Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

kızlar ben gebeliğimde sürekli panik atak geçirdim.nefes alamıyordum çarpınım oluyordu kriz gibi.dehşet günlerdi.bebeklerimin hareketleri bile beni paniğe sevk ediyordu.hatta dua ediyordum ilk aylar allah ım tekme atmasınlar oynamasınlar diye.birde nefes sorunu yaşıyordum bebeklerden ötürü.

bi gece panik atak geçirdim eşim hast. götürdü hast. 1 saatlik uzaklıkta.dua ede ede hastaneye varmışız ben uyumuşum.doktorumu aradı acildeki doktor.
bi şurup tavsiye etmiş.ama ben direndim içmedim.her panik atak geçirdiğimde kendimi birşeylere verdim.ama neler çektim bir ben bir rabbim bilir.

sonra ben düzeldim.eşimin ailesinin yanına gittim doğum için orada da pek bi sorun olmadı ama bazı sorunlar oldu ben ufak ufak geçiriyordum hemen odadan çıkıyordum çaktırmadan kafamı dağıtmak için diğer odaları dolaşıyordum amao kadar soğuk ki anlatamam.

yoksa başlicam nefes alamıyorum ölüyorum diye çırpınmaya bu sefer kayınvalide , kayınpeder korkacaklar .hoş ben grip oldum "burada bi sürü akraba komşu var birinden biri götürür doğursan diyen kaynana ben gripken mutfağa girdi bulaşık topluyor sözde aricak.napıyon anne hani bi sürü akraba komşu vardı biri gelmezse biri gelirdi dedim.sonra aklına biri geldi arasam mı ki dedi.benim şarteller iyice attı.

o an pişman oldum annemin yanına gitmediğime.birde komşuları dahil herkes annene gitseydin koşamamazdı götüremezdi demezler mi ben çıldırırdım.sülalem var en başta kardeşim var hastaneler yakın.dibimde aile sağlığı merkezi var.

neyse.eşim bi kolye siparişi etti ben onu taktım orada hiç geçirmedim panik atak ve ilginç yanı da kansızlığım bile geçti.

doğum günü gldi çattı.o hafta da doğum kararı verilecekti ama benim bebişler babalarının geldiği günün gecesi sürpriiiz dediler. gece 2-15 gibi suyum geldi bi uyandım durduramadığım birşeyler geliyor altıma etmiyorum ama belli.

hemen eşimi kaldırdım kalk suyum geldi diye kayınvalidemlerin odasının kapısını çaldım kaldırdım.annemde o sabah yola çıkacak kayınvalidemlere gelecek benim doğumum için.gitmez olaydım annemi de sürükledim peşimden.ömür boyu unutamicağım acı bi doğum hikayem oldu .

neyse doktorumu aradım hastaneye gel panik yapma dedi.kalktık hastaneye gittik.
ama bende tık panik atak yok sadece gerginim ,tedirginim.olacakları bekliyorum.birde içimde ne zaman panik atak geçiricem diye de bi bekleyiş var ( bilirsiniz panik atak hastaları bi daha atak geçirmekten korkarlar )

ve ben 7 saat bekledim.sabahta sezeryana alındım.hoş normal olsa da olamazdım açılmam yoktu dirhem sancım yoktu ama son bi buçuk saat sancım oldu aşşağı ya bi baskı göğsümden aşşağıya doğru ama nefes te aldırıyor duruyor bi daha nefes aldırmıyor .

ben panik atak geçirmedim.sabah sezeryana hazırladılar ben hala suni sancı verceksiniz dimi diye panik halindeyim ama hala atak geçirmiyorum.

neyse ameliyathaneye gittik sedye de hazırladıar belden uyuşturacaklardı ben panik atağım var dedim. o zaman yapamayız dediler ve bayılttılar.
uyandım bir karın acısı ama ne acı karnııımmmmmmmmm diye feryat ettiğimi hatırlıyorum birde bayıltılmadan önce gulhuvallah okuyodum bayılmışım.uyandıpımda kaldığım yerden devam ediyordum.

zaten uyanana kadar herşey muhteşemdi çok güzel bir rüya görüyordum.

odaya gittik ben hala yıkıyormuşum ortalığı.yavaş yavaş ayılmaya başladım bende hala panik atak yoktu çünkü o koşuşturmaca ,o acılar yeni bi hayat herşey unutturuyor.

