- 23 Şubat 2019
- 432
- 133
- 23
- 24
- Konu Sahibi monarosa352
Merhaba hanımlar 21aylık bebeğim var pandemi sürecinde hep tek başina yalniz kaldi evde hiç insan görmedi bi ben bi babasi ayda 1-2defa dede nene göruyodu. Evimizden hic cikmiyorduk. Eşim butun gun iş yerinde oluyordu butun gun bende evde cocukla yalnizdim kendi çapımda tek başima ilgilenmeye çaliştim ama tek başıma nereye kadar ev işlerini filan yapacakken yemek yerken filan çocuk dursun diye çizgi film açiyordum. Ve bağimlisi oldu. 10aylikken cizgi filmle tanışti cizgi film izlemeden önce gelişimi normaldi. Öpucuk atip bay bay yapardi al ver komutlarinı anlardı 13-14aylik olunca bu yaptiklarini yapmamaya başladi cok hiparaktifleşti ve git gide göz teması kurmamaya başladı. Doktora göturduk otizimden şuphelenip bunu demek için cok erken cocuk kisa surelide olsa arada goz temasi kuruyor o yüzden uyari eksikliği buyuk ihtimal dediler ve eğitime başladik haftada 2saat dediler biz sıkı bi egitim olsun dedim 3saate cikarttik psikolog ve ozel egitim ogretmeni eşliginde haftada 3gun egitime gidiyor. Ve ogretmeni evde sizde şunu yaptirin bunu yaptirin bunu oynayin diyor ama yapmaya çalışiyorum olmuyor mesela aynanin karışina oturun burun kulak neredeymiş tanıtın diyor aynanin karşisina oturtturamiyorum ki cocugu hareket ediyo durmuyo dursa bile bakmiyo kaçma yolu ariyo kitap okuyorum okurken baska birseylerle oynuyo ilgisini cekmeye çalisiyorum takmiyo onunla beraber kule yapboz oynamak istiyorum sinirleniyo tek başina oynamak istiyor ne yapacagim bilmiyorum. Arada beraber oynarsam montessori oyunlarindan cubuğa boncuk makarna dizmek oynuyoruz delikten çubuk geçirme filan diger turlu beni dinlemiyo oyun oynamiyor.
Birşey istedigi zaman beni o yöne itiyor mesela buzdalbindan birşey istiyorsa beni buzdolabina itip buzdolanin kapagini açip ellerini cirpiyo yada zipliyo buzdolabindan su yada meyve istedigini anliyorum. Bu istediklerini isaret parmagiyla gostermeyi ogrenemedi ogretmeye çalisiyorum mesela yolda kopek goruyoruz bak oglum kopek hav hav diye isaret ediyorum bakmiyo o yöne 21.ayina girdi bugun baba dede buvv uuu öö oo gibi şeyler söylüyor hala anne dahi demiyor. Ne yapabilirim bu durumlar hakkinda bilgisi olanlar var mı? Nasil beni dinlemesini durmasini saglarim?
Birşey istedigi zaman beni o yöne itiyor mesela buzdalbindan birşey istiyorsa beni buzdolabina itip buzdolanin kapagini açip ellerini cirpiyo yada zipliyo buzdolabindan su yada meyve istedigini anliyorum. Bu istediklerini isaret parmagiyla gostermeyi ogrenemedi ogretmeye çalisiyorum mesela yolda kopek goruyoruz bak oglum kopek hav hav diye isaret ediyorum bakmiyo o yöne 21.ayina girdi bugun baba dede buvv uuu öö oo gibi şeyler söylüyor hala anne dahi demiyor. Ne yapabilirim bu durumlar hakkinda bilgisi olanlar var mı? Nasil beni dinlemesini durmasini saglarim?