hiç bir şey yapmak istemiyorum.
bütün bunların bir süreç olduğu ve geçeceğine inanmamız çok önemli.herkesin zor zamanları vardır.bizim de şu an yaşadıklarımız.kendimizi böyle telkin edelim canım.çünkü hayat böyle çok zor......
yazdığım yarım kalmıştı işte kızlar sancım çıktı.ben doktorun yanındayken telefonda hasta aradı sezeryan istedi istege baglı yapamıyoruz dedi.bende o telefonu kapatınca sordum annenin ruhsal açıdan istemesi zorunlu sezeryan olmuyomu die oda dediki öle bişey var ama dedi ben insanların korku derecelerini bilmemeki herkes korkuyo ama ne kadar.doğum başlayınca bakarım bu insan bunu tolere ederbilirmi die anca o zama alırım felan dedi.saçma sapan bişi iştee işi yokuşa süürüolar yani.nilcim sen ne yaptın bu durumda.bu arada sancın 5 dk da bir olursa gel dedi.hastanede uzak çok korkuyorum.doğumun ne zaman başlıycagıda belli olmaz.annem istanbuldan gelene kadar ben yalnız başıma doğurcam kimsesiz(kızlar duaa edin herşey yolunda gitsin.nisan az kaldı seninde Allah yardımcımız olsun.korkuyorum kimse anlamıo (
Merhaba Adaycigim,
bebisin güzel gelismis annesi masallah.benimkide 1 hafta önce 3,5 kiloydu.iste bir haftada ne alacakki.3,5-3,7 bekliyoruz dogum kilosunu.canim isteseler sezeryan yaparlar..sen kararli olup israr edersen hicbirsey diyemezler.gerekirse piskiyatriden rapor alabailirsin, mecburlar.bizimki keyfi felan degil.ama sanirim sen normal dogumu daha cok istiyorsun sanki.madem hamileligini sonuna kadar tasiyacaksin, e sancilar baslayip rahim acilmaya baslayinca sezeryana ne gerek varki.yok cocuk takili kalir felan, bunlari takma kafana, bu tip seyler cok nadir olan seyler.herkesin basina gelmiyorki.insanin moralini bozuyorlar.biraz arastirsak, ki asla arastirmam, sezeryanla ilgili de birsürü korkunc hikaye vardir eminim.ama asla okumam, bana anlatilmasini istemem dogum öncesi.o ebede sacmalamis, yok sen normal yapamazsin aciya dayanikliligin yok felan.ben anlayamiyorum bu insanlari, özel secilmislerimi bizi buluyor ne.ya benim Annem, 1,50 boyunda ufak tefek bir kadin görseniz.ben ilk cocuguyum ve 4 kilonun üzerinde dogmusum, normal dogum, diger 2 kardesimde öyle.hersey mümkün ve evet herseyin arti ve eksisi var.hicbirsey garantili ve mükemmel degil ne yazikki.Benim esim gececi, bu yüzden bende hep yalnizim, korkunu anliyorum.ambulansin ve bildigin bir taksi duraginin numarasini kagida yaz, yada cebine kaydet.gece gündüz yalniz olursan milleti bekliyecek halin yokya.hemen ararsin.gerekirse taksi gelir alir seni.ben öyle yaptim.numaralari kaydettim.cünkü bende yalnizim.esim 38 km ötde calisiyor, onu beklersem ohohohho.tedbir tedbirdir.
benimde son günlerim malum.iyice gerilmeye basladim.bu aksam oglumu annemlere yolluyorum.70 km ötede oturuyorlar.orda kalacak 1 hafta.yarin 12 de narkoz doktoruyla görüsmem var.imza atacagim felan.hic uyuyamiyorum geceleri.allahim hayirli dogumlar nasip etsin hepimize.
yok efrahcigim, piskologla felan görüsmüyorum.bazen keske ilac kullansaydim diyorum, yani kimyasal ilac kullansaydim diyorum.bitkisel ilaclar kesmiyor maalesef.bu extrasistoller beni mahvediyor, hergün ölümü tatmak gibi birsey.cok korkuyorum, dogumdan sonrada kaybolmayacaklar.kabus gibi hep benimleler, ve birgün kalbim dayanmayacak diyorum.cocuklarimin büyüdügünü göremiyecegim diye cok kötü oluyorum.Allahim isyan etmiyorum ama bu panik atak ve extrasistoller insanlari yasarken mezara gömüyor.bu gecici bir dönem bile diyemiyorum, cünkü 8 yildir hic gecmedi.belki dogumdan sonra biraz azalir diye umut ediyorum.
oglumlada fazla ilgilenemiyorum.yavrum 2 yasinda nasil anlasin benim halimden.ayakkabilarini getirip sürekli attah diyor.hic halim yok ama benim, kocam sürekli calisiyor, calismadigi zamanlardada gececiyim ben dinlenmek zorundayim diyor.kimseden fayda yok.Allahimdan baska kimsem yok.kocanda olsa asla senin yasadiklarini hissettiklerini anlayamiyorlar, herseyi basite indirgiyorlar.erkek milleti o kadar rahatki valla hayat onlara güzel.