bende panik atak olmasaydı kesinlikle bayıltılmak istemezdim.bebeklerime tanık olmak olmak isterdim doğarlarken.
buradan bir üye bayıltılmamış ilk defa doğumda panik atak geçirmiş nefes alamamış.herşeyi normal olunca doktor doğumunu yaptırırken panik atak geçirdiğini anlamışlar.

neyse gelelim doğum sonrası sendromu ve panik atak ilişikisine.

ben asrın hatasını yaptım arkadaşlar.

ilk doğumumu , ilk heyecanımı , ilk güzel anlarımı kalktım aptal gibi kayınpederimin evinde yaşadım.zehir gibi günlerdi.rezaletti.
en güzel günlerimi heder ettim.laf sokmalar , kıyaslamalar , benzetmeler vs vs birde demediğin lafı dedi gibi demesi de cabası.sanki kendi doğurmuş gibi üstünde bazı haklar görmeleri vs vs

siz siz olun sakın ha sakın kayınvalidenizin evine gitmeyin.mümkünse kendi evinizde olun onlar gelsinler ,
elbette en doğal hakları torunlarını sevmek ama sanki onlar hiç doğurmamış gibi hiç sorun yaşamamışlar gibi empati yapmadan size manevi saldırı da bulunurlar yalan bile söylerler.beni kıyaslarken kıyasladığı kişilerle görüştüğümde hepsinin yalan olduğu ortaya çıktı ve kendi de biliyordu.en basiti de kayınpederim bizim yanımızda bi yalanını çıkarttı herkese rezil oldu.

daha çok çok şeyler var yazacak ama gıybet etmek istemiyorum .hoş gerçi olanları anlatıyorum kötülemek değil niyetim.zaten iyi olsa nispet olsun diye ben gelmeyi düşünüyorum ya size ,ya anneme yada bi hastane için başka bi memlekete diye "gel gel gelgel "diye bağırıyordu tlf da.bende eşimde sevinince gittim.

sonuç ne biliyor musunz arkadaşlar panik atakla beraber doğumsonrası depresyonu birleşti benim panik atak evre değiştirdi.psikolojim çöktü.bedenim çöktü .strese bağlı reflü oldum tedavi görüyorum.ayrıca da psikolog eşliğinde psikiyatri tedavisi görüyorum.zaten psikiyatriye gittim şikayetlerimi dedim meğer şikayetlerimin bi kısmı reflüdenmiş diğer sıkıntılarım ise psikiyatlikmiş.psikoloğa da görünmenizi tavsiye ediyorum deyip psikoloğu aradı ve gidiyorum işte ve benim için atlatmak hiç kolay olmayacak.

çünkü ilk gebeliğimdi ilk heyecanımdı.hayatımın kara bir lekesi olarak kalıcak.

kesinlikle evinizde olun aileniz ve kayınvalideniz gelsin yanınızda ve mümkünse bebeğinize kendiniz bakın.ben ikizlere bakabiliyorsam siz bi bebeğe bi hayli bakarsınız.
sizi üzecek kimse olmasın yanınızda.

Son düzenleme:

ahh canım ya sen panik ataktan değil etrafındakilerden çekmişsin..Malesef kuşak farkı da var bizi anlamalrı mümkün değil..Ama olan olmuş..annenin yanında olsaydın da farklı problemler olabilirdi herşeyde vardır bir hayır bebişlerin sağlıklı çok şükür..
Bu depresyonu da atlatır panik atağa elveda dersin inş..

zaten reflüde sinirsel bi hastalık,reflün arttımı panik atağını tetikler,mide ilaçlarını düzenli al canımcım,ben geçirdim biliyorum bu hastalığı,bide seni üzenlerden uzak duracaksın.ayrıca inşallah sütün kesilmemiştir bu stresle.

benim babam yok annem var sadece birde kardeşim.evde de benim sözüm geçer zaten.hamdolsun sağlıklı bebeklerim ama doğduktan onra 9 gün hastanede kaldık o psikolojimi düşünün ,birde kaynananın laf sokmalarını sinsiliklerini düşünün.isyan ettim ya oğlum ışın tedavisi görüyordu hemşire geldi dedi çorapları ıkarın bi şapka kalsın göz bandını tutması için dedi.hemşire kapıdan çıktığı gibi bana hasta ediceksin çocuğuuuuuu dedi.aynen böyle benim sinirlerimin artık tak dediği saniyelerdi.rsmen tepindim yeter ya yeter dedim.ve devam ettim sözlerime sen hiç mi yaşamadın bu sıkıntıları diye anneme de döndüm söylendim.çünkü annemde kayınvalidemi düşünüp beni telkin etmeye çalışıyordu.zaten evine gittik bi de on gün orada kaldık sığıntı muamelesi yaptı.
hastanede iken artık hastaneden kaçmak istedim.ben iyi olamam dedim.ben bakamam bu bebeklere dedim.wallahi ben bilmiyordum böyle olduklarını çok tuhaflar ya. beden sağlığım daha fazla tükenmeden psikolojimi geri kazanmam lazım.

