• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları özofagus atrezisi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

pirayegibi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2017
2.541
4.827
63
Arkadaşlar merhaba
46 günlük bebeğim var
Ve bir aylıkken sütü genzine kaçırmaya başladı
Doktorumuz özofagus atrezisi olabileceğini söyledi
Yani soluk borusu ile yemek borusu arasında kaçak olabileceğini söyledi
Sizce böyle bir durum olabilir mi?
Varsa bile neden bir ay sonra ortaya çıktı?
Lütfen bilgisi ve fikri olanlar yorum yapabilir mi?
Kafayı yemek üzereyim bebeğimi besleyemiyorum artik korkuyorum
Çünkü boğuluyor gibi oluyor
bunun belirlenmesi için bir film gibi birsey çekiliyormus çok fazla radyasyona maruz kalıyormuş bebek o yüzden ilk önce reflü tedavisi başladı doktorumuz kacmasina oda sebep olabildigi icin ama cevap alamadik gibi halen kaçıyor.

Benim kizimda da reflü vardi. Tıkanmalar, kusmalar gibi. Ama sunu soyleyim zaten bebeklerin bazilarinin soluk borusuyla yemek borusu arasinda bosluk olabiliyor. 1 yasina kadar yemek yedirrikene dikkatli yedirin demisti. 1 seneden sonra geciyormus

Benim kizimda da reflü vardi. Tıkanmalar, kusmalar gibi. Ama sunu soyleyim zaten bebeklerin bazilarinin soluk borusuyla yemek borusu arasinda bosluk olabiliyor. 1 yasina kadar yemek yedirrikene dikkatli yedirin demisti. 1 seneden sonra geciyormus
Ama canım nasıl dikkat edeceğimi şaşırdım
İlk önce sütüm hızlı mi geliyor diye biraz sağıyorum
Sonra dik ve dikkatli bir şekilde emzirmeye çalışıyorum
Tabi öncesinden altını açıp gazını çıkarıyorum ki emerken oraya zorlamasin bide diye
Ama yine kaçıyor ve bir kaç kez zor nefes aldirabildik artık emziremiyorum
Sağıp vermeye çalışıyorum sanki öyle daha az kaçıyor gibi geliyor

Ama canım nasıl dikkat edeceğimi şaşırdım
İlk önce sütüm hızlı mi geliyor diye biraz sağıyorum
Sonra dik ve dikkatli bir şekilde emzirmeye çalışıyorum
Tabi öncesinden altını açıp gazını çıkarıyorum ki emerken oraya zorlamasin bide diye
Ama yine kaçıyor ve bir kaç kez zor nefes aldirabildik artık emziremiyorum
Sağıp vermeye çalışıyorum sanki öyle daha az kaçıyor gibi geliyor
Bak simdi cocukta emme refleksi var ister istemez acikinca cok cekiyor oda nefesi yetmiyor tıkaniyor. Bunda caninin sikicagi bisey yok cunku 3 bebekten 2 sinde goruluyor bu . Sagmak iyi yontem az akiskan biberonla verebilirsin sutu ama sutun kesilir ya:KK17:

Korkmayın hicbirsey olmaz bebeginize.
Bizde de aynısı vardı genzine kaciyordu morariyordu.
Ben çareyi ayakta dik pozisyonda vererek bulmuştum.
Tazyikli akıyor bi de acikinca çok çeker bebis boğazına kaçması normal.

Allah bagislasin bebisi zaten 3 aya kadar rayına oturuyor.
Çok gazlı bebeklerde ve reflü olanlarda da tıkanma oluyor, genzine kaçtığı durumlarda 45 derecelik açıyla yüzüstü tutun bir eliniz karnında olsun , bir elinizle de beline hafif hafif vurun .

Kaçak var miydi yok muydu bilmem ama ben de bu durumu yaşadım. Birkaç kez çok tıkandı. Sürekli genizine kaçırıyordu. Dik emzirin. Büyüdükçe azalarak geçiyor. Ancak ek gıda döneminde de çok dikkat edin. Öyle eline ekmek, bisküvi veriyim de oyalansin bi kenarda demeyin sakin. Delik var mi yok mu sizde bilemem ama bazının böyle boğazı dar derler ya öyle oluyor işte. Büyüdü hala ara ara kaçırıyor benim ki. En çok suyu kaçırıyor. Acele mi ediyor napiyor anlayamıyorum. Emerken de aşırı acele ederdi ondan çok kaçırırdı. İlaç vs kullanmadım. Biberon vermedim yoksa sütüm azalır diye korktum. Oturur vAziyete yakın bir şekilde emzirin.

Özofagus atrezisi olsa hiç besleyemezsin o çok farklı bir hastalık ve yaşamazdı bu güne kadar bebeğin iyi bir çocuk doktoruyla görüş cnm geçmiş olsun

Bizde aynı şeyi yaşadık aciktigindan sütü çok çekiyordu tazikli geldiğinden boğuluyordu biberonda daha rahatti bunu hıc doktora sormak aklıma bile gelmemişti

Back