Pandemi, kısıtlılık, yaşam enerjisi ve mutsuzluk.

benim gezecek , evde istişare edecek bile kimsem yok !

net olmadığınız sürece daha çok üzülürsünüz. içine atıp ağlamanın kimseye faydası yok. boşa üzüldüğünüzle kalırsınız. bakın eşiniz ne kadar rahat kuzenleriyle planlar yapıyor. eşim napar demiyor. siz neden kurup duruyorsunuz? açıkça konuşun. ben bu şekilde keyif almıyorum başbaşa tatile gitmek istiyorum, tatili özledim deyin. temizlik sertifikalı oteller var, pandemiyi bahane etmesin şimdi. kuzenlerle bir araya gelince, şehir dışına aile yanına gidince pandemi yok mu?

Ben eşimin valizi değilim, birlikte gideceğiz, o beni tek başıma bırakacak kendi gezecek. Ohhh ne güzel dünya. Bu hatayı bir kez yaptım. Bir daha yaparsa sevgili eşim çok pişman olacak

Evet sandalyeleri alıp biyere gitmek zor değildi fakat eşim şuan değil borçlarımı toparlayalım alırız herşeyi gideriz yaparız dedi. İşte dünde diyorki sandalye alalım kampta iyi olur :)
Kuzum annelerimiz,öğretmenlerimiz bizi pikniğe kamp sandalyesi ile mi götürüyordu? Hangi şehirdesin bilmiyorum ama bir ağaç gölgesi ,yerleri çimen olan bir park ta mı yok yaşadığın yerde yere örtü serip piknik yapabileceğiniz ? Çok samimi olarak söylüyorum yaşadığın şehri pek tanımıyorsan bir güzergah belirle kendine ..haftada en az 2 gün şehrin başka yerlerini toplu taşıma aracı ile gez.Hem kafan dağılır hem nerede ne var bilirsin, kendin planlarsın bazı şeyleri .Kendi yapını biliyorsundur , takınca takan bir mizacın var.. Niye eş ailesi ile aynı binaya geçmeyi kabul ettin onu da anlamış değilim ya !!

Sinirimde bu yüzden zaten bana gelince pandemi köye gelince yokmu dedim. Ondan sinirlendim aslında sorun yapmamıştım olur ne olcak 3 5 gün dedim. Yahu olay adamın tatiline döndü. Lafı dolandırdığım içinde yanlış anlaşılıyorum. Mesela keyif alamıyorum demek yerine “ planlarında yokum neden evli çiftler gibi gezemiyoruz tüm enerjimi sömürülmüş durumda” diye uzatıyorum lafı. Ayna karşısında alıştırma yapacağım. Bunca senedir istemiyorum keyif almıyorum kelimelerini kullanamadım. Bunları demek ayıpmış gibi geliyor

Ben eşimin valizi değilim, birlikte gideceğiz, o beni tek başıma bırakacak kendi gezecek. Ohhh ne güzel dünya. Bu hatayı bir kez yaptım. Bir daha yaparsa sevgili eşim çok pişman olacak
Sizde ne oldu ? Beyfendi diyorki birliktese gezicez gidicez ya sorun ne.

O sandalyelede oturup resim çeken evli arkadaşlarımı görünce çok heveslendim. Bi an kendimi hayal ettim. Çok istedim. Kabul etme sebebimde eşimin ailesinin evi burda değil yani onlar 10 saat uzaklıkta ki memlekette yaşıcaklar lakin düğün borçları da olduğu için alt kata küçük yere geçtiler hem çalışalım köydeki evi toparlayalıö hem borçlar bitsin diye. Geçici diye kabul ettim

Ben yazacaktım konu sahibi yazmış zaten
Sandalye olmayınca instagrama resim atılmıyor

Konu sahibi sen de gezmek mi istiyorsun yoksa diğer "yeni evliler" givi resim mi atabilmek istiyorsun tam olarak niyetin ne ben karar veremedim
Sanki keyif almasanız da kocanızla resim atsanız sorun olmayacakmış gibi bi hava alıyorum bazen yazdıklarınızdan
Bi nevi görevi yerine getirmek gibi
Konu hep bi yerde resim atmaya dönüyor çünkü
Yol resmi, sandakye resmi, kamp resmi, dondurma resmi .

