• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Merhaba. Eski yazılarını okumuştum evet biliyorum yaşadıklarını. Bikaç şey sormak istiyorum. Benim yaklaşık 6 haftam kaldı doğuma. 22. Haftadan beri lustral 25 kullanıyorum. Sen doğum yapmadan önce bırakmışmıydın selectra yı. Mesela doğumdan birgün önce birgün sonra içmişmiydin? Çünkü bebekte de yoksunluk sendromu olabiliyomuş. Birde doğumun ardından bebeği görünce ne hissettin o günlerin nasıldı? Bir de emzirirken zanax içilmiyor diye biliyorum onu nasıl yaptın sağdın mı? Cevaplarını bekliyorum:) malum az kaldı telaşlıyım.

Merhaba az kalmis hayirli dogumlar dilerim
Kizima hamileyken sadece rivortil kullandim doguma 5 gun kala kesmistik rivotrili
ogluma hamileyken selectrayi 1 ay kullanip biraktim yine rivotrile devam ettik sıkıstikca
Dogum yapacagim gune kadar kullandim ara ara antidepresan degil o biliyorsunuz oyuzden cok sıkısinca aldim
Ama antidepresani hic birakmayan arkadaslarim oldu yada acil doguma gittigi icin birakamayanlar sorun olmadi
Dogum sonrasi bebek cok uyusa, cok aglasa herseyi ilaca bagliyor insan ama bunu ikinci dogumda astim
Kizimda xanax ve selectraya 10 gunlukken basladim saat 8 de xanaxi icip 9-10 arasi kizimi emziriyor saat 12 de ilk sutu sagip doktukten sonra normal emzirmeye devam ediyordum bunu ilk aylar yaptim sonra sagmayi da birakmistim

Etkisini 3 haftada göstermeye başlamayabilir ama yan etkileri azalıyo en azından genelde. Hamile değilsen değiştirebilirsin herhalde bana da cipralex iyi gelmemişti. Bence çaresini ara başka bi doktora sor
Peki cnm sen değiştirmişmiydin paxil geçmeyede korkuyorum

Oy masallah, Dr a git onu dinle. Ben paxil kullanıp süt vermeye devam ettim çok şükür iyi :) süt verip ilaç kullanan arkadaslarimin bebekleri de iyi.
Ay inşallah Burası ne kadar güzel bir platform Ne kadar güzel bir grup buraya bakarak insanın var olan sıkıntıları bile geçiyor çok teşekkürler iyiki varsınız

Arkadaşlar merhaba öncelikle hamile olanlara Hayırlı doğumlar diliyorum
ben 2013 senesinde ilk çocuğuma hamile kaldığımda panik atakla tanıştım 28 haftalık gebeydim Hamile olduğum için tedaviye hemen Baslanamadi
ben de şiddetli belirtiler vardı uykusuzluk titreme uyuşukluk yanma yerinde duramama sürekli ağlama gibi bir sürü fiziksel ruhsal belirti yaşadım kızım Doğana kadar üniversitedeki hekimlerin onayıyla Rivotril damla kullandım
Kızım doğduktan on gün sonra Selectra artı xanax başladık yaklaşık 1,5 yıl ikisini kullandım kızımıda 13 aylık olana kadar emzirmeye devam ettim kızım şuan beş yaşında maşallah herhangi bir sağlık problemi yok
2017 Haziran’da kızımın çok fazla ısrar etmesi nedeniyle ikinci çocuğuma hamile kaldım tedaviyi bitirmiştik ilaç kullanmıyordum cesaret edip ikinci çocuğuma hamile kaldım oğlum üç aylıkken anne karnında hastalığım nüksetti
Tekrar damlaya ve selectraya başladık 1 ay kullandıktan sonra ilaçları ara verdik çok kötü olduğum zamanlarda damlaya devam ettik oğlum 1 Şubat’ta dünyaya geldi ilk on gün kabuslar yine başladı tekrar Selectraya başladık şu anda oğlum dört aylık emziriyorum iyi hissettiğim için ilaçları bıraktık
Yani ben tam beş senedir bu hastalıkla uğraşıyorum iki çocuğumu da ilaçla dünyaya getirip ilaçla emzirdim iki çocuğumda da şuan için bilinen herhangi bir rahatsızlık yok annenin sağlığı her şeyden önemli
mutlaka iyi bir psikiyatrla görüşün ya da görüştügunüz bir doktorunuz varsa ilaçları kullanmaya devam edin Kendinizi çok fazla lütfen suçlamayın bu bizim elimizde olan bir şey değil ben çocuklarımi Allaha emanet ettim çok zor günler geçirdim şuan her şey yolunda çok şükür 1000 şükür Allaha
sormak istediğiniz bir şey varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım hamilelik çok zor bir süreç ama hayırlısıyla bitiyor hiç geçmeyecek dediğiniz şeyler geçiyor Allah büyüktür umudunuzu sakın yitirmeyin kendinize çok iyi bakın
Merhaba. Siz ilk 3 aylık hamilelik döneminde ilaç kullandınız mı. Ben de 3 ayımı
Bekliyorum belki yanlış bir düşünce ama bu bile beni rahaTlatıyor

