Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

haklısınız kısıra hakiki nar ekşisi lazım minicik şişesi o kadar pahalı ki zeytinyağı lazım hem biber hem domates salçası lazım bol yeşillik lazım yoksa rahmetli annannemin deyimiyle cücük yemi gibi oluyor yenmiyor tatsız tuzsuz
Geçen hazır pizza aldım superfresh. Baktım üstünde bişey yok :KK70: kaşarıdır sucugudur ekle babam ekle normalden daha pahalıya geldi :KK70:

pandemiden önce dışarda da 1 tl ye içiyordum meşhur burger zincirlerinde 1 tl idi yahuu hiç içmedin mi
ben hiç kahve içmem nerdeyse çarpınti yapiyor bende her cesiti o yuzden fiyatlariylada ilgilenmemiştirim muhtemelen.
bunyem bile kahve senin neyine iç kaçak çayini otur yerine diyo resmen

gümüşün kendini alacaktınız ama bir kaç ay önce kazandırdı.bir de şeker markası acayip kazandırdı
O dönem gümüş hissesi de çok kazandırdı, ben 27 TL civarı almıştım; 61 TL'yi gördü ama sonra baya düştü. 43 TL civarında borsa hayatını şimdilik sonlandırdım. 😃

Yukarda seni savundum ama haksızsın. Sen ve senin gibi düşünenler yüzünden iflah olunmuyor zaten.

Neden yoklugu sadece evde sabah öğle aksam makarna yemek olarak algılıyorsun ki? Benim için normalde 600₺ verip alabileceğim cantanın paramın degeri azaldıgı icin 1000₺ almak bir yokluktur, çünkü hak ettiğim o değil. Ya da tatili 10 gece 11 gün yapacakken 2gece 3 gün yapmak yokluktur. Yokluk sadece aclık degil kisisel doyumla da orantılıdır. Herkes kendi hayatından pay biciyor, kimi zeytinyağı kullanıyor zamlandı diye sikayetleniyor öteki aycicek kullan diyor. Niye yani? Ya da 100g kıymayı 10 yemege bölüp hergün et yiyoruz diyor vsvs uzar gider. Bazılarının istedigi hayatta kalma savası ama olay o değil.
Nasıl bir bağlantı kurdunuz ki şimdi?
Eskiden mükemmeldi herşey diyenleri savunamayacagım.Büyüklerim şu kadar para biriktirdi zamanında diyenler o zeytinyağını göremeyenler.starbuksta (artık nasıl yazılıyorsa) kahve içmeyenler.

Ben suan durumum çok iyi diye hayat ucuz demiyorum.evet hayat pahalı bir çok şeyde fiyat artışı var ama eskidende çok mükemmel bir hayat yoktu diyorum.

Siz eskilerden kaç kişinin tatile gittiğini gördünüz mesela?şimdi bir sene tatile gitmeyenlere tuhaf tuhaf bakıyorlar.

Veya kaç kişinin çocugu özel okul için bu kadar bütçe ayırabiliyordu?.Neyse olay yöneticileri kötülemek olunca karşı taraf her yolu mübah sayıyor.o yüzden daha fazla vakit harcayamayacagım

O dönem gümüş hissesi de çok kazandırdı, ben 27 TL civarı almıştım; 61 TL'yi gördü ama sonra baya düştü. 43 TL civarında borsa hayatını şimdilik sonlandırdım. 😃
eşim anlar ben sadece işi olunca ekran takip ederim.kent sugar çok kazandırdı ama zamanındaa:KK53:

haklısınız kısıra hakiki nar ekşisi lazım minicik şişesi o kadar pahalı ki zeytinyağı lazım hem biber hem domates salçası lazım bol yeşillik lazım yoksa rahmetli annannemin deyimiyle cücük yemi gibi oluyor yenmiyor tatsız tuzsuz
Kesinlikle
Ya az malzemeli, ya daha küçük porsiyonlarda yiyenler var.
Başka biride ayda 500 lira mutfağa nasıl yetmiyor diye sorardı bizlere
Bir gün hesaba girdik meğer hanım kayınvalidesinden gelen salçayı, zeytinyağını, tarhanayı şunu bunu hesaba koymuyormuş:KK53:

