Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

Hata sizde değil. Hatta ana fikri bu olan bir konu açacaktım siz acmissiniz. Paranın değeri kalmamış. 50 lira sanki 25 kuruş gibi gidiyor dışarı adım atınca. Canımızın istediğini alamıyoruz. Para zaten bırakmıyor. Bir mama almaya kalkıyoruz 65 lira tutuyor. Benim de canım sıkkın çok para gidiyor mutfağa. Doğru düzgün giyim alışverişi de yapamıyoruz. Ne diyelim Allah yardımcımız olsun
Bir de bebegı olanlar var, maması bezi hastanesi.. ben 15 yıl once bile kızıma ne kadar cok gıdıyor dıyordum o zaman ceyrek altın cok ucuzdu, komsular ceyrek altın takmıstı dogunca hep. Şimdi nasıl pahalıdır

Bizim iki kişi aylık süt masrafımız 112 tl küçük çocuğu olanlar ne yapıyordur diye hep düşünüyorum. üstelik bu fiyat a,ş,b üçlüsüden büyük market zincirlerinde litresi 5.95 olmuş. durum berbat, açıkça söylenmese de ülkede büyük bir ekonomik kriz var. iflası beklenen 3 ülkeden biri durumundayız.
Ehonomi coh eyi yeenim yol yabdılar

Evde her zaman muz olurdu bizim. Yoğurda katıyoruz, süte katıyoruz, balla yiyoruz falan cunku abur cubur sevmiyoruz. Atıstırmalık olarak muz tüketiyoruz yani. Artık muz da yok bal da. Agzımızı havaya acıyoruz. Öneririm. Ac agzını havaya bekle ya da avcunu yala. Cunku bu duzen böyle devam ettikce baska yapacak bir sey yok. Muzun kilosunun 15 tl bandında olması normal mı cidden? Muz konusunda cok yaralıyım. Muz verin bana.
Ağlanacak halimize gülüyoruz gerçekten marketten 21 tl almış eşim muzu çok sevdiğimi bildiği için kendisi 1 tane bile yemek istemedi .En son bana zararlı şeker oranı çok yüksek deyince zorla verdim .

oyle yapın tabı ındırımde gorundu mu alıp stoklamak gerek kı o ındırımlerı bıle once fıyatları cook yuksekten verıp sonra yıne degerınden yuksekte ama oncesınden bıraz asagıda ındırımlı adı altında tuketıcıye sunuyorlar
senede 2 kere zam gelıyor urunlere zam gelmese paketıne bakın gramajı azaltılmıs oluyor
Islak mendil stokladım, şok markette dort adet 70’li 16 lira. Migrosta da vardı ama adet bazında daha pahalıya gelıyor. 16 paket aldım. Sok markette duru dus jelı aldım üç tane, bunları denk geldıkce ay ay alıyorum, üç ay once dort paket dıs macunu tek fıyatına vs. Temızlık malzemesını stok yapıcam ama artık. Bunları denk geldıkce alıyodum

Bizim iki kişi aylık süt masrafımız 112 tl küçük çocuğu olanlar ne yapıyordur diye hep düşünüyorum. üstelik bu fiyat a,ş,b üçlüsüden büyük market zincirlerinde litresi 5.95 olmuş. durum berbat, açıkça söylenmese de ülkede büyük bir ekonomik kriz var. iflası beklenen 3 ülkeden biri durumundayız.
Merak ettigim icin soruyorum okadar sutten ne yapiyorsunuz?

Islak mendil stokladım, şok markette dort adet 70’li 16 lira. Migrosta da vardı ama adet bazında daha pahalıya gelıyor. 16 paket aldım. Sok markette duru dus jelı aldım üç tane, bunları denk geldıkce ay ay alıyorum, üç ay once dort paket dıs macunu tek fıyatına vs. Temızlık malzemesını stok yapıcam ama artık. Bunları denk geldıkce alıyodum
en guzelı

yogurt ve peynırını de kendısı yapıyordur bende oyle yaptıgımdan herkesden fazla sut tuketılıyor bızde de
inek alsam daha karlı hersey o kadar pahalı kı

Bir de bebegı olanlar var, maması bezi hastanesi.. ben 15 yıl once bile kızıma ne kadar cok gıdıyor dıyordum o zaman ceyrek altın cok ucuzdu, komsular ceyrek altın takmıstı dogunca hep. Şimdi nasıl pahalıdır
Ben açık açık söyledim bana kimse kendini zora sokup da altın getirmesin. Altın kabul etmiyorum geri veririm dedim

yogurt ve peynırını de kendısı yapıyordur bende oyle yaptıgımdan herkesden fazla sut tuketılıyor bızde de
Süt helvası da yapın, çok canım cekıyor ama diyetteyım. Dun aksam leblebi unundan denedim berbat bişi oldu. Hem fakırım hem şişman. Nalet gelsin

Ben gecen gun şok marketten muz aldım 9 liraya yerlı muz, indirimdeymiş. İki kilo aldım dursun. Sonra bim girmiş aynı indirime. İki kilo da ordan aldım ertesi gun. Sankı mango yıyorum. Tadı yok bak tatlı değil demiyorum tadı yok. Sankı çiğ patates kemırıyoruz. Dondurup kakao ekleyıp dondurma yaptık bızde
aynen, marketlerdeki muzlarda gerçekten tat yok ya. ben sadece pazardan aldığım sebze ve meyvelerden tat alıyorum. domates de aynı şekilde, markettekiler saman resmen

25 liraya kevgir aldım şu çelik gibi var ya. Ondan. Tek aldığım yenmeyen şey o. 🤣
Balık zaten 40 lira tuttu. Muz 18 lira. Patates 15. Soğan 10. Yufka 15. Domates 10. Salatalık 5. Mandalina 8. Böreğin içine 15 liralık peynir aldım.

Unuttuğum bişey olabilir. Yeşilköy de değil maalesef oralarda olsam gitmem pazara. 🤣🤣🤣
Muzu getirde 25 lira görünce şok oldum. Az önce bimden 8 liraya aldım 😄😄
Her yere bakıp tek tek en ucuz neredeyse oradan almak lazım sanırım

İnsan herseyin en dogalini yemek istiyor kendim de dahil herseyi evde yapmak istiyorum tabikide ama fiyatlar cok pahali bazen disardan almak daha ucuza geliyor. Keske bu gida urunleri boyle pahali olmasa sonumuz kitlik galiba ucuz hicbisey kalmadi.

Ehonomi coh eyi yeenim yol yabdılar
Tanıdığım çoğu beyaz yakalı memlekete yararlı insan yurtdışına gitti. yarın açıkta kalanlar yol kemirir
Aile genetiğimizde büyük ölçüde kemik erimesi var, bu yüzden her gün mutlaka birer bardak içiyoruz sağlık için yani. Geri kalanda tatlı yulaf tüketiminde ya da tatlı vs. de kullanılıyor.

Çeyrek den de belli aslında bu pahalilik 6-7 Ay önce aldığım çeyrek parası şimdi ki gram parasına eşit. Nerdeyse 400 arttı yetişemiyoruz bizler gibi insanların suçu değil bu

X