- 31 Ocak 2012
- 4.001
- 9.178
- Konu Sahibi pearlshine
Paçanga Böreği
Selamlar , hayırlı ramazanlar herkese , yarışmanın son gününe yetişebildim tariflerde el açması börekler ,hamurlar havada uçuşuyor, ben de paçanga için elde hamur mu açsam acaba diye düşündüm, sonra el açması paçanga tarifi bulamadım hiç bir yerde orjinalini bozmayalım, benim tarifim de böyle olsun dedim ,ama daha sağlıklı halini tercih ettim, fırında pişirdim ramazan deyince pastırma geliyor aklıma, o yüzden de bu tarifi seçmiştim, umarım beğenirsiniz
• 2 adet yufka (artırılabilir)
• 2 ,3 adet biber
• 3, 4 adet domates
• 150 gram kaşar peyniri
• 10 dilim pastırma
Sosu İçin;
• Yarım çay bardağı zeytin yağı
• Yarım çay bardağı su
Üzeri İçin;
• 1 adet yumurta
• Yarım çay bardağı süt
• 1 yemek kaşığı Pınar Labne
• Galeta unu
Yapılışı
• Biber ve domatesler, minik minik doğranır.
• Pastırma küçük parçalara ayrılır.
• Yufka, 4 eşit üçgen parçaya bölünür.
• 8 tane üçgen elde edilir.
• Uygun bir kapta sıvı yağ ,su ve Pınar Labne karıştırılarak, üçgen parçaya sürülür.
• Üçgen parçanın geniş kenarına pastırmalı harçtan konularak, geniş şekilde sarılır.
• Yumurta sarısı ve süt karıştırılır.
• Sarılan börekler önce karışıma, sonra galeta ununa batırılarak pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir.
• Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında, yaklaşık 30 dakika pişirilir.
Afiyet olsun
Selamlar , hayırlı ramazanlar herkese , yarışmanın son gününe yetişebildim tariflerde el açması börekler ,hamurlar havada uçuşuyor, ben de paçanga için elde hamur mu açsam acaba diye düşündüm, sonra el açması paçanga tarifi bulamadım hiç bir yerde orjinalini bozmayalım, benim tarifim de böyle olsun dedim ,ama daha sağlıklı halini tercih ettim, fırında pişirdim ramazan deyince pastırma geliyor aklıma, o yüzden de bu tarifi seçmiştim, umarım beğenirsiniz
• 2 adet yufka (artırılabilir)
• 2 ,3 adet biber
• 3, 4 adet domates
• 150 gram kaşar peyniri
• 10 dilim pastırma
Sosu İçin;
• Yarım çay bardağı zeytin yağı
• Yarım çay bardağı su
Üzeri İçin;
• 1 adet yumurta
• Yarım çay bardağı süt
• 1 yemek kaşığı Pınar Labne
• Galeta unu
Yapılışı
• Biber ve domatesler, minik minik doğranır.
• Pastırma küçük parçalara ayrılır.
• Yufka, 4 eşit üçgen parçaya bölünür.
• 8 tane üçgen elde edilir.
• Uygun bir kapta sıvı yağ ,su ve Pınar Labne karıştırılarak, üçgen parçaya sürülür.
• Üçgen parçanın geniş kenarına pastırmalı harçtan konularak, geniş şekilde sarılır.
• Yumurta sarısı ve süt karıştırılır.
• Sarılan börekler önce karışıma, sonra galeta ununa batırılarak pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir.
• Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında, yaklaşık 30 dakika pişirilir.
Afiyet olsun
Son düzenleyen: Moderatör: