"P.Uykusuyum" Kitap Günü Organizasyonu 3.Anket

?

• Ankete Katılan
    22
Bütün sorularınıza elimden geldiğince cevap veririm prensesi. Nasıl doğum yapacağımı daha bilmiyorum canım. Doktor kontrolünden sonra belli olacak. Normal doğum yapmayı isterim ama kısmet.

herkes normal doğumun en iyisi olduğunu sölüyorr ama ben çok korkuyorum daha şimdiden akannehir

herkes normal doğumun en iyisi olduğunu sölüyorr ama ben çok korkuyorum daha şimdiden akannehir

ortada fol yok yumurta yok ay ilahi prensesi sende pek bi ödlek evhamlı çıktın yavrus düşüne oraları sen önce çalışmalara başlayın olsun da ohoooo ondan sonra çook zamanın olur düşünecek ama sevinçten ve heyeceandan aklına bile gelmez bence korkmak.neyse yaaa aaaa bebe topici yaptınız burayı valla kızıyorum yarama tuz basıp durmayın ve de amacı dışında kullanmayın topici küser giderim bak:mymeka:

Aslında ben de korkuyorum da fazla düşünmemek gerekiyor canım. Aklına getirmeyeceksin hiç bir şeyi. Mesela ben kimsenin doğum hikayesini dinlemem nasıl doğurulur onu araştırmam hiç bir şey bilmeden cahil cesareti ile doğuma girmek en iyisi bence. Eeee bir de korkunun ecele faydası yok ki.. Bu çocuk içeri girdiyse mecbur dışarı da çıkacak ama öyle ama böyle kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

ortada fol yok yumurta yok ay ilahi prensesi sende pek bi ödlek evhamlı çıktın yavrus düşüne oraları sen önce çalışmalara başlayın olsun da ohoooo ondan sonra çook zamanın olur düşünecek ama sevinçten ve heyeceandan aklına bile gelmez bence korkmak.neyse yaaa aaaa bebe topici yaptınız burayı valla kızıyorum yarama tuz basıp durmayın ve de amacı dışında kullanmayın topici küser giderim bak:mymeka:

Kız güzel göz ne diyon sen bakiim kaydirigubbakcemile3 ilahi topicin amacı mı kaldı annem, hiç kimse kitap okumuyor ki sositososito

Hadi bakalım topicin amacına uygun bir şeyler de konuşalım. Mesela aranızda ilk kitabını hatırlayan var mı? Ya da ilk hangi kitabı çok severek okudunuz ve çocukluğunuzda sizi etkileyen hala unutamadığınız kitaplar, yazarlar hangileri? Biraz beyin jimnastiği ve nostalji yapalım kitaplar üzerine olur mu?

Başka konu bulamadım şimdilik daha iyisini bulan varsa atsın soruyu ortaya topic şenlensin biraz canlarım. Hadi soru ve cevaplarınızı bekliyorum kemirgenler.. hihoyyyt hihoyyyt

ayh dur aklıma geldi 6 ya da 7 yaşındaydım he bide ben 5,5 yaşında başladım okula okumayı pek seviyom ya ondan kanımca.neyse gözlerim bozuk doktora gidiyoruz annem rahmetli babam ben her doktor çıkışı bi kitap aldırırdım ama birini unutmuyorum ismi korkak köle idi kocaman bi hikaye kitabı ön kapağında koca gözlü bi zenci vardı ama şirindi.onu defalarca okuduğumu hatırlıyorum yani bir dahaki göz kontrolüne kadar

Benim de ilk kitabımı annem almıştı. Dikdörtgen şeklinde kapağında Keloğlan resmi olan pembe bir kitaptı. Adı da Keloğlan ve Dev'di. Çok sevmiştim o kitabı içi resimlerle dolu yazıları da kocaman kocamandı :)

İlk kitabım çirkin ördek yavrusu.
Sarı kapaklı, çok küçük boyutlu bir kitaplı.
Cep ajandası ebatlarında bir şey.
Bir de okumaya yeni başladığımda öğretmen bir kitap almamızı istemişti.
Öyle heveslenmiştim ki hemen almak istiyordum.
Ama kırtasiyede yoktu kitap.
Her gün gidip daha gelmedi mi diye sorarak kırtasiyecinin kulağını kurutmuştum.
Adam artık ben daha sormadan gelmedi diyordu :KK1:

