• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik atak ve anksiyetesi olup hamile kalanlar yardımcı olabilir misiniz??

Canım olur mu öyle şey bana tuhaf geldi.Ben ilaç kullanırken hamile kaldım.Psikiyatristim de, kadın doğum uzmanim da muhteşem insanlar.Sacma sapan evham pompalamiolar bana.Tedavi olmazsan nasıl rahat gebelik gecirebiliceksin ki.Tabiki son karar senin tedavi konusunda.Bu arada çevrenin desteği de çok önemli.Benim durumumdan herkes haberdar ve iki kere tedbirli ve dikkatliler bana karsi
Ne güzel bunları duydukça iyi hissediyorum gerçekten çünkü kendimi çok sucluyorum neden böyleyim diye . Hatta stres çok fazla olduğu için bu yüzden hamile kalamadigimi bile düşünüyorum kendimi suçlu hissediyorum. Eşim destek oluyo ama şöyle bu günler geçecek sen ileride rahatlayacak ve iyi hissedeceksin diyo ama olmuyo her geçen zaman ben daha kötü oluyorum. Bataklık gibi çırpındıkça dibe dalıyorum

Biz de doktor öyle söyledi diye ilaç kullanmak istemedik. Hamilelik olsun bitsin sonra kullanalım dedik. Ama çok zor duruyorum. İnan ki dünya gözümde sıfırlandı. Hiç bişey yapasim yok. Kimseyi goresim yok. Mesleğim öğretmenlik ama onu bile çok zor yapıyorum
Kesinlikle hamile kalana kadar kullanmalisin hatta ihtiyacın olursa hamielikte de kullanmalisin.. Ne zaman hamile kalicagin belli değil ki hic sikintisi olmayıp yillarca bekleyen de var bi sürü sıkıntısı olup hemen olan var.. Hayati bos yere kendini zehir etme. Daha once de yazmıştım sana mutlaka terapi de al ilac +terapi ise yariyor

Kesinlikle hamile kalana kadar kullanmalisin hatta ihtiyacın olursa hamielikte de kullanmalisin.. Ne zaman hamile kalicagin belli değil ki hic sikintisi olmayıp yillarca bekleyen de var bi sürü sıkıntısı olup hemen olan var.. Hayati bos yere kendini zehir etme. Daha once de yazmıştım sana mutlaka terapi de al ilac +terapi ise yariyor
Peki ne zaman sonra ilacın etkileri oluyor. Çok rahatlatıyor mu ben aşırı stresli biriyim de merak ediyorum. Böyle giderse kullanmaya baslicam

Peki ne zaman sonra ilacın etkileri oluyor. Çok rahatlatıyor mu ben aşırı stresli biriyim de merak ediyorum. Böyle giderse kullanmaya baslicam
Benim ilaçlarım 1. Ay sonunda etki etmeye başlamıştı.En düşük dozla başlayıp 15 gün sonra yükseltmiştik.O dibe batma duygusunu iyi bilirim,kimseye anlatamazsin da çünkü anlayamazlar ancak yaşayan bilir.Sanki bı girdaba düşersin an be an dibe cekilirsin kurtuluşunu da yok hissedersin.Canim neden kendine bu eziyeti yapiosun bence hemen tedaviye basla.Ne zaman hamile kalicagin belli değilki.Ama o an gelene kadar psikolojini şuandakinden çok daha iyi hale getirmek elinde.

Benim ilaçlarım 1. Ay sonunda etki etmeye başlamıştı.En düşük dozla başlayıp 15 gün sonra yükseltmiştik.O dibe batma duygusunu iyi bilirim,kimseye anlatamazsin da çünkü anlayamazlar ancak yaşayan bilir.Sanki bı girdaba düşersin an be an dibe cekilirsin kurtuluşunu da yok hissedersin.Canim neden kendine bu eziyeti yapiosun bence hemen tedaviye basla.Ne zaman hamile kalicagin belli değilki.Ama o an gelene kadar psikolojini şuandakinden çok daha iyi hale getirmek elinde.
Doktor kesinlikle hamilelikte kullanamazsin dediği için hamile kalıp o ilaçların bebeğe zarar vermesinden korktuğum için kullanmadım hiç yani doktor söylediği için aylardır hem hamile kalmayı bekliyorum hem de anksiyete panik atakla mucadele ediyorum. Aynen dediklerini yaşıyorum. Hayatım her şey normal ama elimde değil olmuyor çok yorgunum psikolojik olarak

