• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik atak ve anksiyetesi olup hamile kalanlar yardımcı olabilir misiniz??

Çok yoğun bir şekilde anksiyete ve panik atak yaşıyorum. Bu yüzden arkadaşım bile edinmekten korkuyorum. Çünkü insanların yanında çok fazla daralıyorum ve bunu göstermemek için çaba gösterirken yoruluyorum. Bazen bu panik atakla sonuçlanıyor. Kimseyle oturmak konuşmak isteğim yok. Hangi evredeyim bilmiyorum ama dışarı çıkmak istemiyorum. Eve misafir gelme düşüncesi bile beni atağa sürüklüyor. Kendimden çok yoruldum. Sürekli stres altındayım. Saçma sapan şeylere bile stres yapıyorum. Yaşadığım hayatta herhangi bir pürüz yok. Her şey çok yolundayken bunu yaşamak bana fazlaca suçluluk duygusu yüklüyor. Ağlıyorum herkesten habersiz anlatsam kimse anlamayacak. Öğretmenim ve mesleğimi yaparken çok zorlanıyorum. Her gün aynı şeyleri yaşamak çok zor. Okulda toplantı falan olmasa diyorum çünkü birçok insanla aynı ortamda bulunma düşüncesi beni geriyor. Pandemi dönemi olduğundan bir araya gelinme olmuyor ama ileride olacak diyorum çok stres altına giriyorum. Bebek için de uğraşıyoruz ama aklımda bir taraftan da bu düşünce var. Hamileyken bunları yaşamamın bebeğime bir zararı olur mu? Bilen yaşayanlar lütfen cevaplasın 🙏 kafamdaki sorulardan yoruldum artık. Hamileyken panik atak gecirirsem bebeğimde bir hasara sebep olur muyum? Bana benzer durumları yaşayan var mı bu kadar aranızda lütfen yard
Merhaba mesajınızı daha yeni görüyorum ama nasılsınız hamile kaldınız mı. Ben de öğretmenim ilaç kullanıyorum daha doğrusu değiştirdik ama zorlanıyorum hamile kalmaktan çok korkuyorum. İşimde de çok zorlanıyorum bu sebeple siz nasılsınız

Merhaba mesajınızı daha yeni görüyorum ama nasılsınız hamile kaldınız mı. Ben de öğretmenim ilaç kullanıyorum daha doğrusu değiştirdik ama zorlanıyorum hamile kalmaktan çok korkuyorum. İşimde de çok zorlanıyorum bu sebeple siz nasılsınız
Merhaba hamileyim hormonlardan mi bilmiyorum artık stresim hiç kalmadı diyebilirim inşallah siz de iyi olursunuz ilaç kullanmadım ve hamilelikten sonra da böyle olursam kullanmayı düşünmüyorum

Merhaba hamileyim hormonlardan mi bilmiyorum artık stresim hiç kalmadı diyebilirim inşallah siz de iyi olursunuz ilaç kullanmadım ve hamilelikten sonra da böyle olursam kullanmayı düşünmüyorum
Sizin adınıza çok sevindim. Bazı annelere hormonlar iyi geliyor diyorlar siz onlardansınız demek. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah ❤️

Sizin adınıza çok sevindim. Bazı annelere hormonlar iyi geliyor diyorlar siz onlardansınız demek. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah ❤️
Teşekkür ederim inşallah🙏 siz de bu sorunları atlatıp çok mutlu olursunuz inşallah hamile kalıp ben gibi bebeğinizi beklersiniz 🙏🙏

Merhaba arkadaşlar yazılarınızı okudum bende panik atak anksiyete yaşıyorum ayrıca fibromiyalji rahatsızlığım var ama her yerim agrıdıkça hastalığım mı var kanser miyim ölürsem vs gibi düşüncelerle birçok kahroluyorum. Eylülde düşük yaptım panik atak depresyon vs hiç hamile gibi gelmiyordu. Düşük yaptım. Ama doktorum misol verdi. Ve depresyonun ilaçtan daha zararlı oldugunu söyledi. Ve birçok araştırmada bebek te depresyonun daha zararlı oldugunu gösteriyor. Bu ay düşünüyorum. Öğrendiğimde bırakıcam 12 haftada başlıcam dua edin.
Acaba düşük yapmanız antidepresandan mı? Hangi ilaçları kullanıyodunuz düşük yaptgnz bebegınızde? Bende entidepresan kullanarak hamıle kalmak istıyorum ama etkilenip düşecek diye korkuyorum

