• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik atak ve anksiyetesi olup hamile kalanlar yardımcı olabilir misiniz??

Ben sırf bu zamana kadar çocuğum olmadığı için durumumu düşündüklerimi anlattım o yüzden içmek mecburiyetindeyim sanırım yoksa kafayı yicem inşallah hamile kalirim
Bnm tavsiyem eger kotuyseniz ilaci kullanin korkmayin..kendinizi iyi hisstmeniz lazim psikolojikmen hamilelige o sürece hazir olmaniz lazim onlem alinmazsa malesef bu hastalik artiyor ayni pandeminin varyantlari gibi degisik sekillerde karsiniza cikiyor o yuzden ilaci kullanin kendinizi iyi hisstmek icin

Bnm tavsiyem eger kotuyseniz ilaci kullanin korkmayin..kendinizi iyi hisstmeniz lazim psikolojikmen hamilelige o sürece hazir olmaniz lazim onlem alinmazsa malesef bu hastalik artiyor ayni pandeminin varyantlari gibi degisik sekillerde karsiniza cikiyor o yuzden ilaci kullanin kendinizi iyi hisstmek icin
Çok teşekkür ederim. 2 gun kullanmadım 1 hafta kullanmıştım ya hamile kalırsam zarar verirse diye sonra bugün yine böyle biraz rahatsızlandım sadece 2 gün almamıştım sanırım tamamen bitene kadar kullanıcam

Çok teşekkür ederim. 2 gun kullanmadım 1 hafta kullanmıştım ya hamile kalırsam zarar verirse diye sonra bugün yine böyle biraz rahatsızlandım sadece 2 gün almamıştım sanırım tamamen bitene kadar kullanıcam
R.ederim..rahatsizliginiz gecene kadar kullanin bence..

Bende panik atak ve anksiyeteye sahibim malesef, hatta bir ay öncesinde o kadar kötü oldum ki acile gittik yasak falan dinlemeden :) Acil doktorumla bi ilaca başladık, o kadar iyi geldi ki aylardır resmen cehennemin içindeymişim yeni yeni nefes aldığımı hissediyorum, içimde ki kaygı hatta yer yer öfke hepsi bir toz bulutu olup gitti sanki. Ve bizde bebek istiyoruz, ama ben en azından ilaçların biraz daha etki etmesi için sonbaharı bekleyeceğim, ilaçları kontrollü bir şelilde bıraktıktan sonra uzun bir süre atak, anksiyete yaşamıyorsun. Ben daha önce de ilaç tedavisi olup 5 yıl hiç atak, anksiyete geçirmedim. İlaçların yanında bol bol kitap okuyorum; “bilinçaltının gücü” nü tavsiye ederim. Bitter çikolata, kabak çekirdeği, muz, kaju, papatya çayı gibi anksiyeteye iyi gelen besinleri tüketiyorum ve olabildiğince kafamı meşgul ediyorum.

Allah hepimizin yardımcısı olsun, bu gerçekten çekenin anlayacağı bir durum 🙏
Hangi ilacı kullandınız

Merhaba ben de depresyon ve anksiyete tedavisi görüyorum ama çocuk da düşünüyorum sizin hamileliğiniz nasıl geçti

Merhaba ben de hemen hemen aynı şeyleri yaşıyorum.Hamile kalmak istiyorum tekrardan süreciniz nasıl geçti yardımcı olur musunuz

Bende ayni sizin gibiyim ve yaşım geçmek üzere. Senelerdir gitmediğim doktor,almadığım ilaç ve terapi kalmadı buna rağmen geçmiyor. Evlat sahibi olmak için deliriyorum ama yok. Hamile kalırsam bu korkularla ona zarar verirmiyim diye sürekli düşünüyorum. ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN 😔

Merhaba arkadasim ben ilk cocugumdan sonra anksiyete yasadim yani basladi. 2. Hamile oldugumu ogrendigimde anksiyetenin dibindeydim. 3.5 ay surundum. Gunde kac kez kriz gecirdim bilmiyorum. Celectra aldim 50 mg doktorum verdi. Gecmedi daha kotu oldum gezmedigim doktor kalmadi. Turkiyenin en iyi psikiatri prof. Biri ile gorusmeye basladim. Simdi 25 haftalik oldum. Celectrayi yukseltti birde sakinlestirici ekledi sen iyi ol oda iyi olsun dedi. Simdilik bende bebegimde cok iyiyiz. Deneyimimi yazmak istedim. Ilac kullanmak sana kalmis ama unutma Allah bir kolaylik veriyor
Nasil oldunuz nasıl geçti doğumunun yardım edin?

