- 14 Mart 2013
- 7.872
- 3.804
- 173
Evet çekmesi kötü ilk aylarda, bulantı tiksinme vs :) ama bi mucizeyi taşımak o kadar güzelki şükürler olsun. Eğer bulantın çok ilerlerse ilaç verebiliyolar aklında olsun:)Çok sagolun tabiki bilgisi var sakin kesme aynn devam et dedi oyle demesi bile nasil rahatlatmisti beni hersey cok kötü kokuyo ya aliscz artık yapck bişey yok
Ben daha doğurmadan senin topiğe dahil oldum ayrılamıyorumdaSlm kızlar sizi özlüyorum çabucak doğurunca bizim forma gelin iyi günlerimiz bebek doğduğunda telaşeden ne panik ne atak kalmıyor canlar:-!
Korkma.cnm ya bir gun herdey cnm Allah varEvet çekmesi kötü ilk aylarda, bulantı tiksinme vs :) ama bi mucizeyi taşımak o kadar güzelki şükürler olsun. Eğer bulantın çok ilerlerse ilaç verebiliyolar aklında olsun:)
Ben daha doğurmadan senin topiğe dahil oldum ayrılamıyorumdaayy doğum dedin içim bi tuhaf oldu, hem hemen olsun istiyorum hem de kaygılarım tavan yapıyor
Ben çok duygusalım bugün, herşeye ağlıyorum. Bizden doğumlar başladı, okudukça akıyo gözlerden..Slm kızlar nasılsınz saglıgınz sıhatınız bebısler nasıl
Dün bütün gün öyleydim. Bugünde doğumları okudukça daha da bi garip hissettim. Hava kapalı burda yağmur çişeleyip geçiyor. Yemek yapmam lazım ama içimden gelmiyor. Herşey gözümde büyüyor. Püfff :)bende acayip miskinim bugün kediler gibi gördüğüm her köşeye kıvrılıp uyuyasım geliyo valla. Şu gebelik ne menem bişey altüst oluyıruz valla
rabbim sıhhat versinde napalım
Kim etto dogzn cnm guzel sey aiiiDün bütün gün öyleydim. Bugünde doğumları okudukça daha da bi garip hissettim. Hava kapalı burda yağmur çişeleyip geçiyor. Yemek yapmam lazım ama içimden gelmiyor. Herşey gözümde büyüyor. Püfff :)
Senın az kaldı gercekten daha ben 29 haftya gırdm duygusallk normal hepimizde var saglk sıhat olsunda hayrlısıyla bende ugrasyrm mucadele edyrm dogumdan sonra uzermzden bu panik atagı atacagmzı umut edıyorm canmBen çok duygusalım bugün, herşeye ağlıyorum. Bizden doğumlar başladı, okudukça akıyo gözlerden..
Sen nasılsın?
Bizim mart anneleri grubundan arkadaşlar yaptı cnm.Kim etto dogzn cnm guzel sey aiii
İnşallah canım. Son zamanların duygu karmaşasını yaşıyorum fazlasıyla. Bir de karın büyüdükçe fiziksel şikayetlerde artıyor illaki.Senın az kaldı gercekten daha ben 29 haftya gırdm duygusallk normal hepimizde var saglk sıhat olsunda hayrlısıyla bende ugrasyrm mucadele edyrm dogumdan sonra uzermzden bu panik atagı atacagmzı umut edıyorm canm
Normal dogummu bakimmi yoksa korkarim yaa iyiseyler yazmislarBizim mart anneleri grubundan arkadaşlar yaptı cnm.
İnşallah canım. Son zamanların duygu karmaşasını yaşıyorum fazlasıyla. Bir de karın büyüdükçe fiziksel şikayetlerde artıyor illaki.
Saat itibariyle 36+0 olup haftamı tamamlamış bulunmakla birliktee inatla artan şikayetlerimi bastırcak yollar araayışındayım :))Kızlar ne durumdasnz ne var ne yok
Neyim var cnm.masallah bir haftadaha kalsa.tamam kalir.ama.y.Allah byuuk tabikide hayirlisiylaSaat itibariyle 36+0 olup haftamı tamamlamış bulunmakla birliktee inatla artan şikayetlerimi bastırcak yollar araayışındayım :))
Senden ne haber canım?