Eşimin yaşı sebebiyle çocuk olsun istiyoruz. Bir de panik atak, anksiyete ilaçlarla kontrol altına alınabiliyor. Çocuk ertelense bile ne zaman ilaç bırakılsa yeniden başlayacak bir sey. Bunu yaşadım biliyorum o yüzden de çocuğu ertelemek zaman kaybı olacak. Çocuk doğsun öyle başlayayım diyorum. Gebelikte sorun çıkarır mı aklımdaki soru bu. Bunu düşünmekten kendimi alamıyorum.
Arkadaşlar merhaba panik atak hastasıyım ve paxil kullanıyordum gebe kalınca doktorum paxili kesti ve çok gerekmedikçe ilaç kullanmayacağız dedi eğer çok mecbur kalırsak hamilelikte kullanılan ilaca başlarız dedi 2 aydır ilaç içmiyorum ve ataklarım arada beni yokluyor yemek yiyemiyorum günlerce bebeğime zarar verir korkusuyla ilaç içmek istemiyorum suan 12 haftalık gebeyim benim gibi olup bu süreci nasıl atlattınız ilaç kullandıysanız bebekleriniz sağlıklı doğdu mu umut olur belki bana da
Merhabalar. Ben de yaklaşık 1 senedir anksiyete ve panik atak sebebi ile paxil 10 mg kullanıyorum. Arada atak gelirse de 0,5 mg xanax kullandım ama o kadar sık gerek kalmadı. Çocukluğumdan beri malesef kaygı bozukluğu ve panik atak şikayetim hep vardı. Şimdi ilaçlara devam ederken 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim. Plansız bir gebelik. Öğreneli 4 gün oldu. Malesef gece gündüz fark etmiyor, ne zaman uykuya dalacak olsam anında çarpıntıyla yerimden zıplıyorum. Asla uyuyamıyorum. Bugün hem psikiyatristim hem de kadın doğumcum ile görüştüm. İkisi de bu dönemde güvenle kullanılabilecek olan lustrali önerdiler. Sabah yarım kullanacağım. Bilmiyorum belki bu bilgi bile rahatlatır beni ve kullanmama gerek kalmaz. Ama benim kişisel fikrim şu ki; eğer ilaç kullanmayı her gün ölüp bayılmaktansa ya da kafada kurup kurup çıldıracak gibi olmaktansa önerilen dozda ilaç kullanımı hem anne hem bebek için daha sağlıklı. Umuyorum hepimiz sağlıklı bir hamilelik geçiririz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Ben de yaklaşık 1 senedir anksiyete ve panik atak sebebi ile paxil 10 mg kullanıyorum. Arada atak gelirse de 0,5 mg xanax kullandım ama o kadar sık gerek kalmadı. Çocukluğumdan beri malesef kaygı bozukluğu ve panik atak şikayetim hep vardı. Şimdi ilaçlara devam ederken 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim. Plansız bir gebelik. Öğreneli 4 gün oldu. Malesef gece gündüz fark etmiyor, ne zaman uykuya dalacak olsam anında çarpıntıyla yerimden zıplıyorum. Asla uyuyamıyorum. Bugün hem psikiyatristim hem de kadın doğumcum ile görüştüm. İkisi de bu dönemde güvenle kullanılabilecek olan lustrali önerdiler. Sabah yarım kullanacağım. Bilmiyorum belki bu bilgi bile rahatlatır beni ve kullanmama gerek kalmaz. Ama benim kişisel fikrim şu ki; eğer ilaç kullanmayı her gün ölüp bayılmaktansa ya da kafada kurup kurup çıldıracak gibi olmaktansa önerilen dozda ilaç kullanımı hem anne hem bebek için daha sağlıklı. Umuyorum hepimiz sağlıklı bir hamilelik geçiririz.
Merhaba kullanıyormusun ilacı. Nasıl oldun.

Çok geçmiş olsun 😔 ben de hamilelikten bu yüzden korkuyorum. En küçük durumda ellerim ayaklarım buz gibi oluyor. Carpintim başlıyor. Bu durumlar bebeğe zarar verir düşüncesi ile hamile kalmaya korkuyorum. Eşim de bebek çok istiyo. Zor durumdayım. İlaç kullanmak da istemiyorum. İç daralması bunaltı hissediyorum her şey beni sıkıyor aşırı sinirliyim bu yüzden olduğunu düşünüyorum
Cocuk yaptiniz mi

Back
X