Allah razı olsun hepinizden iyiki varsınız sizlerden umutlanıyorumÇok sevindim senin adina canim benim.. Çok çok dua edeceğiz ansaallah ..
Bende öyleyim başıma bişey gelsin o şey hiç bitmicek dünya başıma yıkılır bu zamans kadar maddi anlamda aile anlamında o kadar çok sıkıntı çektik ki. İlk evlendim kaynanamlarla oturuyorduk ben hemn hamile kaldım o hamileliğim fiziksel anlsmda zordu. Bide sürekli kaynanamlarla kavga ederdik maddi sıkontı desen yerlerdeydik o zaman güçlüydüm bu hastalığa yakalanmadım 20 günlük lohusayken evden kovulduk kiraya çıktık sadece yatak odam vardı bi halı üstünde oturduk doğalgazımız açılmadı küçük tüpte su kaynattım 40 mızı kızımla öyle tek başıma çıkardım yanımda kimse yoktu. Sonra eşimin işleri düzeldi 1 sene sonra ev aldık eşya aldık bütün herşeyimizi yaptık çok mutluyduk üstüne hamile kaldım bu çok güzel geççek gezcez tozcaz maddi sıkıntımız olmıcaktı her istediğim aşerdiğimi alcaktı eşim maalesf bu hastalık benim hayatımı bitirdi netdeyse 4 yılın acısı çıktı belkideBende hiç bir sıkıntının kalıcı olmadığına inanıyorum.3 yıldır anksiyete bozukluğu var o zamandan bu zamana çektiğim sıkıntıları korkuları düşünüyorum da ohooo neler atlattım. Yemek yiyemezdim, geceleri uyuyamazdım, evde tek başıma kalamazdım, banyoya girmekten korkardım, odadan mutfağa yalnız gidemezdim.daha neler neler. Bunların hepsi geçti. Geri kalan sıkıntılardan geçecek. Eskiye göre bugün daha iyiysem yarından umudumu kesemem.heleki anne olacağım. İyi olmak zorundayım
Şuan yaşadıkların geçmişin birikintisi işte.iyice dolmuşsun patladın artık.zor günler yaşamışsın canım ama hepsi geçti.bu yaşadıklarında geçecek sabırBende öyleyim başıma bişey gelsin o şey hiç bitmicek dünya başıma yıkılır bu zamans kadar maddi anlamda aile anlamında o kadar çok sıkıntı çektik ki. İlk evlendim kaynanamlarla oturuyorduk ben hemn hamile kaldım o hamileliğim fiziksel anlsmda zordu. Bide sürekli kaynanamlarla kavga ederdik maddi sıkontı desen yerlerdeydik o zaman güçlüydüm bu hastalığa yakalanmadım 20 günlük lohusayken evden kovulduk kiraya çıktık sadece yatak odam vardı bi halı üstünde oturduk doğalgazımız açılmadı küçük tüpte su kaynattım 40 mızı kızımla öyle tek başıma çıkardım yanımda kimse yoktu. Sonra eşimin işleri düzeldi 1 sene sonra ev aldık eşya aldık bütün herşeyimizi yaptık çok mutluyduk üstüne hamile kaldım bu çok güzel geççek gezcez tozcaz maddi sıkıntımız olmıcaktı her istediğim aşerdiğimi alcaktı eşim maalesf bu hastalık benim hayatımı bitirdi netdeyse 4 yılın acısı çıktı belkide
Tek tesellim o zaten ikincide böyle oldu eğer ilkinde olsaydı asla caseret edemezdim iki kızım bi ömür yeter bana belki sende tedaviden sonra iyileşip güzel bi hamilelik geçirirsin bundan sonra ben ilk kızımdada zorluk çektim ağrı sızı anlamında asla bi daha yapmam diyordum Allah tekrar içime çocuk aşkı verdi isteyerek yaptımBak ne guzel 24 yasinda 2 cocugun olucAk cok sanslisin senin ilerde en buyuk destekcin olucaklar bu yasadiklarin hic kolay degil boyle olmanda cok buyuk etkisi var ama gececek bende 27 yasindayim 2.cocugA hayatta cesaret edemem simdiden uzuluyom yalniz kalacak diye ama napim bencilim bu konuda inslah saglikla kavusuruzda bundan sonraki bir cok korkumu yenmemi saglar benimde tek
temenlim bu
