- 16 Mayıs 2014
- 4.519
- 4.897
sert beze zararsız yani. adet dönemlerinde meme hassasiyeti arttığından ve dolgunlaştığından ağrı yapabilir. dediğim gibi düzenli izlemeniz lazım ağrılar anormalse aksatmamak lazım. tabi bunları takıntı yapmadan alışkanlık haline getirmek yeterli. bende de mevcut kendileri :)Fibroadenom ne oluyor?
Peki gen testi yapıldı mı size?Böyle bir zamanda bu şekilde bilgilendirici bir yazı gelmesi beni çok şaşırttı. Öncelikle teşekkür ederim
Ne yazıkki ben de risk altındayım. 6 ayda bir ultrason çekilmem gerekiyo. Geçen hafta da çekildim kontrol altında olmalıymış.
Bu illete geçen yıl ablam yakalandı çok şükür ki geç kalınmamıştı , ameliyat edildi lenfler ve kitleler temizlendi, kemoterapi gördü. Yılmadı. Şuan gayet iyi.
Allah herkese şifa versin inşallah.
Tamamdır düzenli muayene şart diyorsunuz takibe alıcam memiklerimisert beze zararsız yani. adet dönemlerinde meme hassasiyeti arttığından ve dolgunlaştığından ağrı yapabilir. dediğim gibi düzenli izlemeniz lazım ağrılar anormalse aksatmamak lazım. tabi bunları takıntı yapmadan alışkanlık haline getirmek yeterli. bende de mevcut kendileri :)
Canım benim ablandaki ne kstiydi bende bende iki gogsumdede kistler varBöyle bir zamanda bu şekilde bilgilendirici bir yazı gelmesi beni çok şaşırttı. Öncelikle teşekkür ederim
Ne yazıkki ben de risk altındayım. 6 ayda bir ultrason çekilmem gerekiyo. Geçen hafta da çekildim kontrol altında olmalıymış.
Bu illete geçen yıl ablam yakalandı çok şükür ki geç kalınmamıştı , ameliyat edildi lenfler ve kitleler temizlendi, kemoterapi gördü. Yılmadı. Şuan gayet iyi.
Allah herkese şifa versin inşallah.
Ben bekarım bende olmaz yaniSüt bezleri genelde yeni ve hala emziren ve yeni 2yili asmamis kisilerde olurmus süt benzeri sivida onlarda olur çoğunlukla ben oglum 3yasindaydi dr hala kanallarda sut var demisti 1.5yil olmasina regmen
Peki gen testi yapıldı mı size?
Canım benim ablandaki ne kstiydi bende bende iki gogsumdede kistler var
SONUÇ:
· Sağ meme alt dış kadranda 11.5 mm çapında ve 7.3 mm çapında lobüle düzgün sınırlı T1 hipointens, T2 hiperintens kontrastlı serilerde seçilemeyen lezyonlar ( fibroadenom?). USG ile birlikte değerlendirme önerilir.
· Bilateral memede büyüğü sağ meme üst orta bölümde 7 mm çapında bir kaç adet kistik lezyon.
· Sol meme alt dış kadranda milimetrik İMLN ile uyumlu oluşum.
· Bilateral aksillada benign görünümlü milimetrik lenf nodları.
sonucumu çarşamba veya perşembe günü gosterecegim doktora çok huzursuzum yorumlarınızı bekliyorum
Sağol canım benim perşembe günü gideceğim İNŞALLAH allah razı olsun sanada geçmiş olsun ihmal etme kontrollerini benim martta 2 yıl olacak ihmal ettim erken teşhis hayat kurtarır insallahhhh benimde kötü huylu çıkmazCanım o nun kitle olmalı ki ameliyat edildi bildiğin meme kanseriymiş yani
Kistler bende de var şehirdışındayım şuanda sonuçlarım da yanımda değil, zaten ufak ufak süt bezesi gibi kistler çoğu kadında oluyomuş önemli olan büyüyüp büyümemesi anladığım kadarıyla.
Huzursuz olma biz sonucu yorumlayamayız genel cerraha git en kısa zamanda, için rahat etsin.
Ailesinde kanser öyküsü olanlara yapılan bir test. Brca dna analizi olarak araştırabilirsinHayır hiç duymadım bile, nasıl bişey tam olarak ?