4 lü paket 19 a düşmüştü dr bilmemne markanın attım buzluğa canım istedikçe yiyorum öylee pizzacıdan siparişş yokk pahalıya geliyorrr :KK53:
ben hep dominostan aliyordum pandemiden dolayi korktum
en azindan bu kapali paket diye aldim ama supriz cikti icinden resmen
aşti sandvicleri olur ya yarim salami yarim kaşari ekmegin disina cikarirlar alirsin paketini acinca marullar kasarlar salamlar yer vekimine yenik duser 😂 ayni oyle bisey cikti resmen

Kesinlikle
Ya az malzemeli, ya daha küçük porsiyonlarda yiyenler var.
Başka biride ayda 500 lira mutfağa nasıl yetmiyor diye sorardı bizlere
Bir gün hesaba girdik meğer hanım kayınvalidesinden gelen salçayı, zeytinyağını, tarhanayı şunu bunu hesaba koymuyormuş:KK53:
memleketten getirenler var bizde o imkanlar yok herşeyi satın alıyoruz mecbur köyümüz de yok. onlara ceviz bedava bize dünyanın parası gibi gibi

ben hep dominostan aliyordum pandemiden dolayi korktum
en azindan bu kapali paket diye aldim ama supriz cikti icinden resmen
aşti sandvicleri olur ya yarim salami yarim kaşari ekmegin disina cikarirlar alirsin paketini acinca marullar kasarlar salamlar yer vekimine yenik duser 😂 ayni oyle bisey cikti resmen
ye gitsin ben nefsimi köreltiyorum o pizzalarla nesi var miss gibi incecik iki ısırıkta bitiyor hemm :KK70:

Bahçeşehir üni araştırmasına göre her yüz kişiden 38 i gıda alımında sıkıntı çekiyor ve her 10 kişiden 7si ise geçim sıkıntısı.

Konu burada bitmiştir, dağılabiliriz bence.
Daha üzerine söylenecek, öyleydi böyleydi denilecek durum kalmamış, artık kral bayağı çıplak...

eşim anlar ben sadece işi olunca ekran takip ederim.kent sugar çok kazandırdı ama zamanındaa:KK53:
Eşiniz takip ettiği için biliyordur ☺️ ben hasbel kader ilk kez oynadım, Petkim hissesi de almıştım ama oda elimde patladı 🤣 şu dönemde üç kuruş paramı ziyan etmiyim diye çıktım. 6 adet Afyon çimento hissesi bıraktım, oda kısa vadede %25 verdi. Cesaret edip paramı bağlasam şimdi 400 TL link sweati, 2000 TL'lik saati almıştım 😋

ye gitsin ben nefsimi köreltiyorum o pizzalarla nesi var miss gibi incecik iki ısırıkta bitiyor hemm :KK70:
kizim 3 yasinda hayatinda 2.kez pizza yiyecekti heves etti ilk dominosu gormustu o bile hazir paketi acinca aa ekmek cikti icinden dedi 😂😂😂 öyle bir malzemesizlik yani 😂
bizimkiler kayserili oyle yiyinde nefsinizi koreltin diyemiyorum sucuklar gorulecek yani

Bahçeşehir üni araştırmasına göre her yüz kişiden 38 i, gıda alımında sıkıntı çekiyor he her 10 kişiden 7si ise geçim sıkıntısı.

Konu burada bitmiştir, dağılabiliriz bence.
Daha üzerine söylenecek, öyleydi böyleydi denilecek durum kalmamış, artık kral bayağı çıplak...
çay içelim de hararetimizi alsin ozaman keyfimiz yerine gelsin 🥴

X