• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Merhaba. Düşünce anksiyetesi nasıl oluyor. Bende kendimde var mı diye şüphe eder oldum. Benziyor mu diye sormak istedim
Merhaba. Kaygı, korku, endişe, sıkıntı hali..bişeyden korkunca onu kafada inanılmaz kurarım olmamış bişeyi ya olursa diye kaygıya kapılırım.olmasından korktuğum şeylerde buna dahil

Merhaba. Kaygı, korku, endişe, sıkıntı hali..bişeyden korkunca onu kafada inanılmaz kurarım olmamış bişeyi ya olursa diye kaygıya kapılırım.olmasından korktuğum şeylerde buna dahil
Evet bende de oluyor. Çok araştırdım bu halimi özellikle bebek düşündükten sonra.bol bol dua okumak lazım ve zikir getirmek lazım.

Çünkü bunun adı vesvese. Yani vesvese eşittir seytan fisildamasi. Bunu yenmekte bol bol zikir çekmek. Mesela namazda okuduğumuz çoğu sürenin anlamını bilmiyordum.

Felak ve nas süresini oku arkadaşım anlamıyla beraber. Birde yazacagim bu duayı sabah akşam 7 kere okuyun. Sürekli de okuyabilirsiniz:

" Hasbiyallahu lailahe illa huve aleyhi tevekkeltu ve huve rabbil arsil azim"

Anlami: Allah bana yeter. Allah'tan başka ilah yoktur. Ben Allah'a tevekkül ettim(güvendim). O büyük Arşın Rabbidir"

İnşallah diğer arkadaşlarımız da faydalansin. Terapi Allah'a siginmakta.
Büyük mükâfat sahibi Rabbimiz hepimizi korusun insalah

Arkadaşlar birde Felak ve nas sürelerinin anlamını yazmak istiyorum. Allah'ım bu durumu yani yaşadığımız endişe , sıkıntı,korku vs. Gibi durumlar için kendisine sığınmamizi ve bu durumun vesvese olduğunu nasılda açıklıyor:

Nas süresi:
Sığınırım;
1)insanların rabbine
2)İnsanların melikine(mutlak hakimine)
3)insanların ilahina(yaratanina, yasatanina, yönetenine)
4)Vesvese veren o sinsinin şerrinden
5) o ki insanlarin kalplerine vesvese verir
6) vesvese veren gerek cinden gerek insandan hepsinden insanlari yaradan rabbe sığınırım)

Felak suresi
Sığınırım;
1) sabahın Rabbine
2) yarattıklarının şerrinden
3) karanlık çöktüğünde gecenin şerrinden
4) düğümleri ufleyenlerin şerrinden
5) Hased eden hasetcilerin şerrinden, Karanlığı yırtık aydınlığı ve sabahı yaradan Rabbe sığınırım.

İçinizi her daim ferah tutmaya çalışalım. Hamile arkadaşlar ve hamilelik düşünen arkadaşlar var. İnşallah şifa olur. Bol bol ya şafi diyelim her zaman diyebiliriz.

Estağfurullah diyelim. Çünkü şeytan çok tövbe edenin yanında durmaz kaçar. Zikir bitince Sonra yine gelir. Ama bilin ki bu vesvese. Yani boş Boş kuruntu peşinden hiç olmayacak evham peşinden gitmek ne tuhaf değil mi. İnşallah Muaffak olucaz. Bol bol zikirle.

Son düzenleme:
Saol canim sende mi hamilesin bende dusunce olarak baslayip sonrada fiziksel etkiler yaratiyor ozellikle korku kotu dusunce aninda carpinti ,bulundugu yeri terk etme,bas donmesi falan bende hamilelukten oncede anksiyete vardi ama hamilelikle 10 katina cikti keske su vesveseye hic kulak vermesek ama bazen cok zor oluyor

Saol canim sende mi hamilesin bende dusunce olarak baslayip sonrada fiziksel etkiler yaratiyor ozellikle korku kotu dusunce aninda carpinti ,bulundugu yeri terk etme,bas donmesi falan bende hamilelukten oncede anksiyete vardi ama hamilelikle 10 katina cikti keske su vesveseye hic kulak vermesek ama bazen cok zor oluyor
Yok arkadaşım değilim ama düşünüyoruz. Bende türlü türlü düşüncelerden 1 sene kadar hamileliği erteledim. Ve ne öğrendim biliyor musunuz "ERTELEMEK SEYTANDANDİR"

İç sıkıntısı, kuruntu, evham, vesvese oluyordu ama gebelik düşününce biraz daha fazlası oldu. Çevremdeki insanları kırar oldum. Aklıma ya öyle olursa vs. Gibilerden düşünceler gelmeye başladı.