Kitap kurtları selam :KK3:
Ben artık bir anne adayıyım hihoyyyt
Çok mutluyum, Maiberfim darısı başına canım.
İnşallah bir an önce sen de bu mutluluğu yaşarsın:))

hayirli olsun canim, Allah melegini sagliklli bir sekilde kucagina almayi nasip etsin.
korkacak bisey yok canim. ben normal dogum yapicam diye nnormal dogumla ilgili herseyi taramistim ama normal sancilarim sirasinda rahim acilmadi acilsin diye sunni sanci verdiler sunni sanciyla da acilmayinca bebegin kalp atislari hizlandi ve beni hemen sezeryana aldilar. Calismadigim yerden cikti yani :kedi: ama doguma gitmeden önce sunni sanciyla ilgili bissürü kötü sey okumusutm hiiiccc korkulacak bisey degil. sunni sancinin da normal sancidan bir farki yok canim. ha bebegin kafatasinin rahimden cikis aninin acisi nasildir bilmem ama normal dogum sancisiyla sunni sancidan hic korma.
Kız güzel göz ne diyon sen bakiim kaydirigubbakcemile3 ilahi topicin amacı mı kaldı annem, hiç kimse kitap okumuyor ki sositososito

Hadi bakalım topicin amacına uygun bir şeyler de konuşalım. Mesela aranızda ilk kitabını hatırlayan var mı? Ya da ilk hangi kitabı çok severek okudunuz ve çocukluğunuzda sizi etkileyen hala unutamadığınız kitaplar, yazarlar hangileri? Biraz beyin jimnastiği ve nostalji yapalım kitaplar üzerine olur mu?

Başka konu bulamadım şimdilik daha iyisini bulan varsa atsın soruyu ortaya topic şenlensin biraz canlarım. Hadi soru ve cevaplarınızı bekliyorum kemirgenler.. hihoyyyt hihoyyyt

ya siz taaa ilkokula gitmissiniz... ben o kadar eskileri hatirlamiyorum ha ben ilkokulda mi, ortaokulda mi o da tam net degil kafamda bize Nutuk`u okuttuklarini hatirliyorum bitek ama hicbirsey anlamyordum kaydirigubbakcemile3 o kadar kücük cocuga daha son dönem osmanli ve TC tarihini bilmezken direk o kitabi okutturursan böyle olur boshayallersmile.

ortaokulda birsürü kitap var okudugum o zamanlar bir deftere her okudugum kitabin adini yazardim. ama hepsini unuttum simdi,

beni cok etkileyen ve hala hatirladigim kitap cengiz aytmatovun, disi kurdun ruyalari kitabiydi. Aytmatovun diger kitaplarida beni etkiledi ama disi kurdun ruyalarini mutlaka tavsiye ederim.

Teşekkür ederim Poseidon.
Nutuk mu? Lisede okutmuşlardır ya yanlış hatırlıyor olmayasın?
Küçücük çocuklara Nutuk'u okutabilecek bir öğretmen düşünemiyorum.
Bu yaşında bil okusan sözlükten yararlanmak gerekir.

valla doğru söze ne gerek kaydirigubbakcemile3
ama işte elimde değil neyse bakalım başa gelince artık yapcak bişe yok
tamam cnm küsme hemen Şeniz yaf ben ilk okuduğum kitabı hatırlamıorum biliomusun akannehir

burcu_burc dediğin doğru valla cahil cesareti ile doğuma girmek en iyisi bence guclubacismile neyse artık bakalım herşeyin hayırlısı
ben ilkokulda şeker portakalını çok severdim bir de ortaokulda yuvadan uçan kuşlar vardı
bir de sefiller eee birde fareli köyün kavalcısı....birden aklıma çok kitap geldi zemuszemus

burcu_burc dediğin doğru valla cahil cesareti ile doğuma girmek en iyisi bence guclubacismile neyse artık bakalım herşeyin hayırlısı
ben ilkokulda şeker portakalını çok severdim bir de ortaokulda yuvadan uçan kuşlar vardı
bir de sefiller eee birde fareli köyün kavalcısı....birden aklıma çok kitap geldi zemuszemus

