- 9 Ocak 2023
- 386
- 79
- 23
- 22
- Konu Sahibi IntheStarss
-
Bence panik atak. İlaç falan kullanıyor musunAnksiyetemin yoğun olduğu bi dönemdeyim günlerdir akşamları midem bulanıyor. Yine midem bulanmış yatarken bi anda değişik hissettim göğsümde bi huzursuzluk yüzümde başımda uyuşma bayılma hissi bulantı daha da şiddetlendi sonra elim direkt nabzıma gitti gittikçe hızlanıyordu sonra sakinleşmeye çalıştım kendimi panik atak olduğuna inandırdım ve şuan biraz daha iyiyim ama ya kalple ilgiliyse diye düşünüp duruyorum. Bunun aynısı üç dört gün önce de olmuştu o zaman ilk defa olduğu için aşırı korkmuştum kendime gelmem baya zaman aldı. Sizce bu panik atak mı yoksa kalbimle mi ilgilidir?
Önce kalp kontrolünüzü yaptırın eğer temiz çıkarsa o zaman başka tanılar üzerinde durun. Sorun olmasa bile, muayene olmayı ihmal etmeyin. Geçmiş olsun.Anksiyetemin yoğun olduğu bi dönemdeyim günlerdir akşamları midem bulanıyor. Yine midem bulanmış yatarken bi anda değişik hissettim göğsümde bi huzursuzluk yüzümde başımda uyuşma bayılma hissi bulantı daha da şiddetlendi sonra elim direkt nabzıma gitti gittikçe hızlanıyordu sonra sakinleşmeye çalıştım kendimi panik atak olduğuna inandırdım ve şuan biraz daha iyiyim ama ya kalple ilgiliyse diye düşünüp duruyorum. Bunun aynısı üç dört gün önce de olmuştu o zaman ilk defa olduğu için aşırı korkmuştum kendime gelmem baya zaman aldı. Sizce bu panik atak mı yoksa kalbimle mi ilgilidir?
Eko holter ekg hepsi bakıldı. Doktor kontrole gelme bile dedi başka birine gittim nerdeyse kovdu beni ama güvenemiyorum gencim ve kadınım diye de bu muamele olabilir. Acaba anksiyete kalbime zarar veriyor da mı böyle oluyor diye düşünüyorum sürekliÖnce kalp kontrolünüzü yaptırın eğer temiz çıkarsa o zaman başka tanılar üzerinde durun. Sorun olmasa bile, muayene olmayı ihmal etmeyin. Geçmiş olsun.
Yok kardiyolojiye gittim bir şey çıkmadı ama ben yine de aritmi mi var diye korkuyorumBiz bilemeyiz ki. Doktora gitmelisiniz. Ben de yaşadım. Kardiyolojiye gittim bir sorun çıkmadı psikiyatriste gittim ilaca başladım.
Peki çok teşekkürlerUstursunuz mideniz bulanir, yediginiz bir sey dokunmustur mideniz bulanir,stresten bulanir. Mideniz bulaninca panik yapmissiniz sanki. Sakin olun. Kalbinizi falan dusunmeyi birakin size iyi gelen seylere odaklanin. Cok gecmis olsun.
HayırrrBence panik atak. İlaç falan kullanıyor musun
Evet stresliyim bu ara. Teşekkürleranlattığınız panik atağa çok benziyor , bu aralar stres yaptığınız bişey varsa tetikliyordur , yine de tahlillerinizi yaptırın içiniz rahat etsin diye
Daha önce de panik atak krizi geçirmişsindir muhtemelen. Kalple alakalı olduğunu düşünmüyorumHayırrr
Doktor sorun yok dediyse sorun yoktur. Bu kadar kaygılı olmamaya çalışın, herşeyin başı bu çünkü.Eko holter ekg hepsi bakıldı. Doktor kontrole gelme bile dedi başka birine gittim nerdeyse kovdu beni ama güvenemiyorum gencim ve kadınım diye de bu muamele olabilir. Acaba anksiyete kalbime zarar veriyor da mı böyle oluyor diye düşünüyorum sürekli
Hayır geçirmedim işte yani hep çok anksiyetik birisiydim ama bu şekilde bir şey yaşamadım.Daha önce de panik atak krizi geçirmişsindir muhtemelen. Kalple alakalı olduğunu düşünmüyorum
Elimde olmuyor ki çabalıyorum ama aklımdan çıkmıyor düşüncelerDoktor sorun yok dediyse sorun yoktur. Bu kadar kaygılı olmamaya çalışın, herşeyin başı bu çünkü.
doktor yok dediyse yoktur kuzum rahat olun ama acilen bir pskiyatr ile gorusun eger panik ataksa mantiken bu atmalar ilerleyen zamanda kalp ritminizi bozabilir(bu benim yorumum bilim benimle ayni fikirde mi bilemem)Eko holter ekg hepsi bakıldı. Doktor kontrole gelme bile dedi başka birine gittim nerdeyse kovdu beni ama güvenemiyorum gencim ve kadınım diye de bu muamele olabilir. Acaba anksiyete kalbime zarar veriyor da mı böyle oluyor diye düşünüyorum sürekli
Psikolog desteği alabilirsin. Kişisel olarak konuyla alakalı kitaplar okuyup, videolar da izleyebilirsin. Bir yerden başlamalısın, ömürünü yer bitirir bu kaygı, stres, evham...Elimde olmuyor ki çabalıyorum ama aklımdan çıkmıyor düşünceler
Reflü belirtileri de var ofof bu atak mı bilmiyorum ama bitikten sonra da uyku çöktü şimdi. İnşallah bir şey yoktur psikolojiktir. Tekrar kardiyoya gitmek şart olduuuBenimde anksiyete bozukluğu var bu ve panik atak birbirini tetikliyor maalesef.ekg çekilmiş o yönden rahat olun psilojik bozukluklarda nabız kalp atışı ne yazık daha hızlı heleki stresli isen.benimde bu ara mideme vurdu.kalp ağrısı sıkışması vs.hepsi vardi şükür ki EKG temiz reflü olmuş midem.yani demem o ki ya stres midenize vurmus olabilir yada anksiyeteniz panik atağa çevirmisde olabilir.gecmis olsun
İşte kaygı da böyle başlıyor zaten. Bu kaygı beni bitirir diyerek kaygılanıyorum ve döngüüüüüPsikolog desteği alabilirsin. Kişisel olarak konuyla alakalı kitaplar okuyup, videolar da izleyebilirsin. Bir yerden başlamalısın, ömürünü yer bitirir bu kaygı, stres, evham...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?