Geçmiyooor gunlerr nezaman bitecek hamilelik cocugu dusunemez oldumm bir an önce gunler akip gecsin istiyorum hamileligin getirdigi fiziksel degisikliklere de kafayi takar oldum :( :( :( beklemek ne zormus

Geçmiyooor gunlerr nezaman bitecek hamilelik cocugu dusunemez oldumm bir an önce gunler akip gecsin istiyorum hamileligin getirdigi fiziksel degisikliklere de kafayi takar oldum :KK43: :KK43: :KK43: beklemek ne zormus

Zaman geçmicek gibi geliyor ama geçiyor. Ben uzun vadeli düşününce çok sıkılıyodum yani daha çook var diyodum. Sonra bir yöntem buldum. 10 lu haftalardayken 20. Haftaya gelmeyi hedef koydum. 20. Haftadan sonrada 30 a gelmeyi ve böyle daha çabuk gibi geçti. Bir de benim cuma günleri bebeğin haftası değişiyo ben her cumayı bekliyorum 1 hafta atıyo aa bi bakmışsın öyle öyle ilerlemiş. İnşallah kolay ve çabuk geçer hepimiz için

Kizima hamileyken sadece rivortil kullandim doguma 5 gun kala kesmistik rivotrili
ogluma hamileyken selectrayi 1 ay kullanip biraktim yine rivotrile devam ettik sıkıstikca
Dogum yapacagim gune kadar kullandim ara ara antidepresan degil o biliyorsunuz oyuzden cok sıkısinca aldim
Ama antidepresani hic birakmayan arkadaslarim oldu yada acil doguma gittigi icin birakamayanlar sorun olmadi
Dogum sonrasi bebek cok uyusa, cok aglasa herseyi ilaca bagliyor insan ama bunu ikinci dogumda astim
Kizimda xanax ve selectraya 10 gunlukken basladim saat 8 de xanaxi icip 9-10 arasi kizimi emziriyor saat 12 de ilk sutu sagip doktukten sonra normal emzirmeye devam ediyordum bunu ilk aylar yaptim sonra sagmayi da birakmistim

Çok teşekkürler. Bir de doğum yaptığınız gün mesela hastanede kaldığınız bebeği ilk gördüğünüz gün nasıl hissettiniz?

Peki cnm sen değiştirmişmiydin paxil geçmeyede korkuyorum

Ben değiştirmiştim lustrale geçmiştim ama en düşük dozdan başlatmıştı. Ama yanında çok küçük zanaxta vermişti ilk bir hafta sanırım o yüzden o başlangıcım iyi de olmuş olabilir.

Bende araniza yeni katildim 1 bucuk aydir Panik atagim ve 5Haftalik hamileyim. Cok zor geciyor günler. Bazen Uyku arasinda panigim tutuyo üsütme tutuyo kalbim hizli hizli atiyor nefes egzersizi yapiyorum. Sonra bi sicaklik basiyo cok tuaf bi duygu...
Hamilelilde Panik atak olup ilac kullanan varmii ? Ve dogum yapanlar bebisiniz nasil. Elimden geldigince ilac icmemek istiyorum ama dayanamayinca mecburen aliyorum ve bebegiim icin cok korkuyrum :KK43:(
Aaa hoşgeldin:))) bak kocaman kız oldu küpe bile takıyor :)))

Merhaba aranızda paxil kullanıp çocuğu sağlıklı doğan war mı?

