• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Aslında biliyor musun.. Benim bu hastalığım bir ara o kadar hortlamıştı ki, 6 sene önceydi, ben o günlerde kesin deliririm demiştim. İşte o zamn araştırma hastanelerinde araştırıldım ben hep.. Ve ilk ilaçla tanışmamda o zamanlar oldu.. Daha öncesinde sadeece pa yaşardım ama ilaçsız delirerek, ağlayarak falan yıllarımıgeçirmiştim.. İşte dediğim gibi 6 yıl önce bana öyle birşeyler oldu ki, kendimi hastaneye attım.. Ve bana Kronikleşmiş depresyon+obsesif bozukluk+anksiyete bozukluk+pa teşhisi konuldu.. Olabilecek bütün ruhsal hastalıkların hepsi birden yani.. Doktor dedi ki, insanlar bunun biriyle bile baş edemiyorlar, sende hepsi var.. O zamn ilaç tedavisine başladım ama 15 günde bir dozu öyle bir artırdılar ki, 3 ay gibi kısa bir sürede ilacım 5 katına çıktı.. Hatta bunun üzerine 4 kat daha artıracaklardı ama bende inanılmaz kabızlık oldu, artıramadılar... İlaç almaya başladığım ilk 2 ay kabus gibiydi. İlacın başlama yan etkileride eklenmişti yaşadıklarımın üzerine.. Ama sonra ne olduysa, yavaş yavaş üzerimden ağırlıklar uçup gitmeye başlamıştı.. İlaçlar öyle bir işe yarıyordu ki ben çok şaşırmıştım.. Çünkü çok inançsız başlamıştım ben ilaçlara. İlaç baba ne yapacak diyordum.. Hatta ilk başlama işinide başlasam mı başlamasmammı diye 15- 20 gün sallamıştım.. İşte, ilaca başladıktan 3 ay sonra falan normal insanlar gibi evden dışarıya çıkabildim.. Etrafımı gördüm.. Hatta işte oğlum o sene anaokuluna başlamıştı.. Okulda, öğretmene çok yardımcı oldum.. Hatta sınıf annesi bile oldum.. Neler yaopmadım ki.. İlacın dozu yüksekti evet, ama ben normal bir insan gibi olmuştum artık.. İnanır mısın, ne çarpıntım, ne ekstralarım olmuyordu.. Olsada ben anında unutup gidiyordum, hiçbir sorunum yoktu yani, inanabiliyor musun, HİÇBİR SORUNUM YOKTU....
Bu milat gibi birşeydi benim için.. 6 ayda nasıl bu hale gelmiştim.. Bu ilaçlar tam bir mucize.. Ben bunu bilir bunu söylerim..
Neden uzun uzun anlattım, aklının bir köşesinde bu bilgiler kalsında, en azından bir yerlerde beni rahatlatacak bir mucize var, diyebilesin...
Aradan 7-8 ay geçti, ben kendime geldim tabii.. Doktora dedim ki, ben çok iyiyim, ilacı bırakmak istiyorum.. Tabi o sırada tayinimiz buraya yani eşimin memleketi olan Trabzon'a çıktı.. Doktorum hayır dedi.. Memleket değiştirmek, bu hastalığı hortlatır..Çünkü kendini boşlukta hisedersin.. Arkadaşların kalmaz.. Bir anda herşey değişir..
Aynen öylke de oldu.. Buraya taşınınca pa. hortladı ama ne hortlama.. Ama bu arada ilacımın dozunu bayağı azaltmıştım, bunuda belirteyim.. İşte o hortlamayla birlikte, kalbimde iiyice sapıttı.. Ekstralar aldı başını gittii.. O dönem ablasyon yaptırdım işte ben.. Ablasyonda yaşadıklarımda üstüen bonus gibi geldi yaşadıkalrımın.. O gün bu gündür çabalıyorum işte.. İlacımı bir daha hiç ilk olduğu kadar artırmadım.. Çünkü aklımda hep bir bebek fikrim vardı.. Bu hastalıklarımdan dolayı bir türlü 2. çocuğumu yapamamıştım.. En düşük dozda tutyordum ilacımı ama hamileliğie de cesaretim yoktu.. Burada gittiğim psikyatrlar beni cesaretlendirdi.. İlaçlı hamileliğin artık çok normal olduğunu, hiçbir sorun olmayacağını söylediler bana.. O cesaretle hamile kaldım..
Ben burada yalnızım nisan.. Yapayalnızım..3 yıl oldu buraya taşınalı.. Arkadaşlarım var şu an.. Ama dostum, yok henüz.. Oydsa 1 tane olsaydı, ben kendimi daha iyi hissedebilecektim.. Eşimin ailesi burada.. 3 tane eltim var.. Ama öyle işte.. Arada sırada sorun yaşıyorum.. Laf çok.. Kendi ailemden kimsem yok burada.. Annem 15 saat uzaklıkta, sakarya da .. Bende gurbetteyim anlayacağın.. Eşimin gözünün içine bakıyorum beni anlasın, üzmesin diye.. Buradaki tek bağım o... Yalnızlık bu hastalığı kesinlikle tetikliyor.. Rabb'im yardım etsin hepimize..
Uzun uzunda yazdım, belki rahatlatır başkalarını ve seni diye...:34:

