• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik atak hamilelik

Nin64737

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2020
1.799
787
73
Merhaba arkadaşlar ben yaklaşık 4 yıldır panik atak hastasıyım. Artık tedavi olmak istiyorum çünkü hep bir gün gecer diye diye hep aksattim tabiki iyi olduğum günler var çok şükür panik atağın en zor anlarını yaşamış biriyim Rabbım kimsenin başına vermesin birdahada yaşatmasın inşallah 🤲 ama stres kaygı artık bıktım bişey yapmam gerekiyor böyle ömür geçmez. Adetimi bile etkilediğini düşünüyorum çok gecikiyor 40-50 gün geçikebiliyor daha fazlada. Çoçuk sahibi olmak istiyorum bu sıkıntılardan uzak durmam gerekiyor hamile kalsam bile hamilelikte panik atak daha çok tetikler.. Ve bu ay inşallah psikiyatride randevum var psikoloğa gidiyordum ama ilaç yazamiyordu. İlk kez psikiyatriye gitcem doktor büyük ihtimal ilaç yazar ama hamile kalmak isteyenlere göre bi tedavi yapılıyormu ki çok merak ediyorum çünkü şimdi ilaca başlasam sonra hamile kalsam ilacı birden bırakma zorunluluğu yaşamak istemiyorum. Önce tedavi ol sonra çoçuk düşünürsün demeyin nolur 2 sene oldu ve aile baskısı hissediyorum ilk gelinim çoçuk istiyor herkes 😞 Bu süreçte nasıl bi tedavi uygulanıyor acaba bilgisi olan varmı ?

Hamilelik istiosan ilaca hiç baslama sakın...ilk 3 ay yasak..sonra yoksunluk sendromu yasarsın hamilelikte.ama gebelikte nasıl tedavi uygulanıyo öğrenebilirsin gttginde doktora

Meraba bende smdi aynı konuyu actm doktora gittim yesil receteli ilaç verdi gündüzleri nefes darlığı cekıyorum aksamları aksamları kalp carpıntısı ciddi sekılde hayatım 2 aydır berbat evi dahi süpürcek halim kalmıo ısten gidince bebek ıstıyorum zaten ılkını dusuk yaptım hatta o yasadklarmdan dolayı cıktı bu ıllet öldürmüo ama süründürüo resmen mahvolms gbiym ilaç kullanmaya baslasam 1 yılms tedavısı bugun baska doktora gidicem aynı seyi derse napıcam bende blmyrm

Meraba bende smdi aynı konuyu actm doktora gittim yesil receteli ilaç verdi gündüzleri nefes darlığı cekıyorum aksamları aksamları kalp carpıntısı ciddi sekılde hayatım 2 aydır berbat evi dahi süpürcek halim kalmıo ısten gidince bebek ıstıyorum zaten ılkını dusuk yaptım hatta o yasadklarmdan dolayı cıktı bu ıllet öldürmüo ama süründürüo resmen mahvolms gbiym ilaç kullanmaya baslasam 1 yılms tedavısı bugun baska doktora gidicem aynı seyi derse napıcam bende blmyrm
Bende bugün ilk kez görüşcem bakalım ne tavsiye etcek hamilelik düşünüyorum inşallah ona göre bi tedavi süreci vardır inşallah tek ümidim 🤲

Ilacla beraber terapi almanizi öneriyorum tek ilaçla malesef geçmiyo

Bana da haber verirseniz cok sevınırım
Görüştüm ilk seans olduğu için daha çok bilgilerimi ve yaşamış olduğum bi sendrom olup olmadığını anlatmamı istedi ve anlattım. Hemen bi ilaç tedavisine başlamayacağını söyledi bana bi kaç tavsiye verdi yapmam gereken ve bitkisel yan etkisi olmayan normal bi ilaç tavsiye etti stres için. 2 seans daha gitcem bakacak gelişme olup olmadığını ona görede gerekiyosa ilaç tedavisi filan olucak. Çocuk düşündüğümü söyledim eğerki hamile kalırsam onun içinde bi tedavi süreci olduğunuda söyledi ilaç kullana bileceğimi söyledi ama şimdilik ondan çok buna odaklanmamı istedi