Normal doğum mu yaptınız?Canim benim Rabbim bedenine güç kuvvet kalbine selamet ferahlik versin... Bende yatalak hasta gibiydim yemek masasina dahi gidemiyor eşim yemeği önüme getiriyordu.. Kişisel bakimimi yapamiyordum elde ayakta müthiş derecede halsizlik hissizlik vardi....banyoyu annem yaptiriyordu(eşim ve annem koluna girip banyoya kadar gidebiliyordum sonra yere oturuyordum annem yıkıyordu )..hastaneye gidecek gücüm bile yoktu zar zor ayakta duruyordum. Lavaboya eşim götürüyordu ayaklarim çözülüyor du .yemek bulasik ev temizliği yapabilmek zaten hayal gibiydi. Annem yapiyordu ...bu durum en fazla 16. Ve 26. Hafta arasında dahadaa artti sonlara doğru az da olsa yataktan kendim kalkip kısa mesafelerde yürüyüş yapabilmeye basladim.... Doğumdan sonra kuş gibi oldum mutluluktan uçacak gibiydim .hastanede doğum sonra si yürüyüş yaparken vucudumun bu denli dinç olmasına inanamiyordum. Hamililikte sürekli yatalak gibi geçeceğine inanmistim artik ....velhasil geçiyor canm hamilelik hormonal değişimler kimini çok fazla etkiliyor....sadece belli sure bas dönmem oldu doğumdan sonra oda geçti elhamdülillah
Birşeyler olurken sabır geliyor fakat sıkıntı bitince aniden o günlerdeki sıkkntılar bir anda beliriyor ve artık çıkması gerekiyor seninkide bu hamilelik zamanına denk gelmiş bendede oluyor benzer şeyler eski sıkıntılar hamile kalmamla anksiyete ve depresyon olarak geri döndü.vücud savunmasız ve hormonlardan dolayı kimyasal değişime uğruyor .Atlattıktan sonra eskisindede daha iyi olabiliyor insan .seni öldürmeyen güçlendirir.bu şekilde açıklamalarla geçirmeye çalışıyorum. Çünkü çok insan var bu şekilde ama insan yalnız kendi başına geldi zannediyor.anksiyete döngüsüne girince en son mantıkta devreden çıkıyor. Küçük motivasyonlarla kendine geçiceğini telkin et.Bende öyleyim başıma bişey gelsin o şey hiç bitmicek dünya başıma yıkılır bu zamans kadar maddi anlamda aile anlamında o kadar çok sıkıntı çektik ki. İlk evlendim kaynanamlarla oturuyorduk ben hemn hamile kaldım o hamileliğim fiziksel anlsmda zordu. Bide sürekli kaynanamlarla kavga ederdik maddi sıkontı desen yerlerdeydik o zaman güçlüydüm bu hastalığa yakalanmadım 20 günlük lohusayken evden kovulduk kiraya çıktık sadece yatak odam vardı bi halı üstünde oturduk doğalgazımız açılmadı küçük tüpte su kaynattım 40 mızı kızımla öyle tek başıma çıkardım yanımda kimse yoktu. Sonra eşimin işleri düzeldi 1 sene sonra ev aldık eşya aldık bütün herşeyimizi yaptık çok mutluyduk üstüne hamile kaldım bu çok güzel geççek gezcez tozcaz maddi sıkıntımız olmıcaktı her istediğim aşerdiğimi alcaktı eşim maalesf bu hastalık benim hayatımı bitirdi netdeyse 4 yılın acısı çıktı belkide
Normalle başladı bebeğin başı gelmedi sezeryen oldum cnmNormal doğum mu yaptınız?
Merhaba. Düşünce anksiyetesi nasıl oluyor. Bende kendimde var mı diye şüphe eder oldum. Benziyor mu diye sormak istedimDüşünce anksiyeteside çok kötü. Bende fiziksel hiç bi belirti kalmadı. Üç yıldır anksiyete bozukluğu var. İlk yıllar fizikseldi acilen çıkamıyordum. Artık düşünce boyutunda ama beni yoruyor. Zaman zaman başedemiyorum
Çok az kalmis canmmm Rabbim kolay atlattirsin .Sezaryani 38+3te yapiyolarmis doktorum oyle dedi 17 eylule denk geliyor o zamana kadar gelmezse bende en gec 20 eylulde sezaryan olcam cok agirlastim dayanamiyom cunku evdekiler falan esim hepsi panigimden dolayi sezaryan taraftari doktorumda oyle diyo Allah kimsenin kucagini bos birakmasin ins saglikli bi sekilde bebeklerimizle eve donelim insallah şuraya dogurdummmmmmmm yazmayi cok istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?