Şeker Portakalı'nı ben de çok severdim. zemuszemus

korkacak bisey yok canim. ben normal dogum yapicam diye nnormal dogumla ilgili herseyi taramistim ama normal sancilarim sirasinda rahim acilmadi acilsin diye sunni sanci verdiler sunni sanciyla da acilmayinca bebegin kalp atislari hizlandi ve beni hemen sezeryana aldilar. Calismadigim yerden cikti yani :kedi: ama doguma gitmeden önce sunni sanciyla ilgili bissürü kötü sey okumusutm hiiiccc korkulacak bisey degil. sunni sancinin da normal sancidan bir farki yok canim. ha bebegin kafatasinin rahimden cikis aninin acisi nasildir bilmem ama normal dogum sancisiyla sunni sancidan hic korma.

ya siz taaa ilkokula gitmissiniz... ben o kadar eskileri hatirlamiyorum ha ben ilkokulda mi, ortaokulda mi o da tam net degil kafamda bize Nutuk`u okuttuklarini hatirliyorum bitek ama hicbirsey anlamyordum kaydirigubbakcemile3 o kadar kücük cocuga daha son dönem osmanli ve TC tarihini bilmezken direk o kitabi okutturursan böyle olur boshayallersmile.

ortaokulda birsürü kitap var okudugum o zamanlar bir deftere her okudugum kitabin adini yazardim. ama hepsini unuttum simdi,

beni cok etkileyen ve hala hatirladigim kitap cengiz aytmatovun, disi kurdun ruyalari kitabiydi. Aytmatovun diger kitaplarida beni etkiledi ama disi kurdun ruyalarini mutlaka tavsiye ederim.

Herkes genelde korkutur ama sen gayet cesaret verici yazmışsın. Teşekkür ederim. Bizim gibi deneyimsizlere cesaret verdiğin için.

O yaşta nutuk okutulması ilginçmiş. Aslında ben bir keresinde ilkokul çocukları için yazılmış resimlerle süslü bir nutuk kitabı görmüştüm ama öyle nutuk gibi ağır bir dili ve uzun bir anlatımı yoktu. Olsun siz zordan başlamışsınız daha iyi kaydirigubbakcemile3

sarissa dedim ya net hatirlamiyorum ama lise olmadigina eminim.

yok ben bebek dogurmaktan korkmuyorum artik, 10 tane bile dogurabilirim ama bakmasi cok zor, annemlerde yok ya yanimda buraya da yeni tasindik komsu bile yok :KK43:

Ayyy kıyamam sana ya.. Sen bir de gurbet ellerdesin. Benim bir arkadaşım var, doğum yaptığında babası kalp krizi geçirmişti o yüzden annesi yanına gelemedi. Kayınvalidesi de yaşlıymış o yüzden hiç yanına gitmemiş. Kız en başından beri bebeği ile yalnız kaldı bir de ilk bebeğiydi çok zorlanmış 1,5 yıl oldu doğum yapalı hala alışamadım bebeğime diyor. Allah yardımcımız olsun...

Hadi kitap kurtları canlanın! Ramazan ayı bitti, bayramı da geçirdik çok şükür. Artık kitap okuma zamanı, nerelerdesiniz? Yediğiniz içtiğiniz sizlerin olsun gördüklerinizi yaptıklarınızı anlatın. Sonrada litede sıradaki arkadaş açıversin anketi de devam edelim kitap günlerimize...

Sevgiler a.s.

slm kızlar ne var ne yok?ben yorgun bitkin bir haldeyim bayramda acilde nöbetçiydim yetmedi dünde çocuk acildeydim mafoldumben o yüzden elimdeki kitaba bile bakamadım hala aynı sayfada sayıklıorum

selam kemirgen güzeller nasılsınız bakıyım geçmiş bayramını kutlarım cümleten.kitap olayına henüz giriş yapamadım bi ara kızılaya gidip toplucam açgözlüler gibi ne bulursam bu geçen zamanın acısını çıkarıcam hemide kaynanan gelecek kendimi kitaba verir terapi yaparım

prensesi senin işin de zor be bacım ama kolay iş mi var desene.. Ben de bugün çok yoruldum bayramda hastaydım mikrop kapmışım bayramlaşırken, yata yata bayram yaptım. Bugün de doktora gittim, oradan da doğum için gerekli olacak eşyaları almaya. Malum hemencecik yoruluveriyorum yemek bile yapamıcam bu akşam.

X