aynen öyle canım.mide hastalıkları sinirsel oluyormuş meğerse.aynen doktorum da öyle dedi.bende yeni doğum yaptım dedim.çünkü çok zayıfım doğum yaptığım bile anlaşılmıyor.

aynen uzak duruyorum başka türlü atlatamam isimleri bile beni çldırtıyor.aklıma hareketleri geliyor hepsinin.en kötüsü de kendi ailemden ayırt etmedim bağrıma bastım.o yüzden zoruma giden.

ben giripken uyuyordum kayınpederim geldi naptın kıza iki gün yoktum hasta etmişsin diye.
üstüne basa basa söylüyorum ben uyurken kayınpederimin sesiyle uyandım.kayınpederime aynen şunu dedi. " ammaaaaan benimde başım ağreyyoooo" benim hayatım,çocuklarım bu kadar değersizmiş demek ki.

daha bunu duyduğumdan haberleri yokve ben bu hastalıktan üç hafta sonra doğum yaptım zaten.ya bir anne erken doğum yapmak ister mi ya ben hergün dua ediyodum bi an önce doğurayımda evime gideyim diye.hergün karnım sertleşiyordu iç sancımo luyordu çünkü gebeliğim riskli idi.buradaki doktorum o yüzden türkiyeye yollamıştı bende kalkıp salak gibi eşimin memleketine kayınpedrime gittim.

keşke gitmeseydim ve onları hep melaike gibi görseydim.demek ki gerçek yüzlerini göreceğim varmış.herşeyde bir hayır varmış diyorum şimdi.

KESİLDİ CANIM ÜZÜNTÜDEN PANİK ATAK GEÇİRDİM VE korkudan JİLET GİBİ SÜTÜM KESİLDİ.ilaç kullandığımı biliyorlar fakat ne ilacı kullandığımı bilmiyorlar.bebeklerimi emzirmediğimi biliyorlar ama neden emziremediğimi bilmiyorlar.

yüzlerine vurmak isterdim ama şimdi ilaçlarla daha iyiyim ,sakinim çocuklarımla mutluyum.

Son düzenleme:
çok üzüldüm melitta..Allah ıslah etsin ne diyim..İnsanda merhamet olmaması ne kötü bişeydir..Çok zor dönemler geçirmişsin gerçekten hani anlatılırken anlatılıyor da kimbilir sen neler yaşadın..Allahım çektiğin sıkıntıların hürmetine evlatlarına ve sana hayırlı yazılar yazsın inş..

peki eşin yanında değilmiydi bu süreçte?

merhametle alakası yok inan.insanlıkla alakalı.çok şey var daha ama anlatmaya bile gerek yok.bu kadarını anlatmak bile bana ağır geliyor .birde gıybet ediyorum gibi geliyor halbuki yaşananlar bunlar.

amin inşallah şimdi de hastalıklarla boğuşup iki çocuğa bakmaya çalışıyorum .zor ama eğlenceli.

türkiye dışındayız.eşim ancak doğumda yıllık izne ayrılabilirdi.ben doğumdan iki ay önce gitmiştim malesef.Allah razı olsun genede iki ay bana baktı ama burnumdan da geldi.değerini bilemediler.

eşim doğumdan sonra göreceğini gördü ama ben asla karışmam aile arasına da girmem çünkü eşim mükemmel bir insan.aile ile eş arasında bırakamazdım.

hala inanamıyorum iyi dediğim insanların böyle çıkmasına.aramıyorlar bile.birde birilerine biz aramıyoruz onlarda bizi aramıyorlar demiş.demek ki biliyor bi sorun olduğunu aramıyor ve öyle diyor birilerine.çok şey duydum susuyorum.

arkadaşlar o kadar iyi diyordum ki asla bizim aramızda kaynana gelin muhabbeti olmaz diyodum.değilmiş illa ki kaynanalık yapıorlar.eş tarafı gösteriyor kendini.ben iyiymişim meğerse.

hoş geldinnnn cnmmm... başın sağolsun kuzum...
biz aynıyız cnm bildiğin gibi işte bu arada muhakkak suyu artırman lazım tatlım aday doğru söylüyor........

