Herkese Merhaba;
Arkadaşlar, hani bazı insanlar vardır, hayatınızdan çıkarmanızın imkansız olduğu.
Şimdi; benim de çevremde böyle biri var. Hayatımdan çıkarmam mümkün değil, o derece yakın. Ancak, mesafeli kişiliğimden dolayı sağlam bir duvar ördüğümü düşünüyorum. Aramızda bağıra bağıra soğuk savaş var. Bu kişinin bırakın kendisini görmeyi, sesini duyduğum anda tüm olumlu enerjim sanki elektrikli süpürge ile 1 saniyede çekiliyor.
Neyse uzatmayayım; bu kişi seneler önce, aileden tutun tüm çevresine panik atağı olduğunu ve üzücü bir olay yaşamaması gerektiğini söylemiş. Bizde olduğu bir gün alkol mü almıştı nedir, bana aslında panik atağı olmadığını, çevresindekilerin kendisini üzmemesi ve hep onu pohpohlamaları için yalan söylediğini, herkesin de inandığını söylemişti. Gerçekten de herkes bu kişinin azıcık yüzü düşse şaklabanlık yapıyor ve ben bu olaya dayanamıyorum. Çünkü bir şekilde ne olursa olsun, yaşadıklarının ucu bana dokunuyor. O derece yakın biri maalesef.
Çevremde doktorların teşhis ettiği 2 tane panik atak hastası arkadaşım var. İkisi de ne uçağa biniyor ne de asansöre. Bu kişi de uçaklardan inmez ve hiç ölüm korkusundan bahsettiğini de duymadım.
Eğer gerçeği öğrenirsem benim için çok şey değişecek, o nedenle de öğrenmek istiyorum. İnternetten aradığım bilgiye ulaşamadım. O yüzden; panik atağı yaşayanlara veya bilgisi olanlara şunu sormak istiyorum; bu belirtiler (uçak ve asansör) panik hastalığının olmazsa olmazı mıdır? Kafasına bir şey taktığı geceler Uyurken nefes alamadığını ve kalbinin hızlı attığını söylüyor o kadar. Panik atak sadece bununla sınırlı olabilir mi? Biraz uzun oldu. Şimdiden çok teşekkür ederim.
GÜNCELLEME: çok ilginç bir şey oldu. Konu hakkında beynimde ve kalbimde yaşadığım tüm sıkıntı, yayınlama butonuna basmamla sona erdi. Bu nasıl oldu hiç anlamadım. İçim temizlendi sanki. Kesinlikle bir mucize. Bana, yüzlerce kez hata yapan O kişiyi, tüm hatalarına rağmen affediyorum, bitti. Umarım konu açan herkese de aynı şey oluyordur. Yorum yazan arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.
Son olarak; bu kişi benimle anlamsız bir maraton halinde olduğu için hastalığı gerçekse de saklama ihtimali çok yüksek. O yüzden bana yalan söylemiş olması mümkün. Madem itiraf etmiş neden kurcalıyorsun diyen hanımlar İçin açıklama gereği duydum.