• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik atak krizim tuttu kızlar yardım...

-Mavi -Mavi ilaç kullanmak istemiyorum artık herzamn ilaç nereye kadar diyorum bırakıyorum daha çok terikliyor bu sefer
Psikologa gitsen
Kendini nasıl rahatlatabilirsin nasıl kontrol altına alabilirsin öğrenmen konusunda yardımcı olur sana
Bak buradada kendi kontrol eden arkadaşlar var
Sen yeterki kendine inan sende yapabilirsin

SuUtku SuUtku çok iyi bi şekilde yenmişsin allah hepimizin yardımcısı olsun peki hamile olmadan önce varmıydı sende naısl geçti hamileliğin. Mayflower75 Mayflower75 senin hala gelen atakların oluyor mu peki

-Mavi -Mavi o kadar güç oluyor kii kontrol edemiyorsun bazen . Dolmuşta otobüste geliyor bazen o an kndimi tutuyorum hapsediyorum inmek istiyorum dolmuştan ama inmiyorum inmiceksin inersen bi daha binerken korkarsın diyorum. Ama bazende öyle bir atak geliyor ki diğerlerinden farklı oluyor daha şiddetli oluyor beynini hapsediyor kötü düşünceler. O anda kendimi kontrol edemiyorum ölmekten başka bişey gelmiyor o anlarda aklıma.

SuUtku SuUtku çok iyi bi şekilde yenmişsin allah hepimizin yardımcısı olsun peki hamile olmadan önce varmıydı sende naısl geçti hamileliğin. Mayflower75 Mayflower75 senin hala gelen atakların oluyor mu peki
Arada başlayacakmış hissi oluyor özellikle kendimi stresli hissediyorsam.ama anlatıyorum. Acikhava da yürüyüş çok iyi geliyor.negatif düşünceleri uzaklaştır kafandan.herşey olacağına varır de içinden bazende..

İki buçuk ay sonra hamile kalmışım ben. Plansız süpriz. İyiki ilaç içmemişim dedim. O tip ilaçları pat diye kesemiyormuşsun çünkü.
Hamileliğimde gelmedi sıkıntı. Bebeğe odaklanıyorsun kendin ikinci planda kalmaya başlıyor

ilaç içmek niye istemiyorsun. ben de farklı rahatsızlık var. ataklarım daha değişik şekilde geliyor. başladım ve iyileşince düzenli şekilde bıraktım ilaçları. ilaçlardan korkma. bu şekilde yaşaman daha mı iyi

SuUtku SuUtku doğru söylüyorsun hamileyken cocuğundan başka bişey gelmez heralde aklına. Derdi veren allahım dermanınıda veriyor

Kızlar hiç anlamadım bi anda geldi bunu iyileştirmenin bi çözümü yok galiba. Yüzüme peeling yaptım yüzüm hafif yanarken bana bişey oluyor sandım elşm ayağım titremeyr başladı nefes alamadım kalbim yerinden çıkıyordu resmen acile gidiyorum herdefasında hiç bişe yapmıyorlar. En yakın arkadaşımı arayıp onunla konuştum kafamı dağıtmamı sağladı şuan biraz daha iyiyim. Ne yaptıysam geçmiyor ömrüm böyle mi devam edecek bilmiyorum

Bendede panık atak var maske yaparkende oluyor ben bu durumu onlemek ıcın once kucuk bır yere yapıyprum baktım yıkanca gecıyor tamamına rahat rahat yapıyrum her yenı deneyecegım maske vb. seyler ıcın bu yntemı uyguluyrum bunun sebebı gecmeyecegını dusundugumuz agrı acılar bence

Safistd Safistd canım işte peeling yaptım ya yüzüme sürerken yanagını bildiğim halde yğzüm taamamen yanacak kötü olacak geçmeyecek vb seyler aklıma geldi o an ve atağım başladı. Yaparken zaten çok tereddütlü başlayıp yaptım korkarak yaptım korktuğum içinde başıma geldi