Sağol canım.. Biliyorum yaaa biliyorum, su su su.. Ama içemiyorum işte..
Çok su içincede çarpıntım geliyor benim, ondan korkup içemiyorum..

İltihap var tatlım.. Geçen ay antibiyotik kullandım ama tam geçmedi.. Son tahlilimde iltihap bayağı çıktı ama doktor ilacı tekrarlamak isteemdi.. Ayrıca idrarımda proteinde çıkıyor.. Sanırım hep su içmeme bağlı herşey.. Ama sizin hastane korkusu gibi, benimde su korkum oluştu.. Komik değilmi...

Aa, her haftaya mı düştünüz efrah.. Çok iyi yaa.. Alışırsın bu sayede biraz..
Canım snein psikolojin gerçekten seni zorluyor yaa.. Nedir bu, her gece ağlıyorsun sen, kıyamam ben sana yaa...

Canım su durumlarını önceki mesajda da yazdım.. Su fobisi oluştu bende.. Ondan içemiyorum.. Ne yapayım...

Nisan, bende cenazeye gittim ya, emniyet kemeri beni nasıl bunalttı anlatamam..Bende kemere bir poşet bağladım, karnıma gelmeyecek şekilde, ancak rahat ettiim..
Evet, en az 2 lt. su içmek lazım, hele bu sıcaklarda.. Ama benim kafamı tuvalete gitmemem karıştırıyor.. Neryesi haftaya doktora gideceğim, sorarım oozamn...
Ay ben bu son aylardan şimdiden korkmaya başladım hee.. Baksanıza yaa.. Son aylarda olanlar bitmiş durumda.. Ne sabır kaldı onlarda ne dayanma gücü.. Allah'ım güç versin size... Rabb'im zamanın nasıl geçtiğini anlamayacak kadar güzel geçirsin bu vakitlerinizi inşaAllah...

Valla ben daha önce doğum yaptım.. O zaman ataklarım iyileşmişti.. Gene sabıkalıydım ama hamilelikte atak yönünden hiçbirşey yaşamamıştım.. Ama doğum sonrası, özellikle ilk haftalarda kesinlikle atak değilde depresyon tarzı birşey yaşıyorsunuz.. Gerçi herkeste olacak diye birşeyu yok.. Ama bende zor doğumumdan ötürü ister istemez depresyona girdim.. Birde oğlum tam 2,5 sene ne gece ne gündüz hiç durmaksızın ağladııı ağladııı ağladııı.. Gece uykusu 10 dk. idi.. Gündüz zaten hiç uyumuyordu.. Ben o kadar ağır bir depresyon yaşadım ki o zaman.. Ama biliyorum ki hepsi çektiğim zorluklar yüzündendi.. Belki doğumlarımız kolay olursa, bebişleirmizde uslu olursa depresyona girecek birşeyler olmaz.. Ben böyle düşünüyorum...

Hey Alllah'ım yaa.. Bende bu tür şeylere acayip kızıyorum ve günlerce de bu kızgınlığın bana vermiş olduğu iç huzursuzluğunu içinden atamıyorum.. Takılıp kalıyor yani.. Sonra da eşimle kavga ediyoruz.. Bana boşvermem gerektiğini söylediğinde onada sinir oluyorum.. O herşeyi boşverebilen bir tip.. Gıcık yaa.. Beni anlamadığı için onada sinir oluyorum bu sefer.. Böyle sürüüüp gfidiyor...

Yuh yaa... Ben ne yapayım ki.. Benim doktorlarım beloc artık rahatlıkla kullanılıyor çarpıntılı hamileliklerde dediler.. Ben zaten 6 yıldır hiç bırakmadan kullanıyorum.. Ve hamileliğimdede aynen.. Hiç bırakmadım.. Ben 1 gün içmesem, hastanelik oluyroum.. Sizim dokotrlar mı çok biliyor, benimkimi hiç bilmiyor anlamadım.. Hemde kaç doktorla konuştum, hepsi aynı şeyi söyledi, bana.. Allah Allah yaa...

ben 180le içmedim beloc vermedi kardiyoloğum hamile olduğum için 120 ye bence hiç vermesinler..mvp nedir bilmiorum bende bişi yok işte panik atak var..