Sen hiç antidepresan kullanmadin mi? Elbette rahatlatıyor once yan etkileri oluyor ama ilaçsız su durumda cok zor. Baska bi doktora git mutlaka. Doktorlar hamileyken antidepresan veriyor anne zor durumdaysa..

Ben de yıllarca kullandım bırakamadım ilacı. Doktor gözetiminde ilaç kullanırken hamile kaldım. Çok fazla aynı durumda olan arkadaş var burada. Ayrı bi başlık var binden fazla sayfa yazmış herkes tecrübesini bir yığın sağlıklı çocuğunu doğuran insanlar:) çok rahatlatıyor benim ve konustugumuz arkadaşların da bebekleri sağlıklıngidiyor :))

yurtdışında da biraz daha rahat doktorlar

Ben varım canım.Major depresyon ve yaygın anksiyete hastasıyım.7 haftalık hamileyim.Gecen seneki gebeliğim hastalığımın kontrol dışına çıkması sebebiyle sonlandırıldı.Psikiyatrik tedavi aldım,ilaç kullanıyorum.Suanda iyiyim inşallah bozulmam.İlacima devam ediyordum kestim 12.hafta dolunca tekrar başlayabileceğimi ama şimdi çok sıkıntıya düşersem devam etmemi söyledi doktorum İnşallah bu defa güzel gider.
Hangi ilaci kullaniyordunuz hamilelikten once?

Bende panik atak ve anksiyeteye sahibim malesef, hatta bir ay öncesinde o kadar kötü oldum ki acile gittik yasak falan dinlemeden :) Acil doktorumla bi ilaca başladık, o kadar iyi geldi ki aylardır resmen cehennemin içindeymişim yeni yeni nefes aldığımı hissediyorum, içimde ki kaygı hatta yer yer öfke hepsi bir toz bulutu olup gitti sanki. Ve bizde bebek istiyoruz, ama ben en azından ilaçların biraz daha etki etmesi için sonbaharı bekleyeceğim, ilaçları kontrollü bir şelilde bıraktıktan sonra uzun bir süre atak, anksiyete yaşamıyorsun. Ben daha önce de ilaç tedavisi olup 5 yıl hiç atak, anksiyete geçirmedim. İlaçların yanında bol bol kitap okuyorum; “bilinçaltının gücü” nü tavsiye ederim. Bitter çikolata, kabak çekirdeği, muz, kaju, papatya çayı gibi anksiyeteye iyi gelen besinleri tüketiyorum ve olabildiğince kafamı meşgul ediyorum.

Allah hepimizin yardımcısı olsun, bu gerçekten çekenin anlayacağı bir durum 🙏

Canım olur mu öyle şey bana tuhaf geldi.Ben ilaç kullanırken hamile kaldım.Psikiyatristim de, kadın doğum uzmanim da muhteşem insanlar.Sacma sapan evham pompalamiolar bana.Tedavi olmazsan nasıl rahat gebelik gecirebiliceksin ki.Tabiki son karar senin tedavi konusunda.Bu arada çevrenin desteği de çok önemli.Benim durumumdan herkes haberdar ve iki kere tedbirli ve dikkatliler bana karsi
Hangi ilaci kullaniyorsunuz

Merhaba yazılarınızı okudum Suan bende 6 haftalık hamileyim ayrıca major depresyon ve anksiyete bozukluğum war bende hostestim thy de 2013 de ayrıldım sormak.istedigim.sey psikatri doktorunuz kim acaba ve hangi ilaclari.kullaniorsunuz Suan ben aniden kestim we Suan yerlerdeyim

