- 20 Ağustos 2014
- 4.982
- 4.758
-
- Konu Sahibi pembebogurtlen91
Yeni bir kategoriden herkese merhaba
ara sıcaklar deyince aklıma ilk gelen paçanga böreği olduğu için bende yapmaya karar verdimHerkese başarılarrr
Paçanga Böreği
Malzemeler ;
kızartmak için;
- 1 adet hazır yufka
- 1 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 150 g rendelenmiş kaşar peyniri
- 150 g doğranmış pastırma
Eki Görüntüle 1405531
- sıvı yağ
Yapılışı ;
Biberleri küçük küçük doğrayarak az sıvı yağda soteliyoruz
Biberler biraz soğuduktan sonra kabuğu soyulan ve küp küp doğradığımız domatesleri, kaşar peyniri ve pastırmaları ekleyerek iç harcı hazırlıyoruz
Eki Görüntüle 1405534
Daha sonra Yufkayı büyüklüğüne göre 6 veya 8 parçaya bölüyoruz. Her parçaya iç harcından yerleştirirek sigara böreği sarar gibi fakat daha irice sarıyoruz
Eki Görüntüle 1405537
Hazırlanan börekleri bol sıvı yağda kızartıyoruz
Ve servise hazır
Eki Görüntüle 1405539
Patates Mantısı
Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 3 adet patates (kişi sayısına göre değişebilir)
- 1 kase yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 200 gr kıyma
- 1 soğan
- 2 yemek kaşığı mayonez
- Tuz , karabiber , pulbiber
- Eki Görüntüle 1405541
İlk önce Haşlanmış patatesleri eziyoruz , içine baharatlarını katıp yoğuruyoruz .Daha sonra bu karışımdan ceviz büyüklüğünde alıp küçük çanaklar yapıyoruz
Kıyma ve soğanı 1 kaşık yağla kavuruyoruz ve baharatlarını atıyoruz
Hazırladığımız harcı patateslerin ortasına dolduruyoruz.
Üzerine önce sarımsaklı mayonezli yoğurdu , sonra tereyağlı pul biberli sostan gezdiryoruz
Eki Görüntüle 1405552
Ve servise hazır
Eki Görüntüle 1405558
Bu da soframız
Eki Görüntüle 1405560 Eki Görüntüle 1405561
Afiyet olsunn
Eki Görüntüle 1405562
teşekkür ederim tatlımVay vay aşk dolu bir menüü :)) ellerine sağlık tatlım yarışmada başarılar
teşekkür ederim canımmEllerine saglik canimYarismada bol sans diliyorum
gel canımGeliyorum miki tutma beni.Çok güzel görünüyor her ikisi de. Patatesli herşeye bayılırım.Biz de bunu biraz farklı yapıyoruz.Haşlanmış patatesi ezip tuzunu,baharatını katıp borcama döşüyoruz.Üstüne sarımsaklı yoğurt,üstüne de salça yakıyoruz.Bol maydanozla süper oluyor.Onu da dene.Ellerine sağlık.Başarılar dilerim canım.
Tariflerin çok lezzetli görünüyor canım.Ellerine
sağlık.Başarılar diliyorum yarışmada.
teşekkür ederim canımmEllerine sağlık başarılar dilerim
öyle vallaAh pacanga ne güzel ara sicaksin sen başarılar..
teşekkür ederim canımmEllerine sağlik basarilar
teşekkür ederim canımmellerinize saglıkbaşarılar dilerim
aynen canım bende öyleNormal şartlarda pastırmayı sevmem ama paçanga böreğinin içine çok yakışıyor. Eline sağlık canım, yarışmada başarılar
var tabii buyur canımMasada banada yer var mıellerine saglik canm yarsmada basarilar
evet çok güzel oluyor tavsiye ederimPatates mantisini ben de denicem, cok lezzetli biseye benziyorpacanganin lezzeti zaten malum ellerine saglik yarismada basarilar dilerim