selam kızlar bugün hastaneye gittim doktor kontrolüm vardı bebiş 37+1 günlük 3.040 gr olmuş nst de sancılarım çıktı
merhaba hatun91.ben hamileliğin artık son haftalarındayım.ben de panik atak rahatsızlığı war we doğumdan çok korkuyrm.gittiğin özel doktor doğumu ne şekilde istediğimi sordu.ben daha kesin buna karar wermemiştim oluruna bırakmıştım yani.beni alttan muayene etti.canım yandığı için kendimi kastım ve bağırdım.yanındaki ebesi bana sen normal doğum yapamazsın bebeği boğarsın kocaman bebek nasıl çıkacak ordan bunda bağırıyorsun dedi.ve ben normal doğumdan daha çok korkar oldum.doktor da sezeryanı 2,5 milyara yapıyrmuş.yaptığı hastanede tam özel olduğu için 5 milyara çıkarız sanırım.ondan vazgeçtim ama normal doğum konusunda ebesi beni çok korkuttu.böyl bişi mümkün mü bebeği boğar mıyım kasarsam kendimi ?
Hamilelik Takvimi
rukiyecim bi topikte yazını buldum benim şu an kafamdaki sorular sendede varmış.inşallah benimde korktugum giib olmaz sagsalim kızımla beraber çıkarız doğumdan..
Kızlar sizi benden iyi kimse anlayamaz heralde( İlk hamileliğim panik atak krizlerimle ve hiç ilaç kullanmadan gecti. Panik atak ve bebeğin ters gelmesi nedeniyle sezaryene alındım ama sezaryene girerken de atak gecirdim...Bebeğim dunyaya gelince, onu ilk gördüğüm an yeniden dogmus gibi oldum..(Allah herkese nasip etsin, cok guzel bir duygu) Sonra ise dogum sonrası depresyon basladı, ogluma bakıp bakıp agladım ıkı ay boyunca ve beni anlayan bir tek kişi bile olmadı.."deli deli ağlıyor, sanki bir tek o cocuk dogurdu vs." yorumları yapıldı arkamdan...ogluma bisey olacak korkusu, kendımde delirme korkusu, cocuguma zarar verırsem korkusu..hiç ilaç kullanmadan, kendı kendımı telkın ede ede aştım hepsini..üstelik oncesinde de 5 yıl ılac kullanmıstım, hamıle kalınca bırden kestım. emzirme donemınde de hıc ılac kullanamadım tabi. Şimdi oglum 5 yasına girdi cok şükür..Bu sure içinde toplam anca bir yıl ılac kullandım, terapiste gıdıyorum zaman zaman...kitap okuyorum, sevdiğim seyleri yapmaya calısıyorum( tüm para sıkıntıma ragmen)..sımdı yıne 3 aydır hıc bır ılac kullanmıyorum, cunku yenıden bebek sahıbı olmayı dusunuyorum Allah nasıp ederse..kendınıze güc verin kızlar..zor ama ımkansız değil...Allah yardımcınız olsun.
Merhaba Adaycigim,
bebisin güzel gelismis annesi masallah.benimkide 1 hafta önce 3,5 kiloydu.iste bir haftada ne alacakki.3,5-3,7 bekliyoruz dogum kilosunu.canim isteseler sezeryan yaparlar..sen kararli olup israr edersen hicbirsey diyemezler.gerekirse piskiyatriden rapor alabailirsin, mecburlar.bizimki keyfi felan degil.ama sanirim sen normal dogumu daha cok istiyorsun sanki.madem hamileligini sonuna kadar tasiyacaksin, e sancilar baslayip rahim acilmaya baslayinca sezeryana ne gerek varki.yok cocuk takili kalir felan, bunlari takma kafana, bu tip seyler cok nadir olan seyler.herkesin basina gelmiyorki.insanin moralini bozuyorlar.biraz arastirsak, ki asla arastirmam, sezeryanla ilgili de birsürü korkunc hikaye vardir eminim.ama asla okumam, bana anlatilmasini istemem dogum öncesi.o ebede sacmalamis, yok sen normal yapamazsin aciya dayanikliligin yok felan.ben anlayamiyorum bu insanlari, özel secilmislerimi bizi buluyor ne.ya benim Annem, 1,50 boyunda ufak tefek bir kadin görseniz.ben ilk cocuguyum ve 4 kilonun üzerinde dogmusum, normal dogum, diger 2 kardesimde öyle.hersey mümkün ve evet herseyin arti ve eksisi var.hicbirsey garantili ve mükemmel degil ne yazikki.Benim esim gececi, bu yüzden bende hep yalnizim, korkunu anliyorum.ambulansin ve bildigin bir taksi duraginin numarasini kagida yaz, yada cebine kaydet.gece gündüz yalniz olursan milleti bekliyecek halin yokya.hemen ararsin.gerekirse taksi gelir alir seni.ben öyle yaptim.numaralari kaydettim.cünkü bende yalnizim.esim 38 km ötde calisiyor, onu beklersem ohohohho.tedbir tedbirdir.
benimde son günlerim malum.iyice gerilmeye basladim.bu aksam oglumu annemlere yolluyorum.70 km ötede oturuyorlar.orda kalacak 1 hafta.yarin 12 de narkoz doktoruyla görüsmem var.imza atacagim felan.hic uyuyamiyorum geceleri.allahim hayirli dogumlar nasip etsin hepimize.