Yok canım çok şükür o kalma gelme meselesini aştım. Dr.umda dedi zaten bu haftadan sonra daha iyi olur diye. İnş. Benim sorunum, bak mesela şuan yatağa girdim ve nasıl yatıcamı şaşırıyorum. Oda bunaltıyo cam açıp yatacak kadar oluyorum. Midemden boğazıma kadar alev alev yanıyor ve hiçbişey kesmiyor artık. Kabus görcem diye gözümü kırpmayada korkar oldum. Zaten zırt pırt uyanıyorum, dinlenemeden kalkıp sersem gibi geçiriyorum günümü. Çok şükür bugüne geldik, hayırlısıyla bundan sonrasıda geçer inşallah. Bizim topiğe gelmende iyi oldu bu arada :)Neyim var cnm.masallah bir haftadaha kalsa.tamam kalir.ama.y.Allah byuuk tabikide hayirlisiyla
Evet meguzel cnm gececek cnm.merak etme.ordakinler ne casaretli kimse korkmuo.dogumdan masallahYok canım çok şükür o kalma gelme meselesini aştım. Dr.umda dedi zaten bu haftadan sonra daha iyi olur diye. İnş. Benim sorunum, bak mesela şuan yatağa girdim ve nasıl yatıcamı şaşırıyorum. Oda bunaltıyo cam açıp yatacak kadar oluyorum. Midemden boğazıma kadar alev alev yanıyor ve hiçbişey kesmiyor artık. Kabus görcem diye gözümü kırpmayada korkar oldum. Zaten zırt pırt uyanıyorum, dinlenemeden kalkıp sersem gibi geçiriyorum günümü. Çok şükür bugüne geldik, hayırlısıyla bundan sonrasıda geçer inşallah. Bizim topiğe gelmende iyi oldu bu arada :)
Ben kendi sancımdan suyumdan korkmuyorum şükür, Allahın izniyle normal doğum istiyorum, müdehale olmadan sağlıcakla alayım istiyorum kucağıma. Kaygılar tamamen anksiyete kaynaklı.. o da ayrı mesele malesef.Evet meguzel cnm gececek cnm.merak etme.ordakinler ne casaretli kimse korkmuo.dogumdan masallah
Benumdemagrim.oluor adet agrisi gibi flaan bende uyaniom.cok sersemdim.bugun halsizdim.zaten yattimm hdp
Sacma aslinda cnm.neyseBen kendi sancımdan suyumdan korkmuyorum şükür, Allahın izniyle normal doğum istiyorum, müdehale olmadan sağlıcakla alayım istiyorum kucağıma. Kaygılar tamamen anksiyete kaynaklı.. o da ayrı mesele malesef.
Bir de asistanla görüştüm, normal doğumda epidural yapmıyor dr.lar dedi. Anestezi uzmanı tek kişiymiş ve devamlı takip edemez dedi. Bilmiyorum artık.
Zaten illa epidural olsun demiyorum, hayırlısıyla kendi sancmla suyumla doğum yapayım sağlıcakla kavusalım istiyorum.
Kesinlikle öyle. Rabbim ne verirse hayırlısını versin inşallah.Sacma aslinda cnm.neyse
Evet ben bide nurettin yildiz hocayi dinlendim bir cocuk dogurmak oda rahatlatti 1 saat sohbet Allahtan hersey ne geliorsa öle iman edip tevekkül neler anlarti bende artik pek korkmuommm yaaa cok sukur cok guzek hayat bu neler olur ama Allahtan geldigini bilmek ozaman azdaa rahatlatioo
Beren aynı şeyi yaşıyoruz birebir anlattığın benimle.şimdi doğurdun mu nasılsın bebek nasıl sağlıklı mı???Günaydın...Bende anksiyeteli bir hamileyim.hamileliğimin 5. ayında hastalığım tekrarladı.Hemde nasıl. Duvara çarptı beni sanki. Bende sağlık takıntısı var bebeğin sağlığı ile ilgili herşey gün gün benim anksiyetemi artırdı. Toksoplazma,taramalar,hormon testleri vb derken 17 nisan gecesi hiç uyuyamadım. Geçer dedim yarın uyurum ama uyuyamadım.Tam beş gün hiç uyuyamadım. Tabi uykusuzluk anksiyetemi katladı ve ben artık günün her saati atak geçirim oldum. Soluğu psikiyatride aldık.İlaç verdi. 1 hafta kullandım. Ama geçmek bir yana benim sıkıntılarım katlandı. Sağlık takıntım nedeniyle bebeğe bir şey olur korkusu benim ilaç içmemi engelledi.Ve ilacı bıraktım.Şimdi düşünüyorum devam etmek muhtemelen daha iyi olurdu.Ve kabus devam etti. 2 hafta boyunca annem ablam bebeği biz bir arada yaşadık. Ben biraz sakinleşene kadar. Hayat herkes için devam ediyor ama benim için dondu. Uykularım saatlik uykuya daldıktan sonra 1 saat sonra uyanıyorum deliksiz bir uyku yok her an bebeğin sağlığı hakkında endişe sıkıntı dualar bebeğin akıl sağlığı ruh sağlığı beden sağlığı yerinde olsun diye uykudan ağlayarak uyanma. Bu kadar stres sıkıntı ile devam eden bir hamilelikten etkilenmeyen bir bebek düşünemiyorum ve bu benim suçum. Kendimi tanıyamam buna sebep oldu bebek yapmadan önce insan her şeyi ince ince düşünmeli.35+1 deyim bugünlere nasıl geldim bilmiyorum benden çok şey gitti.Eşimle aram artık eskisi gibi olamaz severek hemde çok severek evlendik ama onunda gücü kalmadı ayrıca bana kırgın farkındayım bebeğine çok bağlı ve benim bu durumumdan dolayı çok korkuyor. Ailem desem benimle birlikte aynı sıkıntıyı yaşıyorlar ve onları bu kadar üzmeye hiç hakkım yoktu. İşime de muhtemelen hamilelikten sonra son verilecek çünkü bu kadar süredir kafa toplayıp verimli bir iş çıkaramadım.Evime her şeyini eşimle birlikte severek yaptığım evime adım atmak istemiyorum.Tek isteğim bebeğimin sağlıklı olması mümkün mü hala? Onun o küçük canın yüzüne nasıl bakacam doğduğunda bilmiyorum. İlk 4 ay hatta öncesinde dışarıdan bir şeyler yemeği kesmiştim sağlığıma çok dikkat ettim ama bu hastalık nedeniyle neredeyse her öğün dışarıda yendi yemek yapacak gücüm yoktu bebeğim enfeksiyon kaptı mı diye korkuyorum şimdi de. Bu vebal bana ağır geliyor benim tavsiyem böyle bir sıkıntınız varsa bebek yapmayın lütfen lütfen kimse bunları yaşamamalı hiçbir bebek bunu hak etmiyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?