Panik atak, anksiyete vücut ağrıları ce tüp bebek süreci…

Asya4454

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2023
73
24
31
Arkadaşlar merhaba… yaklaşık 3 yıldır panik atak ve anksiyete bozukluğu yaşıyorum ve yaşam kalitemi o kadar çok etkiledi ki kaygı bi yerde ve ne zaman olacağını bilemediğim bir anda tüm vücudumu sarıyor. Yoğun bir göğüs ağrısı yaşıyorum. Doktora gittim ekg ve kan testlerinde bir şey çıkmadı çok şükür. Psikiyatri doktorum 6 aylık bi ilaç tedavisi başlayalım dedi ama ben bir sürece giriyorum ve açıkçası ertelemek istemiyorum ama nasıl dayanacağımı da bilmiyorum. Nerdeyse ger gece acaba ölecek miyim kalp krizi mi geçiriyorum korkusundan uyuyamıyorum benim durumumda olanlar var mı böyle süreçler yaşayan oldu mu neler yaptı beni de aydınlatır mısınız? Gerçekten bıktım bu illetten

Merhaba gecmis olsun oncelikle. Panik atakliyim yaklasik 5 senedir. Tasikardi sorunum oldugu icin kalp ilaci iciyorum o gunden beri. Sinirsel tamamen ben de cok kalp krizi geciriyorum sanip acillerde gece yarilari ekg ler cektirip muayene olmuslugum var. Ama gectigimiz ay tedaviye basladik. Ataklar gelmesin diye kafami zihnimi hep oyalayacak vir seyler bulmaya calisiyorum. Sureci fena da yonetmedim sayilir bence. Benim bekleyecek vaktim yoktu malesef bebek icin o yuzden bodoslama daldim surece. Demesi kolay biliyorum ama inanin daha bugun bir arkadasimla bu konuyu konusurken aylardir atak gelmedigini fark ettim ben soyle yorumluyorum kendimi, anne olma istegim korkularimin onune gecti sanirim. Doktoruma tedaviye baslarken panik atagim oldugunu, ayrica saglik anksiyetem oldugunu bu ilaclarin beni nasil etkileyecegini bile sormustum inanin.

Bende aynı durumlardan muzdariptim. Sürekli erteleyip durdum tüp bebeği, tedaviyi. Ama artık gerekli görüldüğü için başladık bir yerden. İlk tüp bebek negatif geldi şimdi tekrardan başlamaya yeniden zorlanıyorum. Yapacak bişey yok yaşlarda ilerliyor, bu sorunlar tamamen geçmiyor sanıyorum.

Dönütün için çok teşekkür ederim. Çok geçmiş olsun. Çok zor gerçekten bana ne oluyor algılamıyorum… günlerce uykusuz kalıyorum sadece tüp bebek süreci değil artık her şey benim için kaygı haline gelmeye başladı ve artık kaldıramıyorum en azından bu süreci idare edebileceğim küçük dozda bi ilaç kullanmak istiyorum çünkü gerçekten artık hayat kalitem sıfır

Bana tup bebek icin gorustugum bir doktor bu sikayetimden bahsedince hamile kalana dek kullanabilecegim ilaclar oldugundan bahsetmisti, hatta cok elzemse bazi durumlarda gebelikte bile kullanilabilenler varmis sanirim. Ben yumurta toplama surecimde kalp ilacimi ictim doktorum bir sakinca gormedi ama transferde birakiriz dedi. Ben de kara kara o kismi dusunuyorum bazen :)

Öyle böyle geçiyor canım korkma. Gerektiğinde yardım al. Böyle benimde bak rahim filmi çekil dedi doktor, korkumdan cekilmedim. Cekilsem iyi olur diye düşünüyorum erteledim yine korkularimdan iğne, ilaç hep korkardım anne olma isteği ile zorladım kendimi. Negatif olunca şimdi o gücü bulamıyorum kendimde. Yine korkular vs. Ama yapacak bişey yok. Yaşlar ilerliyor. Engel rahatsızlık durumları var. Bu korkular senelerdir var baktım geçmiyor tamamen. Bazen artıyor bazen azalıyor. İzzet Güllü yü takip etmeni tavsiye ederim. Bir de anne olmaya odaklamana. Bu süreçte güç veriyor.

Ben de artık sorayım doktorumuza. Aslında geçen görüşmemizde durumdan bahsettim laf arasında ilaç ismi söyleyip alabilirsin dedi o an atağım olmadığı için umursamadım maalesef. Umarım çok güzel sonuçlar alırız. Peki göğüs ağrısı ve kalp çarpıntısını nasıl susturdun?

İctigim tasikardi ilaci nabzimi indirdigi icin nispeten sikayetlerim azaldi,azaldikca ataklar da azaldi gibi oldu. Ara ara hala psikolojik kol uyusmasi filan geliyor mesela ama biliyorum ki zihnim yapiyor bir seyim yok. Bir de ben malesef sigara kullaniyorum carpintimi o da cok arttiriyor. Yumurta toplama surecinde gunde 2-3 tane max iciyordum faydaai oluyordu

Takip ederim mutlaka çünkü artık deva nerden gelirse kafasındayım rahim filmini ben narkozsuz çektim korkutma istersen kendini bayıltıyorlar bir de

Takip ederim mutlaka çünkü artık deva nerden gelirse kafasındayım rahim filmini ben narkozsuz çektim korkutma istersen kendini bayıltıyorlar bir de
Hadi yaaa sürekli erteleyip duruyorum işte. Mecbur kalmadan. Senin gibi pek çok insan var öyle düşünmek iyi gelebilir. Bak İzzet gullunun olabilir son nokta videosunu izlemek iyi gelebilir. Esan Gül'den online terapi alabilirsin. Bir de Allah'a sığınmak iyi geliyor bence. İnşirah Süresi. İşte sana bunları diyorum ama herşeyden kaçınma durumlarım var. Bakalım cesaretimi toplarsam giderim rahim filmi için.