Görüştüm ilk seans olduğu için daha çok bilgilerimi ve yaşamış olduğum bi sendrom olup olmadığını anlatmamı istedi ve anlattım. Hemen bi ilaç tedavisine başlamayacağını söyledi bana bi kaç tavsiye verdi yapmam gereken ve bitkisel yan etkisi olmayan normal bi ilaç tavsiye etti stres için. 2 seans daha gitcem bakacak gelişme olup olmadığını ona görede gerekiyosa ilaç tedavisi filan olucak. Çocuk düşündüğümü söyledim eğerki hamile kalırsam onun içinde bi tedavi süreci olduğunuda söyledi ilaç kullana bileceğimi söyledi ama şimdilik ondan çok buna odaklanmamı istedi
Habgi ilaç canım sana soylediği

Canım 4 yıldır bu çileyi mi çekiyorsun ya??🤷🏼‍♀️Başıma geldi, 1 hafta dayanamadım. Tedaviye başladım hemen. Daha fazla kendine eziyet etmeyi bırakıp, gerek sadece terapi, gerek ilaç desteği ile sağlığına kavuşmalısın. Belki kızacaksın ama gerçekler: kendi ruh sağlığını koruyamazsan bebeğinle yeterince sağlıklı iletişimin olamaz.

Canım 4 yıldır bu çileyi mi çekiyorsun ya??🤷🏼‍♀️Başıma geldi, 1 hafta dayanamadım. Tedaviye başladım hemen. Daha fazla kendine eziyet etmeyi bırakıp, gerek sadece terapi, gerek ilaç desteği ile sağlığına kavuşmalısın. Belki kızacaksın ama gerçekler: kendi ruh sağlığını koruyamazsan bebeğinle yeterince sağlıklı iletişimin olamaz.
Canım evet ilk 8 ay çok yoğun yaşadım hatta depresyona filan girdim gerçekten çok kötüydüm ölümü beklercesine.. Allaha şükür daha iyiyim eskisi gibi değil ama asıl beni en çok paniğe sokan o günleri tekrar yaşamak çok kötüydü hatırlamak bile istemiyorum dışarı adım atamıyordum 3 kere gece acillik oldum.. arada uğruyor işte panik atak çok kötü korkuyorum yine kötü olmaktan depresyona girmekten filan eskiden ne olduğunu bilmiyordum ama şimdi panik atak olduğunu beynin oynadığı bi oyun olduğunu biliyorum bazen kontrol edebiliyorum bazen üstesinden gelemiyorum akşamları akşama doğru evdeyken kaygılarım oluyor gereksiz yere kaygı oluyor işte.. bundan yoruldum ben artık herkes gibi hayatımı yaşamak istiyorum korku stres kaygıdan uzak inan çekilcek yakası yok. Şimdilik antidepresan gibi bişey yazmadı doktorum sadece anti stres ilacı yazdı

Evet canım ilk seansta yazdı ilaç kullanınca geccek ama gebelik olur olmaz bırak desi hafid yazck 3 gündür ama cok rahatm
Gebeliğe engelmi peki antidepresan? Yan etkisini gördünmü peki ? Ben korkuyorum ya nedense antidepresan kullanmaya 😔

Gebeliğe engelmi peki antidepresan? Yan etkisini gördünmü peki ? Ben korkuyorum ya nedense antidepresan kullanmaya 😔
Ben zamanınsa cok kullandım canım sonra gebe kaldm düsük oldu ama benım pıhtılasma varms o yuzden düstü söyle düsün kanserli insanlar ağır ilaç kullanıo o halde hanile kalıp doğuran cok yogun pskljk hastalae bıle kalıo o ilaçlara rağmen

Ben zamanınsa cok kullandım canım sonra gebe kaldm düsük oldu ama benım pıhtılasma varms o yuzden düstü söyle düsün kanserli insanlar ağır ilaç kullanıo o halde hanile kalıp doğuran cok yogun pskljk hastalae bıle kalıo o ilaçlara rağmen
Hayırlısı bakalım Allah büyük. Rabbim şıfamızı versin canım. Hayırlısıyla bir evlat nasip etsin

Back