Aaa sancın mı çıktı.. Hayırlısı be canım.. E zaten bu haftalardan sonra sancı çıkması normal.. Kız sevinin yaa.. Ayy efrahta sizin gibi yaptı.. Hala hamile kalmak mı istiyorsunuz.. KOcaman bebek karnınızda.. Nefes alamazsınız.. Yatamazsınız.. Kalakmazsınız....Ne güzel rahatlayacaksınız işte.. Vücudunuzda rahatlayacakk, sizde.. Düşünsenize, artık panik atak geçirseniz bile size ilaç verebilecekler.. İlaçlar bir mucize gibiler biliyorsunuz.. Ne güzel yolun sonuna gelmişsiniz, mırın kırın edip durmayın, gelirsem iyi bir döverim sizi hee...
Hem miiisssss kokulunuzu alacaksınız kucağınıza yaaa... Varmı ötesi.... Bitecek bu belirsiz bekelyiş.. Rahat olu bakiim.. Rabb'im yardım edecektir.. Bakın nasıl hamileliğin sonuna kadar gelmeniz nasip oldu.. Şİmdide güzel şeyler nasip olacak inşaAllah..
SEzeryan konusuna gelince, adaycım, ben normali zorla derim.. (Bu kadar kötü tecrübem olmasına rağmen..) Çünkü bebeğin doğurabileceğin boyutlarda.. İri bir bebek değil.. Benim ki çook iri olduğu için öyle olmuştu.. Ama ben ilk doğumumda ısrarla normal istemi,ştim.. İnan ilkindeki kötü tecrübem olmasa, gene normal isterim.. Sancıları falan geç.. Sezeryanda da doğumdan çıkınca ilk 2 gün çekiyorsun o ağrıyıç.. Ama doğurduğun anda, herşey bitiyor.. Bebeğinde çok iri değilmiş.. Benec yapabilirsin.. Ebe seni sezeryana yönlendirmek için öyle söylemöiş.. Aklına takma sen onu.. Rahim zaten kendi kendine açılıyor gülün.. 10 cm. az mı.. bebek rahatça çıkıyor.. Şu an zaten mükemmel ağrı kesme yöntemleri ve epidural normal doğum yöntemi falan var.. Ay bilmem yaa. Bana ilk bebeklerinde herkes normali denemeli gibi geliyor.. Eğer herşey yolunda ve bebek iri değilse.. Hemen sezeryana atlamak doğru değil bencede..
Cnm benim baktın olmuor geçmior doğumdan sonra iyi bir ilaç tedavisine başlar kurtulursun inş.Şu dönem bitti bak hayırşısıyla bebeğin de sağlıklı..Çok iyi bir doğum geçireceksin 30-40 dakika hemencik geçiverecek inş..tarih saati tekrar yazarmısın?
ADAY ım bebeğin sağlıklı artık kurtardın paçayı Allah'ın izniyle..Merak etme hastanen uzak olsada sancını hissettmeye başladığın anda yola çıkarsın açılma saatler sürüyor nasılsa.Diyelimki sen atak geçirdin ve bebeği sıkıştırdın doğumda ozaman seni hemen acil sezeryana alırlar zaten ikinizi de riske atmazlar sen hiçbirşey anlamazsın merak etme sadece hem sancı çekmiş hemde sezeryana girmiş olursun o da olsun bişi olmaz..
Doğumda atak geçirmisiniz çok üzüldüm gelmiş geçmiş ve panik atağı kendi çabanızla yenmişsiniz maşallah diorum 41 kere..Allah gücünüzü kuvvetinizi artırsın..Tekrar bebek istiyormuşsunuz Allah sağlık sıhhatli hayırlı bir evlat versin inş..
idare ediyorum cnm hem son ay hem ailemde sıkıntılar oldu çok yoruldum babam iki üç ay önce safra kesesi ameliyatı olmuştu geçen hafta bağırsakları tıkandı bir haftadr hastanede biliosun ben evhamlıyım ona üzülüyorum.kardeşim liseye kaydolcaktı biyer çıkmadı şu an açıkta kaldı onu düşünüorum bi yandan son ay korkularım endişelerim halsizliğim devam teyzemin kızı felan geldi yanıma istanbuldan gülümsemeye çalışıorum işte dışarıya somurtmıyayım die herkes gitsin yanlız kalmak istiyorum.halen doğumdan sag çıkamıcakmışım psikolojisindeyim tabii.bebegim saglıklı doğsun die dua ediorum bi yandan beynim çok yorgun korkuyorum dularıınızı eksik etmeyin.
bebişinin iyi olmasına sevindim ne tatlıdır kimbilir rabbimin kısmeti işte nerdeyse aynı günlere denk geliyordu doğumumuz seninki 21 günlük oldu bilee rabbim banada nasip etsin sağsaglim kurtulmayı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?