Allah allah ya demek panik atak kronikleşebiliyormuymuş,ben de 9 hatta 1osenedir uğraşıyom bu hastalıkla,benim de durumum seninkinden farksız,belki de sen benden bi bakıma şanslısın,gurbetteymişin,benim çok şükür ailem yanımda babam ve erkek kardeşlerim var Allah onlara uzun ömür versin,annem sizlere ömür,zaten ozaman panik atak çıktı bende,ailemle aram çok güzel ama sonuçta erkek herbişeyini her derdini anlatamıyormusun,anlatsamda mesela 4.5ay kustum gelip evimde bi yemek yapanım olmadı,Allah beterinden korusun babama kardeşlerime ömür versin başımdan eksiltmesin ama bende bi anne eksikliğini okadar çok yaşadımki,halen de yaşıyorum,doğumda ne yapıcam ben die endişelerim var,kayınvalide de bi yere kadar,insanın nazı geçmezki anasına olduğu gibi elin anasına,iyi kötü ne gördüysem eşimden gördüm,dediğin gibi beni anlasın diye gözünün içine bakıyorum,saolsun o da bu dönemi rahat atlatayım die çoğu zaman yardım ediyor,ne diyim işte ya,Allah bebişlerimizi sağsalim doğurup çabucak ayağa kalkmamızı nasip etsin,kimselerede muhtaç etmesin,aminnnnn.....

slm arkadaşlar nasılsınız? yazılarınızı okudum da bi sorum olacak size.. ben de ilk defa kalpte eksralarım olduğunu öğrendim ama bunu hamilelikte yaşadım aşırı çarpıntıyı. doktor mitral kapak yetmezliği+ hamilelik dedi sebebi. bu kalıcı bi urum değildir inşallah. psikolojik bi durum mu bu ayrıca bu eksralar konusunda pek bilgim yokta.

merhaba arkadaşlar.bir panik ataklı ve hamile olarak yalnız olmadığımı görmek çok güzel.o kadar zor günler yaşıyorum ki anlatamam.desteğinize çok ihtiyacım var.çevremde hiç kimse tarafından anlaşılamamak(eşim dahil)beni çok üzüyor.bana 25 yaşımda pa teşhisi kondu.ilaç tedavisi sürerken 6.ayda hamile kalmışım.ilacı kestik mecburen.ilk hamileliğim okadar sorunsuz okadar güzeldi ki,sanki terapi oldu benim için.şimdi 4 yaşında bir oğlum var.ve ikinciye hamileyim.daha ilk günden sorunlar başladı.mide bulantısı kusma iştahsızlık.halsizlik de yapınca ben de depresyon başladı.ama şu anki kadar kötü değildim.cumartesi doktora gittik.bebekte 14 günlük gelişme geriliği var deyince doktor,ben de ipler gevşedi.zaten iştahım sıfır.zorla yemek yiyorum doktor çocuğa yarayan şeyler yiyeceksin dedi.eti okadar seven ben etten tiksindim.ama hiçbir şey yemek gelmiyor içimden zorla yiyorum.bazen çıkartıyorum.işte cumartesiden bu yana panik atakta başladı.isteksizlik de cabası.22.haftadayım.daha çok var.olumlu düşünemiyorum.sonrası da korkutuyor.iki çocuğa nasıl bakıcam diye.öfffff.işte böyle.hep aglamaklıyım.biri dokununca hemen ağlamaya başlıyorum.böyle güçsüz görünmek beni daha da üzüyor.ne yapıcam bilmiyorum.