Rahim filminden korkmayin lutfen ama iyi bir goruntuleme merkezinde cektirmenizi oneririm cihazin gelismisligi vs acisindan. İki kez cektirdim canim cok tatlidir ilkinde korkudan cocuk gibi aglayarak girdim iceri. Gozyaslarimi silerek sakinlestirdiler dedim buna mi aglamisim

Yaa çok rahatlattın canım. Benimde öyle her işlem zor geliyor. Bu regl geçti de artık önümüzdekinde bakayım

Yaa çok rahatlattın canım. Benimde öyle her işlem zor geliyor. Bu regl geçti de artık önümüzdekinde bakayım
Samimi soyluyorum inanin ikinciyi cektirirken iceri benden once gireceklere korkmayin konusmasi yapiyordum zaten tuplerde sorun yoksa filan acimasi imkansiz. Ceken doktor oyle demisti

Anladım canım. Maşallah anestezisiz mi çektirdin bı de. Anestezide de korkuyorum gerçi ama herkes anestezili çektir diyor. İçimi ferahlattin canım teşekkür ederim :) bı daha ki adeti degerlendirebilirim

Anladım canım. Maşallah anestezisiz mi çektirdin bı de. Anestezide de korkuyorum gerçi ama herkes anestezili çektir diyor. İçimi ferahlattin canım teşekkür ederim :) bı daha ki adeti degerlendirebilirim
Tabi tabi ikisini de anestezi almadan cektirdim ben anesteziden korkardim eskiden, histereskopi opu derken alistim sanirim seviyorum o kafasini

Çok teşekkür ederim araştıracam mutlaka. Bu arada bu şu anda da bahsettiğim sıkıntıları yaşıyorum en çok göğüs ağrısı korkutuyor bir de yarın sabah iş var erken kalkacam zart zurt düşündükçe iyice geriliyorum kaygılarım zihnimi ele geçirdi resmen ama önerilerine mutlaka bakacam

Öncelikle geçmiş olsun. Anksiyeteye ve panik atağın başlama nedenini ya da tetikleyen unsurları biliyor musunuz? Ben de 2020 yılından 2023e kadar Anksiyeteye bozukluğu vardı. Ilac kullandım.ama ilaçtan ziyade tetikleyici unsurları bulmaya uğraştım.aberleri izlemeyi kestim twitter vs tarzı sosyal medyalarfa üzücü herhangi bir şeyi izlemedim.hayatimds negatif olan ya da üzen herkesi çıkardım.1 yıldır da haber ya da üzücü bir şeyle karşılaşsam bile etkileniyorum artık. Çünkü 3 yılda tedavi süremde "herseyin bir nedeni olduğunu öğrenmem ya da çıkartmam gereken bir ders olduğunu " beynime kodladim.kaygi durumunu yönetmekte sıkıntı çektiğimiz için kaygı bozukluğu yaşıyoruz.o yüzden kaydınızı temelini bulun ozguven eksikliği mi? Etrafınızdaki insanların sizi kırması mi? Ölüm korkusu mu? Kaza mı? Üzülmek mi? Yetersizlik mi? Önce temeli bulun.tüp bebek sürecine başladığımda kaygım 0 di.dedim olacaksa her türlü olur olmayacaksa da her türlü olmayacak yumurtamin içine giremem ya kendi ellerimle dölleyemem ya. Siz de önce temeli sonra da sizi rahatlatacak bir düşünce geliştirin.hakkinizda hayırlısı korkmayın yalnız değilsiniz.Herseyi kontrol edemezsiniz biraz soluklanmayi hakkınız olarak gorungüzellikler bulsun sizi

Çok çok teşekkür ederim Benim ilk önce elazığ depremi ile başladı depremden ortalama 6 ay sonra kalp bölgesinde anlamlandıramadığım bi ağrı ve çarpıntı ile… ben de ilaç kullandım fakat çocuk isteme sürecine başlayınca bıraktım sonra 2 düşüğüm oldu daha doğrusu bebeklerimin kalbi durdu o kadar çok akışına bırakmaya çalışıyorum ki ama bu kontrol çılgınlığı bana lise yıllarımdan kalma… bir şey merak ediyorum hem size hem de katılan arkadaşlara göğüs bölgenize iğne batma gibi ağrılar oluyor muydu kalp bölgesinde ağrı vb. Kardiyolojiye de gittim belirgin bir şey çıkmadı çok şükür

O kalp agrisini bicak gibi girip cikan yasamayan bilmez malesef. Kardiyolojiye gitmissiniz cok sukur bir sey cikmamis. Benim panik ataklarimda mesela nabiz ve kafamda tarif edemedigim bir bosluk hissi cokuyor. Bas donmesi desem degil ama sanki algim kapaniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…