Bu beni o kadar bunaltti ki anlatamam. Cevremlede fazla paylaşmıyorum
Çünkü aklıma gelen şeyler dile getiremeyecegim kadar olumsuz akla mantığa sığmayan şeyler.

Çok araştırdım. Evet dedim bu vesvese başka birşey değil. Allah'ıma sigindim ve sığınmaya da devam ediyorum çünkü o zaman gerçekten kalbimin ferahladigina sahitim.

Son düzenleme:
Hamilelik dusundugun icin mi artti ne geliyo aklina mesela bende hep korktum ama cesaret ettim bi sekilde o da Allahtan heralde ama hamileligimi hem fiziksel hem psikolojik olarak cok zor gecirdim geciriyorum

Hamilelik dusundugun icin mi artti ne geliyo aklina mesela bende hep korktum ama cesaret ettim bi sekilde o da Allahtan heralde ama hamileligimi hem fiziksel hem psikolojik olarak cok zor gecirdim geciriyorum
Yani mesela birşey okuyorum kaygı başlıyor. Yani bazı insanlarda şunu şöyle yapma böyle olur diyor batıl inançlar mesela. Adı üstünde batıl inanç. Tüm bunlardan Allah'a siginmali. Yoksa insani çıkmaza sürükleyebilir . Ne oluyor anı yasayamayip huzursuzluk oluyor.

Evet bende de oluyor. Çok araştırdım bu halimi özellikle bebek düşündükten sonra.bol bol dua okumak lazım ve zikir getirmek lazım.

Çünkü bunun adı vesvese. Yani vesvese eşittir seytan fisildamasi. Bunu yenmekte bol bol zikir çekmek. Mesela namazda okuduğumuz çoğu sürenin anlamını bilmiyordum.

Felak ve nas süresini oku arkadaşım anlamıyla beraber. Birde yazacagim bu duayı sabah akşam 7 kere okuyun. Sürekli de okuyabilirsiniz:

" Hasbiyallahu lailahe illa huve aleyhi tevekkeltu ve huve rabbil arsil azim"

Anlami: Allah bana yeter. Allah'tan başka ilah yoktur. Ben Allah'a tevekkül ettim(güvendim). O büyük Arşın Rabbidir"

İnşallah diğer arkadaşlarımız da faydalansin. Terapi Allah'a siginmakta.
Büyük mükâfat sahibi Rabbimiz hepimizi korusun insalah
Teşekkür ederim canım hep dua okuyorum insallah geçecek.eskiye göre daha iyiysem zamanla daha iyi olacağım diyorum.önceden hamile kalmakla ilgili korkularım vardı.bebeğin varlığını karnımda hissedince korkarsam istemezsem diye ama asla öyle olmadı.o hareket ettikçe huzur buluyorum.simdide farklı korkularım var ama inşallah yüzleşince korkularla onlarda geçecek.korkma yalnız değilsin canım

Teşekkür ederim canım hep dua okuyorum insallah geçecek.eskiye göre daha iyiysem zamanla daha iyi olacağım diyorum.önceden hamile kalmakla ilgili korkularım vardı.bebeğin varlığını karnımda hissedince korkarsam istemezsem diye ama asla öyle olmadı.o hareket ettikçe huzur buluyorum.simdide farklı korkularım var ama inşallah yüzleşince korkularla onlarda geçecek.korkma yalnız değilsin canım
Evet çok güzel düşünceler. İnşallah sağlıkla bebeğini kucaklarsin. Buradaki tüm hamile arkadaşlar hayırlısıyla bebeklerinizi kucaklayin insallah

Biraz daha iyiyim ilaç etki ederse ativan içmezsem daha iyi olcam inş. Böyle hep korkuyorum bebeğime bişey olcak diye bi yandan ataklar mahfediyor içmezsem. Doktoruma güvenmek zorundayım artık
Evet antidepresan iyi gelmeye başlamış bence.öyle gözüküyor.dahada iyi olsun herşey inşallah

Evet antidepresan iyi gelmeye başlamış bence.öyle gözüküyor.dahada iyi olsun herşey inşallah
En azından deptesyondan çıkmaya başladım günlük yaşantıma yavaş yavaş dönüyorum. Ne kadar zor bi hastalıkmış anksiyete depresyon ömrüm boyunca unutmam heralde bu yaşadıklarımı

Olursun olursun merak etme her zorluktan sonra bi kolaylik var canim bende artik dogursam diye bakiyom patlamak uzereyim

Back