Hoşgeldin aramıza.. BUrası terapi gibidir.. Sık sık uğra arkadaşım.. Hepimiz aynı dertten muzdaribiz..
Bende ilk 5,5 ay kötüydüm.. Öğür öğür içim dışıma çoıkıyordu.. Şu an 6,6 aylık hamileyim, haal midem bulanıyor..

Bebişin geriliğine bakma sen.. Belki geç döllenmedir.. Benimki öyle mesela.. 1 hafta geç döllenmiş.. Haliyle 1 hafta geri..
Hem, beslenmeyle düzelir merak etme.. Daha bulantılarını tam atlatamamışsın.. Atlatınca proteinden zengin şeylerle beslenirsen, iş tamamdır.. Allah başka dert vermesin.. Üzüldüğün şeye bak...

günaydın kızlar nisancım nilcim ne uzun yazışmışsınız ölee okumaya üşendim valla:)
efrah doğum yaptı he hadi hayırlısı darısı başımıza.bende dün doktordaydın bebiş bir hafta önde idi ama dün haftasında çıktı iyi bakamamışım demekki:)2.370 gr olmuş inşallah 3 kg yi bulur.normal olursa doğum tarihi 5 ekim dedi ooooo daha çok var sezeryan olursa 10 gün felan önceden alıyorlarmış.anlicanız ben uzun bi süree burdayım sanırım bebişler saglıklı olsunda dün nst yede girdim.

Aa gün almakta güzel birşey..Hadi hayırlısı.. MaşaAllah bebişlerinize.. Hakkında ne hayırlıysa öyel olsun doğumun..
Tabii normal doğumun yerini hiçbirlşey tutmaz da.. Hayırlısı...

sende cok zor seyler yasamissin nil.Allah yardimcin olsun.sende gurbettesin resmen ne farki var.hastaligini kocanin ailesi biliyormu?benim kocamin ailesi türkiyede yasiyor, kocam benden ötürü almanyaya geldi, aile birlesiminden iste.ama ben ona hep tembih ettim benim hastaligimdan bahsedersen hakkimi helal etmem diye.cünkü herseyi basa kalkan insanlar, ve zaten kayinvalidem beni bastan beri hic istemedi, iste basim acik diye.sanki tek ölcü buymus gibi.ailem daha farkli onlardan diye.yildizimiz hic barismadi.halende pek anlasamayiz.zaten uzagiz, belkide hayirlisi bu.birde tabi tek oglunu aldim almanyaya getirdim, hic istemedi.ama oglu kendi geldi, severek evlendik, zorlamadimya.ama iste evlenince ailesi kiymetli oluyor erkeklerin.sonra cocugumuz omadi 6 sene, tüp bebek yaptirdik, söyleme annene diye yalvardim,belki tutmaz o zaman sorup duracaklar,ama bizimki dayanamadi hemen yumurtladi daha tedavi asamasinda.allah yüzüme güldüde,ilk denememde tuttu rabbimin izniyle.eltiminde görümceminde 2 kizlari var.tabi benimki erkek olunca aileye ilk erkek torun geldi.temelli sinir oldular bana.cinsiyet belli olana kadar hergün mesaj atip neyin olacak diye soranlar, simdi bayram mesajlarima bile cevap vermiyorlar.benden büyükler,ben kocamin hatiri icin saygida kusur etmiyorum, kendimide ezdirmem tabi ama yinede cirkinlesmem.zaten sende bir bazen iki senede bir bir araya geliyoruz.cocugu olmuyor diye konusuyorlardi, simdi bu kendiliginden gelen hamilelik kapak oldu hepsine.rabbimin mucizesi iste, 8 senden sonra, ol dedi oldu.kayinvalideme telefonda kocam hamile oldugumu söylediginde kadin sevinmedi bile, hele cinsiyeti belli olunca hayal kirikligi yasadi, kendi kizi üzülecek diye kiskanacak diye.iste o yüzden asla hastaligimi bilsinler, zayif taraflarimi bana karsi kullansinlar, bana acisinlar asla istemiyorum, ellerine malzeme vermek istemiyorum.allah herkesin gönlüne göre versin diyorum sadece.kimseyi kinamiycacaksin.ben onlara hicbirsey yapmadim, sadece daha farkli bir ailede yetistim.esim icin degistim, tamam kapanmadim ama öyle bir talebim olmadi kocamin.daha kapali giyinmeye basladim sadece.sevmedigi kiyafetlerimden vaz gectim.

