Harikasın :) bunu buraya yazman hepimize cesaret kazandırır eminim.Allah evladına sağlıklı hayırlı ömürler nasip etsin. Demekki hepimizin kafası aynı çalışıyor :) bende hamile kalmadan önce hamile kalınca korkar mıyım bebek hareket ettikçe istemezsem gibi düşünceler vardı. Hamile kaldığımı öğrendiğim an hayatım iyi anlamda değişti :) ilk üç ay lekelenme oldu sürekli.bebeğimi kaybetme korkusu yaşadım.bütün korkularım uçup gitti. Şuan 31inci haftadayız. Simdide doğum ve sonrasından korkuyorum. Ama biliyorum bu korkularda aynen senin durumun gibi yaşayınca geçecek. Doğum sonrası depresyondan korkuyorum aynı senin gibi. Ama o korkuda eskisi kadar etkilemiyor.sanırım düşünmekten sıkıldım zamana bıraktım. İnşallah senin gibi benim, bizim hikayemizde güzel sonuçlanır.
Bu süreçte ilaç yada başka türlü destek aldinmi yoksa sadece kendini motive ederek mi geçirdin hamileliği, ben ne doğumdan nede sonrasında bebeği istemezmiyim korkularım yok çok şükür ne bilim işte şu hamilelik çok boğuyor düşündükçe nasıl olcak onca ay bu psikolojiyle bide içimde hissetsem heralde hiç geçmez zaman Allah muhafazaAra ara aklıma geldi tabi ama hemen kendimi başka şeylere verdim eskiden o kötü düşüncelere teslim olup kendi içime kapanıp depresyona girerdim mucize oldu benim için çünkü ben imkansız gözüyle bakıyordum asla bebeğimi sevemem hamile kalınca istemem diyordum ve çevremdekilere anlatamıyordum bile yargılayacaklar diye olumsuz bir düşünce aklıma gelince hemen tam tersini düşünüyordum ya sevemezsem diye düşünce gelince aklıma ya çok seversem diye değiştiriyordum düşüncemi... doğum ordan bebeğin çıkmasını aklım almazken doğumdan bebeğim kucağımda çıktım normal doğum yaptığıma kimse inanamadı :) huzursuz olduğunda melisa çayı içebilirsin doktoruna danışarak tabi ama bir zararı yok :)
Hamilelik öncesi ilaç terapi desteği almıştım ama bende maalesef işe yaramamıştı terapiye git gel hem zaman hem para kaybı olduğunu düşünüp bir anda bıraktım gittikçe daha çok stresleniyordum hamilelikte ilaç ve terapiye ihtiyaç hiç duymadım hep kendi kendimi motive ettim aslında hamilelik gerçekten güzel bir süreçmiş tadını çıkarmaya baktım bide burda benimle aynı ayda doğum yapacakların grubu vardı oraya takılıyordum kafam çok dağıldı iyi gelmişti bana :)Bu süreçte ilaç yada başka türlü destek aldinmi yoksa sadece kendini motive ederek mi geçirdin hamileliği, ben ne doğumdan nede sonrasında bebeği istemezmiyim korkularım yok çok şükür ne bilim işte şu hamilelik çok boğuyor düşündükçe nasıl olcak onca ay bu psikolojiyle bide içimde hissetsem heralde hiç geçmez zaman Allah muhafaza
Merak etme canim benim yasadiklariminda birebir aynisi sayilir bende hep senin gibi diyodum bende buraya yazabilecekmiyim diye Allah cok buyuk korktuklarimiz sadece kafamizda sabah annem dediki hamilekikte o kadar korktuguna degdimi diye hayir dedim keske bukadr korkup o anlari guEl gecirseydim cunku bidaha tekrari olmiycak belkide simdiki aklim olsa keyfini cikarirdim ama buda bi hastalik iste bide bnimki panik atak degildi ankisiyete ve obsesiflik hamilelik bitti simdi baska seyler buluyorum en kotu emzirme donemi bittikten sonra ömur boyu ilac kullanirim diyorumMerhaba ne kadar güzel bir yazı bu böyle dolu dolu ümit oluyor insana bende şuan senin eski hissettiklerinin aynisiyini yaşıyorum inşaallah seni gibi birgün bend3 yazarım böyle
ayni benim yasadiklarimi yazmissin canim 9ay dogumda yada hamilelikte ölucem diyodum kan aldirmak,igne olmak tansiyon ölcturmekten bile korkuyodum tek farkimiz sezaryan oldum burdaki arkadaslara bende diyirum ben dogurduysam herkes dogurur:)Kesinlikle korkma yani ben doğurduysam herkes doğurur normal kan verirken bile sedyeye yatarım elimde çikolata kan verirdim normal doğum yaptım o an benim için dünyanın en güzel anıydı ki ben en kötü günüm olcak diye çok korkuyordum eminim sizin hikayenizde güzel sonuçlanıcak :))
