Merhabalar Nilcigim,
sezeryan konusunun Türkiyede böyle olmasi cok üzücü bence, helede devletin bu ise karismasi sacmalik, sanki baska isleri yokmus gib.bence her kadin kendi tercihini kendisi yapmali.tamam keyfi sezeryan tabiki iyi birsey degil, ama bizim gibiler bunu tercih ediyorsa hakli gerekceleri var demektir.yoksa kim karnina 7 kat bir kesik ister, günlerce agri cekmek ister, egilmek, dosrulmak, gülmek,hapsurmak hepsi sorun bir süre.iyilesme süreci daha zor normal doguma göre.tabi simdi her normal dogumuda parkta gezinti gibi göstermenin anlami yok.senin yasadiklarin gibi mesela.her kadinda 1 saatte normal dogurup aksamina evine gidip güle oynaya hayatina devam etmiyor.dogum kanali dar olan var, dikis atilani var...varda var yani.Ayrica yok bebegin kilo almasin felan sacmalik bunlar.Köy yerinde 5-6 kiloluk bebekleri normal dogumla dünyaya getiriyor bircok kadin, onlarin cani yokmu.demekki kilolu bebek esittir sezeryan demek degil doktorlarin iddia ettigi gibi, hikaye yani.tibbi gereklilikler var elbette.mesela benim bebegim dönmedi halen ki kilosu itibariyle de artik dönmez dedi kadin dogumcu, 3 kilo olmus yeri dar dedi.halen yatay yatiyor karnimda.bir milim asagida kaymadi, cok zorlaniyorum nefes almakakta yemek yemekte, hareket etmekte.yani sezeryan icin dil dökmeme gerek kalmadi ama zaten dogum kanalimda dar.bunlar olmasaydida rapor alirdim piskyatriden, eger hastane giciklik yapsa idi.cünkü her bünye ayni degil, ben normal dogum yapabilecek ne bir piskolijiye sahibim nede vücuda.bu bir gercek, mazeret degil.napabilirim benmi istedigim panik atak olmayi, carpintilari extrasistolleri.Buda bir hastalik, hemde düsmanima bile dilemiyecegim bir hastalik.
baska bir hastanede dogurma sansin yokmu nil.Böyle agir bir travmadan sonra kimse seni normal doguma zorlayamaz, bu haksizlik.en iyi sen tanirsin kendini, kendi bedenini.yapamiyacagim diyorsan yapamiyacaksindir.mesela benim bebegimde normalden iri, artik sekerden yoksa yine genetikmi bilemiyorum.ama normal diye diretsem ben dogum kanalinda takili kalabilirmis.beynine oksiyjen gitmeyebilirmis ve kalici hasarlar olabilirmis.herseyde bir risk var.sonuc olarak allaha tevekkül ediyoruz elbette herseyi, o en iyi bilendir ama madem tipta allahin bir nimeti faydalanmak hakkimiz.tüp bebekte de sakat dogum oranlari daha yüksekmis, onuda kaldirsinlar o zaman olurmu.herseyin artisi eksisi var.Hakkinda ve hakkimizda hayirlisi olsun ama kafana yatmiyorsa degistir doktorunu hastaneni.birde bunun stresini yasama.
seker testinin iyi cikmasina cok sevindim.ben halen insülin vuruyorum.doguma kadarda vuracagim maalesef.hatta dogumdan sonrada ölcmeye devam dedi doktor, normale dönene kadar kontrol edilecek.hayirlisi napalim.