kendi ailem bile bilmiyor benim hastaligimi tam manasiyla.bir kiz kardesim kismen biliyor.ailemde carpintilarimi biliyor sadece.cok zor.nilcigim bende cok kötülesirsem,iki cocukla yapayalniz,onlara annelik yapamiyacak hale gelirsem mecbur düsünmek zorundayim ilac tedavisini.yan etkilerini düsünmek bile panik yapiyor bana.ama bir yandanda diyorum bu ilaclar carpintilari yok etmiyor,extrasistolleride yok etmiyor,o zaman ne acidan iyi gelcek bana??ilk hamileligimden sonra 8 ay belokzok kullandim,tansiyon düsürücü betabloker bilirsin belki, nabzimida kismen düsürdü, 80-90 cikiyordu. ama korkularima ve extrasistollerime bir faydasi olmadi.tansiyonum normale dönüncede yavas yavas azaltarak biraktim.tabi bu ilaci antidepresanlarla kiyaslayamam.bilmiyorum bazen ilac tedavisini düsünüyorum bazende cok korkuyorum.en cokta yan etkilerinden.kalp ritmim dahada bozulacak diye.birde kilo aldiracak diye.zaten hastaligimdan sonra agir deperesyonlar gecirdim ve 20 kilo aldim evlendikten sonra.

senin esinin ailesiyle aran nasil, iyi insanlarmi,yasadiklarini biliyorlarmi?anlayislilarmi?

Off zor, aileyle anlaşmazlık.. Gıcık olur insna en başta.. Ama eşin seni tercih etmiş gelmiş yanına.. Hiiiç sesini çıkarma.. Benim eşimse o zaman, ailesi iççin benden ve çocuğundan vazgeçmişti.. Evliliğim son bulacaktı.. Ben sırf evliliğimi kurtarmak için geldim buraya, kabul ettim.. Ama şimdi eşimin benden ve çocuğundan vazgeçmesini kabullenemiyorum.. Nasıl yaptı bunu diyorum.. Memleketi ve ailesi için nerdeyse boşanıyroduk.. Çok zor çok..
Ama biliyor musun.. Herşeyde bir hayır var.. Buraya geleli 3 sene oldu.. Eşim herkesin iç yüzünü gördü.. 7 sene başka bir şehirde yaşadık biz.. Orada da yalnızdık ama ne onun ailesi ne de benim ailem bvardı yanımızda.. Ben memnundum ama beyfendi ve ailesi geleceksiniz.. geleceksiniz.. rahat durmadılar.. Nerdeyse ailem dağılıyrodu.. Yine ben fedakarlık yaptım, geldim.. Şİmdi eşim herkesin yüzünü gördükçe şaşırdı kaldı burada.. Baktı ki, sırtını dayayacağı kimse yokmuş burada.. Abilerinin hepsi kendi aileleriyle ,ilgileniyorlar.. Benimki zannetti ki, abileri hala eskisi gibi.. Yani evlenmeden önceki gibiler.. Halbuki kaç kere dedim ona ben bunları.. Gözüyle görmeden inanmadı.. Şİmdi gördü işte.. "Arkam sağlam olur, en azından ailem, abilerim orada, destek olurlar bize" diye geldi.. Şimdi gördü ki, biz gelir gelmez, herkes sırtını bize dayamaya kalktı.. Şimdi kendisi izin vermiyor, tartışıyor, gıcık oluyor.. İyi oluyor ona..
Benim ailesiyle bir zorum yok.. Zaten çok yaşlılar.. Ban zararları yok.. Yararları hiiiç yok.. Sadece hasta oldukları için bazen bakımları gerekiyor.. Kimsenin evine gidip iş yapacak cinsten değildi zaten kayınvaklidem.. O gider gelinlerinin evine, yedirilir, içirilir, kalkar gider, yabancı gibidir yani.. 1 bardak suyuu kendi almaz.. Hem yaşlı hem hasta.. Bana faydası olamz.. Bazen eltileirle sorun yaşıyorum işte.. O da, laf çıkıyor bazen, hepte aynı eltimden.. Çenelide biri.. Onunla sorun yaşıyorum işte arasıra.. Ama konuşmuyorum, fazla yüz vermiyorum, oluyor o da..
Yaşadıklarımı görüyorlar ama bilmiyorlar.. Çarpıntılarımı, kalbimden olduğum ameliyatı.. Gözleirnin önünde oluyor zaten.. Ama nesıl anlatacaksın ki, 70 yaşındaki inanlara pa. yı, depresyonu.. Aman sormazlar zaten.. Diyorum ya ilgisiz bizimkiler.. Ben memnunum.. İşime burnunu sokmasınlarda, ilgisiz olsunlar daha iyi...

slm arkadaşlar nasılsınız? yazılarınızı okudum da bi sorum olacak size.. ben de ilk defa kalpte eksralarım olduğunu öğrendim ama bunu hamilelikte yaşadım aşırı çarpıntıyı. doktor mitral kapak yetmezliği+ hamilelik dedi sebebi. bu kalıcı bi urum değildir inşallah. psikolojik bi durum mu bu ayrıca bu eksralar konusunda pek bilgim yokta.