Inşaallah büşracim ben böyle olmadan önce hamileleri görünce çok hoşuma giderdi şimdi o hislerimi yakalamaya çalışıyorum bir anlık yada bir sürelik oluyor sonra kayboluyor beynime dedikleri gibi güzel olduğunu kabullendirmeye çalışıyorum inşaallah güzel geçer....Merak etme canim benim yasadiklariminda birebir aynisi sayilir bende hep senin gibi diyodum bende buraya yazabilecekmiyim diye Allah cok buyuk korktuklarimiz sadece kafamizda sabah annem dediki hamilekikte o kadar korktuguna degdimi diye hayir dedim keske bukadr korkup o anlari guEl gecirseydim cunku bidaha tekrari olmiycak belkide simdiki aklim olsa keyfini cikarirdim ama buda bi hastalik iste bide bnimki panik atak degildi ankisiyete ve obsesiflik hamilelik bitti simdi baska seyler buluyorum en kotu emzirme donemi bittikten sonra ömur boyu ilac kullanirim diyorum
ayni benim yasadiklarimi yazmissin canim 9ay dogumda yada hamilelikte ölucem diyodum kan aldirmak,igne olmak tansiyon ölcturmekten bile korkuyodum tek farkimiz sezaryan oldum burdaki arkadaslara bende diyirum ben dogurduysam herkes dogurur:)
Yok canım daha 5 haftalik hamileyim ilacı 2 yildir kullaniyorum artik pskologa gitmiyorum bile ilaci kendim.eczaneden aliyorum dozunuda yukseltmiyorum ayni dozda yetiyo bana size demk istedigin aradtirmalarima gire antideprasanlar grplara ayriliyomus b sinifi c sinifiÇok zor durumda olunca veriyorlar doktorlar ilaç hamileliğe göre. Çok kullanan var. Seninki hamilelikte olan sinirmi acaba ? Hormonel baxılarında oluyor
Sen kullanıyorsun ilaç o zaman ilacın hamilelik için ıygunmu bi ataştır istersen canım?Yok canım daha 5 haftalik hamileyim ilacı 2 yildir kullaniyorum artik pskologa gitmiyorum bile ilaci kendim.eczaneden aliyorum dozunuda yukseltmiyorum ayni dozda yetiyo bana size demk istedigin aradtirmalarima gire antideprasanlar grplara ayriliyomus b sinifi c sinifi
Benim kullabdigim hangi sinifta bide sakinlesmek icin antideprasan kullanan vvar gebelikte onun icin isim
amin canim hepimizinki ins:)Haha tansiyon ölçürtmekten bile korkuyodum demişsin aynenn ya aklıma geldi kalbim çarpardı tansiyon ölçülceği zaman :))))) sağlıkla büyüsün bebişin
Arastiriyorum. Ama bi kesin sonuca ulasamiyorum doktor yazarsa kullanilir yazilmis falbSen kullanıyorsun ilaç o zaman ilacın hamilelik için ıygunmu bi ataştır istersen canım?
Canım bu kaygıların sonu yok. Barış muslu'nun beynine format at kitabını oku. Kökten çözüm. Ben okudum ama şuan uygulayamıyorum teknikleri. Doğumdan sonra yapacağım. Teknikler sırasında korkular tetiklendiği için bebek stres olur diye yapmadım. Sen uygulayabilirsin.mükemmel bi kitap. Araştır lütfenBen pek iyi degilim cocuklu hayata alisamadim bazen cok agliyor disari cikmak istiyorum cikinca aglayinca elim ayagima dolaniyo strese giriyorum cok evdede 2 gundur uyumuyo cok gazi var surekli aglayinca bende kotu oluyorum bide gala dogumla alakali korku yasiyorum ameliyatla ilgili sanki bisey olcak bi sirun cikcak diye korkuyorum yaygin ankisiyete yasiyorum bunun sonu yok mu ya korkmaktan korkar oldum ani yasiyamiyorum bu ara basladi yine artik etrafimada yakinamiyorum hamileligimde cok yordum zaten
Vaziyet aynı bendede 6 haftalık olmuş bebek içim o kadar daralıyorki anlatamam ne yapcam ilerleyen zamanlarda diye halbuki bu kadar doğal bir olayı bile nasıl felaket gibi hissediyoruz beynim almıyor benim için sanki günler geçmicek neyle oyalanacagımı düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum ciddenKotu bir sey dusunmeden anı yasayabilmek nasil bisey unuttum buda bizim bu dunyaadaki sinavimiz mi bilmiyorum
Senin 3 ay kalmış yine çoğunu bitirmişsin canım yaAlin bendende o kadar dos agrisi bas agrisi birde asiri yorgunluk var hepsi bir arada bunaldim iyice daha uc ay var nasil gececek aklimi yitirmezsem iyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?