İlaç kullanıyorum hamile kalmak istıyorum :( inan cesaretım yok.. ya ilaç kullanırken benım yuzumden hasta doğarsa dıye vıcdan azabı çekıyorum

Nasış yani. Siz ilk 3 ayda kullandığınız ve Doğum yapınız. Kaç yaşında çocuğunuz. Allah bağışlasın uzun ömür versin. Hangi ilacı almıştınız.
İlk 3 ay zor dayandım sonrasında lustral ve solian kullandım,çok sağol 2 yaşında ve çok sayıda iyi.darisi sana, sağlıcakla kucağına al canım.

İlaç kullanıyorum hamile kalmak istıyorum :KK43: inan cesaretım yok.. ya ilaç kullanırken benım yuzumden hasta doğarsa dıye vıcdan azabı çekıyorum
Bende ilac kullanirken hamile kaldim ,hamile kaldigimi ögrenince biraktim eger ilac bebegi etkilediyse ill 3ayda dusukle sonuclaniyormus buda zaten sagliksiz bir gebelik oldugunu gosterir demisti bana doktor ama ilacsiz hamileligi gecirmek cok zor ben ilacin bebekte olusturabilcek yan etkilerinden korktugum icin icemiyorum gerci icsem daha mi az zarar veririm bilmiyorum cunku gunleri geciremiyorum sanki hamile degilimde baska hastaligim varmis ölümü bekliyormusum gibi bir psikolojideyim,ani yasayamayip sonuca odakliyim bu da cok zor

Merhaba. Siz ilk 3 aylık hamilelik döneminde ilaç kullandınız mı. Ben de 3 ayımı
Bekliyorum belki yanlış bir düşünce ama bu bile beni rahaTlatıyor

Merhaba
Kizima 28 haftalikken hamileyken basladi rahatsizligim o yuzden gec basladigi icin sansliydim
Oglumda da ilk 3 ay biter bitmez nuksetti ataklar
Yani ikisinde de ilk 3 ay ilac kullanmadim
Cok normal boyle dusunmeniz dilerim gerek olmaz ama olursa Yapacak bir şey yok mecbur olduğumuz için ilaç kullanıyoruz üzülmeyin

Çok teşekkürler. Bir de doğum yaptığınız gün mesela hastanede kaldığınız bebeği ilk gördüğünüz gün nasıl hissettiniz?

Kızimda cok tuhaf hissetmistim Çünkü ben de yabancılaşma oluyordu Giderek zamanla alıştım alıştıktan sonra çok çok seveceksiniz emin olun oğlum da daha sakindim ona karşı daha sevgi doluydum çünkü korkularımı yabancılaşmayı hepsini ilkinde atlatmıştım yaşamıştım tecrübeden dolayı yani o yüzden ilk günler ilk çocukta aşırı bir sevgi olmayabilir sakın endişelenmeyin bir hafta on gün sonra geçiyor hepsi çok çok seviyorsunuz bebeğinizi

Geçmiyooor gunlerr nezaman bitecek hamilelik cocugu dusunemez oldumm bir an önce gunler akip gecsin istiyorum hamileligin getirdigi fiziksel degisikliklere de kafayi takar oldum :KK43: :KK43: :KK43: beklemek ne zormus

Ah ahhh ben de hergun boyleydim olumu bekler gibiydim
Hepsi gecti gitti ikinci cocuk benim kabusum olmustu artik kizimin hergun Kardeş kardeş diye ağlaması artık psikolojimi iyice bozmaya başlamıştı çünkü ben kızıma hamileyken hatta dogumdan sonra da çok çektim tekrar aynı şeyleri göze alamıyordum ama hepsi geçiyor hepsi unutuluyor insan içinde iken hiç bitmeyecek zannediyor ikinci çocuk benim için imkansızdı neredeyse kızım için ona bile cesaret ettim oğlumun hamilelik dokuz ay bana dokuz yıl gibi geldi çok zor günler geçirdim ama bitti şuan oğlum beşinci ayına girdi her şey çok güzel sadece sabretmek gerekiyor biliyorum çok zor ama inanın geçiyor

Back