Valla ne desem ki.. Aslın bu her insanda olan birşeymiş.. Kimisi hissedermiş, kimisi hissetmezmiş. Psikolojiyle yakından ilgisi var.. Ama hamilelikte ekstraların 1 no.lu tetikleyicisi.. Çoğu kadının hamilelik sonrası eski haline dönüyor.. İnşaAllah seninklide öyle olur.. Kalıcı bile olsa, bu zaten senin yaşadığın ama farkına varmadığın birşeey.. Sadece farkına varmakla alakalı yani, anladın mı.. Kendini dinlemekle yani..:34:

Allah allah ya demek panik atak kronikleşebiliyormuymuş,ben de 9 hatta 1osenedir uğraşıyom bu hastalıkla,benim de durumum seninkinden farksız,belki de sen benden bi bakıma şanslısın,gurbetteymişin,benim çok şükür ailem yanımda babam ve erkek kardeşlerim var Allah onlara uzun ömür versin,annem sizlere ömür,zaten ozaman panik atak çıktı bende,ailemle aram çok güzel ama sonuçta erkek herbişeyini her derdini anlatamıyormusun,anlatsamda mesela 4.5ay kustum gelip evimde bi yemek yapanım olmadı,Allah beterinden korusun babama kardeşlerime ömür versin başımdan eksiltmesin ama bende bi anne eksikliğini okadar çok yaşadımki,halen de yaşıyorum,doğumda ne yapıcam ben die endişelerim var,kayınvalide de bi yere kadar,insanın nazı geçmezki anasına olduğu gibi elin anasına,iyi kötü ne gördüysem eşimden gördüm,dediğin gibi beni anlasın diye gözünün içine bakıyorum,saolsun o da bu dönemi rahat atlatayım die çoğu zaman yardım ediyor,ne diyim işte ya,Allah bebişlerimizi sağsalim doğurup çabucak ayağa kalkmamızı nasip etsin,kimselerede muhtaç etmesin,aminnnnn.....

Kronikleşen depresyonum efsam.. pa. kronikleşir mi bilmem.. Ama benim depresyonum, hiç geçmeyecek.. Onu biliyorum.. Evet gurbetteyim, annem 15 saat uzağımda.. Ben burda yalnızım.. Kimsem yok.. Senden bri bakıma şanslı sayılırım evet, annem sağ.. Ama annemde 70 e yaklaşıyor artık.. Her zaman yanıma gelip gidemez.. Bana yardımcı olamaz.. Hatta yardıma ihtiyacı olduğunda da aklım onda kalacak.. Ne bileyim.. Allah uzun ömür versin, sapğlıkla...
Evet, herşeyin özü eşlerimiz.. Bende demin anlattım ya, eşim memleketi ve ailesi yüzünden vazgeçmişti bizden, benden, çocuğundan.. Şimdi bakıyorum da, o da anladı hayatta tek desteğinin ben olduğunu, şimdi nasıl sarıldı, nasıl tutundu gerçek ailesine.. Bana da yardım ediyor sağolsun, hakkını yiyemem.. Zaten eşlerde olmasa, bu evlilikler nasıl çekilir ki..

merhaba kızlar..
antidepresanı bırakalı 10 gün oldu.şu anda regliyim 1 hafta sonra korunmayı bırakmayı düşünüyorum.ancak doktorum ilaç vücudundan 1 ayda atılır bu ayda bekle bir dahaki ay korunmayı bırak dedi.ama ben beklemek istemiyorum.30 yaşındayım.geçen yıl bir de dış gebelik yaşadım.zaten tekrarlayan panik ataklar yüzünden erteleyip durdum.sizce ne yapmalıyım.sizlerin doktorları bu konuda birşey dedi mi size?

