• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik atak krizim tuttu kızlar yardım...

Nefes egzersizleri o anda aklıma gelmiyor işte o an elim ayağım titriyor gececeğini biliyorum aama ya geçmezse ihtimali tetikliyor beni. İlaç kullanmıylrum kullanıyorum aslında ama kullanmak istemediğim için bir ay önce bıraktım ilaca bağlı kalmak istemiyorum. Ispanak tere kürünü uyguluyorum bi kaç gündür. Beni çok tetikleyen şeylerin üzrine gitmem gerekiyor sanırım bu durumu atlatabilmem için. -Mavi -Mavi sebebineydiki10 sebebineydiki10 SuUtku SuUtku @shapes
ben tam anlamıyla bırakmadım ama çook azalttım dozu bence sen de azalt ama yıne de kullan derim.. seniçok iyi anlıyorum yataga uzan on dk sonra gececek

Hiç öyle posette nefes alıp vermeyi düşünmedim bunun içinde çok hijjenik bi poset olması gerekli SuUtku SuUtku

Nefes egzersizleri o anda aklıma gelmiyor işte o an elim ayağım titriyor gececeğini biliyorum aama ya geçmezse ihtimali tetikliyor beni. İlaç kullanmıylrum kullanıyorum aslında ama kullanmak istemediğim için bir ay önce bıraktım ilaca bağlı kalmak istemiyorum. Ispanak tere kürünü uyguluyorum bi kaç gündür. Beni çok tetikleyen şeylerin üzrine gitmem gerekiyor sanırım bu durumu atlatabilmem için. -Mavi -Mavi sebebineydiki10 sebebineydiki10 SuUtku SuUtku @shapes
İlacı bırakmakla iyi yapmışsın bence
Bu süreç herkezde farklı işliyor kendi çözümün sende saklı
Önce kontrol altına almayı öğreneceksin
Bir süre sonra tamamen geçiyor

sebebineydiki10 sebebineydiki10 bu anlarda atak anlarında yani hastalığı yaşayıp bilen kişiler çok daha rahatlatıcı oluyor çok tesekkür ederim hepinize kızlar. Sen hangi ilacı kullanıyorsun

Aklınıza gelmemesi normal. O an ölecekmisin hissi geliyormu
yanında cebinde üstünde taşı alışana kadar

Bn tatlı çok yemem zaten cnm S sn0wdr0p bni tetikleyen korkutan şeyler oluyor
Anlıyorum öyle tabiki ama aç karnına yenen tatlı ve bu saydığım meyveler insulin direncine sebep olup tetiklemeyide artırıyor. Migren ataklarına da aynı şekilde sebep oluyor. Çok geçmiş olsun.

SuUtku SuUtku cnm zaten bni paniğe sokan sadece ölecekmişim hissi oluyor o anda sadece öleceğimi düşünüyorum hayatımdaki güzel insanları bırakacagımı düşünüyorum

-Mavi -Mavi peki sende panik atak var mı sen kullanıyormusub ilaç
Panik atağım yok hakkında bilgim var
Bir panik atak olmasada kalp rahatsızlığım var psikolojik değil gerçekten nefes almakta zorlandığım zamanlar sık sık oluyor
Kontrol etmeyi öğrendim
Sakinleştirici ilaç vermişti doktorum ama hiç kullanmadım

SuUtku SuUtku cnm bnde cipralex 10 mg kullanıyorum ama günde yarımını içiyordum şuan bir aydır bıraktım onuda içmiyorum

Panik atağım yok hakkında bilgim var
Bir panik atak olmasada kalp rahatsızlığım var psikolojik değil gerçekten nefes almakta zorlandığım zamanlar sık sık oluyor
Kontrol etmeyi öğrendim
Sakinleştirici ilaç vermişti doktorum ama hiç kullanmadım
hıı ondan ilaç kullanma dedin konu sahibesine.. yaşamayan bilmez kullanma ööle saçma şeyleri derler.

Panik atak durumlarin da dikkati baska yone cekmek ya da o anda biriyle konusmak iyi gelirmis oyle duymustum .

hıı ondan ilaç kullanma dedin konu sahibesine.. yaşamayan bilmez kullanma ööle saçma şeyleri derler.
İlaçlar sandığınız kadar masum değiller
İlaçsız halledebileceğimiz durumlarda ilaç alınmasına karşıyım
Zorunlu durumlarda tabiki kullanılabilir
Bu psikolojik bir süreç ve ben konu sahibinin bu gücü kendisinde bulabileceğine inanıyorum
Direk ilaca sarılmamak biraz araştırmak gerekiyor
Ben yapabiliyorsam cako neden yapamasın ki

sebebineydiki10 sebebineydiki10 panik atağı insanlar tahmin ediyorlar herkes gibi ama yaşamayan hiçbizamn anlayamaz onun ne kadar berbat bişey olfuğunu yasayan bilir. Ömrüm boyunca hep bunu düşünüyorum nasıl çocuk yapıcam bnm çocuğum olmicam atağım geldiğinde çocuğum karnımda ölecek gibi düşünüyorum hiç evlenemicem eşimi bırakıp ölecekmişim gibi düşünmekten yoruldum. Sen ilaç kullanıyormusub peki.

Benimde panik atagim var.en son araba kullanırken upuzun bir tünelden geçerken tutmuştu. Klostrofobigim aynı zamanda çünkü. O gün arabanın camını açıp derin derin nefes aldım. Ve panik ataktan olunmeyecegini defalarca tekrarladım .müziği sonuna kadar açıp şarkı sözlerine konsantre olmaya çalıştım. Çok ise yaramisti.o atak geldiği sırada kesinlikle başka birşeye odaklanmak gerekiyor.

SuUtku SuUtku cnm bnde cipralex 10 mg kullanıyorum ama günde yarımını içiyordum şuan bir aydır bıraktım onuda içmiyorum
Üç sene olacak bana kriz geldi. Kızımı banyo yaptırmıştım. Çok alakasız bi zamandı. Ambulans çağırdı eşim ve komşularım. Nefes alamama titreme. Göğsüme bişey oturuyor hissi. Ambulans dr u fiziksel değil dedi
Ardından ağlama krizi. Öyle böyle ağlama değil. Nasıl akıyor
Psikiyatriye gidicem dedim. Dr panik atak ağır depresyon arasısın dedi. Bir adım kalmış. Valla bi ilaç verdi ağırmış adını unuttum. Hiç içmedim.
İlaç uyutacaktı beni öyle uyuma lüksüm yok benim reddettim
Manevi yönde aradım çözümü. Çok şükür tekrar gelmedi. Gelir gibi oluyor hissettiğim an kendimce tekinlerim oluyor.
Beynimizin oyunu bu. Duygusalsakta biraz değmeyin keyfine
Senin yazını okuyunca o gün geldi aklıma. Çok iyi anlıyorum.
Ama inan ilaçtan çok senin elinde çözüm.

-Mavi -Mavi ilaç kullanmak istemiyorum artık herzamn ilaç nereye kadar diyorum bırakıyorum daha çok terikliyor bu sefer

Back