Fotoğraflarda çok mutlu olup, hatta kendilerine de sorunca da çok mutlu gözüküp ama işin aslının hiç öyle olmadığı bir çok evlilik var maalesef. Eşinizle güzel bir yerde hava almak, piknik yapma isteği çok normal, fotoğraf çekme isteği de çok normal ama sanki bunlar amaç olmaktan çıkıp fotoğraf çekmek için araçmış gibi bir izlenim alınıyor yazdıklarınızı okuyunca.Bu dediğimi yanlış anlamazsınız umarım ama sosyal medyayı özellikle instagramı uzun bir süre kapatmanızı öneririm.

Arkadaşlarım ve kuzenlerim hep şey diyor “ siz yeni evle değilmisin ya hiç çıkmıyorsunuz, yine mi başbaşa değilsiniz, ya balayında da yalnız değilsiniz, işte bi arkadaşım iyiki evlenmişim heryere gidiyoruz eğleniyoruz, sonra ardı arkasaı kesilmeyen arkadaşlarımın kocalarıyla resimleri anıları. Benim bahsedeceğim anlatacağım birşeyim yok. Bir de şöyle bi durum var. Oturuyoruz görümcem kayınvalidem ve onların teyzesi kızı. Dediler ki canım cicim aylarınız siz napıyorsunz evde işte şurdayken şuraya gitseydiniz. Görümcem atladı “ abim hayatta götürmez götürmüyor ki kızı biyere falan dedi güldü. Yoo gittik ki şuraya müze güzeldi dedim. Haha o da müze diye gitmiştir yoksa gitmez dedi. O kadar canım acıdı ki. O kadar canım yandı ki. Yazarken bile gözlerm doluyor.

Haklısınz normalde kullanmıyordum çok paylaşım da yapmaz ayda 1 yılda 1. Yapıcak paylaşımımda yok zaten. Bilmiyorum belkide gereksiz abarttım. Tek bildiğim eşim üzgün ve benimle konuşmuyor

Ben hayatın güzelliklerini görmesi ve eşini de baş başa bir hayatın içine çekebilmesi için tavsiyelerde bulunuyorum bana çıkmış "ama kamp sandalyesi resmi gördüm imrendim " diyor evlenirlerken de kimbilir ne pembiş evler gördü ki insanlar düğün borcuna gömülmüşler bizim kızın mutlu olmaya gönlü yok ..bu yüzden hep ışık ,açı ters olur ..o resimlerin sahnesini kurgulasa da istediği gibi çıkmaz o resimler birşey bahane olur .Çok şükür sağlıklı ,sevdiği insanla beraber ,başını sokacak dört duvarı ,kapısında arabası ,işi gücü var..ha bunlar da insana yetmeyebilir ama o zaman da "beni şu mutlu eder onu yapalım" demeli ,onu da diyemiyor

Haklısınız ben önümdeki güzellikleri göremeyip farklı yerlere takılıyorum. Bunu annemde yapardı. Belkide eşimin dediği gibi ona çok haksızlık yapıyorumdur. Birikmişliğin etkisiyle sanırım doldum ve taştım. Daha geçen bi arkadaşım x e bak kocasıyla fıldır fıldır geziyor sende evde pijamayla resim at anca dedi. Haksızda sayılmaz.

Haklısınz normalde kullanmıyordum çok paylaşım da yapmaz ayda 1 yılda 1. Yapıcak paylaşımımda yok zaten. Bilmiyorum belkide gereksiz abarttım. Tek bildiğim eşim üzgün ve benimle konuşmuyor
Paylaşım yaptığınız/yapmak istediğiniz için demedim. Orada gerek arkadaş gerek başkalarının paylaşımlarından olumsuz etkileniyorsunuz. Ben mesela geçmiş yıllarda bir dönem iş için diyeyim anonim bir hesap açmıştım. Aynı projeyi yapan kişiler için takip ettiğimde kendimi hep yetersiz çalışıyormuşum gibi hissetmiştim. Bir süre sonra o kişilerin sonuçlarını gördüğümde baya şaşırdım. Sonra kendime de biraz kızdım. Benim sonucum onlardan daha iyi olmasına rağmen ister istemez acaba çalıştigim süre, planlarım yetersiz mi diye yetersizlik hissine bürünmüştüm o dönem. Belli ki siz de evlilik hayatında onların paylaşımından olumsuz etkileniyorsunuz. Yaşınız gereği de belki sosyal medyayı bu kadar onemsiyorsunuzdur bilemiyorum ama orada yansıtılanlarin arka yüzünü bilemiyorsunuz. Profiline çok mutluyuz yazan birinin ben eşimden nefret ediyorum dediğini gördüm. Profile öyle yazma nedeni de insanların onları mutsuz bilip sevinmemesiymis. El şöyle desin, başkası görsün diye değil de siz mutlu olun diye yapın planlarınızı. Sandalye olmayıversin, yere oturun :) amaç sandalyeye oturmak değil ki, eşinle oturmak. Sadece eşiniz değil siz de uzgunsunuz. Siz eşinizin sizi anlamadığını düşünüyorsunuz, muhtemelen eşiniz de aynısını düşünüyor.