@hilal4242 panik atağı insanlar tahmin ediyorlar herkes gibi ama yaşamayan hiçbizamn anlayamaz onun ne kadar berbat bişey olfuğunu yasayan bilir. Ömrüm boyunca hep bunu düşünüyorum nasıl çocuk yapıcam bnm çocuğum olmicam atağım geldiğinde çocuğum karnımda ölecek gibi düşünüyorum hiç evlenemicem eşimi bırakıp ölecekmişim gibi düşünmekten yoruldum. Sen ilaç kullanıyormusub peki.
Ben 1 sene önce tedavimi bitirdim. 1 senelik bir tedaviydi. Canım doktorum tetikleyen şeylere benimle birlikte üzüldü hep :)
Bitti çok şükür.şu an yine stresli bir dönemdeyim ama artık atağa karşı uyanığım geliyor gibi olunca hemen nefes egzersizine geçiyorum sonra el sallıyorum atağa :)
Tedavi olun,bırakmayın. Çok net görünüyor siz daha ortasındasınız tedavinin. Bırakmayın.
Ben de doktora sordum ben hep ilaçla mı yaşayacağım diye o da artık atağa karşı farkındalığınız oluştu dedi. Gerçekten ayırdına varıp uyanık olabiliyorum çok şükür.
O neydi öyle :( nefes alamıyorum diyip ağlıyordum, ağlarken nasıl nefes anlamıyorsam artık.

Ben de panik atak belirtilerini araştırıyordum bu konuya kadar geldim. çok geçmiş olsun inşallah sakinleşmişsindir. benim o süreçte hissettiklerimden bunun panik atak olup olmadığını yorumlayabilir misiniz?
Şiddetli kalp çarpıntısı
Ateş basması
Baş dönmesi
nefes darlığı
Kendini kaybetme
Kolunu bacağını taşıyamama. bir keresinde atak sırasında bebeğimi koluma yatırıp emzirmekte bile zorlanmıştım koluma komut veremiyodum sanki zor tutuyordum.
Mide bulantısı kusma
ishal
uyuyamama
İnternette yarım saat bir saatte geçtiği söyleniyor ama benim şikayetlerim bazen 1-2 gün bile sürüyor.

NASERDO NASERDO cnm öncelikle sanada çok gecmiş olsun. Benim atağım şuan gecti çok şükür. Bir takım belirtiler yazmışsın ama ordaki bir kaçı panik atakla baglantılı değil olacagını da sanmıyorum. 25 yasındayım ve benim çok küçük yaşta başladı ataklarım. Bu yüzden yasım daha genç savaşmam lazım diye butun tedavi yöntemlerini araştırdım herseyi çare bilip ıyguladım ama gel gelelim ki bazen olan ataklarıma hükmedebilirken bazen edemiyorum. Şimdi panik atak öncelikle insanda korku uyandırır ölecekmişim bayılacakmışım korkusu. Sonra şiddetli bi kalp çarpıntısı sanki o an kalp krizi geciriyormuşsun hissi yaratır. Elin ayagın buz kesilir ayaklarının bagı çözülür hafif bir titreme olur ve bildiğim kadarıyla ataklar dn fazla 40 dakika sürer benim çok şükür hiç o kadar sürecek bi atağım olmadı. Gün içerisşnde on defa bile atak gecirdiğimi hatırlıyorum ama hiçbirisi çok uzun vadede sürmedi. Bazen bayılma olurmuş bnde hiç olmadı. Endişeler her zamn uykusuzluk yapar onu kafaya takma.sadece senin teshislerindeki bn kusma ve ishali anlayamadım oyle bişeyle hiç rast gelmedim duymadım da ama her insanda farklıdır bilemeyiz. İlk önce bi doktora git bnce hiç aksatmadan. Sonra panik ataksa eger ki teshis beraberinde ve burdaki arkadaslarla brraber birbirimize yardım edelim ama ilk önce ve bi an önce doktora git ve sonucu bana da söyle olurmu çok merak ediyorum cnm

Back