Merhaba. 2014’ten beri anksiyete bozukluğum var. Ara ara ilaç kullanıyordum. 2021 ortasından beri işim gereği çok stresli bir dönemden geçerken kaygılarım arttı, bu yüzden 3 farklı ilaç yazdı doktor. Bu 3 ilacı kullanırken planlı olmayan bir şekilde bu ocak ayında hamile kaldım. Tabii hamile kaldığımı 5-6. haftaya kadar anlamadığım için ilaçlara devam ettim. Gebelik ortaya çıkınca aile hekimim ilaçları hemen bırakmamı istedi, ben de bıraktım. Sonraki 1 ayı hatırlamıyorum bile. Hem gebeliğin getirdiği ağırlık hem de ilaçları birden kesmek, beni günlerce uyuttu. Uyanıp kahvaltı yapıp, geri uyuyordum. Şimdi 13. haftadayım, gayet iyi hissediyorum. Etkileri azalıyor. Bebek de sağlıklı duruyor çok şükür. En azından görünürde bir sorunu yok. İşimde daha stresli zamanlar bitmedi, hatta bir iki ay içerisinde daha da yoğunlaşacak. İnşallah bebişe zarar gelmeden atlatırım diye dua ediyorum. Bazen çarpıntılar beni yokluyor. Çocuğumun da panik atağa yatkın olmasını hiç istemem ama büyük ihtimalle o da etkilenecek. Hayat bazen en güzel şeyleri en zor zamanlarda veriyor. Bazı zorlukları atlatmadan güzelliklerin kıymetini bilemediğimiz içindir belki. Benzer durumu yaşayan herkese şifa diliyorum. İnşallah bebeklerimizi sağlıkla kucaklarımıza alır, onları dünyanın tüm kötülüklerinden koruyacak güce sahip oluruz. Umarım annelik bizlere güç verir.

Merhaba. 2014’ten beri anksiyete bozukluğum var. Ara ara ilaç kullanıyordum. 2021 ortasından beri işim gereği çok stresli bir dönemden geçerken kaygılarım arttı, bu yüzden 3 farklı ilaç yazdı doktor. Bu 3 ilacı kullanırken planlı olmayan bir şekilde bu ocak ayında hamile kaldım. Tabii hamile kaldığımı 5-6. haftaya kadar anlamadığım için ilaçlara devam ettim. Gebelik ortaya çıkınca aile hekimim ilaçları hemen bırakmamı istedi, ben de bıraktım. Sonraki 1 ayı hatırlamıyorum bile. Hem gebeliğin getirdiği ağırlık hem de ilaçları birden kesmek, beni günlerce uyuttu. Uyanıp kahvaltı yapıp, geri uyuyordum. Şimdi 13. haftadayım, gayet iyi hissediyorum. Etkileri azalıyor. Bebek de sağlıklı duruyor çok şükür. En azından görünürde bir sorunu yok. İşimde daha stresli zamanlar bitmedi, hatta bir iki ay içerisinde daha da yoğunlaşacak. İnşallah bebişe zarar gelmeden atlatırım diye dua ediyorum. Bazen çarpıntılar beni yokluyor. Çocuğumun da panik atağa yatkın olmasını hiç istemem ama büyük ihtimalle o da etkilenecek. Hayat bazen en güzel şeyleri en zor zamanlarda veriyor. Bazı zorlukları atlatmadan güzelliklerin kıymetini bilemediğimiz içindir belki. Benzer durumu yaşayan herkese şifa diliyorum. İnşallah bebeklerimizi sağlıkla kucaklarımıza alır, onları dünyanın tüm kötülüklerinden koruyacak güce sahip oluruz. Umarım annelik bizlere güç verir.
Hamilelik döneminde yaşadığınız yada nasıl geçtiğini bizimlede paylaşabilir misiniz? Bende 4 farklı ilaç kullanıyorum Haziran sonrası gebelik planlıyorum ama korkuyorum

Hangi ilaçları kullandınız acaba ben 150 mg lustral gecede 2.5 mg rexapin kullanıyorum tam düzelemedim. Yürüyüş kendini telkin etme hiç bisey fayda etmiyor :KK43:(
Bende 150 mg celectra ve çeyrek rivotril içtim. Yavaş yavaş rahatlatacaksınız panik yapmayın

Paxera
Yok yok hiç endişe etme bende paxera kullanıyorm.hamilelik boyunca kullandm.ayrıntılı ultrasonda filan sıkıntı çıkmadı.doğm yapıncada kullanıcam.kimse keyfinden içmiyor mecburuz ve ilaç kullanırken hamile kaldım.sende gerekirse hamilelikte filanda kullan.hiç strese girme.bebeğe stres daha zararlı.
Paxil asla olmaz dedi doktorum size izin verdiler mi? Benimde ilacım oydu ama şuan lustral içiyorum

Merhaba ben de uzun yıllar panik atakla uğraşan, her şeye stres olan bir insanım. Eylül ayından beri terapi görüyorum ve şu an 5+5 haftalık hamileyim. Kasım ayında ilacı bırakarak bir adım atmıştım gebelik istediğim için. İlaca geri dönmemek kolay olmadı ama direnmeye çalıştım ve psikoloğumdan destek aldım. Hamile olduğumu öğrendiğim gün asla uyuyamadım ve kendimi buna hazır değilmiş gibi hissettim halbuki çok istiyordum. Bir sonraki seansımda bebeğin ara ara yaşadığım bu stresten kolay kolay etkilenmeyeğini, eşinden şiddet gören ağır şeyler yaşayan kadınların yaşadığı stresin bebeği daha çok etkileyebileceğini söyledi. Hala her hafta terapiye devam ediyorum bana iyi geldiğini görüyorum. İmkanı olan her arkadaşımın bu dönemde terapi almasının iyi olacağını düşünüyorum. İnşallah gebelik hepimize şifa olsun.

Back