Aa gün almakta güzel birşey..Hadi hayırlısı.. MaşaAllah bebişlerinize.. Hakkında ne hayırlıysa öyel olsun doğumun..
Tabii normal doğumun yerini hiçbirlşey tutmaz da.. Hayırlısı...

öyle cnm artık hayırlısı bakalım herşeyi kafama takmaya müsait bir yapım var en iyi düşünmiyeyim sadece hayırlısı diorum.sizler nasılsınız bayaaa dertleşmişsiniz bugün yeni arkadaşlar gelmişş:)

efrah burdamısın cnm küçük efrah nasıl kaç kg doğdu annesi kime benzio sanamı babasınamı sen nasılsın ay çok sordum kusura bakma:)

ay efrahin yerinde olmak isterdim simdi.ne güzel kurtuldu.yavrusunu kokluyor.insallah iyilerdir ikiside.

BENDE DOGURMAK ISTIYORUM ARTIK:SIKILDIM:YORULDUM:ALLAHIM GÜC VER SABIR VER BANA VE TÜM ARKADASLARA

son günler hic gecmiyor.resmen zaman durdu benim icin.

ay efrahin yerinde olmak isterdim simdi.ne güzel kurtuldu.yavrusunu kokluyor.insallah iyilerdir ikiside.

BENDE DOGURMAK ISTIYORUM ARTIK:SIKILDIM:YORULDUM:ALLAHIM GÜC VER SABIR VER BANA VE TÜM ARKADASLARA

son günler hic gecmiyor.resmen zaman durdu benim icin.

bende daraldım resmenn endişelerr endişerler offffffff saglıklı sıhhatli şu bebegi bi kucagıma alsam ohhhh dicem.takıntılarımdan çektigim kadar hiç bişeyden çekmedim hamileliğimde.anca uyuyunca beynim düşünmeyi kesiyor:)

kızlar bebişler kaç kg benmki 2.370 normalmikii

Hoşgeldin aramıza.. BUrası terapi gibidir.. Sık sık uğra arkadaşım.. Hepimiz aynı dertten muzdaribiz..
Bende ilk 5,5 ay kötüydüm.. Öğür öğür içim dışıma çoıkıyordu.. Şu an 6,6 aylık hamileyim, haal midem bulanıyor..

Bebişin geriliğine bakma sen.. Belki geç döllenmedir.. Benimki öyle mesela.. 1 hafta geç döllenmiş.. Haliyle 1 hafta geri..
Hem, beslenmeyle düzelir merak etme.. Daha bulantılarını tam atlatamamışsın.. Atlatınca proteinden zengin şeylerle beslenirsen, iş tamamdır.. Allah başka dert vermesin.. Üzüldüğün şeye bak...

çok teşekkür ederim canım.benim yaşadığım yani şu an tamamen psikolojik bundan eminim.ilkinde böyle olmadığım için daha çok endişeleniyorum.bu da psikolojime yansıyor.zaten sıkıntı hali vardı.bir de doktordan gelişme geriliğini duyunca panik ataklar başladı.sağolsun oğlumda o kadar yaramaz ki sinir krizi geçirmemek için zor sabrediyorum.sabrımı çok zorluyor.

evet.geç döllenme var zaten 5 gündü ama gelişme geriliği 14 gün 9 gün daha eklendi anlayacağın.oğlum da 2.750 doğmuştu.ama onda böyle bir şeyle karşılaşmadık.valla bazen bu kadar zorlanıcağımı bilseydim 2.yi düşünmezdim bile diyorum.neyse allahım yardım etsin.şu psikolojim bir düzelse iştahım eski haline gelse herşey düzelecek gibi geliyor.sık sık giricem artık.çünkü yaşamayan anlamıyor gerçekten.

bende de aynı durum var canım.hatta bunun tıp dilindeki adı mitral valf pralapsusu.endişelenecek bir durum değil.doğumsaldır muhtemelen.zararsız.psikolojini bozma.benim panik atak olmamın tek sebebiydi bu.doktor çarpıntıların psikolojik olduğunu anlamadı.gözümü bir korkuttu ertesi gün panik atak hastasıydım.o yüzden takma hamilelikle birlikte çarpıntıyı daha çok duyabilirsin.sonrasında geçer....