Al işte bir vaka daha... Yazık sana çektirdiler bu çarpıntıyı yaa.. Yazıktır vallahi...
Hayret ediyorum bu doktorlara.. Ben birgün ilacımı içmedim.. Denemek istedim ne olacak diye.. Akşama acildeydim..
Doktora dedim ki, "hocam 1 gün içmedim ilacımı" ana dediki "aferin, ne kadar akıllısın sen böyle.." Madem bu haldesin, bırakmayacaksın ilacını dedi.. Bu da başka bir kardiyologtu.. Hep ayrı kardiyologlara gitmişimdir, hepside aynı şeyi söylemiştir bana.. Sizinkiler neden böyle diyor anlamadıom ben yaa. Şehirden şehiree mi değişiyor bu durum?

evet var bende iltihap ama çok deilmiş,çok su içiyom,artık gebelik göbüşü deilde su göbüşü oluyo bendekibu arada canımcım idrarda protein çıkması demek,ya böbrek hastalığına ya da yüksek tansiyona işaret edermiş,sağlık ocağında geçen aylarımda benimde çıkmıştı protein,ben sanıyodumki çok kusuyodum ilk zamanlar ondan proteinim azalıyo vücudumdan,meğerse işin aslı böleymiş,efam bastımı beni,gittim bi de devlet hastanesinde yaptırdım bi daha dediler bişiyin çıkmadı ama sen genede tuzu azalt suyu bol iç.....

Aaaa evet, hatta diğer topiğin adresini de sen vermiştin bana.. Biliyor musun.. Ben o topikteki baharın yaşadıklarını okuduktan sonra hamileliği göze aldım.. Orada yazılanları tek tek okudum, bana nasıl bir cesaret geldi anlatamam. Sonra bahar, kendi doktorlarına benim kullandığım ilaçları sordu.. Yani hep yardımlaştık biz..

Bak, belkide bir bebek sahibi olmama sen vesile oldun, melittam.. Bana o adresi kopyalamasaydın, ben ilaçla hamile kalmayı asla ama asla düşünmezdim.. Ama sen tabi doğum yaptın falan, gittin aramızdan.. Biz cerenserenle hala yazışıyoruz.. Yavrum benim o da çok iyi bir arladaş.. Hep destek verdik başlarda biz biribirimize.. Şimdide buradaki arkadaşlar. Sağolsunlar, kimse birbirini yalnız bırakmıyor.. Ama doğum yapınca iş değişecek, bunuda biliyorum.. Çünkü ebek bakmak kolay değil, buraya girecek vakitleri olmayacak belkide.. eee gelen gidenleri olacak falan filan.. Ama varlıkları, duaları yeter.. Sende ara sıra gel lütfen .. Benim hamilelik vesilem... Arayı uzatma olur mu..
incimnazı hatırlamadım açıkçası.. Biz, senle ve cerenle çok yazışmıştık.. Ayyy eski günleri ahtırlayınca bir tuhaf oldum ben yaa... "HAMİLELİK BENİM İÇİN HAYALLL" yazmışım.. Ne kadar uzak bir duyguymuş o zamn bana.. Birşeyleri vesile kılan Rabb'ime şükürler olsun.. Benim vesilemde önce o adresi veren sne, sonra bahar oldu.. Rabb'im razı olsun sizlerden.. Darda zorda kalmayın hiç...

Yaa benimde ödm kopuyor, preeklemsi falan çıkacak diye.. Ama tansiyorum hep düşük Allahtan.. Sanırım iltihaptanmış benimkide.. İltihap fazla olunca proteinde yüksek çıkabiliyormuş.. Ama tabii öncelik gene sudaaannn...

evet bende senin gibiyim,sağlıkoc.gidiyorum kanına bakalım diolar,illahi bişi çıkarıyolar,bi ay şekerin var dediler,bi ay kolesterol,bi ay protein çıktı idrarından filan,beni alıyo bi ateş eve ağlaya ağlaya geliyom bende şu varmış die hadiee devlet hastanesinin yolunu tutuyoz bakıyolar yok sende biş filan,korkuyom gari ya bişi dicekler die...

Ama canım olmayan birşeye var diyemezlerki.. İllaki tahlilleirnde çıkıyrodurda ondan diyolardır.. Nasıl sağlık ocağında çıkıyorda, hastanede çıkmıyor, bende bunu anlamadım hee..

aman nil dur şimdi kurt düşürme içime,ben devlettekilere inanmak istiyom:S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…