Merhaba yazılarınızı okudum Suan bende 6 haftalık hamileyim ayrıca major depresyon ve anksiyete bozukluğum war bende hostestim thy de 2013 de ayrıldım sormak.istedigim.sey psikatri doktorunuz kim acaba ve hangi ilaclari.kullaniorsunuz Suan ben aniden kestim we Suan yerlerdeyim
Merhaba doktorum Ataşehir Memorialdan Alev Erdincler.Ben lustral kullanıyorum.Gebelik dolayısıyla birden kesitim ben de aynı dediğiniz gibi yerlerdeydim aşırı zorlandım.Suan daha iyiyim.İlaca henüz tekrar başlamadım ama korkuyorum hastalığın nuksetmesinden.Bu arada teshislerimiz aynı ben de majör depresyon ve anksiyete hastasıyım insallah sağ salim tamamlariz.

Merhaba doktorum Ataşehir Memorialdan Alev Erdincler.Ben lustral kullanıyorum.Gebelik dolayısıyla birden kesitim ben de aynı dediğiniz gibi yerlerdeydim aşırı zorlandım.Suan daha iyiyim.İlaca henüz tekrar başlamadım ama korkuyorum hastalığın nuksetmesinden.Bu arada teshislerimiz aynı ben de majör depresyon ve anksiyete hastasıyım insallah sağ salim tamamlariz.
Insallah hayırlısıyla tamamlarız çok zor durumdayim inan major depresyon en berbatı panik atak falan olsa bikac dakka sürüp gider ama bu lanet hastalık maalesef gitmiyor gün boyu sürüyor

Yazinizi okudum bende yasamis biri olarak sizi cok iyi anliyorum..tavsiyem 12 ci haftanizi doldurun biliyorum kolay degil ama bebeginiz icin katlanin..bide size doktor tavsiyesinde bulunmak istedim prof .dr nazanaydin cok iyi bir doktormus metini duydum..giden arkadaslarimda oldu..instegramdanda takip edip mj atabilirsiniz donus yapiyor..

Merhaba arkadaşlar yazılarınızı okudum bende panik atak anksiyete yaşıyorum ayrıca fibromiyalji rahatsızlığım var ama her yerim agrıdıkça hastalığım mı var kanser miyim ölürsem vs gibi düşüncelerle birçok kahroluyorum. Eylülde düşük yaptım panik atak depresyon vs hiç hamile gibi gelmiyordu. Düşük yaptım. Ama doktorum misol verdi. Ve depresyonun ilaçtan daha zararlı oldugunu söyledi. Ve birçok araştırmada bebek te depresyonun daha zararlı oldugunu gösteriyor. Bu ay düşünüyorum. Öğrendiğimde bırakıcam 12 haftada başlıcam dua edin.

Merhaba arkadaşlar yazılarınızı okudum bende panik atak anksiyete yaşıyorum ayrıca fibromiyalji rahatsızlığım var ama her yerim agrıdıkça hastalığım mı var kanser miyim ölürsem vs gibi düşüncelerle birçok kahroluyorum. Eylülde düşük yaptım panik atak depresyon vs hiç hamile gibi gelmiyordu. Düşük yaptım. Ama doktorum misol verdi. Ve depresyonun ilaçtan daha zararlı oldugunu söyledi. Ve birçok araştırmada bebek te depresyonun daha zararlı oldugunu gösteriyor. Bu ay düşünüyorum. Öğrendiğimde bırakıcam 12 haftada başlıcam dua edin.
Ayni seyler bende de var. Fibromiyaljim ilerledi panik atagim da ayni sekilde. Bazen nefes bile alamiyorum gbi oluyo o kadar zor ki Allah yardimcimiz olsun

Ayni seyler bende de var. Fibromiyaljim ilerledi panik atagim da ayni sekilde. Bazen nefes bile alamiyorum gbi oluyo o kadar zor ki Allah yardimcimiz olsun
Çok geçmiş olsun fibromiyalji nefes darlığı yapar mı sanki sırtımla göğüs aramı birleştiriyor biri

Back