slm kızlar esım marasa gıttıgı ıcın kayınvalıdemlerdeyım arada evıme gelince yazabılıyorum. panik atak mı zor yoksa anksiyete bozuklugumu bılmıyorum cunku ben panik atagı fazla yasamadım hastanede doguracak kadınları gorunce kalbım acayip carpıyor ve bayılma hissi geliyor. ama anksiyete bozuklugunu en dipte yasadım yasıyorum bazen hersey gercek dısı gibi geliyor bazen ben ben degılmısım gıbı tuhaf seyler bazen zaman kavramı benı cok rahatsız edıyor delırmısım gibi hissediyorum yada delirecek. bunları kaldıramayıp depresyon tavan yapıyor genemı uyandım genemı yasıyorum dıye aglama krızlerı ıcımde sıkıntı zamanı durduruyor randevu alıcam ama dıkkatımı toplayıp bunu bıle basaramıyorum off off bebegi tasıyamıyorum :( icimde olması bile sıkıntı veriyor büyümesi kıpırdaması dogurması allahım icim bi tuhaf oluyor nasıl sevicem bu bebegi beni bu kadar cıldırtırken bana yardım edın :( tek analayan sizsiniz :((

slm kızlar esım marasa gıttıgı ıcın kayınvalıdemlerdeyım arada evıme gelince yazabılıyorum. panik atak mı zor yoksa anksiyete bozuklugumu bılmıyorum cunku ben panik atagı fazla yasamadım hastanede doguracak kadınları gorunce kalbım acayip carpıyor ve bayılma hissi geliyor. ama anksiyete bozuklugunu en dipte yasadım yasıyorum bazen hersey gercek dısı gibi geliyor bazen ben ben degılmısım gıbı tuhaf seyler bazen zaman kavramı benı cok rahatsız edıyor delırmısım gibi hissediyorum yada delirecek. bunları kaldıramayıp depresyon tavan yapıyor genemı uyandım genemı yasıyorum dıye aglama krızlerı ıcımde sıkıntı zamanı durduruyor randevu alıcam ama dıkkatımı toplayıp bunu bıle basaramıyorum off off bebegi tasıyamıyorum :( icimde olması bile sıkıntı veriyor büyümesi kıpırdaması dogurması allahım icim bi tuhaf oluyor nasıl sevicem bu bebegi beni bu kadar cıldırtırken bana yardım edın :( tek analayan sizsiniz :((

kendini telkin etmeye çalış.ben şimdilik sadece bunu yapabiliyorum.bazen işe yarıyor bazen hayır.sizin ilk bebek galiba benim ikinci.en azından dinleniyorsunuz.yemeğiydi çişydi ilgilenmesiydi.neyse geçecek biz bugünümüzü rezil ettiğimizle kalıcaz.

Canım ben hamile değilim şuan ama 10 sene önce doğurdum bide bende ankseyite ve panikatak ikilisinin arasında sürünen biriyim seni çok iyi anlıyorum ankseyitedeki ben ben değilim sanki bendenim bana ait değil hissi en berbadı offff çok zor
ben o anlarda buda beyinimin oyunu sakın kanma bak keyfine birazdan geçecek diyorum ve gerçekten geçiyor
bide bu bebeği severmiiyim acaba demişsin
seversin hemde nasıl seversin kalbinin kor eden bir sevgiyle seversin ALLAH herkesin bebeğini çocuğunu ona bağışlasın
sanada bir avazda rahat doğum nasip etsin

Canım ben hamile değilim şuan ama 10 sene önce doğurdum bide bende ankseyite ve panikatak ikilisinin arasında sürünen biriyim seni çok iyi anlıyorum ankseyitedeki ben ben değilim sanki bendenim bana ait değil hissi en berbadı offff çok zor
ben o anlarda buda beyinimin oyunu sakın kanma bak keyfine birazdan geçecek diyorum ve gerçekten geçiyor
bide bu bebeği severmiiyim acaba demişsin
seversin hemde nasıl seversin kalbinin kor eden bir sevgiyle seversin ALLAH herkesin bebeğini çocuğunu ona bağışlasın
sanada bir avazda rahat doğum nasip etsin

