özledim walla hepinizi... nill yaaa kayda değer insan değil çoğu kaynananım konu komşusu walla çoğunu doğru düzgün tanıyorum yahuuu...
sen nasısın tatlım ataklar ne alemde anlatsana...
İnşaAllah canım, inşaAllah Rabb'im yardımcınız - yardımcımız olsun.. Olacakta.. Sende yazacaksın, uğrayamıyorum, gelen giden, bebişle uğraşıyorum diye.. Yakındır o günler.. Sanada sitem ederim ben burdan merak etme.. Doğuran kayboluyor diye.. Bak, adayda doğurdu unuttu bizi diye..
Merhaba arkadaşlar..
Kabus gibi bir gece + bir gün geçirdim..Kızım banyo yaparken ağlamaktan tıkandı ve mosmor oldu..annem ters çevirdi filan bi süre sonra açıldı ama ben gittim tabi...Ertesi gün kendime gelemedim sabah kalktım ağlıorum annem sütün kesilecek die telaşlı...Bal şerbeti yaptı bana ii geldi doktora gittik normal dedi yüzüne doğru üfle bişey olmaz açılır onlar dedi..Ama ben hala kendime gelemedim çok korkuorum...
Merhaba arkadaşlar..
Kabus gibi bir gece + bir gün geçirdim..Kızım banyo yaparken ağlamaktan tıkandı ve mosmor oldu..annem ters çevirdi filan bi süre sonra açıldı ama ben gittim tabi...Ertesi gün kendime gelemedim sabah kalktım ağlıorum annem sütün kesilecek die telaşlı...Bal şerbeti yaptı bana ii geldi doktora gittik normal dedi yüzüne doğru üfle bişey olmaz açılır onlar dedi..Ama ben hala kendime gelemedim çok korkuorum...
ben kan aldırmaktan hiç korkmuyorum cnm ama mesela ağda yapamıorum canımın acısına o kadar tatlı.birde güçsüz kalmaktan nefes darlıgı gibi şeylerden korkuorum.doğum anında kesilmesi ve dikilmesi çok can yakıyormu.bebeğim en son 2.375 idi 34.haftada bilmem kaç doğar.senin bebiş kaç kg dogdu.ben çok hareketsizim yaa hiç yürüyüş yapmıorum.
ya kızlar ben çok kötüyüm.sürekli ağlama krizlerim oluyor.psikolojim çok kötü.bebek beni hiç heyecanlandırmıyor.resmen çöktüm.her akşam yarın daha iyi olucam diyorum.ertesi sabah iyiyim,öğleden sonra yine aynı.bugün bir de panik atak yaşadım.tansiyonum yükseldi.12.8/7.00 başım inanılmaz döndü.ben napıcam kızlar.çıldırmak üzereyim.ilaç kullansam etkisini 2 ay sonra gösteririr.zaten 8.ayda olurum o zaman.emzirme döneminde tekrar kesmek zorunda kalırım.offffffff ne yapıcam ben ya.her şey gözümde çok büyüyor olumlu düşünemiyorum.yardımmmmmmmmmmm...
aday cım ben de ağda yapamıyrm canım çok yandığı için ama makine kullanıyrm.herkesin bazı korkuları wardır ama Allah güç weriyor.doğum anında 2 kez falan iğne atıyolar ondan anlamıyosun.mesela ben takip ediyordum konusuyordum doğum yaparken ama nezaman kestiler anlamadım.dikişler de iğne atılmayı ne kadar hissediyosan o kadar oluyor.benim bebeğim 3 kilo 50 gr doğdu.ben de hareket etmedim.ilk önce düşük tehlikem wardı sonra erken doğum riskim oldu ondan sürekli yattım .ama benim bebeğim hep doğum kanalında bekledi.yürüyüşü doğum kanalına inmesi için söyledim..
cnm benimkide hep aşağıda ama kanaldamı değilmi bilmiorum cnm sanırım yaşamadan doğurmadan rahatlayamıyor insan ne kadar kendimi hazırlamaya çalışsamda korkularıma engel olamıyorum Allah korktuklarımızdan emin kılsın inşallah korktugum kadar zor değildir.senin bebiş iyi normal doğmuş.bizimkide saglıklı 3 kg doğsunda yeter çok kilolu olmasada olur.bakalım daha çatı muayenem felan var.yapılmadı hayırlısı normalmi sezeryanmı ne ise o olsun.
rukiyecim ve doğum yapmış arkadaşlar ben hasta kilodu aldım ama bezi almadım hasta bezi lazımmı şu kalınlarından.bide gögüs pedim eksik.yatagın altına açmaya hastanede bişey gerekiomu ordan veriolarmı.