Bunlar hep başkalarının evlilikleri ve size göstermek istedikleri yüzü evliliklerinin
Belki bilmem nerde gezerken çok kavga ediyorlar ama gezdiği kısmı anlatacak size tabi ki
Sanırım böyle kıyaslayan, özendiren bi çevreniz var
Bunlar sosyal medyanın gösteriş kısmı yani
Siz evde eşinizle mutlu da olabilirsiniz
Bu sizi daha az yeni evli veya daha zevksiz yapmıyor
Önemli olan sizin andan keyif almanız
O da kıyasladıkça mümkün değil
Çünkü birileri hep sizin yapmadığınız şeyleri yapıyor olacak

Görümceniz zaten sizinle baştan beri iyi değil
İnsan onun yorumunu dikkate bile almaz
Sizi rahatsız etmek istediği belli zaten
Abim götürmez dediyse dedi
Götürdüğü zaman alır cevabını
Ayrıca niye götürülün ki?
Beraber gidin yani sizi götürdü yaklaşımı bile kötü bence

Bilmiyorum ya belki sosyal medyanın etkisimde kaldığınızdan mı ne bana hiç böyle göz dolacak boğaz düğümlenecek durum gibi gelmiyor
Daha yeni evlisiniz
İnşallah uzun yıllarınız olacak beraber
İlla ilk yılda şu olacak bu olacak diye listeye zorlamaya gerek yok

Teşekkür ederim sağolun daha dikkat edeceğim. Hatta sileceğim şuan sosyal medyayı. Bana iyi gelen videolar izleyip kitap okuyayım. Bilmiyorum ki ben böyle olması gerekiyor diye şartlandırdım kendimi sanırım. Eşimde kendince ilk defa böyle plan yaptım seni sanki ilgisizmi bırakıyorum diye sitem etti. Oysaki ben sadece o resimlerdeki çiftler gibi eşler gibi beni alıp gezmeye götürsün. Yanlışmış. Kalıplaştırmışım. Neyseki kıyas yapmadım. Umarım bir an önce pandemi biterde ferahlarız. Bir de şöyle hissediyorum. Çoğu planımızın eşimin ailesi tarafından zorunlu olarak değşştiğini. Mesela yol üzerinde bir kuzenime uğrayıp orayı gezip kalabilcekken peşimizde görümcem kocası ya da ailesnden biri olunca bu hevesim ve isteğimde kalıyor. Bende içten içten kinleniyorum. Yine istediğim planladığım birşey olmadı diye. O sinirle eşime benim istediğim evlilik bu değil yollarımızı ayırsak mı demek istiyorum. Sonrada sana bağırmayan sorumluluğunu bilen bi adama böyle dediğinde üzülüceksin sus diyorum. Çok farklı duygular içerisindeyim.

Sosyal medyayla başa çıkılır mı?
Mutlaka birileri hep bizden daha ileride, daha eğleniyor filan olacak
Öyle bi kıyasa girmek baştan yanlış

Sizin diğer konularınızı bildiğim için haksizsin diyemiyorum çünkü iyice birikmissin. Ama şöyle söyleyeyim, ben kamp yapacağız desem eşim de tamam dese hatta malzemeleri almama yardım etse sonra gelip bana söylense çok sinir olurdum. Ya baştan hayır deseydin fikrini soyleyeseydin ya da böyle insanın hevesini kursağında birakmasaydin derdim. Kıyasa hele hiç girmeyin. İnsanı hakliyken haksız duruma düşürür.
Diğer yazdığınïza gelince mesela çoğu planınız eşinizin ailesi tarafından zorunlu olarak değişmiş ya işte burada tepki göstermeniz gerekirdi. O an mesela eşinize bizim seninle şöyle bir planımız vardı diye neden demediniz? Soylediyseniz eşiniz ne dedi?

kanarya ben neyi merak ediyorum biliyor musun görümce seni engellemişti, kaynana paylaşımını üzerine almıştı şimdi nasıl onlarla bir arada olacaksın bence bu da geriyor seni. gerçi daha vakit var buzlar erir belki ama insan takıyor kafaya hepside birleşince patlama oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…