amin insallah ama düssün istiyorum boyle anne olmak ıstemıyorum istemiyorum iste kaderi kabul edemıyorum ölümleri bile kabul edebilirken neden bunu kabul edemıyorum 10 gun once cok sevdıgım babam gıbı sevdıgım enıstem öldü. agladım ama allahtan geldı dedım kabul ettım bebegi kabul edemıyorum allahtan geldı sabır edemıyorum bazen iyi olunca kabullenıyorum ama hastalıgımın krızlerı gelınce olmuyor düssün istiyorum allahım dıyorum neden bu acı isyan ettirecek kadar bana bu derdı verdın hem bu dunyamı hem obur dunyamı zehır edıyorum diyorum cok zor hayattan bu kadar nefret etmek cok zor hemde esim kayınvalıdemler bu kadar ıyı hayatım bu kadar harıkayken ben cehennemdeyım ben ben degilmisim gibi gelisi cok zor evet kendimi öldürme krizlerine giriyodum baskasını öldürür gibi aynaya bakamadım aylarca delirecek gibi oluyodum kaslarımı almak istiyordum yapamıyordum. güzelligime bakmaya doyamadıgım yüzüme kasımı almak ıcın bıle bakamıyordum. yazarken icim parcalanıyor hala:( bi ruh vardı bende bombos bi anda 30 yasında gelmis gibi oldum dünyaya hicbisey bilmiyorum okuduğum üniversite kendime kattıklarım hayattan aldıgım dersler hayatıma giren insanlar ögrendiklerim hicbisey yok anlıyormusunuz hicbisey bombosum bu hastalık ve ben hergun sabah oluyor butun gun kendımı oyalabılırsem bi derece iyi oluyorum oyalamazsam zaten gelen krızlere yenik düsüyorum baska hicbisey dusünemiyorum :(

Son düzenleme:
amin insallah ama düssün istiyorum boyle anne olmak ıstemıyorum istemiyorum iste kaderi kabul edemıyorum ölümleri bile kabul edebilirken neden bunu kabul edemıyorum 10 gun once cok sevdıgım babam gıbı sevdıgım enıstem öldü. agladım ama allahtan geldı dedım kabul ettım bebegi kabul edemıyorum allahtan geldı sabır edemıyorum bazen iyi olunca kabullenıyorum ama hastalıgımın krızlerı gelınce olmuyor düssün istiyorum allahım dıyorum neden bu acı isyan ettirecek kadar bana bu derdı verdın hem bu dunyamı hem obur dunyamı zehır edıyorum diyorum cok zor hayattan bu kadar nefret etmek cok zor hemde esim kayınvalıdemler bu kadar ıyı hayatım bu kadar harıkayken ben cehennemdeyım ben ben degilmisim gibi gelisi cok zor evet kendimi öldürme krizlerine giriyodum baskasını öldürür gibi aynaya bakamadım aylarca delirecek gibi oluyodum kaslarımı almak istiyordum yapamıyordum. güzelligime bakmaya doyamadıgım yüzüme kasımı almak ıcın bıle bakamıyordum. yazarken icim parcalanıyor hala:( bi ruh vardı bende bombos bi anda 30 yasında gelmis gibi oldum dünyaya hicbisey bilmiyorum okuduğum üniversite kendime kattıklarım hayattan aldıgım dersler hayatıma giren insanlar ögrendiklerim hicbisey yok anlıyormusunuz hicbisey bombosum bu hastalık ve ben hergun sabah oluyor butun gun kendımı oyalabılırsem bi derece iyi oluyorum oyalamazsam zaten gelen krızlere yenik düsüyorum baska hicbisey dusünemiyorum :(

canım seni anlıyorum çok zor bir hastalık bendede var ama benim hastalıkla ilgili olarak çok zor geçmiş yıllarım kırgınlıklarım acı kayıplarım var peki seni bu kadar hasta edecek ne olduki neden bu kadar isyandasın
bak kendin demişsin ne güzel evliliğin varmış
anladığım kadarıyla eğitimli bir insansın çokta güzelmişsin neden bu kadar zorlanıyorsun
ALLAH' ın sana bu bebeği bir ceza olarak verdiğini değilde aslında sana bir lütuf en büyük hediye verdiğini düşünmeye çalışsan
hamileliğin gelip geçisi aslında özünde harika birşey olsuğunu düşünsen daha mutlu huzurlu olursun
karnındaki o muhteşem canın içinde hareketlerini hissetsen o ufacık sana bağımlı sana aşık bir melek oldupunu düşünsen belki rahatlarsın
canım ilaçlarını kullanıyormusun bunları pskiyatrına anlattınmı

Son düzenleme:
günaydın kızlar.dün omega 3 aldım.doktorum gerek görmemişti.ama beslenmem çok kötü.o yüzden aldım.üzerinde kullanmakta olduğunuz ilaç varsa doktorunuza bildirin diyor.ben elevit ve ferro senol kullanıyorum.ne zaman almalıyım ilacı.diğerleriyle almamda bir sakınca olur mu?

Back