- 18 Şubat 2010
- 207
- 3
ya nisan bişi soracam sana,şekerle aran nasıl,ben normalde bu kadar tatlı yediğimi hatırlamıyorum,şu iki aydır abarttım sanırım ama içerden geliyo,resmen canım istiyo tatlı şeyler,sölemesi ayıp karpuz,şeftali,üzüm,incir vs gün içinde hep bu tür meyveler yiyorum,diyolarki bana annne hamişken neyi severse bebekte onu severmiş,yani bebekle alakalı olduğunu sölüyor herkes,ama ben bende şeker çıkarsa die korkuyorum,arada yediklerimi bi gözden geçirip seçiyorum yiyeceklerimi.gerçi yediklerim meyve hep bişi yapmaz heralde dimi,bi keresinde sabah aç karnına meyveyi suyu ve bisküvi yeyip gitmiş sağlık ocağına dedilerki tahlil yapalım iyi dedim kan şekerim ölçüldü 150 çıktı dr. sende şeker var dedi bana ya,ben ağlaya ağlaya geldim eve,ertesi gün açlık baktılar 73 çıktı,kahvaltını et gel 1saat sonra bi daha ölçelim dediler 110 çıkmıştı.şeker meker yok sende dedi bana,sanki ortalığı ben velveleye vermişim gibi,salak şey,ama bu tahlili yaptıralı 2ay olmuştur,önümüzdeki günlerde yükleme yapılcak inş.bişi çıkmaz.
ya efsamcigim, iste beslenmeye bagli belli ölcülerde ama gebelik sekeri kesinlikle tatli yiyenlerde cikmiyor buna eminim artik.birde seker sadece tatlida baklavada olur inanci cok yanlis.meyvalardada fazlasiyla var, abartirsan tabi.mesela muz kavun kiraz bunlar sekeri yüksek meyvalar.söyle söyleyim sana canim.benim ilk hamileligimde, yine üst sinirdaydi seker ama insülün felan vurmadim.öyle idare ettim doguma kadar.ve ilk gebeligimde bir tatliya düskündüm anlatamam sana.hic sakinmadan yedim, tabi seker felan bilmiyordum o zaman.söylemesi ayip rüyamda serbetli tatlilar görürdüm.lokumlar,baklavalar,pismaniyeler,bal,receller,lokma ne bulursam yiyordum.ki tatliyi cok seven biri degilim normalde.ama nefis hamileyken nasil cekiyordu anlatamam.seker degerlerim su an kinden biraz daha iyiydi ve dedigim gibi insülin felan almadim.bu hamileligimde ise tatli agzima koymadim.canim ne tatli ne yemek hicbirsey istemedi bunda.3 kilo verdim ilk basta.istahim hic yoktu.simdi biraz biraz düzeldi ki yine bir hamileye göre az yiyorum aslinda.bu hamileligim hep sikintiyla gecti efsammcigim.onunlada ilintili.hep üzücü haberler aldim vs.ama bak yemedigim halde tatli simdi insülin vurunmak zorundayim.yani ben inanmiyorum beslenmeyle yada sadece beslenmeyle alakali olduguna.o kadar yesem kilo vermezdim zaten.birde sadece tatli diye düsünme, beyaz unla yapilan hersey seker demek: makarna,börek hamur isi,kurabiye,beyaz ekmek,pilav asil bunlar daha zararli bence meyvadan.firlatiyor sekeri bunlar.ama ben halen genetik yatkinlik diyorum,mesela benim babamda var 15 senedir, o acidan egilimliyim, e kilolu bir bayanim,kiloda tetiklermis.yoksa bu hamileligimdeki yememe göre bende degil yüksek düsük seker cikmaliydi.istahim biraz düzeleli 1 ay oluyor anca.