sen hangi şehirdeydin cnm?iyi bir psikiyatr sana hemen etki gösterecek bırakmak zorunda kalmayacağın bi ilaç tavsiye edebilir böyle yaşayamazsn
aday bana hastanede sadece ped verdiler ve çamaşırlarım battı ben hasta bezi götürmüştüm neyseki onu kullandım da rahatladım ped tutmuor ilk günkü kanamayı 1 paket hasta bezi al yanına..yatağın altına derken anlamadım?,
bu arada ii dileklerini sunan herkese teşekkür ederim..
ben ankaradayım canım.kendi kendime atlatmayı deniyorum ama olmuyor olmuyor....
cnm hastane yatagına yani çarşaf batmasın die öle bişey varmı yoksa altımıza bez koyup direk çarşafamı yatıcaz doğumdan sonra.yani muşamba gibi bişii almamıza gerek varmı.
benimde eksiğim hasta bezi ve gögüs pedi kaldı.
atlatamazsın cnm ileri boyutta kendi kendine olmaz..büyük şehirdesin sen hemen iyi bir pskiyatr bul çok rahatlarsın doğru ilaçla Allahın iznyle..
ilaç kullanmaktan da korkuyorum açıkçası .bebeğe zarar verir mi diye.sen hamileliğinde kullandın mı ilaç?emzirme döneminde kullanılmıyor diye biliyorum antidepresanların.
atlatamazsın cnm ileri boyutta kendi kendine olmaz..büyük şehirdesin sen hemen iyi bir pskiyatr bul çok rahatlarsın doğru ilaçla Allahın iznyle..
ilaç kullanmaktan da korkuyorum açıkçası .bebeğe zarar verir mi diye.sen hamileliğinde kullandın mı ilaç?emzirme döneminde kullanılmıyor diye biliyorum antidepresanların.
cnm duygu ve nil kullanıorlar ilaç sana yardımcı olurlar..ben çok kötü bir travma geçirdim sakinleştirmek için verdiler sonra ben devam etmedim ama snn durumun farklı..iyi bir psikytr yardmcı olacaktr..
Merhaba arkadaşlar..
inşallah cnm dediğin gibi olur.sabah cvp yazdım taa görünmüyor kaybolmuş bu arada annenin ruhsal durumu zorunlu sezeryan kategorisine giriyo doktorlar nasıl zorluyolar seni.bak bi yazı okumuştum.
CNN Türk'e konuk olan Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise bu maddeye açıklık getirdi "Tıbbi gereklilik olmadan yaptıramayacak ama bir kadının sadece doğum korkusu olmasını bile tıbbi gereklillik sayıyoruz. Kanunu bu şekilde yazmamızın en önemli sebebi şudur, normal doğum ve sezaryen kadınlarımızın önüne iki normal seçenekmiş gibi çıkarıldı. Normal doğum mu sezaryen mi? Doktora ne farkı var denildiğinde: 'Hiçbir farkı yok. İkisi de aynı ama sezaryen yapalım.' denemeyecek." dedi.
RUHSAL AÇIDAN ARZU ETMESİ YETERLİ
Bakan Akdağ kadınların sezaryeni sadece ruhsal açıdan şiddetle arzu etmesini bile tıbbi gereklilik sayacaklarını belirterek tıbbi gereklilik olmadan yapan doktora da ceza verileceğini açıkladı: Bunlar kötü tıp uygulamaları çerçevesinde değerlendirilecek. Hem ceza yasamızda hükümler var hem de idari yaptırımlarımız olabilecek. Mesela gereksiz sezaryen oranları yüksekse o kuruma eğitim vereceğiz." Sezaryen ile ilgili araştırmalara da değinen Recep Akdağ: Sezaryenle doğan bebekler normal doğan bebeklere göre iki misli obez oluyorlar. Sezaryen ihtiyaç olduğunda başvurulabilecek bir yöntemdir. İhtiyaç varsa zaten yapacak bir şey yok." dedi.
Kızlar bebişlerinizi Allah' güle güle büyütmeyi nasip etsin inşallah.. Yakında doğumu olacak olan arkadaşlarıma da Allah kolaylıklar versin inşallah diyorum.. Ben evlendim bu arada 1 buçuk ay oluyo hemen hemen.. Nil ' cim hatırlarsın beni.. Ben de takıntıları yüzünden ilaç kullanan ( paxera 20 ) arkadaşınızım.. Allah' ım bana da hayırlı sağlıklı bir evlat nasip eder inşallah, dualarınızda beni de unutmayın inşallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?